2010. május 18. kedd

máj. 18
0:12
NB III: a battonyai vezetők vesztegetési kísérletre hivatkozva feljelentést tettek (She)
Az NB III-ban szerénykedő Battonyai TK vezetői – a klubok közül elsőként az országban – a Nemzeti Nyomozó Irodához (NNI) fordultak. Információnk szerint a nyomozást vezető Hegyes Sándor rendőralezredes tanácsára, vesztegetési kísérletre hivatkozva tesznek feljelentést legkésőbb szerdán.
máj. 18
0:48
NB III: a battonyai vezetők vesztegetési kísérletre hivatkozva feljelentést tesznek (She)
Az NB III-ban szerénykedő Battonyai TK vezetői – a klubok közül elsőként az országban – a Nemzeti Nyomozó Irodához (NNI) fordultak. Információnk szerint a nyomozást vezető Hegyes Sándor rendőralezredes tanácsára, vesztegetési kísérletre hivatkozva tesznek feljelentést legkésőbb szerdán.
máj. 18
0:52
Eredmények: a Charlton 11-esekkel kikapott, nem lesz másodosztályú (She)
A Charlton Athlteic három éve búcsúzott az angol élvonaltól, a Premier League-től, hétfőn pedig osztályozót játszott a harmadik vonalban, a League One-ban a feljutásért, azonban alulmaradt a Swindonnal szemben.
máj. 18
6:48
NBA: Kobe Bryant varázsolt, a Lakers sikerével indult a főcsoport döntője (She)
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) Nyugati főcsoportjának döntőjében a Los Angeles Lakers hazai pályán 128–107-re nyert a Phoenix Suns ellen, így 1-0-s előnyre tett szert az egyik fél negyedik győzelméig tartó párviadalban. A találkozó és a hazai siker kulcsembere a negyven pontot szerző Kobe Bryant volt.
máj. 18
6:48
Az önfeledt ünneplés randalírozásba csapott át (Behaviour)
Súlyos rendzavarásokra került sor hétfő hajnalban Barcelonában, miután a katalán főváros labdarúgócsapata vasárnap címét megvédve, pontrekorddal nyerte meg az élvonalbeli bajnokság 2009/2010-es idényét.
máj. 18
6:50
Hiba hiba hátán a Forma 1-ben (Behaviour)
Amikor a vasárnapi Monacói Nagydíj utolsó körében kiállt a safety car, senki sem gondolta volna, hogy erről, illetve a hátralévő kb. 500 méterről még hetekig vitatkoznak majd az érdekelt felek.
máj. 18
6:52
Rafael Nadal végleg legenda lett (Behaviour)
A tenisz rajongói éppen egy esztendőt várhattak arra, hogy újra egymás ellen láthassák játszani a XXI. század két legjobb férfi játékosát: Roger Federert és Rafael Nadalt. A madridi 1000-es torna fináléjában végül pazar meccsen a spanyol salakkirály diadalmaskodott, és végleg jelezte, térdsérüléséből visszatért. Nadal immár fél hónappal a 24. születésnapja előtt végleg legendává vált, hisz…
máj. 18
6:54
Kedvezményezett lesz a futball? (Behaviour)
Az új kormány sportvonatkozású terveiről egyelőre nem sokat tudni, iparági információk szerint azonban ezen a téren is hatalmas változásokra kell számítani. Információink szerint ennek része, hogy a labdarúgást támogatók a jövőben igen komoly, akár 20 százalékos adókedvezményt is élvezhetnek. A többi sportág ilyen kegyben nem részesülne, márpedig ez az engedményre nem számítható sportágak vezetőit…
máj. 18
7:06
Hollandia: Dzsudzsák Balázst is beválasztották az év csapatába (She)
A goal.com internetes oldal Dzsudzsák Balázst is beválasztotta a 2009–2010-es holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Eredivisie) legjobbnak ítélt csapatába.
máj. 18
8:18
MTK: Juhász Roland volt klubjában készül a válogatott mérkőzéseire (She)
Remek idényt tudhat maga mögött Juhász Roland, a belga Anderlecht labdarúgócsapatának magyar légiósa. Bár a klubszezon már véget ért számára, a válogatott oszlopos tagjaként még két fontos felkészülési mérkőzés vár rá. Kondiját és formáját volt egyesületében, az MTK-ban őrzi a válogatott összetartásáig.
máj. 18
8:20
NB III: csaknem felvágta az ereit az Érd kapusa, játéka kérdéses (She)
Csaknem felvágta az ereit Szabó Gábor otthoni lakásfelújítása közben. Az NB III Duna-csoportjában szereplő Érdi VSE kapusának jobb kezén egy eltört csempedarab ejtett sebet, amelyet a Szent János Kórházban láttak el.
