2010. április 9. péntek

ápr. 9
4:54
Jobbik-akció? Dávid-csillag a Fidesz plakátján (168 Óra Online)
A Fidesz elnöke szerint a Jobbik-aktivisták letépték, megrongálták a párt plakátjait. A Jobbik elnöke szerint az ő plakátjaikat is letépték.
ápr. 9
5:12
Több fórumon nyomozás indult a Kubatov-ügyben (Alternatív Energia)
Megérkezett a hatóságokhoz az MSZP feljelentése, amelyet a Kubatov-felvétel miatt tettek. Értesüléseink szerint a feljelentéseket a Legfőbb Ügyészségre (LÜ), a Központi Nyomozó Főügyészségre és az ORFK-ra is megküldték.
ápr. 9
5:12
Kegyetlen nyilatkozat! A TV2 sztárja elmondta, miért hagyta ott feleségét! (ATV)
Azt mondja, most úgy él, ahogyan szeretne.
ápr. 9
5:14
A fő feladat, hogy az urnákhoz vigyünk minél több támogatót (Alternatív Energia)
A nagy kérdés, hogy a baloldaliak esetleges kétségeik ellenére elmennek-e szavazni - mondja Hiller István, oktatási és kulturális miniszter. Az MSZP elnökségi tagja szerint a választás előtti utolsó órákban a szocialista párt számára a mozgósítás nem másból áll, mint eljuttatni az üzenetet azoknak, akik egyébként vele vannak: gyertek el! Úgy véli, a jobboldali sajtó azért riogat még most is a…
ápr. 9
5:14
A hóhér, a nem zsidó és társai: egy igazi botránypárt (ATV)
Ha hiteltelenné válik, a gárdisták saját kezűleg fogják kirángatni az Országgyűlésből a Jobbikot, „fenyegetőzött” a közelmúltban az Új Magyar Gárda főkapitánya. Kiss Róbert kijelentése nyilvánvaló kampányfogás, ám ha komolyan vennék, már régen rángathatnák a jobbikosokat. Összeállításunkban néhány olyan esetet vázolunk fel, ahol az érintettek saját elveikkel fordultak szembe – többnyire…
ápr. 9
5:30
Példátlan döntés a veszprémi egyetemen (Alternatív Energia)
Politikai helyezkedés vette kezdetét a felsőoktatásban, legalábbis az elmúlt hetek rektorválasztási bonyodalmai ezt a látszatot erősítik. A legkézzelfoghatóbb politikai szál a veszprémi Pannon Egyetem dékánválasztási botrányában érhető tetten. Ott ugyanis már tavaly ősszel megkezdődött a csatározás, nem is akármilyen szereplőkkel.
ápr. 9
6:06
Mesterházy: Gyurcsány őrizni fogja a szocialista párt egységét (Infostart)
Az MSZP olyan programot hirdetett, amit kormányzati pozícióból és ellenzékből is lehet képviselni - mondta a párt országos listájának vezetője az InfoRádió Aréna című műsorában. Mesterházy Attila szerint az, hogy ma az elemzők a magyar gazdaság 3-4 százalékos növekedését várják 2011-től, a Bajnai-kormány válságkezelő intézkedéseinek köszönhető, amelyek stabilizálták az országot és tágabb…
ápr. 9
6:24
Programmustra III. - Le kell számolni a magyar munkaerő illúziójával (Alternatív Energia)
A Népszava Online ezen a héten négy részes sorozatban mutatja be a pártok legfontosabb programpontjait. A harmadik alkalommal a lakosságot közvetlenül érintő foglalkoztatási és gazdasági tervek kerülnek napirendre. A pártok ebben a két témában sem szűkmarkúak: a Fidesz egymillió új munkahelyet, az MSZP évente 1 százalékos, az MDF pedig összesen 10 százalékos foglalkoztatottság-növekedést ígér.
