2010. május 22. szombat

máj. 22
4:30
Rudolf szerint az Inter nyer (Blikk)
máj. 22
4:48
Bundázással vádolják a focistákat (Blikk)
DEBRECEN — Már nemcsak az európai szövetség (UEFA) vizsgálatáról beszélnek a DVSC-TEVA tavalyi Bajnokok Ligája-szereplése kapcsán, hanem labdarúgókat is megneveztek, akik érintettek lehetnek a nemzetközi fogadási botrányban.
máj. 22
6:48
Százhúsz millió eurót visz a BL-győztes (Behaviour)
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) pénzügyi szponzorának kutatása szerint 120 millió eurós hasznot könyvelhet el a szombati Bajnokok Ligája-döntő nyertese, az összecsapás pedig mintegy 351,5 millió euró bevételt hoz az európai gazdaság számára.
máj. 22
6:50
Szalay az elnök (Behaviour)
Szalay Ferencet, Szolnok fideszes polgármesterét választotta meg a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) új elnökének a tegnapi tisztújító küldöttgyűlés. A voksoláson a 86-ból 60 küldött vett részt, s közülük 55-en szavaztak Szalay Ferencre, öten pedig ellene. A szövetség új vezetőjének megbízatása öt évre szól.
máj. 22
6:52
Nadal visszahódítaná Párizst (Behaviour)
Vasárnap kezdődik a 2010-es esztendő második Grand Slam-tornája, a Roland Garros. A párizsi salakon természetesen az idei évben pazar formát mutató Rafael Nadal a legnagyobb esélyes a férfiak küzdelmében.
máj. 22
6:54
Mexikói ringháború, IV. rész (Behaviour)
Vannak a boksztörténelemnek olyan trilógiái, amelyet sosem felejt el az, aki láthatta őket. Igazi harc, ringbéli háború, amit csak két igazán nagy klasszis vívhat meg egymással. Nos, a két mexikói gigász, Israel Vazquez (44-4, 32 KO) és Rafael Marquez (38-5, 33 KO) most ismét, immár negyedszer csap össze egymással a hétvégén, és minden esély megvan arra, hogy az eddigiekhez hasonlóan 12 meneten…
máj. 22
6:54
NHL: a Chicago ismét megverte a San Josét, ezúttal hosszabbításban (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) Nyugati főcsoportjának döntőjében a Chicago Blackhawks harmadszor is győzött a San Jose Sharks ellen, ezúttal hazai pályán, hosszabbítás után.
máj. 22
6:56
Ki lesz a pünkösdi király? (Behaviour)
Vasárnap minden még nyitott kérdésre választ kaphatunk a labdarúgó Soproni Liga 30., záró fordulóját követően. Azért nem biztos, hogy kapunk is, mert amennyiben két együttes pontegyenlőséggel zárna az első két helyen vagy a dobogóért zajló versenyben, akkor közöttük oda-visszavágós rájátszás következne.
máj. 22
7:12
Újpest FC: a klub közleményben tiltakozik az MLSZ büntetése ellen (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága a héten 500 ezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta az Újpest FC-t a Debrecen elleni bajnoki mérkőzésen történt fegyelmi vétségek – „rendezési hiányosság és szurkolói rendzavarások" – miatt. A fővárosi klub a honlapján kiadott közleményben tiltakozik a büntetés ellen.
máj. 22
7:14
BL-döntő: Zanetti 700. alkalommal lép pályára az Inter színeiben (She)
Javier Zanetti, az Internazionale csapatkapitánya éppen 700-adszor lép majd pályára tétmérkőzésen a milánói együttes színeiben a labdarúgó Bajnokok Ligája 20.45 órakor kezdődő madridi döntőjében.
máj. 22
8:06
Tenisz: Nadal 344 ezer eurós luxuskarórában játszik a Garroson (She)
Egyik szponzorának köszönhetően egy 344 ezer eurós (körülbelül 93 millió forintos) luxuskarórában teniszezik majd a vasárnap rajtoló francia nemzetközi bajnokságon (Roland Garros) Rafael Nadal, a párizsi torna négyszeres győztese.
