2010. május 21. péntek

máj. 21
5:48
Zavaros kosaras viszonyok (Behaviour)
Normális esetben egy szövetségi elnökválasztás nem renget meg egy sportágat, nem feszülnek egymásnak a különböző érdekszférák, hanem a felek saját érdekükben egy irányba tolják szekerüket - de a magyar kosárlabda nem ilyen hely.
máj. 21
5:50
Bunda: debrecenieket kérdeztek (Behaviour)
Bartha Csaba, a Debrecen sportigazgatója elismerte, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) illetékesei az Újpest elleni mérkőzés előtt a csapat nyolc játékosát meghallgatták, egyúttal azonban jelezte: "az ügy komolyságára jellemző, hogy még jegyzőkönyvet sem vettek fel".
máj. 21
5:52
Nagy fogyás - komoly tétre (Behaviour)
Jövő héten hazánkban rendezik a judo masters világbajnokságot (május 25-30., Hungexpo, G pavilon), amelyen tatamira lép a valaha volt egyik legsikeresebb magyar versenyző, Hajtós Bertalan is. Az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, kétszeres Európa-bajnok azonban nagyon megszenved az indulásért: 14 kilót kell fogyasztania. 45 évesen.
máj. 21
5:54
Gerának kell megtennie az első lépést (Behaviour)
Gera Zoltánt nagyon zavarja a válogatott és személye körül kialakult helyzet, a játékos nem zárkózik el az újabb szereplés elől a nemzeti együttesben, azt mondja, neki kell ebben az ügyben megtennie az első lépést, de azt nem tudja, erre mikor kerül sor.
máj. 21
7:48
Barcelona: a katalánok megmérkőznek a dél-koreai liga legjobbjaival (She)
A spanyol labdarúgó-bajnokság győztese, a Barcelona augusztusban 4-én Dél-Koreában lép pályára, ahol az ország ligaválogatottjával játszik bemutató mérkőzést. A találkozót a hatvan évvel ezelőtti Spanyolország–Dél-Korea összecsapás emlékére rendezik meg.
máj. 21
7:54
Egy régi döntő meg a mai (Metropol)
Öt évig volt a Bayern München vezetőedzője Csernai Pál, 1978 és 1983 között két bajnokságot nyert a bajorokkal, és 1982-ben a BEK-döntőig vezette csapatát.
máj. 21
8:24
Chelsea: két játékos érkezhet, Michael Ballack és Deco mehet (She)
Bruce Buck, az angol bajnok Chelsea labdarúgócsapatának elnöke újságíróknak elmondta, két új játékos szerződtetését tervezik a nyáron, miután várhatóan ketten távoznak a csapattól.
máj. 21
9:18
Pápa: Jobb volt a Fradiban játszani, mint Kaposváron - Jovánczai (She)
A téli átigazolási időszakban Pápára igazolt labdarúgó, Jovánczai Zoltán számára minden bizonnyal furcsa ez a hét. Hat napon belül ugyanis második korábbi kenyéradója – a Ferencváros után a Kaposvári Rákóczi – ellen kell bizonyítania. A játékos klubja honlapjának, a lombardfcpapa.hu-nak nyilatkozott.
máj. 21
9:20
Honvéd: Legyen nagyon rossz meccs, de nyerjünk - Németh Gábor (She)
A Budapest Honvéd kapusa, a Ferencváros elleni mérkőzés előtt a honvedfc.hu-nak nyilatkozva kijelentette, ha választania kell a jó meccs, vereség avagy rossz meccs, győzelem párosításból, akkor mindenképp utóbbi mellett tenné le voksát.
máj. 21
9:22
Real Madrid: Guti iránt érdeklődik Huszti Szabolcs csapata - sajtóhír (She)
Oroszországi internetes oldalak spanyol forrásokra hivatkozva közlik, hogy a Zenit labdarúgócsapata bejelentkezett a Real Madrid középpályásáért, Gutiért, aki már korábban bejelentette, hogy a nyáron távozik a „királyi gárdától".
máj. 21
9:36
Légióssors: a Mainz újra tárgyalt a Reallal Szalairól, 1.2 milliót nem fizetnek (She)
A német szaklap, a Kicker internetes oldala arról számolt be, hogy a Mainz labdarúgócsapatának vezetői újra felvették a kapcsolatot a Real Madriddal Szalai Ádám megszerzése ügyében.
máj. 21
9:54
Légióssors: Pires visszautasította a Philadelphia Union ajánlatát (She)
Visszautasította az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Philadelphia Union ajánlatát Robert Pires.