ápr. 9
6:42
Tisztogatás a Fidesznél: mindenki gyanús (168 Óra Online)
Kubatov Gábor adatbázis-ismertető előadásának kiszivárogtatása miatt a Fidesznél szűrni kezdték a Jobbik-gyanús aktivistákat.
ápr. 9
7:18
50 milliárddal kevesebb lett az államháztartási hiány + videó (ATV)
A Pénzügyminisztérium gyorsjelentése szerint az önkormányzatok nélküli deficit 259,3 milliárd forint lett.
ápr. 9
7:20
Kihasználja apját a magyar sztárgyerek! Százezrekkel veri át! (ATV)
Jogsira is kapott pénzt, de az engedély azóta sincs meg.
ápr. 9
7:36
A legkülönfélébb megoldásokat javasolják a cigányság problémáinak megoldására (Infostart)
Magyar-roma kiegyezés; családi pótlék maximum három gyermekig; képzetlenek munkához juttatása; integráció; szegregáció - az országos listát állító pártok a lehető legkülönfélébb megoldásokat nyújtják a cigányság problémáira.
ápr. 9
7:36
Kétharmados Fidesz-többséget jósolnak (Metropol)
A Fidesz-KDNP kétharmadosnál is nagyobb többségét és - a Szonda Ipsos kivételével - az LMP Országgyűlésbe jutását valószínűsítik a közvélemény-kutatók a választás vasárnapi első fordulója előtti utolsó előrejelzésükben.
ápr. 9
7:38
Ma lejár az igazoláskérés határideje (Metropol)
Ma délután 4 óráig kérhet igazolást az áprilisi országgyűlési választásra az a magyar választópolgár, aki a választás valamelyik, vagy mindkét fordulójában nem a lakóhelyén, hanem más magyarországi településen kíván szavazni.
ápr. 9
7:54
Az MSZP kezdte a választók listázását (Infostart)
A magyar politikai életben nem először gyanúsítanak egy pártot azzal, hogy a választók személyes adatait és pártszimpátiáját tartalmazó listákat állított össze. Kubatov Gábor fideszes kampányfőnök beszédének kiszivárgása után Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke rendkívüli sajtótájékoztatóján ítélte el a Fidesz kampánystratégiáját, de a Jobbik és az MDF is magyarázatot vár. 2002-ben viszont épp az MSZP-…
ápr. 9
7:54
Adatbázis-botrány: Okmányirodákból származtak a "ellenséges" választók címei (168 Óra Online)
Nem előzmény nélküli a most felszínre került pécsi adatbázis-botrány. Gyulán 10 500 választó nevét, címét, telefonszámát, a lakásban élők számát, valamint több esetben vélelmezett politikai szimpátiáját tartalmazta a titkos adatbázis. Az ennek nyomán indult büntetőügyben készült szakértői vélemény kimondta: „Az adatlapok valószínűsítik valamilyen nagyobb, központosított adatbázishoz való…
ápr. 9
7:54
Választás - ma jár le az igazoláskérés határideje (Alternatív Energia)
Ma délután 4 óráig kérhet igazolást az áprilisi országgyűlési választásra az a magyar választópolgár, aki a választás valamelyik, vagy mindkét fordulójában nem a lakóhelyén, hanem más magyarországi településen kíván szavazni. Ma reggelig 61.756-an jelezték, hogy az első fordulóban igazolással kívánnak szavazni.
ápr. 9
7:54
Az MSZP-nek is van illegális adatbázisa? (Metropol)
Az MSZP szerint provokáció a Magyar Nemzet Online-on (MNO) megjelent videó, a Fidesz kétségbeesett kísérlete arra, hogy megpróbálja elterelni a figyelmet Kubatov Gábor beismerő vallomásáról a törvénytelen Fidesz-adatgyűjtés ügyében.
ápr. 9
7:54
Pályázati panama és tanácsadói botrány a fideszes önkormányzatnál? (ATV)
Megy a harca a kéményseprő szolgáltatásért Pest Megyében.
