2010. május 30. vasárnap

máj. 30
0:39
Kesudió: a koleszterinmentes dióféle (HáziPatika)
Többnyire csak magkeverékekben találkozhatunk vele, pedig értékes zsírsavai miatt gyakran kellene fogyasztanunk magában is. Ismerjük meg a diófélék családjának egyik legegészségesebb tagját!
máj. 30
9:00
A szívrohamot túlélők félnek a szextől (WebBeteg)
A szívrohamot túlélők általában kerülik a szexet, mert attól tartanak, hogy az megöli őket – állítják amerikai kutatók.
máj. 30
9:18
Több mobil van a brit hétéveseknél, mint könyv (Infostart)
Több hétévesnek van saját mobiltelefonja, mint könyve - derül ki egy friss brit kutatásból, amely a szigetországi állapotokat mérte fel. A szakértők 17 ezer diákot kérdeztek meg, és megállapították, hogy erős kapcsolat van az olvasási készség és aközött, hozzáférnek-e otthon könyvekhez a fiatalok.
máj. 30
9:36
Vágtázó Gertie sorsára jut az ijesztően hullámzó Volga-híd? - videóval (Infostart)
Megdöbbentő felvételeket mutattak be az orosz tévécsatornák egy nyolc hónapja átadott, a Volga fölött átívelő hídról: az erős szélben a hídpálya hullámozni kezdett, miközben több tucat autós próbált átkelni rajta.
máj. 30
9:57
Csökkentek a lakásárak Horvátországban (Metropol)
Az elmúlt két év adatait egybevetve az idén a legalacsonyabbak a négyzetméterre vetített lakásárak Horvátország nagyobb városaiban - tette közzé májusi elemzését a Crozilla horvát ingatlanportál.
máj. 30
10:12
"Az időjáráshoz való viszony kódolva van a britek nemzeti öntudatában" (Infostart)
Legyen hideg, meleg, extrém vagy átlagos, a briteknek szinte mindegy. A lényeg, hogy van miről beszélni. Legalábbis ez derül ki egy nemrég közzétett helyi felmérésből, amely szerint a ködös Albion állampolgárai nem kevesebb, mint fél évet szentelnek az életükből annak, hogy az időjárásról beszéljenek.
máj. 30
11:06
A nyaki problémák okai (WebBeteg)
A nyaki fájdalom gyakori panasz, melynek hátterében számos ok húzódhat meg. A nyak a gerinc legmozgékonyabb szakasza, de emellett biztosítja a fej tartását, és a nyaki csigolyák nyúlványai által alkotott csontos csatorna védi a gerincvelőt és a nagy nyaki ereket.
máj. 30
11:24
Még egy ország, ahol mélyponton van a sörfogyasztás (Infostart)
Hatvanéves mélypontra került a sörfogyasztás Ausztráliában: a fogyasztók a mennyiség helyett mostanában inkább a minőségre figyelnek.
máj. 30
14:06
Teljes útzár volt a 11-es főúton - képekkel a baleset (Infostart)
Teljes útzár volt vasárnap reggel a 11-es számú főúton Szentendrénél, mert két személygépkocsi összeütközött a főút és a Dobogókői út kereszteződésében - közölte a szentendrei tűzoltóság.
máj. 30
15:18
Vegetáriánus étrend – Segít-e a cukorbetegeken? (WebBeteg)
Több helyen is olvasni arról, hogy a vegetáriánus étrendre való áttérés segíthet irányítani a cukorbetegséget. Vajon mi ebben az igazság?
máj. 30
16:12
Balesetek és zivatarok is lassítják az autópályák forgalmát (Infostart)
Balesetek és zivatarok is lassítják az autópályák forgalmát Budapest közelében. Az Állami Autópályakezelő Zrt. tájékoztatása szerint az M7-es Budapest felé vezető oldalán néhány kilométeren belül - a 25-ös és a 31-es kilométerszelvénynél - két baleset is történt, mindkettőnél lezártak egy-egy sávot a helyszínelés miatt.
máj. 30
17:24
Az emésztőrendszer és a gázok (WebBeteg)
A gáz normális mellékterméke elfogyasztott élelmiszereinknek. Amint az emésztőrendszer lebontja az ételt, gázokat állít elő, melyek főként szén-dioxidból, oxigénből, nitrogénből, hidrogénből és metánból állnak.
máj. 30
17:42
Delfinek és fókák őrjáratban a katonai bázison (Infostart)
Delfinek és fókák teljesítenek őrszolgálatot mostantól az Egyesült Államok hadseregének Washington állambeli tengerészeti támaszpontján: a besorozott állatok feladata lesz riasztani, ha illetéktelenek túl közel úsznak a bázishoz.
máj. 30
18:00
Bronzérmesek lettek a magyar légi mentők a nemzetközi versenyen (Infostart)
Harmadik helyezést értek el a magyar légi mentők a Csehországban a hétvégén megrendezett hagyományos nemzetközi versenyen - közölte a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója
máj. 30
19:12
Villámcsapás miatt gyulladhatott ki egy tápiószőlősi ház (Infostart)
Valószínűleg villám csapott egy családi házba a Pest megyei Tápiószőlősön, az égő épületet jelenleg is oltják - közölte a katasztrófavédelem
máj. 30
19:30
Több utca is vízben áll a XXII. kerületben (Infostart)
Több utcát is elöntött a víz a főváros XXII. kerületében, mert az esőzések következtében kiöntött a Hosszú-réti patak és kilépett medréből a Kőérbereknél található mesterséges tó.
máj. 30
21:36
A friss levegőtől okosabbak lehetünk (WebBeteg)
Meglepően hangzik, de a piszok javíthat az intelligencián: amerikai kutatók baktériumokat tartalmazó elegyet etettek egerekkel, mire azok gyorsabban találtak ki a labirintusból, mint társaik.

Keresés