máj. 21
9:56
Női kosárlabda: több játékossal erősít a Szolnok, Mészáros marad az edző (She)
A kosárlabda-bajnokságban hatodik helyezett Szolnok női csapatánál a következő idényben is Mészáros Zoltán edző felel a szakmai munkáért. Régi-új játékos lesz a kék-sárgáknál Kmézics Diána, aki Szegedről tér vissza a Tiszaligetbe.
máj. 21
10:12
A kiebrudaltak visszatérnek Madridba (Infostart)
Arjen Robben és Wesley Sneijder a következő másfél hónapot együtt tölti a holland válogatottnál, ám előtte szombaton még ellenfélként csapnak össze. A Bajnokok Ligája döntőjének helyszíne, a madridi Bernabéu stadion mindkettejük számára ismerős lesz, hiszen korábban a Realban szerepeltek, ám a tavaly nyári nagytakarítás során elküldték őket a királyi klubtól. Régi ismerősökkel nézhet szembe Lúcio…
máj. 21
10:12
Férfi vízilabda: Benedek Tibor két gólt lőtt, előnyben a Pro Recco (She)
A friss Euroliga-győztes Pro Recco vízilabdacsapata megnyerte az első mérkőzést az olasz bajnokság elődöntőjében, amely az egyik fél második győzelméig tart.
máj. 21
10:14
Férfi kézilabda: 67 éves korában elhunyt a pécsiek volt kiválósága (She)
Életének 67. évében meghalt Jéki Zoltán, a Pécsi Dózsa, illetve a Pécsi MSC kézilabdacsapatának korábbi balszélső-beállósa.
máj. 21
10:30
Vb 2010: Zoua térdsérülése miatt nem maradhat a kameruni keretben (She)
Térdsérülése miatt nem lehet a dél-afrikai világbajnokságra készülő kameruni labdarúgó-válogatott utazó keretének tagja Jacques Zoua, ezt pénteken jelentették be hivatalosan.
máj. 21
10:32
Női vízilabda: foghíjas kerettel kezdte meg felkészülését a válogatott (She)
Ugyan csak szombaton ért véget a női bajnokság, a válogatott már csütörtökön megkezdte a felkészülést a júniusi világligatornákra, és a nyár végi Európa-bajnokságra.
máj. 21
10:34
Debrecen: beteg gyerekeket látogattak a DVSC futballistái (She)
A DVSC labdarúgócsapatának öt játékosa a debreceni Kenézy Gyula Kórház gyerekosztályán tett látogatást – adta hírül a hajdúsági klub hivatalos honlapja.
máj. 21
11:06
Soproni Liga: Csedomir Pavicsevics újabb két évre írt alá a Vasashoz (She)
A Vasas labdarúgócsapatának szerb középpályása, Csedomir Pavicsevics két évvel meghosszabbította szerződését az angyalföldiekkel.
máj. 21
11:08
Vb 2010: Ha Rooney kidől, Angliának esélye sincs - Kevin Keegan (She)
Az angol labdarúgó-válogatottnak semmi esélye sem lesz megnyerni a világbajnokságot, ha netán nélkülözni kényszerül Wayne Rooneyt – állítja Kevin Keegan korábbi szövetségi kapitány.
máj. 21
11:24
Bundesliga 2: Miriuta visszatér Cottbusba, a szakmai stáb tagja lesz (She)
A nyártól ismét az Energie Cottbus labdarúgócsapatának alkalmazásában áll Miriuta Vasile. A román-magyar kettős állampolgárságú korábbi labdarúgó július 1-jétől erősíti a szakmai stábot, és egyelőre két évre kötelezte el magát.
máj. 21
11:30
Bemutatómeccset játszik a Barcelona Dél-Koreában (Behaviour)
A Koreai Köztársaság élvonalában szereplő labdarúgókból álló együttes ellen játszik augusztus 4-én bemutató-mérkőzést a spanyol bajnok FC Barcelona, a koreai-spanyol kapcsolatok 60. évfordulója alkalmából.
máj. 21
11:42
Légióssors: Tímár bizonyítani szeretne a Plymouth szurkolóinak (She)
Az angol másodosztályból kiesett Plymouth labdarúgócsapatának magyar védője, Tímár Krisztián egy angol újságírói kérdésre elmondta, súlyos sérülése után kész a visszatérésre, és a harmadosztályban is hajlandó küzdeni a csapat sikereiért.
máj. 21
12:00
Anglia: Tuncay Sanli négymillió fontért kerülhet a Sunderlandhez (She)
Angol sajtóhírek szerint a Fülöp Mártont is soraiban tudó Sunderland menedzsere, Steve Bruce négymillió fontot fizetne a Stoke City török válogatott támadójáért, Tuncay Sanliért.