máj. 18
8:36
Rögbi: Leicester Tigers-Saracens döntő lesz az angol élvonalban (She)
Az angol élvonalbeli rögbibajnokság (Guinness Premiership) május 29-ei döntőjében a címvédő Leicester Tigers és a Saracens mérőzhet majd meg egymással, hol máshol, mint a sportági szentélyben, Twickenhamben.
máj. 18
8:38
Düsseldorf: a Fortuna hivatalosan is bejelentette Torghelle szerződtetését (She)
A Fortuna Düsseldorf labdarúgócsapata hivatalos honlapján is bejelentette, hogy szerződtette az FC Augsburgtól távozó Torghelle Sándort.
máj. 18
8:54
Rostock: hatalmas balhét okoztak a Hansa tüntető fanatikusai (She)
Késő estig állt a bál a rostocki stadionban a harmadosztályba zuhanás miatt tüntető Hansa-drukkerek miatt.
máj. 18
8:56
Skócia: László Csaba hat számjegyű összegre perelheti a Heartsot (She)
A brit Telegraph beszámolója szerint László Csaba kompenzációt követel a Heartstól, amely másfél évvel a szerződésének lejárta előtt menesztette a magyar szakembert. Amennyiben a feleknek továbbra sem sikerül megállapodnia, akkor László hat számjegyű összegre perelheti korábbi klubját.
máj. 18
8:58
Férfi kézilabda: Gál Gyuláékkal marad Zágrábban a szlovén kapus (She)
Gorazd Skof szerződést hosszabbított a Zagreb férfi kézilabdacsapatával. A horvát együttes keretébe tartozik a magyar válogatott beálló, Gál Gyula, aki szintén a horvát főváros elit alakulatában folytatja pályafutását.
máj. 18
9:12
Vb 2010: Michael Essien egyre biztosabb benne, hogy felépül a tornára (She)
A ghánai labdarúgó-válogatott legnagyobb csillaga, a Chelsea-ben játszó Michael Essien úgy érzi, jól halad rehabilitációs programja, és egyre biztosabb benne, hogy felépül a világbajnokságra.
máj. 18
9:30
Dzsudzsák az év csapatában Hollandiában (Metropol)
Egy internetes szaklap Dzsudzsák Balázst is beválogatta a holland bajnokság 2009/2010-es szezonjának csapatába.
máj. 18
10:06
Ki követi a Mágust és a Császárt a BL-ben? - videók (Infostart)
Május 22-én a madridi Bernabéu stadionra irányul a figyelem, a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében a Bayern München és az Inter csap össze. Korábban mindkét együttes felülhetett már Európa trónjára, a bajorok négyszer, a milánóiak kétszer diadalmaskodtak a kupasorozatban. A finálét felvezető sorozatunk második részében az Inter és a Bayern eddigi sikereit elevenítjük fel.
máj. 18
10:06
FIFA: a nemzetközi szövetség vizsgálja az angol bundavádakat (She)
Jerome Valcke, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) főtitkára arra kérte a szervezet etikai bizottságát, hogy vizsgálja ki az angol szövetség (FA) lemondott elnöke, David Triesman bundavádjait.
máj. 18
10:08
Barcelona: tárgyalnak Villával, valamint az Arsenallal Fabregas szerződtetéséről (She)
A Barcelona labdarúgócsapatának alelnöke, Rafael Yuste az EFE spanyol hírügynökségnek megerősítette: a katalánok tárgyalnak David Villával, a Valencia csatárával, valamint az Arsenallal Cesc Fabregas átigazolásáról.
máj. 18
10:24
Tottenham: Roman Pavljucsenkóra vadászik a Lokomotiv Moszkva (She)
A Sky Sports értesülései szerint a 2009-es orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban negyedik helyen végző Lokomotív Moszkva a Tottenham orosz támadóját, Roman Pavljucsenkót szerződtetné.
máj. 18
10:24
Az angol bundavádakat vizsgálja a FIFA (Behaviour)
Jerome Valcke, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) főtitkára arra kérte a szervezet etikai bizottságát, hogy vizsgálja ki az angol szövetség (FA) lemondott elnöke, David Triesman bundavádjait.
máj. 18
10:26
Roland Garros: David Nalbandian sérülésre hivatkozva visszalépett (She)
Visszalépett a vasárnap kezdődő francia nyílt teniszbajnokságtól David Nalbandian. Az argentin játékos saját honlapján közölte hétfőn, hogy bal térde fáj, ezért nem tud szerepelni a Roland Garroson, ahol korábban kétszer is - 2004-ben és 2006-ban - elődöntős volt.
