2010. május 21. péntek

máj. 21
0:42
Rákot okozhatnak az antioxidánsok! (HáziPatika)
A nagy dózisú antioxidánst, például C- és E-vitamint tartalmazó táplálékkiegészítők megnövelhetik a sejtekben található genetikai abnormalitásokat, amelyek fogékonnyá tehetnek a daganatok kialakulására.
máj. 21
0:46
Ön is felszisszen, ha hideg vagy meleg éri a fogát? (HáziPatika)
Ha a fogak fájdalommal reagálnak bizonyos ízekre és a szélsőséges hőmérsékletre, fogérzékenységről beszélünk, ami miatt a fogmosás is kellemetlenné válhat. Megoldás azonban van, sőt a megelőzés is lehetséges.
máj. 21
5:42
Génváltozatok növelhetik a fertőző betegségek kockázatait (Infostart)
Egy gén több változatáról állapították meg brit és szingapúri kutatók, hogy jelenlétük növeli az olyan fertőző betegségekkel szembeni fogékonyságot, mint a tuberkulózis, a malária és a bakteriális vérmérgezés.
máj. 21
5:42
Policisztás petefészek szindróma (PCOS) - Tünetek, veszélyek és kezelés (WebBeteg)
A hormonrendszerben keletkező zavar jellemzően nem egyik pillanatról a másikra jelentkezik, a tünetek a legtöbbször hosszú időn át, folyamatosan alakulnak ki.
máj. 21
6:00
Nem a biztosítás hiánya miatt mennek a sürgősségire az amerikaiak (Infostart)
Ötből egy ember évente legalább egyszer meglátogatja a sürgősségi orvosi osztályokat az Egyesült Államokban, de legtöbbjüknek van valamiféle egészségügyi biztosítása - állapította meg egy szerdán közzétett amerikai kormányzati felmérés.
máj. 21
7:48
Gyermeket nem magunknak szülünk (WebBeteg)
Arra mindenki viszonylag hamar rájön, hogy hiába a sok szakirodalom, könyvből nem lehet gyereket nevelni. Minél több előfeltevéssel indulunk, annál nagyobb csalódások érnek. A nevelés alapelvei I.
máj. 21
8:24
Tíz trükk, amelynek nem szabad bedőlni lakásvásárláskor (Infostart)
Már csak a legrégebbi ingatlanosok emlékeznek arra, milyen volt, amikor még több volt a lakást kereső, mint az eladó lakás - az utóbbi években az ingatlanpiaci elemzések egybehangzóan jelentős túlkínálatról beszélnek. A vevőkért folytatott versenyben számos régi, de mégis jól bevált trükk létezik, amelynek sokan még mindig hajlamosak bedőlni.
máj. 21
8:51
Milliók szenvednek tőle Magyarországon (WebBeteg)
Közel hárommillió ember szenved ma Magyarországon a szezonális szénanáthától, amely a magánélettől a munkáig az érintettek életének minden területét befolyásolja - hangzott el egy csütörtöki sajtóbeszélgetésen Budapesten.
máj. 21
9:36
Mennyiért tankolhatunk Európa többi országában? Körkép (Infostart)
Ezt a hetet megúsztuk üzemanyagár-emelés nélkül, így a benzin átlagára maradt 343 forint literenként, egy liter gázolajért pedig 324 forintot kell fizetni. Az egyes kutak eltérő árképzése miatt jelentős különbségekkel találkozhatnak az autósok, de még nagyobb eltérésekre bukkanhatunk, ha szétnézünk a különböző európai országok benzinkútjain.
máj. 21
9:39
A mandulaműtét veszélyei (NLC)
Rutinműtétnek számít, de nem árt tisztában lenni azzal, hogy mint minden beavatkozásnak, a mandulaműtétnek is lehetnek szövődményei, és mint egy kislány múlt heti esete is mutatja, bizony végződhet tragikusan is.
máj. 21
12:00
Tüdőrák - A megelőzés új lehetősége az exdohányosok számára (WebBeteg)
Egy többféle állapot kezelésére engedélyezett szer megelőzheti a tüdőrák kialakulását is azoknál, akik leszoktak a dohányzásról - közölték kedden amerikai kutatók. Az iloproszt hatóanyagot inhalálható oldat formájában többnyire a tüdő artériáinak rendellenesen magas vérnyomása esetén alkalmazzák a fizikai teljesítőképesség javítására.
máj. 21
12:02
Leukémia gyermekkorban - Új utak a gyógyításban (WebBeteg)
A gyermekkori leukémia egyik fajtájának hatékonyabb gyógyítása, valamint a kezelés során keletkező mellékhatások esélyének csökkentése lehet annak a magyar tudósok részvételével folyó kutatásnak az eredménye, amelyről a világ egyik legtekintélyesebb szaklapja, a Nature Genetics online változata számolt be.