ápr. 9
7:56
Elavult dolog a kampánycsend (Alternatív Energia)
Elavultnak tartja a kampánycsendet a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) - mondta Gerényi Gábor elnök az MTI-nek, hozzátéve: a közösségi portálokon megjelenő felhasználói véleményformálást lehetetlen szabályozni.
ápr. 9
7:56
Éjféltől kampánycsend (Metropol)
Kampánycsend lép életbe ma éjfélkor az ország egész területén a vasárnapi országgyűlési választás miatt.
ápr. 9
8:12
Ez lesz a választások végeredménye? (Infostart)
Három- vagy négypárti parlamentet valószínűsítenek a nagy közvélemény-kutató cégek legutóbbi felmérései. A Medián, a Századvég-Kód, valamint a Nézőpont Intézet, a Gallup és a Tárki kutatásai alapján a Fidesz-KDNP, az MSZP, a Jobbik és az LMP is bejut a parlamentbe, a Szonda felmérése szerint azonban az utóbbi párt nem éri el az ötszázalékos küszöböt. Az MDF egyik közvélemény-kutató szerint sem jut…
ápr. 9
8:12
Erre készül a Fidesz - Kósa kitálal! (168 Óra Online)
Négy év alatt az adók jelentős mérséklése, tíz év alatt egymillió új munkahely. A Fidesz – egyebek mellett – ezekhez kér felhatalmazást a szavazóktól. Méghozzá úgy, hogy ne legyen koalíciós kényszerben – minderről Kósa Lajos beszélt Egerben.
ápr. 9
8:12
Orbán: egy hónapon belül komoly intézkedések születhetnek (Alternatív Energia)
Orbán Viktor szerint ha a Fidesz nyeri a választást, akkor a parlament megalakulását követő első hónapon belül már komoly intézkedések születhetnek. Egyetlen napot sem lehet hagyni "kicsorogni az ujjaink között" - fogalmazott a Fidesz elnöke a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában pénteken, a választási kampány utolsó napján.
ápr. 9
8:12
Új pályázatok (Metropol)
Csak öt ország előz meg minket a 27 EU-tagállamból az uniós pénzek felhasználását tekintve.
ápr. 9
8:14
Orbán: Én vagyok a kivétel - lapszemle (Infostart)
A Magyar Nemzet Orbán Viktorral, a Fidesz miniszterelnök-jelöltjével közöl interjút. A Fidesz elnöke arra a kérdésre, hogy a közvéleménnyel együtt ő is elkönyvelte-e már a Fidesz választási győzelmét, azt válaszolta, hogy ő kivétel.
ápr. 9
8:30
Retorikai szempontból gyengén teljesítettek a jelöltek a kampányban (Infostart)
Kommunikációs szempontból nem voltak átütő szónoki teljesítmények a mostani kampányban a Beszédírók Kft. elemzése alapján. Baricz Árpád stratégiai igazgató elmondta, a politikusok megfelelően használják a különböző médiumokat, de a beszédeiket többségében még mindig nem fejből mondják.
ápr. 9
8:30
Pintér Sándor visszatérhetne az új Fidesz-kormányba (ATV)
"Pintér Sándor alkalmas ember" - mondta Orbán.
ápr. 9
8:48
Pörzse: Fantasztikus kijózanodáson mentem keresztül (168 Óra Online)
Mi már túlléptünk a jobb- és baloldali megosztottságon – mondta Vona Gábor pártelnök a Jobbik utolsó budapesti fórumán. Pörzse Sándor képviselőjelölt szerint ami Kubatov Gáborról napvilágra kerül, az az utóbbi évek legnagyobb botránya. Kiderült, hogy a résztvevők többsége - köztük Pörzse Sándor is - a Fideszt támogatta 2002-ben, de azóta kijózanodtak.
ápr. 9
8:48
MSZP: a Fidesz kétségbeesett kísérlete az MNO-videó (ATV)
Az MSZP szerint provokáció a Magyar Nemzet Online-on (MNO) megjelent videó, a Fidesz kétségbeesett kísérlete arra, hogy megpróbálja elterelni a figyelmet Kubatov Gábor beismerő vallomásáról a törvénytelen Fidesz-adatgyűjtés ügyében.
