2010. június 2. szerda

jún. 2
0:00
Hendra-vírus - A fertőzött emberek 75 százaléka belehal (WebBeteg)
Egy 12 éves ausztrál kislányon és édesanyján próbálják ki először a halálos Hendra-vírus kísérleti ellenanyagát, miután a kislány lova nemrég elpusztult a fertőzés miatt - jelentették be kutatók. A vírus - amelyet Ausztráliában a kilencvenes években azonosítottak - elsősorban a lovakat betegíti meg, ám a fertőzött állatokkal, illetve azok tetemeivel érintkező emberekre is komoly veszélyt jelent.
jún. 2
0:51
Hol lesznek zsírpárnái? A genetika megmondja! (HáziPatika)
Végre választ kapunk a réges-régi kérdésre, miszerint a férfiak miért a hasukra, a nők pedig inkább csípőtájra híznak: a genetika szerint a kétféle zsírszövet szinte teljesen különbözik egymástól.
jún. 2
0:55
Divat lett az otthoni víztisztítás! Milyen kancsót vegyünk? (HáziPatika)
A csapból elvileg tiszta víz folyik, mégsem vagyunk elégedettek a végeredménnyel, hiszen évi 105 liter palackozott ásványvizet fogyasztunk fejenként. Miért nem tisztítjuk a csapvizet házilag? Spórolhatunk és környezettudatosabbak...
jún. 2
5:15
A szárazszeműség (WebBeteg)
Ég a szeme? Néha elhomályosul a látása, amely pislogásra javul? A szárazszeműség (keratoconjunctivitis sicca) nagyon gyakori betegség, hazánkban - különböző mértékben - a népesség 10-30 százalékát érinti.
jún. 2
6:00
"Liberálisabban kellene kezelnie az egyháznak a papi cölibátus kérdését" (Infostart)
Jelentős kritikát fogalmaztak meg a katolikus egyház értékítéleteivel kapcsolatban egy friss közvélemény-kutatás során a litván állampolgárok. Sokan úgy vélik, az egyháznak liberálisabban kellene kezelnie a fogamzásgátlás, a válás, sőt a papi cölibátus kérdését is.
jún. 2
8:24
Műteni kell a ferde orrsövényt? (WebBeteg)
Az orrsövény elferdülése - a sokkal ritkább, balesetből kialakult ferdeséget leszámítva - egyfajta fejlődési rendellenesség.
jún. 2
9:18
Mi legyen a hátizsákban, hogy ne érje az embert meglepetés? (Infostart)
A hétvégétől egyre javuló, nyárias időt jósolnak a meteorológusok, ennek köszönhetően pedig egyre többen terveznek rövidebb-hosszabb túrákat, kirándulásokat. Ez mindenképpen hasznos időtöltés, hiszen a tiszta levegőn gyaloglással töltött órák szinte belülről masszírozzák a szervezetet. Érdemes azonban felkészülnünk a kisebb-nagyobb balesetekre, kényelmetlenségekre is.
jún. 2
9:27
Kényszerbetegségek - Génmutáció okozza? (WebBeteg)
Kényszerbetegségben egyaránt szenvedhet ember és állat. Az érintettek kényszeresen ismételgetnek cselekvéseket, akkor is, ha azzal ártanak önmaguknak.
jún. 2
11:33
Fű - Interneten érkezik a segítség (WebBeteg)
Az interneten nyújt segítséget a Kék Pont Drogkonzultációs Központ és Drogambulancia Alapítvány azoknak a marihuánafogyasztóknak, akik csökkentenék vagy teljesen elhagynák szenvedélyüket - jelentették be a program kezdeményezői hétfői sajtótájékoztatójukon a fővárosban.
jún. 2
12:12
Megújulhat a kórház épülete is (Metropol)
Megalapítása óta az Oriflame mindig is nagy hangsúlyt fektetet Globális Közösség elnevezésű programjára.
jún. 2
12:36
Mellrák: genetika és életmód (WebBeteg)
Az emlőrákra hajlamosító gént nem befolyásolja az életmód, amelynek káros elemei amúgy növelhetik a betegség kockázatát a nőknél - derült ki egy frissen ismertetett tanulmányból.
jún. 2
15:45
Terhesség alatti problémák - Homeopátiás segítség (II.) (WebBeteg)
A homeopátia számos lehetőséget kínál a várandósság idején felmerülő különböző egészségügyi problémákra. Tünetek és ajánlott készítmények.
jún. 2
18:54
Korai magömlés – fontos az őszinteség! (WebBeteg)
A korai magömlés csak első ránézésre a férfiak dolga. Ha túl korai az ejakuláció, az a nők csúcsra törését is ellehetetleníti. A 20 és 50 év közötti fériak 34 százaléka érintett a jelenségben, amely orvoslása során az őszinte beszéd az első lépés lehetne. A többség ehelyett hallgatásba burkolózik.
jún. 2
19:12
Legyen elrettentő felirat az alkoholos üvegeken is! (Infostart)
A felnőtt britek többsége nem bánná, ha az alkoholt tartalmazó italokon a dohánytermékekhez hasonló figyelmeztető címkéket helyeznének el - derült ki egy kutatásból, amelyet több mint 2300, 16 évesnél idősebb felnőtt megkérdezésével készítettek.
jún. 2
20:42
Felcsút a leggazdagabb település (Infostart)
Felcsút volt tavaly a leggazdagabb magyarországi település. Az egy főre jutó havi jövedelem 171 ezer forintot tett ki. A CID Cég Info kft. által készített felmérés szerint a fejér megyei községet néhány új, magasan adózó vállalkozó emelte a rangsor első helyére.
jún. 2
20:44
Veszélyes az éjszakai nassolás (Infostart)
Fiatalabb korban veszítik el fogaikat azok, akik rendszeresen nassolnak éjszakánként - hívták fel a figyelmet dán kutatók.
jún. 2
21:00
"Estére az összes pénzt eljátszottam..." - Interjú (WebBeteg)
Péter negyvenes évei végén jár, és ugyanúgy él, mint mindenki más: reggel felkel, dolgozni megy, fizeti a számláit. Azonban nem volt egy mindig így. Évekkel ezelőtt véletlenül rátalált a rulettre, és a rabja lett.
jún. 2
21:18
Betiltják a dohányzást a BKV-megállókban (Infostart)
A BKV megállókban is betiltják a dohányzást Budapesten - döntött a Fővárosi Közgyűlés Szakbizottsága szerdai ülésén. A határozat miatt jogszabályt kell módosítani. A változást kezdeményező Elővárosi Közlekedési Egyesület szerint a módosítással megakadályozható, hogy a BKV megállókban várakozó utasok passzív dohányosokká váljanak.
jún. 2
21:36
Kifogásolja a Levegő Munkacsoport a szmogriadó-rendelet tervezett módosítását (Infostart)
A szervezet közleménye szerint jelentős visszalépés lenne, ha a Fővárosi Közgyűlés elfogadná a változtatást, amely alapján csak a gépjárművek elenyésző hányadát tiltanák ki a városból szmogriadó esetén.

Keresés