2010. április 30. péntek

ápr. 30
4:54
Ezt tanultuk meg saját történelmünkből? A frusztráció egyenes következménye az erőszak! (168 Óra Online)
„Ezért is kell békét kötnünk” - Interjú Ahmad Abdelrazekkal, a Palesztin Állam rendkívüli és meghatalmazott budapesti nagykövetével.
ápr. 30
5:45
Hol van a világ legjobb étterme? (Napi)
ápr. 30
6:24
Külföldről foghatják vissza Orbánékat (Kripto Akadémia)
A leendő magyar kormány várható politikájáról közölt vendégkommentárt Paul Lendvaitól csütörtökön a Der Standard című osztrák liberális napilap.
ápr. 30
6:26
Elszámoltatásra készül Obama (Kripto Akadémia)
Barack Obama amerikai elnök nem habozik fellépni az izraeliek vagy a palesztinok ellen, ha bármelyik fél akadályozza a béketárgyalásokat - mondta csütörtökön egy - nevének elhallgatását kérő - magas rangú palesztin vezető. Közölte: a múlt héten közel-keleti különmegbízottja, George Mitchell által Mahmúd Abbász palesztin elnöknek átadott levelében Obama vállalta, hogy mindkét felet elszámoltatja.
ápr. 30
6:28
Janukovics magyarázza a törvényét (Kripto Akadémia)
Viktor Janukovics ukrán elnök csütörtökön aláírta az új ukrán-orosz flottamegállapodást, és egyúttal nyilatkozatban fordult az ukrán néphez, védelmébe véve a dokumentumot.
ápr. 30
6:30
Döntetlen az állás Szlovákiában (Kripto Akadémia)
A szlovák polgári jobboldal közeledik Robert Ficóékhoz. Természetesen nem nézetekben és politikai véleményekben, de a népszerűségi százalékok valóban jobboldali felzárkózást mutatnak. Egészen konkrétan az MVK Intézet legutóbbi felmérése, melynek alapján most 75:75 a parlamenti képviselők aránya a kormánypártiak és a jobboldaliak között. A valóság azonban június 12-én mutatkozik meg, akkor derül…
ápr. 30
6:33
Magyarországi orvosok „hálaútja” Székelyföldön (Kitekintő)
Hargita megyei falvakban végez ingyenes szűrővizsgálatot a napokban a Kecskeméti Megyei Kórház tizenegy szakorvosa – Kobátfalva, Székelyvarság és Oroszhegy után ezen a héten Gyergyócsomafalván.
ápr. 30
6:39
Clinton több arab erőfeszítést kér a közel-keleti béke érdekében (Infostart)
További erőfeszítéseket kért Hillary Clinton amerikai külügyminiszter az arab országoktól a palesztinok támogatása, az Izraelnek történő kéznyújtás és a térségbeli radikálisok felfegyverzésének beszüntetése érdekében, hogy ezzel előmozdítsák a közel-keleti békefolyamatot.
ápr. 30
7:09
Akár az ablakon is kidobhatjuk a pénzt (Kitekintő)
Papíron jól mutatnak az uniós forrás-felhasználási adatok, de a gyakorlatban az uniós alapok szociális helyzetre gyakorolt hatása csekély.
ápr. 30
7:15
Nem helyesli az Amnesty International a burka betiltását (Infostart)
Elítélte az Amnesty International (AI) nemzetközi jogvédő szervezet azt a belga képviselőházi döntést, amely megtiltja a muzulmán nők arcát elfedő hagyományos öltözet, a burka és a nikáb viselését nyilvános helyeken.
ápr. 30
7:18
Bombát találtak Clooney házánál (Kripto Akadémia)
Második világháborús bombát találtak George Clooney olaszországi villája előtt.
ápr. 30
7:20
Dalokat ír Renée Zellweger (Kripto Akadémia)
A dalírásban is kipróbálja tehetségét a népszerű színésznő, Renée Zellweger.
