2010. május 18. kedd

máj. 18
6:30
Dzurinda és Radičová Magyarország eljárása ellen lobbizik (Kitekintő)
Brüsszelbe utaznak a kettős állampolgárságról szóló törvénytervezet miatt.
máj. 18
6:45
Biztos, hogy torpedó süllyesztette el a dél-koreai hadihajót (Infostart)
A dél-koreai hatóságoknak "végső bizonyítékai" vannak arra, hogy egy észak-koreai torpedó süllyesztette el egyik a hadihajóját a Sárga-tengeren március végén - közölték katonai források Szöulban. Az incidensben 46 dél-koreai tengerész vesztette életét.
máj. 18
6:48
Kettős állampolgárság: összehívták nemzetbiztonsági tanácsot Szlovákiában! (168 Óra Online)
Robert Fico kormányfő kedd délelőttre összehívta a szlovák nemzetbiztonsági tanácsot, miután hétfőn a magyar Országgyűlés elé került az állampolgársági törvény módosítása - közölte a szlovák kormány sajtóosztálya.
máj. 18
6:48
Holnap ülésezik a szlovák nemzetbiztonsági tanács (Kripto Akadémia)
Robert Fico kormányfő kedd délelőttre összehívta a szlovák nemzetbiztonsági tanácsot, miután hétfőn a magyar Országgyűlés elé került az állampolgársági törvény módosítása - közölte a szlovák kormány sajtóosztálya hétfőn este.
máj. 18
6:50
Októberben lehet boldog II. János Pál (Kripto Akadémia)
Ma lenne kilencven éves II. János Pál, a XX. század egyik legkiemelkedőbb pápája. Meglepő módon még több mint öt évvel sem emelték a boldogok sorába, pedig azon egyházfők közé tartozott, akit már életében szentként tiszteltek. Egyes feltételezések szerint idén októberben kerülhet a boldogok közé.
máj. 18
6:52
Vitára bocsátják az új stratégiai koncepciót (Kripto Akadémia)
A NATO fő feladata a jövőben is a tagállamok politikai függetlenségének és területi integritásának garantálása - szögezi le az észak-atlanti szövetség új stratégiai koncepciójáról tegnap közzétett jelentés.
máj. 18
7:06
Megtagadták a beutazást Chomskytól (Kripto Akadémia)
Az izraeli belügyi szervek nagyon rossz bizonyítványt állítottak ki magukról, amikor megtagadták a beutazást Izraelbe Noam Chomskytól, az egyik legismertebb amerikai filozófustól.
máj. 18
7:08
Mégsem rizikós mobilozni? (Kripto Akadémia)
Továbbra sem lehet semmi biztosan tudni arról, létezik-e összefüggés a mobiltelefon használat és a rák kialakulása között.
máj. 18
7:10
UFÓ-k kezében az űrszonda? (Kripto Akadémia)
UFÓ-szakértők szerint földönkívüliek eltérítették a NASA egyik űrszondáját, s fel akarják venni a kapcsolatot a Földdel.
máj. 18
7:12
BMW a lakásban (Kripto Akadémia)
Sokkos állapotba került egy lengyel nő, miután egy gépkocsi váratlanul feltűnt a fürdőszobájában.
máj. 18
7:14
Illegális falfestők Berlinben (Kripto Akadémia)
Németország már javában készül az újraegyesítés őszi 20. évfordulójára. Az 1961-től megépített, összesen másfél száz kilométer hosszú, Nyugat-Berlint bekerítő egykori fal, szögesdrót, tankcsapda, aknazár jelentős része 1989-90 történelmi hónapjaiban eltűnt. Mementónak csupán néhány szakasz maradt meg a "Mauer"-ből.
máj. 18
7:16
Berlin és Párizs fenntartásokkal fogadta az iráni atommegállapodást (Kripto Akadémia)
Irán, Brazília és Törökország külügyminisztere megállapodást írt alá hétfőn Teheránban a gyengén dúsított iráni uránkészlet nukleáris fűtőanyagra cserélésének első lépéséről.