máj. 21
12:18
Olimpiai válogatott: Egervári Kuruczra is számít Norvégia ellen (She)
Egervári Sándor, az olimpiai labdarúgó-válogatott szövetségi edzője megnevezte a május 28-i, Norvégia elleni felkészülési mérkőzésre készülő keretét, melynek először tagja a West Ham kapusa, Kurucz Péter.
máj. 21
12:36
Internazionale: olasz lapértesülés szerint Mihajlovics váltja Mourinhót (She)
A jelenleg még a Catania vezetőedzői posztját betöltő Szinisa Mihajlovics Madridban tekinti meg a Bajnokok Ligája döntőjét, ahol olasz lapértesülés szerint tanulmányozza majd leendő csapatát, a Bayern München ellen pályára lépő Internazionalét.
máj. 21
12:54
Kosárlabda: a szolnoki polgármester lett a szövetség új elnöke (She)
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) pénteki küldöttgyűlésén a tagok visszahívták az elnökséget, így teljes tisztújítást tartottak. Elnöknek Szalay Ferencet, Szolnok város polgármesterét választották meg.
máj. 21
12:56
Internazionale: az olaszok hárommillió eurót fizetnek a Realnak, ha nyernek (She)
Az olasz Internazionale labdarúgócsapata hárommillió eurót köteles fizetni a Real Madridnak, ha a Bajnokok Ligája szombati döntőjében legyőzi a német Bayern Münchent. A dolog pikantériája, hogy a finálét éppen a Santiago Bernabéuban, a „blancók" stadionjában rendezik meg.
máj. 21
14:06
MotoGP: Espargaró volt a leggyorsabb a nyolcadliteresek első szabadedzésén (She)
A gyorsaságimotoros-világbajnokság Francia Nagydíjának első szabadedzésén a nyolcadliteresek között a spanyol Pol Espargaró érte el a legjobb időt, mögötte honfitársa, Marc Márquez és a német Sandro Cortese végzett.
máj. 21
14:30
Erőből lehetnek a futballreformok (Behaviour)
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) június 14-i alapszabály-módosító közgyűlésén úgy szeretnék módosítani az érvényben lévő rendelkezéseket, hogy megszüntessék a megyei szövetségek önálló jogi személyiségi státuszát - többek között erről esett szó az amatőr szervezetek főtitkárainak székesfehérvári találkozóján. Lapunk úgy tudja, ha a közgyűlésen nem szavazzák meg az alapszabály-módosítást, akkor…
máj. 21
14:42
Vb 2010: Antics három játékosától elköszönt, már csak egytől kell megválnia (She)
Három fővel tovább szűkítette keretét Radomir Antics, a dél-afrikai világbajnokságra készülő szerb labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
máj. 21
14:48
Szávaynak francia, Czinknek német ellenfél jutott (Behaviour)
Szávay Ágnes a francia Stéphanie Foretzcel, Czink Melinda pedig a német Julia Görgesszel mérkőzik a francia nyílt teniszbajnokság (Roland Garros) első fordulójában, a legjobb 64 közé jutásért.
máj. 21
15:00
Videoblog: Verebes szerint az Inter a BL-döntő toronymagas esélyese (She)
A korábbi szövetségi kapitány és sikeredző, Verebes József ezúttal az Internazionale–Bayern München Bajnokok Ligája-döntő esélyeit latolgatja videoblogjában. A Mágus szerint az Inter a mérkőzés esélyese, mert lényegesen stabilabb hátul, mint a bajor csapat, amelynek – Verebes szerint – kész átjáróház a védelme.
máj. 21
15:18
Ferencváros: Short sikerrel búcsúzna, egyszer még visszatérne az Üllői útra (She)
A Soproni Ligában szereplő Ferencváros menedzsere, Craig Short győzelemmel búcsúzna az egyesülettől, és elmondása szerint egyszer még szívesen visszatérne a zöld-fehérekhez – tudatta a 100% Fradi.
máj. 21
15:24
A Lokinál cáfolják, hogy a Videotont vádolják (Metropol)
Szima Gábor, a Debrecen labdarúgócsapatának tulajdonosa cáfolja, hogy megvádolta volna bajnoki riválisát, a Videotont az UEFA által bundagyanú miatt vizsgált Bajnokok Ligája-mérkőzéssel kapcsolatban.
máj. 21
15:24
Szima cáfolja, hogy a Videotont vádolná (Behaviour)
Szima Gábor, a Debrecen labdarúgócsapatának tulajdonosa cáfolja, hogy megvádolta volna bajnoki riválisát, a Videotont az UEFA által bundagyanú miatt vizsgált Bajnokok Ligája-mérkőzéssel kapcsolatban.