ápr. 30
7:54
Scud rakéták: a Hezbollah nem nyilatkozik (Kripto Akadémia)
Haszan Naszrallah, a Hezbollah vezetője nem erősítette meg, de nem is cáfolta azokat az izraeli állításokat, amelyek szerint a libanoni síita szervezet nagy hatótávolságú Scud rakétákat kapott Szíriától.
ápr. 30
7:56
Döbbenet! Kalapáccsal támadt ovisokra, megpróbálta felgyújtani őket (Kripto Akadémia)
Öt óvodás gyereket megsebesített egy férfi pénteken Kína keleti részében, majd végzett magával.
ápr. 30
8:12
Megrohantak egy kórházat a tüntetők (Kripto Akadémia)
A thaiföldi főváros egyik központi kórháza kénytelen volt evakuálni betegeit és elhalasztani minden halasztható műtétjét pénteken, miután közelben táborozó kormányellenes tüntetők, katonák és rendőrök után kutatva, benyomultak az épületbe.
ápr. 30
8:21
Merénylők fenyegetik az országot - elharapózott az elégedetlenség (Kitekintő)
A szövetségi kormány népszerűsége csökkent, a radikalizmus és a rasszista indulatok is eluralkodtak az Egyesült Államokban. A volt elnök szerint Obama politikája szítja az elégedetlenséget.
ápr. 30
8:27
Zuhant a Szurgut bevétele (Napi)
ápr. 30
8:30
Elérte a partot az olajfolt (Kripto Akadémia)
Elérték a Mexikói-öbölben keletkezett olajszennyeződés első - egyelőre vékony - nyúlványai az Egyesült Államok déli partvidékét, a Mississipi folyó deltáját.
ápr. 30
8:39
Szocialista sorrendtartók: letépték láncaikat az MSZP-s politikusok (Kitekintő)
Vajon törvényszerű-e, hogy a szlogeneket és ötleteket parafrazáló politikus pártjával együtt megbukjon?
ápr. 30
8:48
Óvodás gyerekekre támadt, majd végzett magával (Metropol)
Öt óvodás gyereket megsebesített egy férfi pénteken Kína keleti részében, majd végzett magával. Az ámokfutó kalapáccsal rontott a gyerekekre egy Santung (Shandong) tartománybeli óvodában.
ápr. 30
8:57
Magyar fiatalokat vertek román csendőrök (Kitekintő)
A sepsiszentgyörgyi Szent György-napok egyik éjszakáján két szórakozó gidófalvi fiatalembert elvertek a csendőrök.
ápr. 30
9:15
Fidesz: a kormány felosztaná a Szülőföld Alap pénzét (Kitekintő)
A Fidesz felszólítja a hivatalban lévő kormányt, hogy távozása előtt már ne intézkedjen a Szülőföld Alapban rendelkezésre álló több milliárd forint jelentős részének felosztásáról.
ápr. 30
9:33
Ő a világ legszebb nője (Képpel!) (Kitekintő)
Julia Roberts lett a világ legszebb nője.A listát a People magazin állította össze, melyben a világ 100 legszebb nője található.
ápr. 30
9:35
Bocsánatot kért a „szörnyű hibáért” Dél-Korea (Kitekintő)
A dél-koreai színházi díjak átadásakor a szlovák himnusz dallama csendült fel ünnepi harsonaként. A szlovák diplomácia azt állítja, ez azért történhetett meg, mert tetszik nekik a dallam, így nem tartják sértőnek.
ápr. 30
9:42
Több mint egymilliárd éhező (Metropol)
A Föld több mint egymilliárd lakója éhínségtől szenved a gazdasági válság és az élelmiszerárak utóbbi három évben végbement emelkedése miatt - hívta fel a figyelmet az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) főigazgatója.
