2010. június 1. kedd

jún. 1
0:48
Gyermektelen hírességek (HáziPatika)
Bármennyire is sikeres vagy népszerű valaki, az életét ugyanúgy megmérgezheti a gyerektelenség, mint az átlagemberekét. Van, aki feladja a harcot, esetleg adoptál, de olyan is akad, aki kész alávetni magát a termékenységi...
jún. 1
0:52
A diós süti csökkenti a koleszterinszintet? (HáziPatika)
Május 10-én megjelent egy kísérlet összesített eredménye, ami szerint diófélék fogyasztása javítja a koleszterinszintet.
jún. 1
3:00
Mik azok a defenzinek? (WebBeteg)
Szervezetünk naponta több millió kórokozó tulajdonságú mikroorganizmussal találkozik, melyek ellen immunrendszerünk egészséges állapotban hatékonyan és megfelelő intenzitással védekezik, ez biztosítja azt, hogy a kórokozó mikrobákkal való találkozások nagy része mégsem okoz megbetegedést.
jún. 1
6:09
A testépítés során használt táplálékkiegészítők hatása - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"A testépítés során táplálékkiegészítőként fogyasztott tiszta kreatin koncentrátumoknak van-e valamilyen szervezetre káros hatása? A rendszeres taurin használatnak milyen veszélyei vannak?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jún. 1
8:06
Marad a piros riasztás, a tartós, kiadós eső, viharok, széllökések (Infostart)
Kedden is piros riasztás van érvényben éjfélig az ország északi, középső és délnyugati részein a viharok miatt; hétfő estétől kedd reggelig összesen 103 helyre riasztották az országban a katasztrófavédelem munkatársait - olvasható az OMSZ honlapján. Az északnyugati szelet a Dunántúlon és az Alföld legnyugatabbi tájain viharos lökések kísérik. Estétől kezd jelentősebben mérséklődni a szél.
jún. 1
8:15
Fülzúgás (WebBeteg)
A fülzúgás (tinnitus) búgó, csengő, csiripelő, esetleg zakatoló hang hallása külső hang hiányában. Lehet egy-, vagy kétoldali, de sokszor a fejében érzi a beteg - mintha "belülről szólna".
jún. 1
8:24
Könnyen jött, nehezen megy - tippek, hogyan szokjunk le a dohányzásról (Infostart)
Az első szál cigaretta után valószínűleg még nem gondolunk azokra a nehézségekre, amelyeket a dohányzásról való leszokás okoz. A füstölgés kellemetlen oldalát többnyire csak pár éves dohányzás után érzékeljük, de szerencsés esetben még a súlyosabb következmények megjelenése előtt sikerül leszokni káros szenvedélyünkről. Ötleteket adunk arra, mihez kezdjünk, ha ránk tör a cigaretta utáni vágy.
jún. 1
9:18
A franciák is elismerik: sokat fejlődtek a magyar borok (Infostart)
A világ borrendjeinek képviselői egy hetet töltöttek Magyarországon. A kongresszus résztvevői elismerően nyilatkoztak a magyar borok fejlődéséről. A szervezőbizottság elnöke, Keményné Koncz Ildikó az InfoRádiónak azt is elmondta: a vendégek a magyar szervezést modell-értékűnek tekintették.
jún. 1
9:18
Sok nő is függő (WebBeteg)
A dohányzás hatékonyabb visszaszorításával csökkenteni lehetne a szív- és érrendszeri megbetegedéseket és az ezek miatt bekövetkező halálozást.
jún. 1
11:24
Magas vérnyomás: a városlakókat jobban fenyegeti (WebBeteg)
A városban lakók vérnyomása gyakrabban emelkedett, mint a békésebb vidéken élőké, és ebben német kutatók szerint a légszennyezés játszhat szerepet.
jún. 1
14:33
Táplálkozási tippek túlsúlyos gyerekeknek (WebBeteg)
Ha gyermekének fogynia kell, muszáj tartósan megváltoztatni táplálkozási- és életviteli szokásait. A jelszó: sok mozgás sok folyadékkal. Változtatni kell a rossz szokásokon, s néha étkezési napló vezetése is segít.
