2010. május 29. szombat

máj. 29
0:39
Vízparti balesetek (HáziPatika)
Legkedveltebb nyári időtöltések többségének helyszíne valamilyen vízpart, illetve maga a víz. Legyen szó természetes vagy mesterséges vízről, vízpartról néhány ismerettel tisztában kell lennünk, hogy az ott töltött idő valóban...
máj. 29
5:42
Táplálkozási tippek vegetáriánusoknak (WebBeteg)
Ügyeljen a kellő vas és B12 vitamin bevitelére, tartózkodjon sokat a szabadban, várandós és szoptató nők pedig gyermekük érdekében lehetőleg hagyjanak fel a vegetáriánus életmóddal.
máj. 29
8:06
Jobb lehet a metadonnál a heroin (Infostart)
Hasznosabb lehet a leszokásban a metadonnál a heroin - erre utal, hogy olyan függők, akik felügyelet mellett heroint kaptak segítségül, jobb eredményeket értek el, mint azok, akiket metadonnal kezeltek.
máj. 29
9:00
Mérhető fejlődés: több diplomás, jobb információellátottság (Infostart)
A legutolsó izraeli népszámlálás statisztikai adatai szerint a 21. század első évtizedében jelentősen nőtt a diplomások és digitális írástudók száma az országban, igaz a korábbi felmérésekben kimutatott társadalmi egyenlőtlenségek továbbra sem tűntek el.
máj. 29
9:54
A gasztronómiai és a könnyűzenei fesztiválokért rajongunk a leginkább (Infostart)
Lelkes fesztiválrajongók a magyarok, a Magyar Turizmus Zrt. legfrissebb felmérése szerint egyre többen látogatják a nagy rendezvényeket. A legnépszerűbbek a gasztronómiai és a könnyűzenei programok.
máj. 29
10:57
Atopiás dermatitis (WebBeteg)
A csecsemők és gyermekek leggyakoribb bőrgyógyászati betegsége az atópiás eredetű bőrgyulladás (atopiás dermatitis). Fő tünete a majdnem állandó jelleggel fennálló és alig csillapítható viszketés és száraz bőr.
máj. 29
13:03
Asperger-szindróma tesztje - A pszichiáter válaszol (WebBeteg)
"Van-e az Asperger-szindrómára valamilyen elfogadott teszt? Hol találhatnék ilyet?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
máj. 29
16:12
Fogmosás hiánya és szívbetegség (WebBeteg)
A napi kétszeri fogmosás elmulasztása számottevően növeli szívbetegség kialakulásának veszélyét - állítják egy brit tanulmány szerzői.
máj. 29
19:21
Betiltanák a körülmetélést (WebBeteg)
Betiltatná Hollandiában a fiatal fiúkon elvégzett körülmetélését a Holland Királyi Orvosi Egyesület (KNMG), mivel véleményük szerint az eljárás orvosilag nem indokolt, ráadásul a gyerekek jogait is sérti.
máj. 29
20:42
Az ötös lottó 21. heti nyerőszámai (Infostart)
Az ötös lottó 21. heti nyerőszámai
máj. 29
22:30
Tampon és joghurt (WebBeteg)
A probiotikus tampon kettős hatású orvostechnikai eszköznek minősülhet, mert használata elősegíti az egészséges hüvelyflóra helyreállítását, fenntartását, alkalmas a fertőzések megelőzésére. Eközben pedig értelemszerűen betölti a tamponok funkcióját – miközben menstruáció alatt is képes védelmet nyújtani a hüvelyhám számára.

Keresés