2010. április 9. péntek

ápr. 9
0:36
Házi praktikák étvágytalanság ellen (HáziPatika)
Erősödnie kellene, de nem esik jól az evés, nem kívánja az ételt? Rossz evő a gyermeke, folyton nógatni kell? Néhány jó ötletet gyűjtöttünk össze, mit tehet a jobb étvágyért.
ápr. 9
0:40
A közkedvelt vérnyomáscsökkentők rák ellen is jók (HáziPatika)
A béta-receptor gátló csoportba tartozó, magas vérnyomásra adott gyógyszerek képesek gátolni az emlőráksejtek szervezetben való terjedését - hangzott el az Európai Emlőrák Konferencián Barcelonában.
ápr. 9
5:21
Titanic-menü: 13 fogásos volt az utolsó vacsora (Infostart)
Titanic-menüvel szolgál egy étterem Belfast külvárosában található étterem. Természetesen nem a fedélközi utasok étkeivel, hanem az első osztályon utazók utolsó vacsorájával.
ápr. 9
5:57
Van, amire a sok C- és E-vitamin sem elég (Infostart)
A nagy adagban szedett C és E vitamin nem előzi meg a terhességi magas vérnyomás kialakulását - állapították meg amerikai kutatók, akik a mintegy ötezer nőt érintő, négy és fél évig tartó teszt eredményéről a New England Journal of Medicine (NEJM) című szakfolyóiratban számoltak be.
ápr. 9
7:39
A cukorbetegek étkezési rendszere - Gyakorlati tanácsok (WebBeteg)
Szükséges-e a cukorbetegnek kötött étkezési rendszert alkalmaznia? Megoldható-e az étkezési rendszer esetenkénti módosítása?
ápr. 9
8:57
A biológiatanár diagnosztizálta diákján a veszélyes vérrögöt (Infostart)
Egy angol főiskolás lány életét tanára mentette meg, aki vérrögöt fedezett fel diákja lábán. Ha a pedagógus tanácsára nem fordul orvoshoz, már lehet, hogy nem élne.
ápr. 9
9:45
A szezonális vakcina növelte a H1N1 fertőzés kockázatát? (WebBeteg)
Az első vizsgálat "igazolta, hogy a szezonális vakcina védelmet nyújtott a szezonális influenza ellen, de úgy találta, hogy körülbelül 68 százalékkal növelte a H1N1 miatti megbetegedés kockázatát".
ápr. 9
10:48
Tüdőrák - Teszttel megállapítható a dohányzók kockázata (WebBeteg)
Bizonyos géncsoportok tesztelésével megállapítható, hogy az egyes dohányosok esetében mekkora a kockázata a tüdőrák kialakulásának. A vizsgált gének különösen aktívnak bizonyultak tüdőrákos betegeknél, ezért használhatók a valószínűség felmérésére.
ápr. 9
11:51
H1N1 - Újabb magyar haláleset (WebBeteg)
Újabb áldozatot szedett az új típusú influenza. Két hónappal a legutóbbi magyarországi H1N1-okozta haláleset után elhunyt egy hatvan éves asszony Szegeden - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).
ápr. 9
12:54
A klímaváltozás hatása az egészségre (WebBeteg)
A korábbi években a növények virágzása a pollennaptárban leírtak szerinti sorrendben követte egymást. A tavalyi és az idei évben azonban a megszokott rend felborult.
ápr. 9
16:45
Hűvös választásra számíthatunk vasárnap (Infostart)
A hétvégén hidegfronti hatás érvényesül térségünkben, így sokfelé számíthatunk lehűlésre és csapadékra - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.
ápr. 9
17:06
"Vírus ellen is jó az antibiotikum..." - Tévhitek az antibiotikumról (WebBeteg)
A felmérések szerint esősorban a fiatalok (15-24 évesek) körében elterjedt az a nézet, hogy a baktériumok ellen hatásos antibiotikumok a vírusokat is képesek elpusztítani.
ápr. 9
17:12
Hinta-palinta a csodás izmokért? (NLC)
Újfajta fitnesz őrület hódít, amely a légtornászok erejével és alakjával kecsegtet.
ápr. 9
17:21
A szekszárdi választás meglepetést hozott (Infostart)
A Prantner Pince 2008-as évjáratú Cabernet Sauvignon - Cabernet Franc házasítása lett az idei szekszárdi borvidéki borverseny legjobb palackos bora. A verseny "csúcszsűrije" több mint kétszáz borminta bírálata után a 12 legjobb közül választott.
ápr. 9
18:09
Tizenhat évesen Parkinson-kóros - az orvos válaszol (WebBeteg)
Testvérem 16 évesen Parkinson beteg. A kérdésem az lenne vajon, hogy lehet ilyen fiatalon Parkinson-kóros és lehet-e gyógymód a problémájára? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
ápr. 9
20:03
Arzénnal - a leukémia ellen (Infostart)
Kínai tudósok igazolták, hogy az arzén azért kezeli eredményesen a vérrák egyik típusát, mert célzottan pusztít el egy olyan fehérjét, amely fenntartja a rákos állapotot.
ápr. 9
20:05
Forró randit ígér az erőspaprikás szendvics (Infostart)
Uzsonnájuk majszolása közben társkereső hirdetéseket is olvashatnak a csehek: a szendvicsek csomagolásán hirdetik magukat a párjukat keresők.
ápr. 9
20:15
Bőrrák: kezelés és kilátások (WebBeteg)
A betegség lefolyása függ a tumor vastagságától. A túlélés esélye annál rosszabb, minél vastagabb a daganat. A törzsön, fej-nyaki régióban, talpakon, tenyereken, rosszabb a prognózisuk, mint a végtagokon elhelyezkedőknek.
ápr. 9
20:21
A kövérséggel szembeni hadjáratnak nem szabad gúnyhoz vezetnie (Infostart)
Utálkozás, szánalom vagy lenézés - a kövérség ilyen reagálást vált ki azok körében is, akik más csoportok sértegetését elfogadhatatlannak tartják. A legtöbb embernek eszébe sem jut, hogy helytelen lehet kijavítani, kioktatni vagy éppen megalázni vadidegeneket, akiknek az az egyedüli hibájuk, hogy túlsúlyosak.
ápr. 9
20:57
Nők jöhetnek - cigi nem (Infostart)
Az amerikai haditengerészet vezetése a közelmúltban engedélyezte, hogy a tengeralattjárókon nők is szolgálhassanak. Ezt most egy másik korszakos változás követi: betiltják a dohányzást.
ápr. 9
22:21
Schlatter-Osgood: A sípcsont betegsége (WebBeteg)
A Schlatter-Osgood a fiatal, még növekedésben lévő gyermekeknél jelentkező, a sípcsont felső részét érintő csontelhalási folyamat. Általában jóindulatú, visszafordítható betegség.

Keresés