jún. 1
15:36
Esem mese (WebBeteg)
Mindig szerettem játszani. Most anagrammát gyártottam. Aztán csak hajtogattam magamban: esemes vagyok…esemes vagyok… Nem tudtam, mit jelent, csak kántáltam: esemes vagyok. Mókás. Esemes. Egy gyors és rövid üzenet, amit microchipek titokzatos világa röpít az éterbe, és amit egy véletlenszerű gombnyomás a perc tört része alatt semmivé foszlat. Egy igen és egy nem. Egy fent és egy lent. Egy valami és…
jún. 1
16:48
Olcsóbb a dízelmotor a legnagyobb Mazdához (Blikk)
Végre megduplázta motorkínálatát a Mazda saját hobbiterepjárójánál, ez azt jelenti, hogy van egyféle benzines - de az 260 lóerős - és létezik már dízel is. Mi az új 173 lóerős dízelmotorral teszteltük a CX-7-est
jún. 1
17:06
Tessék az őzgidákat az erdőben hagyni! (Infostart)
A természetvédelmi tevékenységre is kiterjed a Fővárosi Állat- és Növénykert és a Budakeszi Vadaspark szakmai partnerségi programja. Az erről szóló megállapodást kedden írták alá a két intézmény vezetői. A vadaspark és az állatkert közösen hívja fel a figyelmet arra is, hogy a kiránduláskor "talált" őzgidákat a leghelyesebb az erdőben hagyni.
jún. 1
17:42
Áll a forgalom az M3-ason egy keresztbe fordult kamion miatt (Infostart)
Műszaki hiba miatt áttörte a szalagkorlátot egy kamion kedd délután az M3-as autópályán Polgár közelében és keresztbe fordult a menetirány szerinti bal oldalon; az érintett útszakaszt Nyíregyháza irányába teljes szélességében lezárták - közölte a megyei rendőr-főkapitányság ügyeletese.
jún. 1
18:18
Hamarosan kártérítést kaphat, ha késik a busz! (Infostart)
A jövőben az európai uniós országokban busszal utazókat is ugyanolyan jogok illetik meg, mint a repülőgépek, vagy vonatok utasait: késés esetén például kártérítésre lesznek jogosultak.
jún. 1
19:12
Tíz jel, amely pajzsmirigy betegségre utalhat (Infostart)
Hazánk a közepesen jódhiányos területek közé tartozik, amely magában hordozza a pajzsmirigy betegségek kialakulásának kockázatát. A kevés jód fogyasztása sok esetben önmagában is kiválthatja a pajzsmirigy megnagyobbodását. Az elváltozás hosszú ideig lappanghat, mire a konkrét panaszok megjelennek.
jún. 1
19:30
Olcsóbb lesz a roaming és sms (Infostart)
Július elsejétől az Európai Unió területén barangolva több mint 22 százalékkal csökken a hívásfogadás, 11 százalékkal a hívásindítás és közel három százalékkal az sms-küldés bruttó fogyasztói ára - közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH).
jún. 1
19:48
Arnold-reflex - Megáll a szív fültisztítás közben? (WebBeteg)
Egész gyakori és érdekes tünet, hogy a hallójárat tisztítása közben egyes betegek köhögnek. Ez az úgynevezett Arnold reflex.
jún. 1
20:51
Fogfehérítés - Részletesen a módszerekről (WebBeteg)
Minden fognak van egy saját természetes színe, amit főleg a fogunkban lévő belső foganyag a dentin színe határoz meg. A fogazat elszíneződését számos külső tényező befolyásolhatja. Egyrészt a fogak felszínére tapadt fogkő és az erre lerakódott színezőanyagok, másrészt a fog mélyebb szerkezetébe beivódott színezőanyagok.
jún. 1
21:54
Rákos betegek - Hónapok telnek várakozással, az életük múlhat rajta (WebBeteg)
Hónapokig kallódik a rákos betegek többsége, mire kiderül pontosan mi a bajuk és elkezdik a kezelésüket - derült ki az RTL híradóból. Ennyi idő alatt jelentősen romlanak a gyógyulási esélyeik, sőt van olyan daganatfajta, amelyik néhány hónap alatt már áttéteket is képez.
jún. 1
22:06
Füst nélkül (Metropol)
Ma Magyarországon mint egy 2,5 millió ember gyújt rá rendszeresen. A dohányzás okozta egészségkárosodás miatt 19 percenként meghal valaki, évente egy kisvárosnyi lakosságot veszítünk el így. A leszokás az egyik legfontosabb lépés, amellyel megőrizhető vagy visszanyerhető az egészség.
jún. 1
23:54
Magyar világsikerek ingatlanfejlesztésben (Metropol)
A FIABCI Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatán a speciális létesítmények kategóriában a Vörösmarty No1. többfunkciós épület, az ipari fejlesztések kategóriában pedig a Richter Kémia Kutató- és Irodaépülete nyert első díjat a Nemzetközi Ingatlanszövetség 61. kongresszusán, amit Bali szigetén tartottak.