máj. 18
7:24
Továbbra sem jut mindenki tiszta ivóvízhez (Kitekintő)
Kanadában a hétvégén volt tíz éve, hogy több ezer ember betegedett meg az ivóvízellátó-rendszerbe került fertőzés miatt. Egy tanulmány kimutatta, hogy a helyzet nem sokat javult azóta, sokan még most sem jutnak egészséges csapvízhez.
máj. 18
8:00
Húszmilliárd eurót utaltak át a kormánynak (Kitekintő)
Az euróövezet tagjai lehetőségeikhez mérten differenciáltan fogják konszolidálni államháztartásukat – döntöttek hétfő éjjel a 16-tagú klub pénzügyminiszterei. A döntést mögött az az aggodalom áll, hogy egy minden országra egységesen ráerőltetett deficitcsökkentés megtorpedózná a gazdasági növekedést. Görögország kedden megkapja a 110 milliárd eurós pénzügyi mentőcsomag első, 20 milliárd eurós…
máj. 18
8:00
Fegyveres támadás ért egy mexikói tévé-székházat (Metropol)
Gránátokkal és lőfegyverekkel támadtak meg ismeretlen elkövetők egy televíziós székházat hétfőn a nyugat-mexikói Nayarit szövetségi államban.
máj. 18
8:00
A sztár, aki szemebszállt az oligarcha maffiózókkal (168 Óra Online)
Roberto Saviano volt a hét végén a torinói könyvvásár sztárja. A Gomorra írója, aki a nápolyi maffiatörténet megjelenése óta is állandó fejtörést okoz mindenféle hatalmasságoknak, ezúttal hatodmagával tesz fel kényes kérdéseket olvasóinak.
máj. 18
8:18
Teljes a káosz a fővárosban (Kitekintő)
Harminchatra nőtt az öt napja tartó utcai harcok áldozatainak száma Bangkokban. A kormányellenes tüntetők a hadsereg erőszakos fellépése ellenére sem tágítanak, a békés megoldás lehetősége egyre valószínűtlenebb.
máj. 18
8:36
Felelős képviseletre kérik az RMDSZ-t (Kitekintő)
A magyar parlamenti képviselet végzetes hitelvesztésének megállítása érdekében fordult felhívással az RMDSZ-hez az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács.
máj. 18
8:36
Öngyilkos merénylet egy NATO-konvoj ellen (Metropol)
Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát kedden az afgán fővárosban egy NATO-járműoszlop mellett, a támadásban tucatnyi afgán civil és legkevesebb öt külföldi katona vesztette életét. A sebesültek száma ötven körül van.
máj. 18
8:54
Átszakította a gátat az esőzéstől megáradt patak (Kitekintő)
Az Ondava Tőketerebesnél áttörte a gátat, az árvíz elleni védelemben részt vevők most mindent megtesznek, hogy a lehető legkisebb legyen a kár. Éjjel a helyszínre utazott Robert Kaliňák belügyminiszter is.
máj. 18
9:12
Több száz embert kellett kitelepíteni Észak-Morvaországban (Metropol)
Több száz embert telepítettek ki keddre virradóra Észak-Morvaországban, legalább egy tucatnyi település került víz alá.
máj. 18
9:12
Éhségsztrájkba kezdett az olajmágnás a fogság ellen (Kripto Akadémia)
Éhségsztrájkba kezdett Mihail Hodorkovszkij volt olajmágnás, a Yukos egykori főrészvényese tiltakozásul az ellen, hogy hétfőn újra három hónappal meghosszabbították a vizsgálati fogságot számára és volt üzlettársa, Platon Lebegyev számára.
máj. 18
9:30
A thai tüntetők elfogadják a szenátus közvetítését (Metropol)
A thaiföldi ellenzék vezetői elfogadták kedden, hogy a parlament felsőházának közvetítésével kezdjék meg tárgyalásaikat a kormánnyal. A kabinet ugyanakkor elutasította a vörösinges tüntetők tűzszüneti felhívását.
máj. 18
9:30
Elítélték a háborús hőst (Kitekintő)
Békés civil, vagy fegyveres kollaboráns volt a 9 agyonlövetett falusi?
