2010. május 27. csütörtök

máj. 27
6:00
A Szépművészeti Múzeum új szárnya 2012-től fogadhatja a látogatókat (Infostart)
Az Országos Tervtanács támogatja a Szépművészeti Múzeum bővítésének módosított tervét is, így az új látogatófogadó központ és időszaki kiállítótér kialakítása 2011 elején megkezdődhet - mondta az InfoRádiónak Baán László, az intézmény főigazgatója. Az engedélyeztetések miatti fél éves csúszásból adódóan több kiállítás is később érkezik Budapestre.
máj. 27
6:48
Minőségi programokat kínálnak Pécsen (Spa Trend Online)
A turisztikai szezon kezdetével beindulnak a Pécsi programok is. Ha a pünkösdi ünnepek nem is szolgáltak nagy családi rendezvényekkel, számos kiállítás nyílt a napokban a baranyai megyeszékhelyen. A Hungarofest támogatásával a helyi orgonaépítő-familia előtt tiszteleg kiállítás, a hétvégén átadták a Vasarely Múzeumot, megújult a Káptalan utca.
máj. 27
6:50
Musical a Kincsem Parkban (Spa Trend Online)
"Újrahangszerelik" és a Kincsem Parkban mutatják be a filmklasszikusból készült Sose halunk meg című zenés darabot, melyet korábban már nagy sikerrel játszottak Szolnokon és a József Attila Színházban is.
máj. 27
6:52
Zöld út a szépművészeti üvegtornyának (Spa Trend Online)
A díszlépcsősor bevágása nélkül, beton helyett üvegből készülő új bejárattal épül a Szépművészeti Múzeum 4 milliárd forintból, Uniós forrásból történő építése - derült ki a múzeumba tartott tegnapi sajtótájékoztatón - ahol nyilvánosságra hozták a módosított terveket, melyekre immár az Országos Tervtanács is rábólintott.
máj. 27
6:54
Felcseperedett a magyar Ring és a Müpa (Spa Trend Online)
Mi egy panaszkodós nemzet vagyunk. Órákat tudnánk beszélni arról, ami nincs, vagy amiben hibádzik valami. Eközben gyakran észre se vesszük, azt, amire büszkék lehetnénk. Ilyen például a Művészetek Palotájának és Fischer Ádámnak a kezdeményezése, a Budapesti Wagner Napok.
máj. 27
8:18
„Ezen a hétvégén érnek rá a tagok” (Metropol)
Csaknem két év szünet után ismét színpadra lép a magyar underground egyik legfontosabb zenekara, az Európa Kiadó.
máj. 27
8:36
Az ördög hegedűse 170 éve hunyt el (Spa Trend Online)
A százhetven éve, 1840. május 27-én elhunyt Niccolo Paganinit virtuóz játéka miatt csak "az ördög hegedűseként" emlegették, de ő volt az első "szupersztár" is, akinek fellépéseire tódult a közönség, így művészetéből teremtett anyagi biztonságot magának.
máj. 27
9:48
P...ába az űrhajókkal! (Metropol)
Egységes, "határátlépő", ugyanakkor ez eddigieknél rockosabb, karcosabb és punkosabb lett Kollár-Klemencz László frontember szerint a Kistehén P...ába az űrhajókkal! című új lemeze, amelyet júniusban New Yorkban is bemutatnak.
máj. 27
10:42
Örökzöld dalok kicsiknek (Metropol)
Halász Judit, a Kaláka és a 100 Folk Celsius – bizonyára sokan akadnak e sorok olvasói közt, akik gyermekként az ő dalaikra játszottak vagy aludtak el. Nyerjen gyereklemezt!
máj. 27
12:30
Az Alkonyat és a Harry Potter nyerte a brit közönségdíjakat (Spa Trend Online)
Három díjat is nyert az Alkonyat-sorozat, kettőt pedig a Harry Potter a brit filmes közönségdíjak átadásán a londoni Royal Festival Hallban.
