2010. május 18. kedd

máj. 18
6:51
Ripoff Raskolnikov Budapesten (Spa Trend Online)
Lemezbemutató koncertet tart szerdán Ripoff Raskolnikov a Take Five-ban.
máj. 18
6:53
A Koccanás fődíjat nyert Rouenban (Spa Trend Online)
Török Ferenc rendező Koccanás című filmje nyerte a fődíjat a franciaországi Rouenban megrendezett filmfesztiválon.
máj. 18
6:55
Ecce homo (Spa Trend Online)
Egy 93 éves ember beszél az életéről. Olafsson Placidnak hívják, bencés szerzetes.
máj. 18
9:12
„Szeretem Londont” (Metropol)
Negyedik Londonban forgatott filmjét mutatja be Woody Allen Cannes-ban. A „Találkozni fogsz egy magas, sötét hajú idegennel” egy fekete komédia.
máj. 18
9:30
Márai Sándor: Fizess nevetve! (Metropol)
Márai megértő, de kérlelhetetlen írásai az emberi gyengeségről az Éjszakai Színház társulat előadásában, a budapesti Pinceszínház színpadán. Az előadás május 28-án lesz. Közreműködik: Vallai Péter, Bacsa Ildikó, Györgyi Anna, Hámori Ildikó, Mertz Tibor, Szirtes Balázs és Schnell Ádám. Rendező: Kőváry Katalin. Info: pinceszinhaz.hu.
máj. 18
9:32
Elhunyt Végvári Tamás (Metropol)
Közel negyvenéves pályája során a pécsi Nemzeti, a veszprémi Petőfi, a szegedi Nemzeti, a Thália, a budapesti Nemzeti, a Katona József és az Örkény Színház társulatának tagjaként számtalan gondosan formált, nagy hatású alakítás fűződik nevéhez. Mintegy száz filmben és tv-játékban játszott.
máj. 18
10:24
Charlie Sheen marad a sikersorozatban (Metropol)
Megnyugodhatnak a Két pasi meg egy kicsi című sorozat rajongói: az egyik főszerepet alakító Charlie Sheen ugyanis botrányai ellenére további két évre elkötelezte magát a népszerű széria mellett.
máj. 18
10:26
Elhunyt a 100 Folk Celsius basszusgitárosa (Metropol)
Elhunyt Torontáli István, a 100 Folk Celsius együttes basszusgitárosa - tájékoztatott kedden Littvay Imre, a zenekar tagja.
máj. 18
11:54
Elhunyt a 100 Folk Celsius basszerosa (Spa Trend Online)
Elhunyt Torontáli István, a 100 Folk Celsius együttes basszusgitárosa - tájékoztatta az MTI-t kedden Littvay Imre, a zenekar tagja.
máj. 18
13:42
Az a jó, ha nagyon szenved a néző (Spa Trend Online)
A szélsőségesen kegyetlen jelenetek segíthetik, hogy a nézők azonosuljanak a főszereplő fájdalmával - mondta Kitano Takesi japán rendező Autoreidzsi (Gyalázat) című versenyfilmje bemutatója előtt a cannes-i filmfesztiválon.
máj. 18
14:18
Grandiózusnak titulálták a magyar író kötetét (Spa Trend Online)
Krasznahorkai László Seiobo járt odalent című novelláskötetét méltatta keddi számában a Neue Zürcher Zeitung (NZZ).
máj. 18
15:12
Repülni fog a frontember a budapesti Kiss-koncerten (Metropol)
Hatvan métert "repül" majd a közönség felett Paul Stanley gitáros-énekes a május 28-i Kiss-koncerten a Papp László Budapest Sportarénában egy hidraulikus szerkezet segítségével.
máj. 18
15:30
A magyar urak és a buta tótok (Spa Trend Online)
A szlovák és a magyar mesekincs rokon vonásai mellett a közös nyelvi kincsből is ízelítőt ad Závada Pál író legújabb, Harminchárom szlovák népmese című kötete, amelyet kedd este mutatnak be Budapesten.
máj. 18
15:48
Pannónia Fesztivál: négy nap alatt 140 előadó (Metropol)
Várpalotán, a Cseri-parkerdőben csütörtökön kezdődik és négy napon át tart a Pannónia Fesztivál, amelyen összesen 140 előadó ad koncertet; a rendezvényen a hazai élvonal mellett Jody Wisternoff brit dj is fellép.
máj. 18
16:06
Újabb elismerés a Richter-albumnak (Spa Trend Online)
A Diapason francia folyóirat Arany Hangvilla-díja után a Richter Magyarországon című, 14 korongból álló CD-kiadványnak ítélte májusban a német zenekritikusok díját a történeti felvételek kategóriájában a Német Zenekritikusok Társasága.
máj. 18
16:24
Jon Fosse kapja az idei Ibsen-díjat (Metropol)
Jon Fosse norvég drámaíró kapja idén a nemzetközi Ibsen-díjat. "Mind a színházat, mind a közönséget újfajta gondolkodásmódra késztette" - indokolta döntését a díjat odaítélő bizottság kedden Oslóban.
máj. 18
16:42
Újabb Malkovich-menet (Spa Trend Online)
Május végén kerül az európai mozikba a Nobel-díjas John Maxwell Coetzee dél-afrikai író Szégyen című regényéből készült film John Malkovich főszereplésével.
máj. 18
16:44
Búcsúznak az Esküdt ellenségek (Spa Trend Online)
Leveszi műsoráról az NBC televíziós csatorna az Esküdt ellenségek (Law & Order) című, húsz éve futó főműsoridős filmsorozatát.
máj. 18
21:12
1 koncert, 3 banda, 5 óra (Metropol)
A Magna Cum Laude, Ákos és a Tankcsapda közös koncertet adnak május 22-én, a Délmagyarország századik születésnapi buliján a szegedi Dóm téren.
máj. 18
21:30
Repülőtéren gázolták el Travolta kutyáit (Metropol)
John Travolta két kutyáját elgázolta egy szervizjármű a bangori nemzetközi repülőtéren. A két kutya a kifutópályáról egy füves területre tartott, amikor a múlt heti baleset történt.
máj. 18
22:00
Mikor mosolyog Mona Lisa? (Infostart)
Ismét megfejtette valaki Mona Lisa mosolyát: egy osztrák pszichológus állítja, hogy a rejtélyes nő példaképeként emlegetett Mona Lisa csak akkor tűnik mosolygósnak, ha a szemébe nézünk.
máj. 18
23:18
Üzenetek a jövőből (Metropol)
Guillaume Musso Ott leszel? című regényének fülszövegét olvasva az embernek azonnal Audrey Niffenegger Az időutazó felesége címet viselő kötete jut eszébe.

Keresés