2010. június 2. szerda

jún. 2
0:00
Hendra-vírus - A fertőzött emberek 75 százaléka belehal (WebBeteg)
Egy 12 éves ausztrál kislányon és édesanyján próbálják ki először a halálos Hendra-vírus kísérleti ellenanyagát, miután a kislány lova nemrég elpusztult a fertőzés miatt - jelentették be kutatók. A vírus - amelyet Ausztráliában a kilencvenes években azonosítottak - elsősorban a lovakat betegíti meg, ám a fertőzött állatokkal, illetve azok tetemeivel érintkező emberekre is komoly veszélyt jelent.
jún. 2
0:51
Hol lesznek zsírpárnái? A genetika megmondja! (HáziPatika)
Végre választ kapunk a réges-régi kérdésre, miszerint a férfiak miért a hasukra, a nők pedig inkább csípőtájra híznak: a genetika szerint a kétféle zsírszövet szinte teljesen különbözik egymástól.
jún. 2
0:55
Divat lett az otthoni víztisztítás! Milyen kancsót vegyünk? (HáziPatika)
A csapból elvileg tiszta víz folyik, mégsem vagyunk elégedettek a végeredménnyel, hiszen évi 105 liter palackozott ásványvizet fogyasztunk fejenként. Miért nem tisztítjuk a csapvizet házilag? Spórolhatunk és környezettudatosabbak...
jún. 2
5:15
A szárazszeműség (WebBeteg)
Ég a szeme? Néha elhomályosul a látása, amely pislogásra javul? A szárazszeműség (keratoconjunctivitis sicca) nagyon gyakori betegség, hazánkban - különböző mértékben - a népesség 10-30 százalékát érinti.
jún. 2
6:00
"Liberálisabban kellene kezelnie az egyháznak a papi cölibátus kérdését" (Infostart)
Jelentős kritikát fogalmaztak meg a katolikus egyház értékítéleteivel kapcsolatban egy friss közvélemény-kutatás során a litván állampolgárok. Sokan úgy vélik, az egyháznak liberálisabban kellene kezelnie a fogamzásgátlás, a válás, sőt a papi cölibátus kérdését is.
jún. 2
8:24
Műteni kell a ferde orrsövényt? (WebBeteg)
Az orrsövény elferdülése - a sokkal ritkább, balesetből kialakult ferdeséget leszámítva - egyfajta fejlődési rendellenesség.
jún. 2
9:18
Mi legyen a hátizsákban, hogy ne érje az embert meglepetés? (Infostart)
A hétvégétől egyre javuló, nyárias időt jósolnak a meteorológusok, ennek köszönhetően pedig egyre többen terveznek rövidebb-hosszabb túrákat, kirándulásokat. Ez mindenképpen hasznos időtöltés, hiszen a tiszta levegőn gyaloglással töltött órák szinte belülről masszírozzák a szervezetet. Érdemes azonban felkészülnünk a kisebb-nagyobb balesetekre, kényelmetlenségekre is.
jún. 2
9:27
Kényszerbetegségek - Génmutáció okozza? (WebBeteg)
Kényszerbetegségben egyaránt szenvedhet ember és állat. Az érintettek kényszeresen ismételgetnek cselekvéseket, akkor is, ha azzal ártanak önmaguknak.
jún. 2
11:33
Fű - Interneten érkezik a segítség (WebBeteg)
Az interneten nyújt segítséget a Kék Pont Drogkonzultációs Központ és Drogambulancia Alapítvány azoknak a marihuánafogyasztóknak, akik csökkentenék vagy teljesen elhagynák szenvedélyüket - jelentették be a program kezdeményezői hétfői sajtótájékoztatójukon a fővárosban.
jún. 2
12:12
Megújulhat a kórház épülete is (Metropol)
Megalapítása óta az Oriflame mindig is nagy hangsúlyt fektetet Globális Közösség elnevezésű programjára.
jún. 2
12:36
Mellrák: genetika és életmód (WebBeteg)
Az emlőrákra hajlamosító gént nem befolyásolja az életmód, amelynek káros elemei amúgy növelhetik a betegség kockázatát a nőknél - derült ki egy frissen ismertetett tanulmányból.
jún. 2
15:45
Terhesség alatti problémák - Homeopátiás segítség (II.) (WebBeteg)
A homeopátia számos lehetőséget kínál a várandósság idején felmerülő különböző egészségügyi problémákra. Tünetek és ajánlott készítmények.
jún. 2
18:54
Korai magömlés – fontos az őszinteség! (WebBeteg)
A korai magömlés csak első ránézésre a férfiak dolga. Ha túl korai az ejakuláció, az a nők csúcsra törését is ellehetetleníti. A 20 és 50 év közötti fériak 34 százaléka érintett a jelenségben, amely orvoslása során az őszinte beszéd az első lépés lehetne. A többség ehelyett hallgatásba burkolózik.
jún. 2
19:12
Legyen elrettentő felirat az alkoholos üvegeken is! (Infostart)
A felnőtt britek többsége nem bánná, ha az alkoholt tartalmazó italokon a dohánytermékekhez hasonló figyelmeztető címkéket helyeznének el - derült ki egy kutatásból, amelyet több mint 2300, 16 évesnél idősebb felnőtt megkérdezésével készítettek.