máj. 27
13:24
Három este a Circus Hungaricusszal a hétvégén (Spa Trend Online)
"Mikor még kiskölyök voltam,/ Ötéves srác,/ Csak a cirkusz érdekelt....", énekli Hobo a Circus Europa című dalában. A vonzódás máig megmaradt, s most valóra is vált. Hobóé lesz három napon át a porond, amit Békéscsaba után erre az alkalomra a Városligetben felállítanak. Circus Hungaricus címmel új lemezének anyagából Vidnyánszky Attilával műfajteremtő előadást teremtett, ami most szombattól…
máj. 27
15:12
Budapesti Nyári Fesztivál élőben és az interneten (Metropol)
A Budapesti Nyári Fesztivál keretében összesen száz esemény várja a közönséget a Margitszigeti és a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Az idei nyári évad újdonsága a színházi hajójárat és az internetes közvetítés, amelynek segítségével 18 előadás a világhálón is követhető lesz.
máj. 27
15:30
Bujtor István nevét viseli a Tihanyi Szabadtéri Színpad (Metropol)
Bujtor István emléke előtti tisztelgésként a tavaly elhunyt színész-rendező nevét vette fel a felújított Tihanyi Szabadtéri Színpad.
máj. 27
16:12
Vérző Magyarország - Trianon-emlékfilm az Urániában (Infostart)
A trianoni békeszereződés közelgő, 90. évfordulója alkalmából mutatja be Koltay Gábor Vérző Magyarország című filmjét csütörtök este az Uránia Nemzeti Filmszínház. A filmben Nemeskürty István, Csoóri Sándor és Duray Miklós gondolatai mellett Karinthy Frigyes, József Attila és Márai Sándor írásait Koncz Gábor, Csurka László, Rékasi Károly és Kautzky Armand tolmácsolja.
máj. 27
16:14
Jövő év végéig megújul a Miskolci Egyetem (Infostart)
Jövő év végéig mintegy 40 ezer négyzetméteren újul meg a Miskolci Egyetem.
máj. 27
16:24
Bujtor István emlékére (Spa Trend Online)
Bujtor István emléke előtti tisztelgésként a tavaly elhunyt színész-rendező nevét vette fel a felújított Tihanyi Szabadtéri Színpad. Az ünnepségen a színház bejáratánál felavatták a Balázs Béla-díjas művészről készült domborművet is.
máj. 27
17:00
Elton John Marokkóban is aratott (Spa Trend Online)
Nagy tetszéssel fogadta a marokkói közönség Elton John koncertjét, annak ellenére, hogy a homoszexualitását vállaló sztár fellépését konzervatív helyi politikusok meg akarták akadályozni.
máj. 27
17:42
Régészeti örökségturisztikai látogatóközpont épül Aquincumban (Infostart)
Régészeti örökségturisztikai látogatóközpont épül Aquincumban Európai Uniós támogatással: a Pannonia Provincia Project címet viselő fejlesztési program keretében interaktív játékokat felvonultató virtuális élményteret, a kisebbeknek római játszóteret és egy rekonstruált római lakóházat is kialakítanak az óbudai múzeum területén.
máj. 27
18:36
Megújul a Déri Múzeum (Infostart)
Csaknem 700 millió forintos ráfordítással megújul az idén 80 éves debreceni Déri Múzeum - jelentette be az intézményt fenntartó Hajdú-Bihar megyei Önkormányzat elnöke.
máj. 27
19:24
A nő kétszer (Metropol)
Hogy mi a közös Soma Mamagésában és Felicity Huffmannban, a Született feleségek Lynette-jében?
máj. 27
20:36
ARC: „Hol élsz Te?” (Metropol)
Hol élsz Te? - erre a kérdésre várják a választ idén az ARC plakátpályázat szervezői, akik most először külön kategóriát hirdettek közösségek számára.
máj. 27
20:54
Earl 16: szeretünk ide járni (Metropol)
Earl 16, a Dreadzone énekese a Carbonfoolsszal való együttműködé- sükről is beszélt a Metropolnak.

Keresés