2010. május 6. csütörtök

máj. 6
6:42
Ön szerint melyik a legbarátságosabb múzeum? (Spa Trend Online)
Újabb szavazás vette kezdetét a vendégbarát múzeumi címre szerdán, miután a kiírók az előző voksolás eredményét technikai visszaélések gyanúja miatt megsemmisítették - közölte a Magyar Turizmus Zrt.
máj. 6
6:44
Az utolsó Vacsoracsata (Spa Trend Online)
Olvasom a hírt, hogy az RTL Klub megszünteti a Vacsoracsatát. Éppen ideje - mondhatja az a néző, aki már unta a "celebek", magyarul a hírességek konyhai próbálkozásait.
máj. 6
6:46
Túl az út végén (Spa Trend Online)
Félelmetes, nyomasztó világot tár elénk a világvége utáni horrorisztikus látomásában az ausztrál rendező, John Hillcoat.
máj. 6
8:24
Nem lehet elfelejteni (Metropol)
Robert Pattinson az elmúlt években annyiszor játszott amerikait, hogy szinte el is felejtette, milyen brit akcentusal beszélni.
máj. 6
9:42
Viggo Mortensen az emberevők között (Infostart)
Cormac McCarthy eddigi utolsó regényének filmváltozata, az Alkonyat című vámpírfilmek főhősének romantikus drámája, Sas Tamás vitorlásfilmje és egy román alkotás is szerepel a heti mozipremierek között. A filmeket Dudás Viktor, a Vox Mozimagazin főszerkesztője jellemezte.
máj. 6
13:00
A gyászon már túl vannak (Spa Trend Online)
Márciusban Kossuth-díjat kapott, április elsején a Kispál és a Borz bejelentette feloszlását - sűrű napokat él Lovasi András a rendszerváltás utáni magyar könnyűzene meghatározó csapatának frontembere. Jelenleg tervezik a búcsúkoncertet. Lovasi másik zenekara, a Kiscsillag él és virul, júniusban jön az orfűi fesztivál, ezt is szerveznie kell.
máj. 6
13:18
Mobil hotelszoba (Spa Trend Online)
Május végén az ausztriai Kismartonban építészeti napokat rendeznek, amelynek a szervezők szerint egyik szenzációja egy hordozható hotelszoba lesz.
máj. 6
13:36
Rendben lezajlottak az angol írásbelik (Infostart)
Rendben lezajlottak az angol írásbeli vizsgák a középiskolákban, rendkívüli esemény nem zavarta meg a közép- és emelt szintű érettségit - közölte Bakonyi László, az Oktatási Hivatal elnöke
máj. 6
14:42
Csak az út marad (Metropol)
Nehéz olyan filmről írni, mint Az út. Nem az ember gyomrát, hanem agyát és szívét „fekszi meg“ John Hillcoat rendezése, képzavarral élve.
máj. 6
14:48
Hajnalhasadás - jövőre (Spa Trend Online)
A Hajnalhasadás című negyedik Alkonyat-film premierje 2011 végén lesz Amerikában - jelentette be a Summit Entertainment filmstúdió.
máj. 6
15:24
Tarantino a velencei zsűri elnöke (Spa Trend Online)
Quentin Tarantino lesz a szeptemberi velencei filmfesztivál zsűrijének elnöke.
máj. 6
15:36
Tarantino vezeti a velencei filmfesztivál zsűrijét (Metropol)
Quentin Tarantino lesz a szeptemberi velencei filmfesztivál zsűrijének elnöke. A szervezők csütörtökön „a kortárs filmművészet egyik legkreatívabb alakjaként” méltatták a rendezőt kinevezése alkalmából.
máj. 6
16:54
Hollywood Rákospalotán (Spa Trend Online)
Az amerikai Raleigh Studios és az Origo Film Group mintegy 17 milliárd forintos beruházással, ebből 178 millió forint állami támogatással egyedi kormánydöntés alapján, Európa egyik legnagyobb filmgyártó komplexumát építette fel Budapesten - hangzott el a létesítmény bemutatóján csütörtökön.
máj. 6
18:51
Munkácsy a vásznon - nem életrajzi film lesz (Metropol)
Megkezdődtek a világhírű magyar festőről, Munkácsy Mihályról szóló, európai koprodukcióban megvalósuló játékfilm előkészületei. Mint Káel Csaba rendező elmondta, A nap szerelmese című film nem életrajzi alkotás lesz, de számos izgalmas kérdésre megpróbálnak majd választ adni.
máj. 6
18:57
Jövőre már a mozikban az első Rákospalotán forgatott film (Infostart)
Európa legmodernebb filmstúdió komplexumaként mutatta be Rákospalotán megnyílt új központját a hollywoodi székhelyű Raleigh Studios. A 17 milliárd forintos filmes beruházás költségeinek 85 százalékát a Magyar Fejlesztési Bank által nyújtott hitel biztosította.
máj. 6
19:45
A Nemzet Színészei a WestEndben (Metropol)
A Nemzet Színészei címmel 80 tablón 120 fiatalkori és későbbi portréfotóval, illetve jelenetképpel mutatja be 19 legendás magyar színművész munkásságát a budapesti WestEnd bevásárlóközpont második szintjén csütörtökön megnyílt fotókiállítás.
máj. 6
21:15
Jean-Michel Jarre: Hanglátvány (Metropol)
Jean-Michel Jarre az utóbbi három évben szinte hazajár Budapestre. Május 24-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel egy teljesen új show-val.

Keresés