2010. május 6. csütörtök

máj. 6
0:12
Nap idézete: Merkel már aggódik (Kitekintő)
Angela Merkel
máj. 6
1:36
Végre megszüntetik a szivárgást a Mexikói-öbölben? (Kripto Akadémia)
A British Petroleum (BP) olajcég szerdán közölte: reményei szerint napokon belül meg tudja szüntetni a fő szivárgást a Mexikói-öbölben a tenger fenekén.
máj. 6
5:48
Eldurvult a helyzet Görögországban - Három halott, lángoló épületek (Kripto Akadémia)
A tűzoltóság beszámolója szerint három ember halt meg annak következtében, hogy szerdán Athén központjában tüntetők felgyújtottak több épületet.
máj. 6
5:50
Nyoma veszett a kokainkirálynak (Kripto Akadémia)
Az Európai Unióba törekvő Szerbiában ugyan a belpolitikai helyzet sokkal stabilabb, mint néhány éve, a rendőrségnek manapság is komoly gondot jelent a szervezett bűnözéssel szembeni fellépés. Egyelőre képtelenek voltak kézre keríteni a kokainkirálynak is nevezett Darko Saricsot, aki hírek szerint év elején 30 millió eurónyi összeget ajánlott fel bérgyilkosoknak, hogy végezzenek vezető szerb…
máj. 6
5:52
Megkezdődtek a béketárgyalások (Kripto Akadémia)
John Mitchell amerikai megbízott tegnap Jeruzsálemben megbeszélést folytatott Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel. Pénteken pedig Rámalláhban Mahmúd Abbász palesztin elnökkel találkozik.
máj. 6
5:54
Slotáék rasszizmussal kampányolnak (Kripto Akadémia)
A párt ugyan valamivel később indította el választási hadjáratát, mint a többi párt, de azonnal brutális módon, ahogy azt várni lehetett tőle: a magyarok és a romák elleni támadásokkal.
máj. 6
6:12
Istenhez fordul csütörtökön Amerika (Kitekintő)
Kinek az imáit hallgatja meg Isten Amerikában? Obama szerint az ország már nemcsak keresztény, de ezt a hagyománytisztelők erősen vitatják.
máj. 6
6:48
Lekörözte a Székely termék a Székelyföldi terméket (Kitekintő)
Jószerével csak Hargita megyei áruval indult útnak Csíkszeredából Magyarországra az a székelyföldi termékekből álló rakomány, amely a Cora üzletlánc polcaira kerül a következő időszakban.
máj. 6
6:51
Továbbra sem végez atomkísérleteket a legnagyobb öt atomnagyhatalom (Infostart)
Továbbra sem végez atomkísérleteket a legnagyobb öt atomnagyhatalom. Az Egyesült Államok, Oroszország, Kína, Nagy-Britannia és Franciaország az atomsorompó-szerződés New York-i utókonferenciáján írta alá az erről szóló közös nyilatkozatot.
máj. 6
6:53
Államelnökét gyászolja Nigéria (Infostart)
Hosszú betegség után, 58 éves korában elhunyt Umaru Musa Yar`Adua nigériai elnök.
máj. 6
6:55
Nigerben átadja a hatalmat a katonai junta (Infostart)
Nigerben a katonai junta bejelentette, hogy 2011. februárjáig visszaadják a hatalmat egy polgári kormánynak.
máj. 6
7:09
Földrengés volt Peru déli részén (Infostart)
6,4-es erősségű földrengés volt helyi idő szerint szerda este Peru déli részén - jelentette az amerikai földtani intézet (USGS). Az első értesülések szerint a földmozgástól eldőltek villanyoszlopok Tacna városában.
máj. 6
7:11
Legalább 23 halottja van a Csungkingot ért hajnali szélviharnak (Infostart)
Legalább 23-an meghaltak, amikor nagy erejű viharos szél és hatalmas eső érte a délnyugat-kínai Csungking városát csütörtökön hajnalban - jelentette a Hszinhua hírügynökség.
máj. 6
7:24
Irán elleni szankciókról tárgyaltak az oroszok (Kitekintő)
Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes a május 4-én New Yorkban megnyitott atomsorompó-értekezleten bizakodását fejezte ki az Iráni nukleáris programmal szembeni egységes pozíció kialakítását illetően. A felek szankciókat sürgetnek Iránnal szemben.
máj. 6
7:36
Nyolcvan tonnányi lopott nyersolajt foglaltak le Nigériában (168 Óra Online)
Több mint nyolcvan tonna lopott olajjal teli hajót foglalt le a nigériai haditengerészet egy speciális egysége - közölte szerdán nigériai haditengerészet egyik magas rangú tisztje.
máj. 6
7:36
Kiszabadították a kalózok fogságából az orosz tankert (Kripto Akadémia)
A Marsal Saposnyikov orosz hadihajó legénysége kiszabadította csütörtökön az előző nap kalózok által elfoglalt orosz Moszkovszkij Unyiverszityet tartályhajót - jelentette csütörtökön a Rosszija-24 orosz tévécsatorna.