máj. 22
8:24
DVSC: elismerik Polekszics és Mészáros meghallgatását, visszautasítják a vádakat (She)
A DVSC labdarúgócsapata a klub hivatalos honlapján közleményben reagált a Nemzeti Sport Online-on tegnap délután megjelent cikkre, melyben megírtuk, hogy a belga Nieuwsblad című lap állítása szerint az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a fogadási botránnyal összefüggésben – további hat futballistával együtt – gyanúsítottként hallgatta meg a DVSC két játékosát, Vukasin Polekszicset és Mészáros…
máj. 22
8:42
Csak a triplázás biztos a BL-döntőben (Infostart)
Szombat este a madridi Bernabéu stadionra irányul a figyelem, a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében a Bayern München és az Inter csap össze. Bármelyik együttes győz a fináléban, triplázik. A bajor alakulat ötödször, a milánói pedig harmadszor lehet Európa legjobbja. Érdekessé teszi a döntőt, hogy a két edző korábban dolgozott együtt, és tisztelik egymást. A finálét felvezető sorozatunk utolsó…
máj. 22
9:18
Játékossors: Gróf Dávidot most a Sheffield United teszteli (She)
A Sheffield United labdarúgócsapata teszteli Gróf Dávidot. A fiatal kapus múlt télen tért haza a skót Hiberniantől, azóta nincs csapata.
máj. 22
9:20
BL-döntő: Schweinsteiger szerint Van Gaal a sikerek fő kovácsa (She)
Bastian Schweinsteiger, a Bayern München labdarúgócsapatának középpályása az Internazionale elleni szombat esti (20.45) Bajnokok Ligája-finálé előtt arról beszélt, hogy az együttes elsősorban a nyáron kinevezett vezetőedzőnek, Louis van Gaalnak köszönheti az idénybeli kiemelkedő eredményeit.
máj. 22
9:36
BL-döntő: Massimo Moratti szerint ez elnöksége legfontosabb napja (She)
Massimo Moratti, az olasz Internazionale elnöke szerint a labdarúgócsapat számára a BL-finálét jelentő mai nap a legfontosabb azóta, hogy 1995-ben a klub élére került.
máj. 22
9:48
Először lehet külföldi bíró az NHL-ben (Metropol)
A svéd Marcus Vinnerborg lehet az első külföldi játékvezető az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL).
máj. 22
10:24
Csúcs lesz a budapesti úszó Eb (Behaviour)
Minden idők legnagyobb kontinensviadalára készülnek a budapesti Eb szervezői - mondta az európai szövetség igazgatója. Szakadáti László már most jelezte, minden eddiginél több ország minden eddiginél több versenyzővel képviselteti magát a viadalon.
máj. 22
10:48
Az utolsó forduló dönt a bajnoki aranyról az NB I-ben (Infostart)
A címvédő és listavezető Debrecen a Kecskemét elleni győzelemmel biztosan bajnok lesz vasárnap a labdarúgó NB I 30. fordulójában, ha azonban veszít, vagy döntetlent ér el, akkor a Győrben vendégeskedő Videoton megszerezheti az aranyérmet.
máj. 22
10:48
Vb 2010: Lionel Messi térdsérülés miatt pihenőre kényszerül - videó (She)
Nem biztos, hogy pályára léphet a Kanada elleni hétfői Buenos Aires-i felkészülési mérkőzésen Lionel Messi, az argentin labdarúgó-válogatott támadója, ugyanis a pénteki edzésen sérülést szenvedett.
máj. 22
11:18
Debrecen: egy játékosuk sincs a gyanúsítottak között (Metropol)
Valótlanok azok a pénteki sajtóinformációk, amelyek szerint a Debrecen három játékosát gyanúsítottként hallgatta ki múlt szombaton az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) - szögezte le péntek késő este kiadott közleményében a DVSC Futball Szervező Zrt. a klub hivatalos honlapján.
máj. 22
11:24
Futball-bundabotrány: egy debreceni játékos sincs a gyanúsítottak között (Infostart)
Valótlanok azok a pénteki sajtóinformációk, amelyek szerint a Debrecen három játékosát gyanúsítottként hallgatta ki múlt szombaton az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) - szögezte le péntek késő este kiadott közleményében a DVSC Futball Szervező Zrt. a klub hivatalos honlapján.
máj. 22
11:36
Nem bundáztak Debrecenben (Behaviour)
Valótlanok azok a sajtóinformációk, amelyek szerint a Debrecen három játékosát gyanúsítottként hallgatta ki az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) - szögezte le péntek késő este kiadott közleményében a DVSC Futball Szervező Zrt.
máj. 22
13:06
Talmácsi 27. a szombati szabadedzésen (Metropol)
Talmácsi Gábor csak a 27. időt érte el szombaton a Moto2 kategória második szabadedzésén a gyorsaságimotoros-világbajnokság harmadik állomásán, Le Mans-ban, ahol vasárnap vetélkednek mindhárom versenykategóriában a Francia Nagydíjért.
