2010. április 30. péntek

ápr. 30
6:42
Intézményvezetői kinevezések (Spa Trend Online)
A Fővárosi Közgyűlés egyhangúlag úgy határozott, hogy Mácsai Pált nevezi ki az Örkény István Színház Nonprofit Kft. ügyvezetőjének, a kinevezés 2010. július 1-től 2015. január 31-ig szól.
ápr. 30
6:44
Noé bárkáján (Spa Trend Online)
Nem mondom, hogy nem lehet nélküle élni, de bajnak nem baj, hogy megtudtuk: a világ egyetlen albínó koala mackója a San Diegóban lévő állatkertben, valójában hatalmas vadasparkban található.
ápr. 30
6:46
Halálosztás iróniával (Spa Trend Online)
A Vasember 2 alaposan ki van dekorálva vizuális effekttel, a hightech nem csak témája, hanem legfőbb látványos szereplője a történetnek.
ápr. 30
7:45
Magna Cum Laude a Dóm téren (Metropol)
Két arany- és egy platinalemez: a Magna Cum Laude repertoárja gazdagodott az elismerésekkel a napokban.
ápr. 30
8:39
Magas labdát üt le a Kabaré 24 (Metropol)
Ma este mutatják be a Kabaré 24 színpadán a Balfék! Jobbra át! című darabot. Az előadás természetesen most is az aktuális politikai helyzetet dolgozza fel a Mikroszkóp Színpad színészeitől elvárható stílusban.
ápr. 30
9:21
Visszatér Coppola és a Vasember - a hét premierfilmjei (Infostart)
Egy Oscar-díjra jelölt osztrák dráma, egy képregényfilm és Francis Ford Coppola legújabb rendezése is szerepel a hét mozipremierjei között. A filmekről Dudás Viktor, a Vox Mozimagazin főszerkesztőjének gondolatait olvashatják.
ápr. 30
12:33
3D-s kamerát épít a NASÁ-nak az Avatar rendezője (Metropol)
A NASA bízik James Cameron tudásában: az Avatar rendezője 3D-s kamerát épít a következő Mars-expedícióhoz.
ápr. 30
13:36
Sziget: reggae-ünnep és Cseh Tamás-emlékkoncert a nulladik napon (Spa Trend Online)
Nemzetközi és hazai sztárok részvételével reggae-ünnep lesz az idei Sziget fesztivál "nulladik" napján, augusztus 10-én a nagyszínpadon, míg a világzenei színpadon a tavaly elhunyt Cseh Tamásra emlékeznek egy koncerttel - jelentette be Gerendai Károly, a Sziget ügyvezető igazgatója pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.
ápr. 30
13:54
Menekülő nő és Down-kóros pár nyert (Spa Trend Online)
Egy függetlenégre vágyó fiatal török nőről szóló német film és egy Down-kóros párról szóló amerikai dokumentumfilm nyerte el a New York-i Tribeca Filmfesztivál fődíjait.
ápr. 30
14:21
Reggae-ünnep és Cseh Tamás-emlékkoncert a Szigeten (Metropol)
Nemzetközi és hazai sztárok részvételével reggae-ünnep lesz az idei Sziget fesztivál "nulladik" napján, augusztus 10-én a nagyszínpadon, míg a világzenei színpadon a tavaly elhunyt Cseh Tamásra emlékeznek egy koncerttel - jelentette be Gerendai Károly.
ápr. 30
15:21
Reggae-ünnep, Cseh Tamás-emlékest és sms-kávé a Szigeten (Infostart)
A reggae-nek és Cseh Tamás életművének szenteli a nulladik napot a Sziget. Augusztus 10-én a Nagyszínpadon a jamaicai zenék fiesztája zajlik majd, míg a Világzenei Nagyszínpadon a nemrég elhunyt zenész-dalszerző emléke előtt tisztelegnek a magyar világ- és rockzenei szcéna rangos képviselői.
ápr. 30
16:36
Csúszik a pályázati pénzek szétosztása (Spa Trend Online)
Átfogó és mélyreható reformokat ígér Kőrösi Zoltán, a Magyar Mozgókép Közalapítvány újonnan kinevezett kuratóriumának elnöke. Az egész filmszakma működését átfogó, az állami támogatásokat a szakma különböző ágazataiban folyó munkákra pályázatok alapján szétosztó szervezet vezető grémiuma a napokban megtartotta első munkaértekezletét.
ápr. 30
17:39
Mucha kiállítás nyílt Pécsett (Metropol)
A június 6-ig látható tárlat a grafika mestereként is emlegetett cseh művész mintegy másfélszáz művével ismerteti meg az érdeklődőket.
ápr. 30
20:21
Lopez szerint Merkel "rendben van" (Metropol)
Németországban tartózkodó színész-énekesnő szerint rendben van a kancellár stílusa, jól passzol Merkel alakjához. Kételkedik abban, hogy gyakrabban kéne szoknyát vagy kosztümöt viselnie.
ápr. 30
20:45
Az erotikus felhang miatt cenzúráznák az Ezeregyéjszaka meséit (Infostart)
Noha a keleti irodalom egy műve sem varázsolta el annyira az olvasókat, mint az Ezeregyéjszaka meséi, a mestermű mégis tiltott Szaúd-Arábiában, és most Egyiptomban is cenzúráznák.

Keresés