ápr. 30
9:42
Ismét vörösre festi a vér a tengereket (168 Óra Online)
Az IWC 1986 óta tart fenn moratóriumot a kereskedelmi célú bálnavadászatra vonatkozóan, ami ellen Izland és Norvégia jogi kifogásokat emelt, Japán pedig - kihasználva az IWC joghézagát, mely megengedi a bálnák "tudományos célra" történő vadászatát - továbbra is kereskedelmi célú bálnavadászatot folytat. Hogy a bálnavadászatot az IWC ellenőrzése alá vonják, az IWC elnöke javasolta, hogy a fenti…
ápr. 30
9:42
Tévedésből öltek civileket a katonák (Kripto Akadémia)
A francia hadsereg három heti vizsgálódás után elismerte, hogy négy afgán polgári lakos halálát okozta, amikor katonái tálib lázadókra kilőttek egy harckocsi-elhárító rakétát.
ápr. 30
9:57
Bizakodó a Strabag (Napi)
ápr. 30
10:00
Az arabokat okolja a Közel-Kelet helyzetéért Clinton (Kripto Akadémia)
További erőfeszítéseket kért Hillary Clinton amerikai külügyminiszter az arab országoktól a palesztinok támogatása, az Izraelnek történő kéznyújtás és a térségbeli radikálisok felfegyverzésének beszüntetése érdekében, hogy ezzel előmozdítsák a közel-keleti békefolyamatot.
ápr. 30
10:02
Burkát az iskolákba! (Kripto Akadémia)
Elítélte az Amnesty International (AI) nemzetközi jogvédő szervezet azt a belga képviselőházi döntést, amely megtiltja a muzulmán nők arcát elfedő hagyományos öltözet, a burka és a nikáb viselését nyilvános helyeken.
ápr. 30
10:09
Szlovákiát bírálta a magyar képviselő (Kitekintő)
Berényi József, az MKP képviselője az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlésének strasbourgi ülésén felvetette, hogy szükség van a nyelvi charta és a kisebbségi keretegyezmény módosítására.
ápr. 30
10:11
Megfélemlítették?! Nem mer neveket mondani a vádlott (Kitekintő)
Stepa Petrović, a Brice Taton-gyilkosság egyik vádlottja tegnap úgy nyilatkozott, hogy Ivan Grković és Ivan Puzigaća, az ügy két másik vádlottja szervezte meg a támadást a francia szurkolók ellen.
ápr. 30
10:15
A vártnál jobban teljesített a Total (Napi)
ápr. 30
10:27
Mire megy el az adófizetők pénze? (Kitekintő)
Harminc török civil szervezet közös platformot hozott létre, hogy így monitorozzák az állami kiadásokat, és rávilágítsanak a forráshiányos területekre. Az ötletet időközben Törökország kormánya is felkarolta.
ápr. 30
10:33
Meglepte az elemzőket a Metro (Napi)
ápr. 30
10:45
A magyarok és a szlovákok többsége nem nacionalista (Kitekintő)
Erdő Péter bíboros a csütörtökön tartott püspöki konferencia után állította, hogy a legtöbb szlovák és magyar emberben nem létezik gyűlölet a másik nemzet iránt.
ápr. 30
11:03
Merre tovább, Kirgizisztán? (Kitekintő)
Csütörtök délelőtt a Magyar Külügy Intézet Kávé és külpolitika előadássorozatának következő rendezvényén az április eleji kirgiz eseményekről cserélt eszmét Dobrovits Mihály, az ELTE oktatója, és Sz. Bíró Zoltán, az MTA kutatója.
ápr. 30
11:09
Javított a brit nagybank (Napi)
ápr. 30
11:21
Megölte magát a szupermodell! Felakasztva találtak rá! (Képpel!) (Kitekintő)
Meghalt Ambrose Olsen férfi szupermodell. Nevét nagyon kevesen ismerik,a testét azonban sokkal jobban, ugyanis jó párszor részt vett Giorgio Armani divattervező reklámkampányában.