máj. 6
7:45
Gázszagot éreztek a Nagy Almában - lezárták a hidat (Infostart)
New Yorkban lezártak egy forgalmas hidat egy elhagyott teherautó miatt, amelyből gázszagot éreztek.
máj. 6
7:54
Történelmi múzeummá alakítják az egykori terezini gettó néhány épületét (Metropol)
Állandó kiállításoknak és bemutatóknak otthont adó múzeumokká alakítja át az észak-csehországi Terezín városa az egykori gettó és koncentrációs tábor négy történelmi épületét.
máj. 6
7:54
Gyanús teherautó miatt zárták le New York egyik legforgalmasabb hídját (Kripto Akadémia)
Üres a New York-i Triborough-híd közelében talált teherautó, így a rendőrség közlése szerint hamarosan megnyitja a Manhattan, Queen és Bronx kerületeket összekötő forgalmas utakat.
máj. 6
7:56
Beton-acél monstrummal zárják le az olajkutat (Kripto Akadémia)
Úton van az olajszivárgás helyszínére a csaknem száz tonnás beton-acél olajfogó kupola, amely segítségével remélhetőleg sikerül megállítani a Mexikói-öbölbe két hete ömlő nyersolajat.
máj. 6
8:00
Kínai autógyártó cég fektetne be Szlovákiában (Kitekintő)
A kínai JAC Motors autógyártó cég befektetne Szlovákiában, közölte a Gazdasági Minisztérium. A cég teherautókat, személygépkocsikat, autóbuszokat és autóalkatrészeket is gyárt.
máj. 6
8:18
Görögország: újabb zavargások Athénban (Kitekintő)
Görögország fővárosában, Athénban május elején eldurvultak a dolgok, a tüntetők nekitámadtak a rendőröknek, több épületet és autót is felgyújtottak, a zavargásokban három ember is életét vesztette. Az országban általános sztrájk van, szinte semmi sem működik. Képgaléria.
máj. 6
8:20
Kitört a káosz az országban, lángokban a főváros (Kitekintő)
Legalább hárman meghaltak Görögország fővárosában, Athénban, miután tüntetők felgyújtottak egy banképületet. Az ország szinte teljesen leállt, általános sztrájk van. A parlament eközben megkezdte a megszorító csomag vitáját.
máj. 6
8:21
Megszüntették a három közül az egyik mélytengeri szivárgást a Mexikói-öbölben (Infostart)
Már ma a helyére kerülhet az a 98 tonnás beton-fém szerkezet, amelyet a Mexikói-öbölben elsüllyedt olajplatformra helyeznének.
máj. 6
8:23
Megkezdődtek a brit választások (Infostart)
Megkezdődtek csütörtök reggel Nagy-Britanniában a parlamenti és a részleges helyhatósági választások
máj. 6
8:25
Kiszabadították honfitársaikat az orosz hadihajó katonái (Infostart)
Kiszabadított egy szomáliai kalózok által elfoglalt orosz tartályhajót egy orosz hadihajó. A RIA Novosztyi hírügynökség jelentése szerint a kőolajszállító 23 fős orosz legénységének nem esett bántódása.
máj. 6
8:30
Az öt atomnagyhatalom a továbbiakban is tartózkodni fog az atomkísérletektől (Metropol)
Az öt atomnagyhatalom közös nyilatkozatban vállalta, hogy a továbbiakban is tartózkodni fog mindennemű atomkísérlettől, s felszólította a világ országait, hogy ratifikálják az atomrobbantások teljes tilalmát kimondó egyezményt (CTBT).
máj. 6
8:30
A BP napokon belül megszüntetné a fő szivárgást (168 Óra Online)
A BP szerdán közölte: reményei szerint napokon belül meg tudja szüntetni a fő olajszivárgást a Mexikói-öbölben a tenger fenekén - írja az MTI.
máj. 6
8:30
Megkezdődtek a brit választások (Kripto Akadémia)
Megkezdődtek csütörtök reggel Nagy-Britanniában a parlamenti és a részleges helyhatósági választások.
máj. 6
8:32
Földrengés volt Peru déli részén (Metropol)
A rengés középpontja a várostól 25 kilométerrel nyugatra, a chilei határ közelében volt, 11 kilométeres mélységben, helyi idő szerint este 9 óra 42 perckor. Esetleges áldozatokról egyelőre nem tudnak
máj. 6
8:36
Öngyilkos merényletre készült a fiatal lány? (Kitekintő)
Öngyilkos merényletet akadályozott meg a litván rendőrség kedden a The Voice of Russia értesülései szerint. Az október óta őrizetben tartott 20 éves litván lány több szélsőséges csoporttal áll közeli kapcsolatban.
máj. 6
8:39
Elképesztő RTL-számok érkeztek (Napi)
máj. 6
8:41
Fordított a TV2 tulajdonosa (Napi)
máj. 6
8:48
Földrengés volt Peru déli részén (Kripto Akadémia)
Erőteljes, 6,4-es erősségű földrengés volt helyi idő szerint szerda este Peru déli részén - jelentette az amerikai földtani intézet (USGS). Az első értesülések szerint a földmozgástól eldőltek villanyoszlopok Tacna városában.