máj. 18
10:28
Real Madrid: a klub vezetői holnap tárgyalják az edzőkérdést (She)
A Marca beszámolója szerint Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke összehívta a fővárosi klub vezetőit, hogy értékeljék az elmúlt szezont.
máj. 18
10:42
Alpesi sí: katasztrófát okozott a vihar az eplényi pályán (She)
A hétvégi és a hétfői vihar komoly károkat okozott az ország legjobban felszerelt síközpontjában, az eplényi Síarénában. A felázott talaj és az orkán erejű szél miatt több tucat fa kidőlt, így mindhárom csákányos felvonó, illetve a négyüléses felvonó drótköteleire is mázsás fatörzsek zuhantak.
máj. 18
11:00
Manchester Utd.: Ben Foster kedden a Birmingham Citybe igazolhat (She)
Egybehangzó angol lapértesülések szerint Ben Foster, a Manchester United kapusa kedden a Birmingham City együttesébe szerződhet.
máj. 18
11:00
A magyar rádiózás egyik élő jelképe 70 éves (Behaviour)
Szerdán ünnepli 70. születésnapját Novotny Zoltán sportriporter, avagy - amint az a tiszteletére rendezett hétfői ünnepségen elhangzott: - "a magyar rádiózás egyik élő jelképe".
máj. 18
11:02
Tenisz: Olivier Rochus lesz Robin Söderling első ellenfele Nizzában (She)
A Nizzában zajló, 450 ezer euró összdíjazású ATP-torna második fordulójában az első helyen kiemelt svéd Robin Söderling a belga Olivier Rochusszal mérkőzhet majd meg, miután utóbbi az első fordulóban két játszmában nyert a francia Adrian Mannarino ellen.
máj. 18
11:02
Boateng: "nem vezérelt semmilyen rossz szándék" (Behaviour)
Kevin-Prince Boateng, akinek szombati durva belépője nyomán Michael Ballack nem vehet részt a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon, azt állítja, az elhibázott szerelésnél nem akart szándékosan rosszat a német válogatott csapatkapitányának.
máj. 18
11:04
Oroszország: Advocaat négy évre írt alá, hivatalosan is bemutatták (She)
Kedd délelőtt hivatalosan is bemutatták Moszkvában Dick Advocaatot, az orosz labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitányát.
máj. 18
11:06
Hátország: kiöntött a Gerence, húszcentis víz lepte el az öltözőt (She)
A rendkívüli időjárás sajnos a fuballpályákat sem kíméli. A Veszprém megyei III. osztály A-csoportjában szereplő Takácsi SE labdarúgócsapatának pályáját és az öltözőt hétfő délutánra húsz centi magas víz lepte el, miután kiöntött a pályától alig húsz méterre folyó Gerence-patak.
máj. 18
11:08
Vb 2010: öt chilei középpályás a Mexikó elleni vereség áldozata (She)
Marcelo Bielsa, a chilei válogatott szövetségi kapitánya öt játékossal szűkítette 30 fős keretét a dél-afrikai világbajnokságra csapata Mexikó ellen 1–0-ra elveszített felkészülési mérkőzése után.
máj. 18
11:10
Videó: Gyurcsányi „brazilos” gólja a Berettyóújfalu elleni döntőben (She)
Mint arról beszámoltunk, az egyik csapat harmadik győzelméig tartó Duna Takarék-ETO–Mezei-Vill Berettyóújfalu magyar futsalbajnoki döntő első, győri mérkőzésén a hazaiak 4–2-re győztek. A találkozón a győriek válogatott játékosa, Gyurcsányi Zsolt szenzációs gólt szerzett, amelyet megtekinthet az alábbi videón!
máj. 18
11:18
Internazionale: kék-fekete kígyó díszíti a bajnokcsapat új mezét - fotó (She)
Az Internazionale labdarúgócsapatának idegenbeli, fehér mezét a 2010–2011-es szezonban egy kék-fekete kígyó díszíti.
máj. 18
11:20
Tenisz: Regina Kulikova megizzasztotta Marija Sarapovát Strasbourgban (She)
A Strasbourgban zajló 220 ezer dollár összdíjazású WTA-torna első fordulójában az első helyen kiemelt orosz Marija Sarapova három szettben kerekedett honfitársa, Regina Kulikova fölé.
máj. 18
11:22
Ralikrossz: a szövetség szakágai segítenek a nyirádi Eb-futam megrendezésében (She)
Anyagi gondok miatt sokáig kérdéses volt, egyáltalán meg tudják-e rendezni az idei nyirádi ralikrossz Eb-futamot. Mostanra azonban biztossá vált, lesz verseny június 4. és 6. között.