máj. 18
10:06
Postát rabolt a tehetségkutató zsűritagjának testvére (Kitekintő)
Cheryl Cole brit énekesnőnek és az X Factor tehetségkutató műsor zsűritagjának bátyját egy posta kirablásával vádolta meg a rendőrség.
máj. 18
10:06
Gátszakadás az Ondava folyón (Metropol)
Gátszakadás történt kedden az Ondava folyón a kelet-szlovákiai Tőketerebes mellett, s a kiömlött nagy mennyiségű víz veszélyezteti a várost.
máj. 18
10:06
NATO-konvojt támadott meg egy öngyilkos merénylő (Kripto Akadémia)
Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát kedden az afgán fővárosban, a támadás célpontja feltehetően egy NATO-járműoszlop volt; a támadásban tucatnyi afgán civil és legkevesebb öt külföldi katona vesztette életét. A sebesültek száma ötven körül van.
máj. 18
10:08
Fél év alatt zavarnák le a pénzügyi reformot (Kitekintő)
Nagyobb versenyt szeretne a hitelminősítő intézetek között az EU belső piaci biztosa, aki arra is elszánta magát, hogy központi felügyelet alá helyezi a válságban kétes szerepet játszó piacot.
máj. 18
10:24
Árvízriadó Románia nyugati részén (Metropol)
Narancssárga jelzésű árvízriadó van érvényben kedden Románia nyugati részén, a Bánságban, miután az elmúlt napokban jelentős mennyiségű csapadék esett.
máj. 18
10:42
Példátlan kegyetlenséggel sújt le a kormány (Kitekintő)
Iránban az elmúlt időszakban a világon a második legtöbb halálbüntetést hajtották végre, egyre több a kisebbségi (például kurd) áldozat.
máj. 18
10:42
Veszélyben Tőketerebes - átszakította a gátat az Ondava folyó (Kripto Akadémia)
Gátszakadás történt kedden az Ondava folyón a kelet-szlovákiai Tőketerebes mellett, s a kiömlött nagy mennyiségű víz veszélyezteti a várost.
máj. 18
10:44
Helikopterrel is keresték az eltűnt kislányt (Kitekintő)
Katonai helikopterrel is keresték azt a hatéves kislányt, aki hétfőn tűnt el a szlovákiai Eperjeshez közeli Sósújfaluban (Ruská Nová Ves).
máj. 18
11:00
A magyar gazdákat is veszélyezteti az új megállapodás? (Kitekintő)
Az agrárminiszterek többsége aggodalmának adott hangot hétfőn a szabadkereskedelmi tárgyalások latin-amerikai országokkal tervezett felújítása miatt, attól tartva, hogy az EU túl nagy engedményeket fog tenni az agrárkereskedelemben.
máj. 18
11:18
Vészhelyzetet hirdettek a csehek is (Kripto Akadémia)
Több száz embert telepítettek ki keddre virradóra Észak-Morvaországban, és legalább egytucatnyi település került víz alá.
máj. 18
11:20
Árvízriadó Románia nyugati részén (Kripto Akadémia)
Narancssárga jelzésű árvízriadó van érvényben kedden Románia nyugati részén, a Bánságban, miután az elmúlt napokban jelentős mennyiségű csapadék esett.
máj. 18
11:36
Malina-ügy: már a pszichiátert is hazugsággal vádolják (Kitekintő)
Bizonyíthatóan hazudott Jozef Hašto pszichiáter abban a nyílt levélben, amelyet a belügyminiszternek írt Žák-Malina Hedvig ügyében – állítja a szlovák belügy.
máj. 18
11:48
Pozsony párbeszédet követel Budapesttől a kettős állampolgárságról (Infostart)
Pozsony felszólította Budapestet, hogy haladéktalanul kezdjenek párbeszédet a szomszédos országbeli magyarok kettős állampolgárságát érintő törvényjavaslatról - jelentette be a szlovák nemzetbiztonsági tanács keddi ülése után Robert Fico. Orbán Viktor szerint teljesen nyilvánvaló, hogy a szlovák választáson induló nemzeti pártok folyamatosan provokálják és provokálni is fogják Magyarországot, "mi…
máj. 18
11:54
Félmeztelenül pózolt a gyönyörű topmodell! (Kitekintő)
Miranda Kerr ausztrál szupermodell félmeztelenül látható az i-D magazinban. Kerr a Victoria's Secret fehérneműcég egyik modellje, s mindig a legismeretbb magazinokban szerepel.
