2010. április 26. hétfő

ápr. 26
0:15
Két hétköznapi szerrel megelőzhető a mellrák? (HáziPatika)
A vitamin- és kalciumtartalmú kiegészítők a jelek szerint csökkentik az emlőrák kockázatát - derül ki az Amerikai Rákkutató Társaság 101. éves konferenciáján bemutatott kutatásból.
ápr. 26
0:19
Félünk tőlük, mégis hasznosak (HáziPatika)
Alig van olyan gyerek, aki ne félne a szuritól, de a felnőttek többsége is retteg a tű látványától. Miért van szükség ilyen fájdalmas módszerre a gyógyszerek bejuttatásához? Mit lehet tudni az injekciókról?
ápr. 26
0:23
1 % a rákbetegek emberi méltóságáért - Magyar Hospice Alapítvány (HáziPatika)
A Magyar Hospice Alapítvány a gyógyíthatatlan - elsősorban daganatos - betegek, valamint családtagjaik támogatásával, testi és lelki szenvedéseinek enyhítésével foglalkozik.
ápr. 26
5:15
Chlamydia évekig? - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Folyamatosan visszatérő alhasi fájdalmam van. Okozhatja ezt chlamydia, ha 7 éve vagyok férjnél? Azóta más férfi nem volt az életemben, és a férjemben is megbízom." Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
ápr. 26
8:24
Új gyógyszerek a cukorbetegség kezelésére (WebBeteg)
Egy új tablettát és injekciót mutatnak be a Magyar Diabetes Társaság (MDT) XX. jubileumi kongresszusán Tihanyban, ahol 1500 cukorbetegséggel foglalkozó orvos és szakdolgozó tanácskozik a hét végén - jelentette be Winkler Gábor professzor, a társaság elnöke sajtótájékoztatón pénteken.
ápr. 26
9:09
Mindent a maga idejében - Kövesd a tested jelzéseit! (NLC)
Szeretnél minden nap csúcsteljesítményt nyújtani a munkában és a magánéletben? Ha követed a tested természetes ritmusát, semmi sem lehetetlen!
ápr. 26
9:27
Fájdalomtípusok - Neuropátiás, nociceptív, pszichogén (WebBeteg)
A fájdalom egyik érdekes tulajdonsága, hogy kisugározhat, vagyis máshol jelentkezhet, mint ahol valójában képződik. Mikor érdemes orvoshoz fordulni a fájdalommal?
ápr. 26
11:33
Genetikai oka van a dohányzástól való függésnek (WebBeteg)
A dohányzás elkezdését és a függővé válást jelentős mértékben befolyásolhatják a gének is - jelezte három tanulmány, melyeket a Nature Genetics című szakfolyóirat online kiadásában vasárnap tettek közzé.
ápr. 26
13:48
Két autó ütközött Monorierdőnél, egy ember súlyosan megsérült (Infostart)
Súlyos sérüléseket szenvedett egy férfi hétfőn Monorierdőnél a 4-es főúton, amikor autója összeütközött egy másik személyautóval és a vasúti töltés melletti árokba csapódott.
ápr. 26
14:42
Az időjárás hatásai a betegségekre (WebBeteg)
Az időjárás változásának különféle formái más-más befolyással vannak a szervezetünkre. Az új időjárási helyzet következtében létrejövő reakciók akár egy beteg állapotának romlását is előidézhetik.
ápr. 26
16:48
Vezethetnek-e a Parkinson-kóros betegek? (WebBeteg)
Az autóvezetés a hétköznapi élet fontos része, ami biztosítja az önállóságot, megteremti a lehetőséget arra, hogy az egyén munkába járjon, találkozzon a barátaival és élvezze a szabadidős tevékenységeit. Ezért nem meglepő, hogy az egyik leggyakrabban feltett kérdés a frissen diagnosztizált Parkinson-kóros betegek részéről az, hogy a betegség hogyan fogja befolyásolni az autóvezetést.
ápr. 26
19:57
A gyomorégés lehetséges okai (WebBeteg)
Amennyiben ön is állandó gyomorégéstől szenved, itt az idő, hogy megtudja, melyek azok a gyakran figyelmen kívül hagyott, meglepő dolgok, melyek a kellemetlen állapotot kiválthatják.
ápr. 26
22:03
Cukorbetegség - Így előzze meg a szövődményeket! (WebBeteg)
Hogyan éljen a cukorbeteg, ha minimálisra szeretné csökkenteni a betegségével járó kellemetlenségeket, és egyben a szövődmények kialakulásának veszélyét is? Aki egyszerre több szakember véleményét is kikéri, jobb, ha felkészül: sok ellentmondónak tűnő információval találkozhat. (x)

Keresés