jún. 2
20:42
Felcsút a leggazdagabb település (Infostart)
Felcsút volt tavaly a leggazdagabb magyarországi település. Az egy főre jutó havi jövedelem 171 ezer forintot tett ki. A CID Cég Info kft. által készített felmérés szerint a fejér megyei községet néhány új, magasan adózó vállalkozó emelte a rangsor első helyére.
jún. 2
20:44
Veszélyes az éjszakai nassolás (Infostart)
Fiatalabb korban veszítik el fogaikat azok, akik rendszeresen nassolnak éjszakánként - hívták fel a figyelmet dán kutatók.
jún. 2
21:00
"Estére az összes pénzt eljátszottam..." - Interjú (WebBeteg)
Péter negyvenes évei végén jár, és ugyanúgy él, mint mindenki más: reggel felkel, dolgozni megy, fizeti a számláit. Azonban nem volt egy mindig így. Évekkel ezelőtt véletlenül rátalált a rulettre, és a rabja lett.
jún. 2
21:18
Betiltják a dohányzást a BKV-megállókban (Infostart)
A BKV megállókban is betiltják a dohányzást Budapesten - döntött a Fővárosi Közgyűlés Szakbizottsága szerdai ülésén. A határozat miatt jogszabályt kell módosítani. A változást kezdeményező Elővárosi Közlekedési Egyesület szerint a módosítással megakadályozható, hogy a BKV megállókban várakozó utasok passzív dohányosokká váljanak.
jún. 2
21:36
Kifogásolja a Levegő Munkacsoport a szmogriadó-rendelet tervezett módosítását (Infostart)
A szervezet közleménye szerint jelentős visszalépés lenne, ha a Fővárosi Közgyűlés elfogadná a változtatást, amely alapján csak a gépjárművek elenyésző hányadát tiltanák ki a városból szmogriadó esetén.

2010. június 3. csütörtök

jún. 3
0:09
Potencianövelőt recept nélkül? (WebBeteg)
Sok férfi szégyenérzete okán nem mer orvoshoz fordulni potenciazavarával, ezért inkább online kínált „gyógyszereket” vásárol, remélve, hogy segít.
jún. 3
1:03
Ne féljen orvoshoz fordulni! (HáziPatika)
Sokan félnek, vagy szégyellnek orvoshoz fordulni az inkontinencia tüneteivel. Pedig ha sikerül a probléma okát felderíteni, az önkéntelen vizeletvesztés jó eséllyel gyógyítható.
jún. 3
1:07
Csonttöréshez vezethet a népszerű savgátlók szedése (HáziPatika)
A gyomorfekély kezelésében széles körben elterjedt protonpumpa-gátló gyógyszerek kapcsolatba hozhatók a menopauza utáni nők csonttöréseivel, továbbá bakteriális fertőzésekkel - áll egy tanulmányban.
jún. 3
6:00
Az allergiások örülnek a sok esőnek (Infostart)
A sok csapadék kedvező lehet az allergiások számára, mivel az eső kimossa a pollen jelentős részét a levegőből, mondta Kósa Lajos allergológus. A jó idő beköszöntével azonban az allergiát okozó növények is gyors növekedésnek indulhatnak.
jún. 3
9:00
Miért nyeli be a bankkártyát az ATM -és mit lehet ilyenkor csinálni? (Infostart)
Bár nem túl gyakori jelenség, mégis bárkivel előfordulhat, hogy az ATM-be helyezett kártyáját az automata elnyeli. Ez természetesen nem történhet véletlenül, megvan az oka, miért nem kapjuk vissza a plasztikot. A Pénzcentrum utánajárt, milyen esetekben fordulhat ez elő, s ilyenkor mi a teendőnk.
jún. 3
9:36
Mérgező gyógyszereket rendelnek (WebBeteg)
A helyi törvények értelmében illegálisnak minősülű online gyógyszervásárlások ügyében indítottak nyomozást a finn vámhatósági szervek.
jún. 3
11:06
Jövő héten itt a nyár! (Infostart)
Csütörtökön és pénteken még borult időre számíthatunk, egyre több felé várható zápor, zivatar, viharos északi szél. A hétvégén azonban javulás kezdődik, a jövő hét elején már 30 fok körüli hőmérséklet lesz napközben - derül ki az időjárás jelentésekből.
jún. 3
11:42
Kötőhártya-gyulladást kaphatunk strandolás közben (WebBeteg)
Különösen a gyerekek élik át gyakran, de nyaranta – egy-egy strandolás, uszodázás után - a felnőttek is tapasztalhatják magukon a kötőhártya-gyulladás jeleit. A fertőzést nem könnyű kivédeni, de a kezelése ma már meglehetősen hatékony.

Keresés