máj. 18
11:54
Fico alkotmányellenesen fenyeget (Kripto Akadémia)
Robert Fico szlovák miniszterelnök egyebek mellett azzal riogat, hogy azoktól a polgároktól, akik felveszik a magyar állampolgárságot, megvonják a szlovákot.
máj. 18
11:56
Nem okozott meglepetést a Vodafone (Kitekintő)
A Vodafone csoport ma reggel tette közzé a legutóbbi üzleti évre vonatkozó éves jelentését, amely szerint az előző évhez képest nőtt a működési eredmény a világ egyik legnagyobb telekommunikációs cégénél.
máj. 18
12:12
Tárgyalnak a vörösingesek a szenátus közvetítésével (Kripto Akadémia)
A thaiföldi ellenzék vezetői elfogadták kedden, hogy a parlament felsőházának közvetítésével kezdjenek ismét tárgyalásokat a kormánnyal. A kabinet ugyanakkor elutasította a vörösinges tüntetők tűzszüneti felhívását.
máj. 18
12:14
Kettős állampolgárság - Fico azonnali párbeszédet követel (Kripto Akadémia)
Pozsony felszólította Budapestet, hogy haladéktalanul kezdjenek párbeszédet a szomszédos országbeli magyarok kettős állampolgárságát érintő törvényjavaslatról - jelentette be a szlovák nemzetbiztonsági tanács keddi ülése után Robert Fico.
máj. 18
12:30
Eddig négy emberéletet követelt a lengyel áradás (Kripto Akadémia)
Lengyelországban eddig négy emberéletet követeltek az ország déli részét sújtó áradások, s az elmúlt 24 órában mintegy kétezer embert kellett kitelepíteni otthonából - közölte kedden délelőtt a belügyminisztérium.
máj. 18
12:48
Érik az újabb börtönbotrány (Kitekintő)
Újabb elítélt hunyt el néhány nappal ezelőtt egy moszkvai börtönben. Szergej Magnyitszkij halála után az orosz társadalom rendkívül érzékenyen reagál ezekre az esetekre, így most sem maradt el a botrány
máj. 18
12:50
Ismét összeütközött két vonat (Kitekintő)
Személyvonat és mozdony ütközött hétfő reggel a Zsolna és Ruttka (Vrútky) közti vasútvonalon Szlovákiában.
máj. 18
13:06
Érdekes hírekkel szolgált a befektetési guru (Kitekintő)
A világszerte ismert befektető, Warren Buffett cége a Berkshire Hathaway tegnap tette közzé azt a törvényileg előírt jelentést, amely kimutatja, hogy egy adott cég mely részvényekben milyen pozíciókat vett fel, vagy éppen épített le a vizsgált periódusban.
máj. 18
13:24
Le kellett volna tartóztatni a miniszterelnököt? (Kitekintő)
Az egyiptomi ellenzék akadályoztathatja az izraeli-palesztin béketárgyalások újraindulását.
máj. 18
13:24
Lemondott az bányaigazgató Szibériában (Metropol)
Lemondott Igor Volkov, a szibériai Raszpadszkaja bánya igazgatója, ahol a május 9-re virradóra bekövetkezett robbanásokban legalább 66 bányász veszítette életét - közölte a vállalat kedden.
máj. 18
13:26
Kritika: nem tudnak államnyelven gondolkodni a szlovákiai magyar diákok (Kitekintő)
A „magyar” iskolákban a tanulók nem tudnak szlovákul gondolkodni, állítja az oktatási miniszter.
máj. 18
14:00
Itt a betiltott videó! Így zuhant a koszorú az elnökre (Kitekintő)
Tiltott videó az interneten! A május 17-ei Medvegyev-Janukovics találkozó során az ukrán elnökre dőlt a megemlékezés koszorúja. Janukovics azonnal betiltotta a videó és a képek leközlését, ám azok mégis kijutottak a világhálóra.

Keresés