ápr. 9
8:50
„Műtéti sorrendekről is Kubatov listája alapján dönt a Fidesz?” + videó (ATV)
Rendhagyó módon tiltakozott az MSZP ifjúsági szervezete Kubatov Gábor kijelentései miatt.
ápr. 9
8:52
Villamos és busz ütközött Budapesten, a Kálvin téren (ATV)
Összeütközött a 49-es villamos és a 15-ös busz a reggeli órákban a Kálvin téren - tájékoztatta a BKV fődiszpécsere az MTI-t. A balesetben egy ember könnyebben megsérült.
ápr. 9
9:06
Lendvai: az országnak lenne katasztrófa, ha a Jobbik megelőzné az MSZP-t (Infostart)
Lendvai Ildikó őszintén reméli, hogy nem igazolódnak be azok a közvélemény-kutatások, amelyek szerint lesznek olyan körzetek, ahol a Jobbik megelőzi majd az MSZP-t. Az MSZP elnöke a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában pénteken azt mondta: ha ez így történne, az nem a szocialista párt kudarca volna, hanem az ország számára jelentene katasztrófát. Megismételte: ha lesznek ilyen helyek, ott sem…
ápr. 9
9:06
Villamos és busz ütközött Budapesten (Metropol)
Összeütközött a 49-es villamos és a 15-ös busz a reggeli órákban a Kálvin téren.
ápr. 9
9:06
Az MSZP nem lép vissza a Fidesz javára (Alternatív Energia)
Lendvai Ildikó őszintén reméli, hogy nem igazolódnak be azok a közvélemény-kutatások, amelyek szerint lesznek olyan körzetek, ahol a Jobbik megelőzi majd az MSZP-t. Az MSZP elnöke a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában pénteken azt mondta: ha ez így történne, az nem a szocialista párt kudarca volna, hanem az ország számára jelentene katasztrófát.
ápr. 9
9:08
Pártprogramok összehasonlítása: a Jobbik ígéri a legtöbbet (Infostart)
A Fidesz programja ígéri a legkevesebbet, a Jobbiké kidolgozottabb, az MSZP pedig inkább szakpolitikai kérdésekre helyezte a hangsúlyt - a többi között ez olvasható a Méltányosság Politikaelemző Központ pártprogramokról készített elemzésében.
ápr. 9
9:24
Felújítások, gettók, illetékek - pártprogramok a lakáspolitikáról (Infostart)
Bérlakásprogramok indítása, a lakásfelújítások ösztönzése és a lakásfinanszírozási rendszer átalakítása valamilyen formában csaknem az összes országos listát állító párt programjában szerepel. Az MDF választási anyaga nem foglalkozik lakáspolitikával.
ápr. 9
9:24
Időjárás: fordulatot hoz az este (168 Óra Online)
Pénteken délelőtt szinte zavartalan lesz a napsütés, majd egyre többfelé megnövekszik a felhőzet.
ápr. 9
9:24
Lendvai: az országnak lenne katasztrófa, ha a Jobbik megelőzné az MSZP-t (Metropol)
Lendvai Ildikó őszintén reméli, hogy nem igazolódnak be azok a közvélemény-kutatások, amelyek szerint lesznek olyan körzetek, ahol a Jobbik megelőzi majd az MSZP-t.
ápr. 9
9:42
Íme egy Kubatov-féle fideszes lista! Kitálal a fideszes kampányember (ATV)
Kitöltés előtt álló fideszes megyei szavazólistát juttatott el lapunkhoz egy kiábrándult Pest megyei fideszes aktivista.
ápr. 9
9:44
"Pár nélkül tengeti életét" - mi történik a magyar sztárral? (ATV)
"Ha valakit megismerek, akkor barátként, emberként kommunikálva, az emberi értékeket figyelembe véve kell választanom."