máj. 18
11:36
Vb 2010: az al-Kaida merényletet készült elkövetni a dél-afrikai tornán (She)
Az iraki biztonsági erők beszámolója szerint elfogták az al-Kaida egyik tagját, akit azzal gyanúsítanak, hogy merényletet készült elkövetni a dél-afrikai világbajnokságon.
máj. 18
11:36
Az ÁNTSZ akadályozza az Albert Stadion felújítását (Metropol)
A Ferencváros labdarúgócsapatánál furcsállják, hogy a magyar államtól megvásárolt területen tervezett fejlesztéseket épp egy állami cég, a népegészségügyi és tisztiorvosi szolgálat (ÁNTSZ) próbálja hátráltatni. Így egyelőre kérdéses, hogy az idén nyárra tervezett stadionépítési munkálatokat mikor lehet elkezdeni.
máj. 18
11:38
Videó: Tőzsérék szurkolói gyeptéglát tettek el emlékbe (She)
Volt mit ünnepelnie a Racing Genk szurkolóinak, ugyanis a hazai győzelem után idegenben is diadalmaskodott Tőzsér Dániel, Tóth Balázs és Köteles László belga klubja a St. Truiden ellen, így a következő szezonban a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének harmadik fordulójában indulhat. Az örömittas szurkolókhoz egy belga televízió riportere lépett oda, akik a stadionból egy gyeptéglát tettek el…
máj. 18
11:54
Ralikrossz: a szövetség szakágai segítenek a nyirádi Eb-futamon (She)
Anyagi gondok miatt sokáig kérdéses volt, egyáltalán meg tudják-e rendezni az idei nyirádi ralikrossz Eb-futamot. Mostanra azonban biztossá vált, lesz verseny június 4. és 6. között.
máj. 18
11:54
Dárdai nem játszhat a németek ellen (Metropol)
Megsérült Dárdai Pál, a berlini Hertha BSC magyar válogatott labdarúgója, így nem játszhat a németek elleni, jövő hét végi találkozón.
máj. 18
11:54
"Itt is megnyertem mindent!" (Behaviour)
A hét végén az Internazionale elsőségével véget ért az olasz labdarúgó-bajnokság küzdelemsorozata: José Mourinho alakulatával kizárólag az AS Roma volt képes lépést tartani, a többi nagy gyatra idényt produkált. Visszatekintő a Serie A 2009/2010-es idényére.
máj. 18
11:56
Inter: szerdán utazik, majd a Real edzőközpontjában edz a BL-döntős (She)
Az Internazionale labdarúgócsapata már szerda este elutazik Madridba, a Bajnokok Ligája szombati döntőjének otthont adó spanyol fővárosba.
máj. 18
11:58
Vitorlázás: Vadnai lett a legjobb európai a holland optimistbajnokságon (She)
Tizennégy nemzet csaknem 250 optimistese vett részt a holland bajnokságban, amely az egyik legrangosabb esemény a hajóosztály európai mezőnyében. Ezt alátámasztva a tengerentúlról is sokan érkeztek az eseményre, a teljes szingapúri válogatott jelen volt, illetve az Egyesült Államokból is neveztek a versenyre.
máj. 18
12:00
Válogatott: Dárdai megsérült, nem játszhat a németek ellen (She)
Megsérült Dárdai Pál, a berlini Hertha BSC magyar válogatott labdarúgója, így nem játszhat a németek elleni, jövő hét végi találkozón – értesült a Bild.
máj. 18
12:02
DVSC: Bernáth szerint ha mindenki topon lesz, nem lehet gond a Győr ellen (She)
A labdarúgó Soproni Ligában szereplő Debrecen csapatkapitánya, Bernáth Csaba a klub honlapjának nyilatkozva elmondta, ha mindenki a topon lesz, nem lehet gond szerdán a Győr ellen.
máj. 18
12:04
Profi boksz: júniusban újra szorítóba lép a kétszeres olimpiai bajnok „Sakál” (She)
Június 4-én Miamiban vívja következő profi mérkőzését minden idők egyik legjobb amatőr ökölvívója, a kétszeres olimpiai, valamint kétszeres világbajnok Guillermo Rigondeaux.
máj. 18
12:12
Válogatott: Dárdai Pál megsérült, nem játszhat a németek ellen (She)
Megsérült Dárdai Pál, a berlini Hertha BSC magyar válogatott labdarúgója, így nem játszhat a németek elleni jövő hét végi találkozón – értesült a Bild.
máj. 18
12:14
Ferencváros: Győzelemmel illendő búcsúzni a közönségtől - Short (She)
Craig Short, a Ferencváros vezetőedzője a Pápa elleni, szezonbeli utolsó hazai mérkőzés előtt elmondta, illendő a csapatának győzelemmel búcsúznia a közönségtől.

Keresés