ápr. 30
11:23
Nagylelkű támogatók iskoláztatják a szegény magyar gyerekeket (Kitekintő)
A Csángóföldön hatásosnak bizonyult keresztszülői támogatási program immár átjutott a Kárpátok túloldalára is.
ápr. 30
11:27
Ökológiai katasztrófát okozhat az olajszennyezés a Mexikói-öbölben (Infostart)
A hírhedt Exxon Valdez katasztrófánál is nagyobb gondot okozhat a Mexikói-öbölbeli olajszennyezés. A víz alól szivárgó olajcsapból felszínre került olaj elérte az amerikai partvidéket, és helyi élővilágot, valamint a halászatból élők megélhetését veszélyezteti. Ráadásul még mindig nem tudni, mikor tudják elzárni a víz alatti csapot.
ápr. 30
11:39
Kész a görög megszorító csomag (Kitekintő)
Kitörő örömmel fogadta a görög piac a hírt, hogy a két hete Athénban tárgyaló trojka – Nemzetközi Valutaalap (IMF), Európai Bizottság küldöttei és az Európai Központi Bank néhány magas rangú  képviselője – közel került a megegyezéshez a görög kormánnyal a következő három évre tervezett költségvetési reformlépésekről.
ápr. 30
11:45
Hétszerezte profitját a Samsung (Napi)
ápr. 30
11:48
Pulitzer-díjas újságírót hurcol meg asz Obama-kormány? (168 Óra Online)
Barack Obama amerikai elnök kormánya vádesküdtszék elé idézte a New York Times egyik újságíróját, hogy így kényszerítsék arra, hogy kiadja bizalmas forrásait egy 2006-os könyv miatt - közölte csütörtökön az amerikai lap. A Pulitzer-díjas James Risen ügyvédje közölte, hogy harcolni fognak a bírósági idézés ellen, és az újságíró nem fogja kiadni forrásait.
ápr. 30
12:06
Több mint egymilliárd ember éhezik (Kripto Akadémia)
A Föld több mint egymilliárd lakója éhínségben szenved a gazdasági válság és az élelmiszerárak utóbbi három évben végbement emelkedése miatt - hívta fel a figyelmet az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) főigazgatója.
ápr. 30
12:06
Őrizetbe vettek egy Facebook-tagot (Metropol)
A thaiföldi hatóságok őrizetbe vették a kormányellenes tüntetők egyik szimpatizánsát, mert a gyanú szerint a Facebookon megsértette a monarchiát - jelentették be pénteken hivatalosan.
ápr. 30
12:08
Meghalt az öngyilkos merénylet harmadik áldozata is (Metropol)
Háromra emelkedett pénteken a Dagesztánban elkövetett öngyilkos merénylet halálos áldozatainak száma - közölték az Oroszországhoz tartozó kaukázusi köztársaság nyomozó hatóságai.
ápr. 30
12:15
Hatósági rajtaütés Kínában (Kitekintő)
A kínai hatóságok több mint hétmillió mérgező, műanyaghulladékból gyártott ételhordó dobozt foglaltak le egy ellenőrzéssorozat keretein belül.
ápr. 30
12:33
Meghamisították az ex-elnök életrajzát? (Kitekintő)
Az Eisenhower elnöki könyvtár igazgatóhelyettese szerint, nem hitelesek Stephen Ambrose megemlékezései az Egyesült Államok 34. elnökéről.
ápr. 30
12:42
A szuperlatívuszok expója Shanghajban (Kripto Akadémia)
Lélegzetelállító ünnepséggel nyílik meg holnap Shanghajban a 2010-es világkiállítás. Kína az olimpia után ismét igazolni akarja, hogy a világ vezető nagyhatalma kíván lenni. Az Expón 189 állam, köztük Magyarország képviselteti magát. Már most biztosra vehető, hogy ez lesz a szuperlatívuszok világkiállítása.

Keresés