2010. április 17. szombat

ápr. 17
0:45
Körülmetélt vagy körülmetéletlen? - HPV esetén nem mindegy! (WebBeteg)
Noha a körülmetéletlen férfiak esetében nem nagyobb a kockázata a HPV fertőzésnek, mint körülmetélt társaiknál, egy új kutatás szerint egyértelműen tovább tart náluk a fertőzésből való gyógyulás.
ápr. 17
0:48
Forró tea miatt kórházba (HáziPatika)
Égéses, forrázásos balesetek főként a háztartásban fordulnak elő, közülük gyermekkorban az utóbbi a gyakoribb. Súlyosságuk változó, az enyhébbtől az életveszélyesig. Sok közülük elkerülhető lenne odafigyeléssel, a biztonságos...
ápr. 17
6:00
H1N1 - "Az első 48 órán múlik az élet?" (WebBeteg)
Az influenzavírus rendkívül változékony, fertőző légúti megbetegedést okozó mikroorganizmus, amelynek sok alfaja létezik, és ezek egymással keveredve új vírust hoznak létre. A vírussal az embereken kívül madarak és emlősök is megfertőződhetnek, ez tovább gyorsítja a terjedés ütemét.
ápr. 17
8:06
Sportszív - Mi az igazság? (WebBeteg)
Nemrégiben tanulmány jelent meg arról, hogy maratoni futók koszorúereiben több mész és szűkült koszorúérszakasz volt kimutatható, mint azokéban, akik ilyen nagy teljesítményt nem mondhattak magukénak.
ápr. 17
9:15
Hipnózissal a szülési fájdalmak ellen (Infostart)
Hipnózisban adott életet gyermekének egy brit nő, akinek így nem volt szüksége semmilyen hagyományos fájdalomcsillapítókra.
ápr. 17
10:12
Mesterséges hasnyálmirigy - Sokakon segíthet! (WebBeteg)
Mesterséges hasnyálmirigy - A rendszer egy vércukorszintet ellenőrző monitorból, két adagolópumpából és egy laptopból áll.
ápr. 17
15:27
Friss zöldség és gyümölcs - Újabb egészségvédő hatás? (WebBeteg)
Az Új-Zélandi Plant & Food Research's Food Innovation vizsgálataiban a zöldségek, a gyümölcsök, a gabonafélék és a tengeri élőlények egészségvédő hatásait kutatja, és azt, hogy hogyan lehet a leghatékonyabban felhasználni azokat.
ápr. 17
16:18
Egyre több kutyát fogadnak örökbe Magyarországon (Infostart)
Egyre nagyobb a kutya-örökbefogadási kedv Magyarországon. Azonban még több befogadóra lenne szükség - mondta el az InfoRádiónak a Felelős Állatbarátok Egyesületének elnöke, aki arra is figyelmeztetett, hogy az állattartás komoly felelősséggel és költségekkel is jár.
ápr. 17
17:33
Spray-vel kezelnék a gyomorvérzést (WebBeteg)
Gyomorfekély miatt évtizedekkel ezelőtt sok beteget operáltak a sebészeti osztályokon, speciális műtéti megoldásokat dolgoztak ki a vérzés kockázatát jelentő fekély kiiktatására.
ápr. 17
18:42
A szexnél is fontosabb a humorérzék? (Infostart)
Olyan világban élünk, ahol annyira nyíltan foglalkoznak a szexualitással, hogy a szakértőnek titulált nagymamák, a magazinok százai, a televíziós műsorok tanácsokat osztogatnak nekünk: hogyan is szerezzünk örömet kedvesünknek a hálószobában. Ettől még meglepőbbé válik a hír, hogy mégis a brit párok több mint fele inkább csókolózik és bújik össze egy kanapén a tévét nézve, minthogy hódoljanak…
ápr. 17
19:18
Ingyenes lovaglási lehetőségek országszerte (Infostart)
Országszerte csaknem hetven lovardában kínálnak ingyenes lovaglási lehetőséget a nyári szünet kezdetéig, a Nyitott lovardák - Lovardák az egészségért programban. A szervezők célja bevallottan a lovas kultúra népszerűsítése hazánkban.
ápr. 17
19:39
Mit együnk edzés után? (WebBeteg)
A szervezet anyagcseréje fizikai terhelés után alapvetően másképp alakulhat, attól függően, hogy milyen ételeket eszünk.
ápr. 17
20:51
Az ötöslottó 15. heti nyerőszámai (Infostart)
Az ötöslottó 15. heti nyerőszámai
ápr. 17
21:45
Diétás tanácsok rákbetegeknek (WebBeteg)
Minden rákellenes kezelési módszer műtét, kemoterápia, sugárterápia, hormonkezelés, biológiai kezelés [imunkezelés]) igen erőteljesen hat.
ápr. 17
22:03
Szörnyethalt egy férfi a dobogókői kilátónál (Infostart)
Szakadékba zuhant két férfi este a dobogókői kilátóról; egyikük azonnal meghalt, a másik súlyos sérüléseket szenvedett - mondta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
ápr. 17
23:51
Ricinus - A világ egyik legismertebb mérge (WebBeteg)
A ricinus a világ egyik legismertebb mérge, három-öt napon belül megöli áldozatát. Mindössze 1 milligramm elegendő ahhoz, hogy egy felnőtt halálát okozza, jelenleg nem létezik ellenszere.

Keresés