ápr. 9
10:00
Mi legyen a zéró toleranciával? (Infostart)
Sárkány Péter nemzetközi borbíráló abban bízik, hogy a következő kormány eltörli a zéró tolerancia elvét, és a vezetéshez megengedett alkoholfogyasztást a nyugat-európai mintákhoz igazítja. Az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője, Óberling József ugyanakkor ellenezne egy ilyen változtatást.
ápr. 9
10:00
Fellélegezhetnek a vidékre utazók - Közel a megállapodás a mozdonyvezetőkkel (Alternatív Energia)
A MÁV Trakció közleménye szerint tegnap a hat központból öt helyszínen már sikerült megállapodnia a két félnek, így egyedül a budapesti vontatási központ helyi függelékéről folynak ma a tárgyalások. A budapesti központ esetében viszont szintén megegyezés közeli helyzet alakult ki tegnap, ezért komoly esély mutatkozik arra, hogy ma valamennyi helyi függelékben megállapodás születik.
ápr. 9
10:00
Újabb NATO-helikopter zuhant le Afganisztánban (ATV)
Lezuhant a NATO-erők egy helikoptere Afganisztán déli részén - közölte Marcin Walczak őrnagy, a Nemzetközi Biztonsági és Támogató Erők (ISAF) egyik szóvivője. Mint mondta, egyelőre nincs információja arról, hogy mi történt pontosan, csak annyit tudni, hogy a gép lezuhant. A szóvivő arról sem közölt adatokat, hogy hányan utaztak a gép fedélzetén, milyen nemzetiségűek voltak, és megsérültek-e.
ápr. 9
10:02
Ingatlanpanamát sejtenek Pokorni kerületében (Alternatív Energia)
A XII. kerületi önkormányzat 2008-ban 550 millió forintért úgy értékesített egy ingatlant, hogy az adásvételi szerződésben kedvezőbb feltételeket vállalt be a vevőnek. Ezek a körülmények Pokorni Zoltán képviselő-testületi előterjesztésében azonban nem szerepeltek. Gyanúsan szokatlan az is, hogy a szerződést már az amúgy is igen rövidnek számító háromnapos licit lejártának napján aláírták a felek.…
ápr. 9
10:18
Csúzlival lőttek rá az MSZP egyik pécsi irodájára (Infostart)
Feltehetően csúzlival lőttek az MSZP egyik pécsi irodájára péntekre virradó éjjel - közölte a rendőrség.
ápr. 9
10:18
Előzetesben az arlói emberölés gyanúsítottjai (Metropol)
Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság az arlói emberölés és csoportos garázdaság ügyében őrizetbe vett négy férfit és egy fiatalkorú fiút - tájékoztatott Szabó József, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei bíróság szóvivője pénteken.
ápr. 9
10:18
Saját gyermekét gyilkolta meg egy kőszegi férfi a lakótelepi lakásban (ATV)
Családi veszekedés közben a 65 éves apa többször fejbe ütötte a 32 éves fiát.
ápr. 9
10:36
Vona: Az elmúlt 20 év legizgalmasabb választása előtt az ország (Infostart)
Vona Gábor, a Jobbik országos listavezetője szerint az elmúlt húsz év legizgalmasabb választása előtt áll az ország, amelyen a magyar embereknek az elmúlt két évtizedről kell népítéletet mondaniuk.
ápr. 9
10:36
Orbán: Nagy dolgok vannak készülőben (168 Óra Online)
Kampányzárót tartott csütörtökön a Fidesz-KDNP, az MSZP, a Jobbik és az LMP, az MDF pedig vitára várta a listavezetőket – hiába. Orbán szerint több minden dől el, mint egy egyszerű választásnál szokott, Mesterházy azt hangsúlyozta: egy a nemzet, nincs két Magyarország. Vona Gábor azt ígérte, a Jobbik nem fog „felpuhulni” a parlamentben, Schiffer András szerint bebizonyosodott: lehet kihívást…

Keresés