máj. 22
13:12
Ronaldinho és Inzaghi is marad a Milannál (Infostart)
Ronaldinho az újabb futballidényben is az AC Milan játékosa lesz, jóllehet legutóbb mint új együttesével már az angol Manchester Cityvel hozták össze a brazil kiválóságot.
máj. 22
13:24
Elmaradt a pólós bajnokavatás (Metropol)
Ötödik mérkőzés dönt a 2009/2010-es férfi vízilabda-bajnokság aranyérmeséről, mivel hosszabbítást követően, 7-7 után büntetőkkel az Eger legyőzte a Vasast, ezzel pedig 2-2-re egyenlített a három sikerig tartó rájátszásos döntő szombati, budapesti összecsapásán.
máj. 22
13:48
Vb 2010: Egyedül nem vagyok képes csodát tenni - C. Ronaldo (She)
A dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságra készülő portugál válogatott aranylabdás klasszisa, Cristiano Ronaldo a nemzeti csapat covilhai edzőtáborában nyilatkozott újságíróknak az együttes világbajnoki esélyeit illetően. A Real Madrid játékosa elmondta: egyedül nem képes csodát tenni, csapattársainak is jó formában kell futballozniuk.
máj. 22
13:50
Jégkorong: ifiválogatottunk Ventspilsbe, a junior Csíkszeredába utazik (She)
A Nemzetközi Jégkorongszövetség szombati kongresszusán hozott döntés következtében ifiválogatottunk Ventspilsbe, Lettországba utazik, a juniorok Csíkszeredában szerepelnek majd, legjobb női jégkorongozóink pedig Ausztráliában vesznek részt világbajnokságon.
máj. 22
14:06
Bírósors: Övrebö visszavonul a nemzetközi feladatoktól (She)
Visszavonul a nemzetközi feladatoktól Tom Henning Övrebö norvég játékvezető, aki a tavalyi Chelsea–Barcelona Bajnokok Ligája-elődöntő után éles bírálatokat és halálos fenyegetéseket kapott.
máj. 22
14:08
Vb 2010: a szlovén szövetségi kapitány négy főtől elbúcsúzott (She)
A szlovén labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Matjaz Kek az eddigi 30 fősről 26-ra csökkentette világbajnoki keretét.
máj. 22
15:18
Írország: életmentő műtét a válogatottnál megsérülő védőn (She)
Életmentő műtétet hajtottak végre Shane Duffyn, az ír válogatott védőjén, aki a nagycsapat és az U23-as válogatott pénteki edzőmérkőzésén szenvedett súlyos sérülést – adta hírül az Ír Labdarúgó-szövetség.
máj. 22
15:48
Magyar siker a Szeged - Cambridge regattán (Behaviour)
Kettős hazai sikerrel, a városi és az egyetemi csapat jelentős fölényével zárult a Szeged-Cambridge regatta. Hagyományteremtő céllal, először rendeztek ilyen evezősversenyt a Tisza szegedi szakaszán.
máj. 22
15:54
Vb 2010: a FIFA kérésére az Interpol is vizsgálja Triesman állításait (She)
Jerome Valcke, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) főtitkára bejelentette, hogy a szervezet felkérte az Interpolt, ellenőrizze Lord Triesman volt angol FA-elnök állításait, melyek szerint a nyári labdarúgó-világbajnokságon vesztegetési kísérlet történhet.
máj. 22
16:12
Légióssors: Számomra a Hertha nem pénzkérdés - Dárdai (She)
Dárdai Pál, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságból kiesett Hertha BSC magyar légiósa a Nemzeti Sportnak megerősítette: bár korábban szó volt más konstrukcióról, 2011 nyaráig továbbra is profi játékosként erősíti a berlini klubot.
máj. 22
16:30
NBA: Doug Collins lett a Philadelphia 76ers vezetőedzője (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Philadelphia 76ers Doug Collinst nevezte ki vezetőedzőnek.
máj. 22
16:32
BL-döntő: kétezernél is több rendőr ügyel a rendre Madridban (She)
A spanyol belügyminisztérium közlése szerint a labdarúgó Bajnokok Ligája ma esti döntője előtt, alatt és után több mint kétezer rendőr ügyel a rendre Madridban.
máj. 22
16:42
Roland Garros: Szávay vasárnap délután kezd (Metropol)
Szávay Ágnes vasárnap délután játssza elsőfordulós mérkőzését a francia nyílt teniszbajnokságon, Párizsban.