máj. 21
14:42
Ez a Balaton kerékkötője (Infostart)
Leromlott állapotú és nem felel meg az európai normáknak a Balatont megkerülő kerékpárút, ez akadályozza a balatoni kerékpáros turizmus fejlődését - mondta Rosta Sándor, a Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke a testület ülésén Gyenesdiáson pénteken.
máj. 21
15:00
Hiphop világhatalom lesz Magyarország (Infostart)
A magyar Black Time tánccsoport lett az első helyezett a Big Bang elnevezésű nemzetközi hiphop táncversenyen Belgiumban.
máj. 21
15:09
Jótanácsok allergiásoknak (WebBeteg)
"A kérdésem az lenne, hogy a poratka egyszerű mosással eltávolítható-e? Ha igen, fontos, hogy hány fokon mosok? A tengervizes orrsprayt meddig lehet használni? Allergiás vagyok, de nem szeretnék szteroidos orrcseppet vagy sprayt használni." - Válogatás a WEBBeteg orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
máj. 21
16:12
Hamis gyógyszer - Nemzetközi fenyegetést jelent (WebBeteg)
Indiában készült gyógyszerpiaci kutatások eredményei szerint jelentős mennyiségű minőségi követelményeknek nem megfelelő és hamis készítmény készül, és kerül kereskedelmi forgalomba az országban.
máj. 21
16:48
Hosszú hétvége: mekkora az esélyünk a kellemes időjárásra? (Infostart)
Pénteken még felhős lesz az ég, záporok is várhatók. Szombaton napközben többórás napsütésre lehet számítani, de esők is lehetnek.
máj. 21
17:15
Reflux és utazás - Hasznos tippek (WebBeteg)
Hasznos tanácsok a nyaralás élvezéséhez gyomorégésben szenvedőknek. A gyomorégésben szenvedő emberek számára egy nyaralás számos veszéllyel jár: szokatlan ételek, rendszertelen étkezési idő, és azon emberi tulajdonságunk, hogy mikor az ember szabadságon van, hajlamos túl sokat enni, inni és keveset aludni.
máj. 21
19:21
"Teljesen érzéketlen vagyok a hüvelyi orgazmusra!" - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Fiatal nő vagyok. Az első alkalom nagyon fájt. Azt hittem ez csak az első pár alkalommal lesz így, de nem, sajnos több éve ilyen. Teljesen érzéketlen vagyok a hüvelyi orgazmusra. És nem csak hogy nem tudok elélvezni, még fáj is odabent. A csiklói orgazmusra szinte folyamatosan egymás után többször is képes vagyok." - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
máj. 21
19:48
Egyszerű módszer a vérnyomás csökkentésére (Infostart)
A szívinfarktus utáni rehabilitáció időszakában, gyógyszerek kiegészítésére használt jógagyakorlatok jelentősen fokozták a tabletták vérnyomáscsökkentő hatását.
máj. 21
20:24
Gáz, puffadás, böfögés - Intő jel is lehet! (WebBeteg)
A gáz, a puffadás és a böfögés mind normális állapot. A bélgázok a gyomorban és bélrendszerben képződnek, mikor a szervezet megpróbálja az élelmiszert energiává alakítani.
máj. 21
20:42
Áramtermelés - elméletben (Infostart)
Elefántok, orrszarvúak és más állatok termelnek áramot Kanada legnagyobb állatkertjében, bár még csak elméletben.
máj. 21
21:36
Justitia mégsem vak (Infostart)
A vonzóbb vádlottaknak nagyobb esélye van az esküdtszék előtt - derül ki egy amerikai tanulmányból. A kevésbé vonzó vádlottakat ugyanis 22 százalékkal nagyobb eséllyel ítélik el az esküdtek, mint a jó kinézetűeket. Mi több, átlagosan 22 hónappal hosszabb börtönre is számíthatnak, mint a szemrevalók.
máj. 21
22:30
A zsírszövet színe? - Az anyagcsere szempontjából nem mindegy! (WebBeteg)
A fehér zsírsejtek fölhalmozódnak a testben, és ettől kövérek leszünk, a barna zsírszövet ellenben elégeti az energiát. A testünkben lévő fehér zsírban tárolódik az energia, és onnan nehezen lehet felszabadítani.
máj. 21
23:33
Hatosikrek születtek (WebBeteg)
Pénteki brit sajtóbeszámolók szerint a négy kislány és a két kisfiú Oxfordban született - 14 héttel korábban a rendes időnél - meglehetősen kis súllyal: a legkisebb közülük 600, a legnagyobb 900 grammos.

Keresés