máj. 21
15:36
Genk: Köteles László egy évvel meghosszabbította szerződését (She)
A belga élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Genk egy plusz egy évvel meghosszabbította a magyar válogatott kerettag kapus, Köteles László szerződését.
máj. 21
15:42
Roland Garros: Kapros nem jutott a főtáblára (Metropol)
Kapros Anikónak nem sikerült feljutnia a párizsi francia nyílt teniszbajnokság főtáblájára, miután a selejtező harmadik, utolsó körében két szettben kikapott a kanadai Heidi El Tabakh-tól.
máj. 21
15:54
Budapest rendezi a divízió I-es jégkorong vb-t (Infostart)
A budapesti Papp László Sportarénában rendezik a 2011-es divízió I-es jégkorong-világbajnokságot - döntött a nemzetközi szövetség.
máj. 21
15:54
Tenisz: Arn Gréta hősiesen küzdött a varsói torna elődöntőjében, de kikapott (She)
A Varsóban zajló, 600 ezer dollár összdíjazású WTA-torna elődöntőjében Arn Gréta nagy küzdelemben, két játszmában, 1 óra 35 perc alatt kikapott az ötödik helyen rangsorolt kínai Cseng Csiétől.
máj. 21
16:00
Budapest rendezi a 2011-es hoki-vb-t (Metropol)
A budapesti Papp László Arénában rendezik a 2011-es divízió I-es jégkorong-világbajnokságot. A tornán a házigazda magyarok mellett az élvonaltól most búcsúzott olaszok, valamint a japánok, a hollandok, a dél-koreaiak és a spanyolok vesznek részt.
máj. 21
16:00
Budapesté a jégkorong világbajnokság rendezési joga (Behaviour)
A budapesti Papp László Arénában rendezik a 2011-es divízió I-es jégkorong-világbajnokságot - döntött pénteken a nemzetközi szövetség.
máj. 21
16:12
Jégkorong: hazánk rendezheti a 2011-es divízió 1-es vb-t (She)
A Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) mai kongresszusán eldőlt, hogy Magyarország rendezheti a 2011-es divízió 1-es világbajnokságot. A korábbiakkal ellentétben már nem a teljes kongresszus, hanem csak az elnökség és a részt vevő országok szavazhattak, és számunkra kedvező döntés született.
máj. 21
16:14
MotoGP: Valentino Rossi volt az első szabadedzés leggyorsabbja (She)
A gyorsaságimotoros-világbajnokság Francia Nagydíjának első szabadedzésén az olasz Valentino Rossi volt a leggyorsabb, mögötte az ausztrál Casey Stoner, valamint a Spanyol Jorge Lorenzo zárt.
máj. 21
16:16
Videó: Kovács Péter és az ellenfél kapusának brutális ütközése (She)
Négy helyen eltört a pofacsontja, továbbá keresztben elharapta a nyelvét Dag Tore Fredriksen, a Flekkeröy labdarúgócsapatának kapusa abban az ütközésben, amelynek másik, szerencsésebb résztvevője Kovács Péter (Odd Grenland) volt.
máj. 21
16:18
Férfi kézilabda: Oszmajics Szegedről a szlovén Koperhez igazolt (She)
Távozik a Pick-Szeged kézilabdacsapatától és a szlovén Cimos Koperhez igazol Vladimir Oszmajics.
máj. 21
16:20
Vb 2010: Babel edzés közben megsérült, aggódnak a hollandok (She)
Ryan Babel, a holland labdarúgó-válogatott és a Liverpool támadója pénteken megsérült az oranje ausztriai edzőtáborában, ez veszélybe sodorhatja világbajnoki szereplését.
máj. 21
16:30
Videó: durva becsúszás után összeakadt ellenfelével a brazil védő, kiállították (She)
A brazil bajnokságban megrendezett Cruzeiro–Avai találkozó (2–2) 17. percében a hazaiak védője, Leonardo Silva durván rácsúszott ellenfele, Dani lábára, akivel ráadásul össze is akadt a cipőfűzőjük. A sérült játékosnak nehezen sikerült szabadulnia a "kötelékből", a tettes pedig azonnal piros lapot kapott. Nézze meg a jelenetet videón!
máj. 21
16:32
MotoGP: Talmácsi jó kezdése ellenére csak a 11. lett az első szabadedzésen (She)
A gyorsaságimotoros-világbajnokság Francia Nagydíjának első szabadedzésén a Moto2-es kategóriában a francia Jules Cluzel érte el a legjobb időt, mögötte a San Marinó-i Alex De Angelis és a spanyol Toni Élias végzett. Talmácsi sokáig előkelő helyen állt, egy ideig még vezetett is, ám végül csak a 11. helyez zárt.

Keresés