máj. 22
16:42
Az Inter 45 év után érhet fel újra Európa csúcsára (Behaviour)
A hagyományostól eltérően idén szombaton este kerül sor a Bajnokok Ligája-döntőjére Madridban, ahol az olasz Internazionale és a német Bayern München találkozik egymással. A 20:45-kor kezdődő mérkőzés favoritja az olasz Inter csapata, amely legutóbb 1964-ben hódította el a legrangosabb európai kupát.
máj. 22
17:06
Jégkorong: Palkovics ott lesz a jövő évi, hazai világbajnokságon (She)
Palkovics Krisztián korábban úgy nyilatkozott, nem biztos benne, hogy a 2011-es világbajnokságon ott lesz még a magyar válogatott játékosaként, de megkönnyítette döntését, hogy hazánk rendezheti a 2011-es divíziós 1-es tornát.
máj. 22
17:24
Soproni Liga: Ezt a forgatókönyvet nem edző csinálta - Szentes (She)
Feldúltan értékelte a Zalaegerszeg 4–3-as győzelmével véget érő mérkőzést Szentes Lázár, a Nyíregyháza vezetőedzője. A vendégek hiába vezettek két góllal, végül pont nélkül kellett távozniuk a zalai megyeszékhelyről.
máj. 22
17:42
Tenisz csapat-vb: Argentína negyedik alkalommal végzett az élen (She)
Az argentin válogatott szombaton mindkét egyes meccsen győzött az amerikaiak elleni döntőben, így a páros mérkőzés eredményétől függetlenül megnyerte a düsseldorfi férfi tenisz csapat-világbajnokságot.
máj. 22
17:44
BL-döntő: Van Gaal nem talál a Bayernnél megfelelőbb klubot - Hoeness (She)
Uli Hoeness, a Bayern München elnöke szerint Louis van Gaal, a bajorok vezetőedzője keresve sem találhatna jobb munkahelyet a bajor klubnál, ugyanis Münchenben minden feltétel adva van a sikerhez.
máj. 22
17:54
Talmácsi 19. az időmérőn (Metropol)
Talmácsi Gábor a 19. helyről indulhat a Moto2-ben a gyorsaságimotoros-világbajnokság vasárnapi Francia Nagydíján, Le Mans-ban.
máj. 22
18:18
Championship: Gyepeséknek marad a másodosztály, a Blackpool jutott föl (She)
A Blackpool legyőzte a Cardiffot az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Championship) élvonalbeli tagságért vívott rájátszásának fináléjában, így a győztes csapat a Premier League-ben indulhat a következő szezonban.
máj. 22
18:20
Románia: megúszta a kiesést a négyszeres bajnok Craiova (She)
A román labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójában már csak az alsóházban voltak nyitott kérdések. A szombati játéknapon eldőlt, hogy a nagy múltú Universitatea Craiova a következő idényt is az élvonalban kezdi, a Pandurii és a Poli Iasi kiesett.
máj. 22
19:06
Legyőzi mesterét korábbi tanítványa? (Behaviour)
A labdarúgó Bajnokok Ligája fináléja mindig sporttörténeti jelentőségű esemény, nincs ez másként az idén sem, sőt, a szokottnál is különlegesebb. S nem csupán azért, mert ezúttal szombaton rendezik...
máj. 22
19:30
Röplabda: női válogatottunk újabb veresége, ezúttal Csehországtól (She)
A franciáktól pénteken elszenvedett 3:2-es vereség után szombaton is kikapott, mégpedig a házigazda csehektől a magyar női röplabda-válogatott a Karlovy Varyban zajló Európa-bajnoki selejtezőn.
máj. 22
19:48
NB II, Keleti csoport: a Vecsés legyőzte az MTK II-t (She)
A labdarúgó NB II Keleti csoportjában a Vecsés idegenben 5–0-s győzelmet aratott az MTK II ellen.
máj. 22
20:06
Lipcsei Péter vereséggel zárta a játékos-pályafutását (Infostart)
A Budapest Honvéd hazai környezetben két góllal nyert a Ferencváros ellen a labdarúgó NB I 30., utolsó fordulójának szombati játéknapján. Lipcsei Péter, a Ferencváros középpályása ezzel a mérkőzéssel fejezte be pályafutását, melynek során összesen 648-szor lépett pályára a zöld-fehérek színeiben.
máj. 22
20:08
Megnyitották a johannesburgi Futballvárost (Infostart)
Jacob Zuma köztársasági elnök szombaton hivatalosan megnyitotta a június 11-én kezdődő, dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság döntőjének is otthont adó johannesburgi arénát, a Futballvárost (Soccer City).

Keresés