2010. május 31. hétfő

máj. 31
0:48
Minden, amit még nem tudtunk a patikákról (HáziPatika)
Sok ember felteheti a kérdést: a gyógyszertárak ugyanolyan kereskedői funkciót látnak el, mint bármely más üzlet? A megnyugtató válasz nem! A patikákban sokkal összetettebb munkafolyamatok vannak, amelyek az oda látogatók elől...
máj. 31
0:52
Meglepő: a büntetés a társadalom működésének alapja (HáziPatika)
Az ember egy rendkívül együttműködő lény, de milyen mechanizmusok tartják fenn az együttműködést a különböző közösségekben?
máj. 31
0:56
Fájdalommentes vizsgálattal kimutatható a súlyos kór (HáziPatika)
Köhög, fullad, krákog? Kifullad, ha a lépcsőn kell felmennie az emeletre? Ezek a tünetek COPD-re, egy súlyos tüdőbetegségre utalhatnak! Tudta, hogy ez mindössze pár perc alatt, fájdalommentesen felderíthető? Tudjon meg többet,...
máj. 31
2:51
Klórgázt lélegeztek be, 300-an elájultak (WebBeteg)
Legalább 300 ember vesztette eszméletét egy klórgáz felhő hatására az észak-nigériai Kaduna egyik zsúfolt külvárosában - közölte vasárnap az afrikai ország környezetvédelmi minisztere. John Odey azt mondta, hogy a tömegbalesetet egy felelőtlen munkás okozta.
máj. 31
7:30
Diplomaták, hercegek és tanárok a bukaresti Hungária Bálon (Infostart)
eles közéleti személyiségek, a romániai magyar közösség tagjai és a média képviselői egyaránt részt vettek a hétvégén Bukarestben a magyar nagykövetség által szervezett Hungária Bálon.
máj. 31
9:09
Szélütés: Sokszor nem ismerjük fel a tüneteit (WebBeteg)
A magas vérnyomás folytatása lehet agyi katasztrófa, ami ritkábban járna olyan súlyos következményekkel, mint az ma gyakran tapasztalható, ha az emberek ismernék a szélütés kezdődő tüneteit.
máj. 31
10:12
A sikeres leszokás titkai (WebBeteg)
Az első szál cigaretta után valószínűleg még nem gondolunk azokra a nehézségekre, amit a dohányzásról való leszokás okoz. A füstölgés kellemetlen oldalát többnyire csak pár éves dohányzás után érzékeljük, de szerencsés esetben még a súlyosabb következmények megjelenése előtt sikerül leszokni káros szenvedélyünkről.
máj. 31
14:24
Gyilkos függőség (WebBeteg)
Ebben az évben a Nemdohányzó Világnap a nőket, a fiatal lányokat helyezi a középpontba. A dohányzás káros hatásaira és veszélyeire kívánja felhívni a figyelmet.
máj. 31
15:00
Hetven év fölé emelhetik a nyugdíjkorhatárt (Infostart)
Az Európai Bizottság műhelyeiben, nagyban készül egy nyugdíjrendszerekről szóló zöld könyv, a tényleges kiadás előtt viszont egyre több részlet szivárog ki az anyagból. Az EB szakértői a jelek szerint a korhatáremelésben és a foglalkoztatottság bővítésében látják a demográfiai problémák megoldását, az elképzelések szerint pedig a korhatár a jövőben a várható élettartam emelkedésétől függne. Néhány…
máj. 31
18:36
ITP - kialakulás és tünetek (WebBeteg)
Az idiopathias thrombocytopenias purpura (ITP) ismeretlen eredetű, alacsony vérlemezkeszámmal járó vérzéses bőrtünet. Agyhártyát érintő vérzések, koponyán belüli vérzések nagyon súlyos szövődményei ennek a betegségnek.
máj. 31
20:06
Az édes ne legyen keserű! (Infostart)
Német és amerikai kutatóknak első ízben sikerült blokkolniuk a mesterséges édesítőszerek gyakori nemkívánatos kísérőjelenségét, a kesernyés mellékízt.
máj. 31
20:42
Helyes táplálkozás - de hogyan? (WebBeteg)
Az egészséges táplálkozás sosem lehet egyoldalú, hiszen szervezetünknek számos vitaminra, nyomelemre, zsírsavra van szüksége. Összeszedtük Önöknek, hogy mi mindent kell étrendjükbe iktatni, ha étkezéseikkel egészségüket akarják szolgálni.
máj. 31
23:51
Gyerekszemmel – A szemről (WebBeteg)
Gyermeknap alkalmából megkértem néhány ismerős, különböző életkorú gyereket, hogy írjanak, vagy rajzoljanak nekem vmit ami az emberi szemről, vagy a látásról eszükbe jut. Kíváncsi tekintettel néztek rám, mire is gondolok, aztán munkához láttak.

Keresés