máj. 6
8:54
Baleset a főúton: lezárták az egyik sávot (Kitekintő)
Közlekedési baleset történt az R1 gyorsforgalmi úton Szlovákiában, Farkashida (Vlčkovce) után 8,5 kilométerre, Nyitra irányába. Egy kamionból 200 méteren át folyt a gázolaj.
máj. 6
9:12
Bírod a rozsdát? (Kitekintő)
Az infláció a pénzügyi világ rozsdája. Az infláció folyamatosan lemorzsolja a pénz erejét - olyan ez, mint amikor a vasat kinn hagyjuk a szabadban, és idővel megeszi a rozsda. Hasonlóképpen, ha a pénzt félretesszük (pl. elrejtjük a lakás valamelyik sötét zugában), a valós értéke szüntelenül csökkenni fog az infláció következtében.
máj. 6
9:15
Nagyot szakított a BNP Paribas (Napi)
máj. 6
9:30
Nagy-Britannia választ: aggódó elemzők (Kitekintő)
A piac aggódó szemekkel tekint a mai nagy-britanniai parlamenti választásokra. A választók bizonytalansága az eddiginél is nehezebb helyzetbe hozhatja az országot.
máj. 6
9:42
Air France katasztrófa - azonosították a fekete dobozok helyét (Kripto Akadémia)
Öt kilométeres pontossággal azonosították az Air France tavaly nyáron tengerbe zuhant gépe fekete dobozainak helyét - közölte Christian Baptiste, a francia védelmi minisztérium helyettes szóvivője.
máj. 6
9:48
Micsoda meglepetés! Titokban lett gyereke a sztárnak! (Kitekintő)
Sandra Bullock sokáig titkolta azt, hogy örökbe fogadott egy most 3 és fél hónapos kisbabát. Az Oscar-díjas színésznő elárulta a német Gala magazinnak, hogy miért titkolózott.
máj. 6
10:00
Olajfogó indult a Mexikói-öbölbe (Metropol)
Úton van a mexikói-öbölbeli olajkatasztrófa helyszínére az a csaknem száztonnás, betonból és acélból készült olajfogó kupola, amellyel remélhetőleg sikerül megállítani a nyersolaj tengerbe ömlését.
máj. 6
10:06
Nem szabad elengedni a költségvetési hiányt (Kitekintő)
A februárban előrejelzettnél erőteljesebb gazdasági növekedést vár az Európai Bizottság idén és jövőre az eurózónában és az EU egészében. Brüsszel szerdán közzétett tavaszi prognózisában a magyar kormány 2010-es hiánycéljánál 0,3 százalékponttal nagyobb, GDP-arányosan 4,1 százalékos deficitet vár és arra emlékezteti Budapestet, hogy 2011-ben több mint egy százalékot kell lefaragnia a hiányból.
máj. 6
10:09
Újra nyereséges a Commerzbank (Napi)
máj. 6
10:24
Az EU kritizálja Kanadát (Kitekintő)
Jose Manuel Barroso és Stephen Harper brüsszeli találkozóján nem mindenben értettek egyet a felek, az Európai Bizottság elnöke keményen bírálta is Kanadát.
máj. 6
10:42
Felmentették a szexuális zaklatással vádolt rendőrt (Kitekintő)
Felmentette ma a Pozsonyi Járásbíróság Marcel P. főhadnagyot, akit szexuális zaklatással vádoltak.
máj. 6
10:45
Újabb rossz hír a Goldman Sachsnek (Napi)
máj. 6
11:00
Térdre kényszerítik a spekulánsok Spanyolországot is? (Kitekintő)
Teljes képtelenségnek nevezte José Luís Zapatero spanyol miniszterelnök kedden Brüsszelben azokat a sajtóban is megjelent találgatásokat, melyek szerint országa 280 milliárd eurós pénzügyi támogatást készülne kérni az EU-tól.
máj. 6
11:12
Vámpír-per Új-Zélandon (Metropol)
Vádat emeltek két férfi és egy és egy nő ellen Új-Zélandon, akik összeharapdáltak egy férfit és ittak a véréből. Az áldozat, valószínűleg a támadás következtében, életét vesztette. Nevét a hatóságok nem hozták nyilvánosságra.
máj. 6
11:14
Halálra ítélték a mumbai merénylőt (Metropol)
Mohammed Adzsmal Kaszab volt az egyetlen, aki a 166 halálos áldozatot követelő 2008. novemberi terrorakció végrehajtói közül életben maradt.
máj. 6
11:18
A görög csoda vége (Kitekintő)
Görögországban az elmúlt napokban tüntetők százezrei jelentek meg az utcákon, kedden megkezdődött a 48 órára tervezett általános sztrájk. Vajon igazuk van-e az utcára kivonult görögöknek?

Keresés