2010. április 21. szerda

ápr. 21
0:12
Nap idézete: hazug kormány (Kitekintő)
Cindy Wanto, egy amerikai választópolgár
ápr. 21
0:12
Ez még semmi! - Ébredezik egy sokkal nagyobb vulkán is (Kripto Akadémia)
Geológusok arra figyelmeztetnek, hogy az Eyjafjallajökull vulkán működése kitörésre késztetheti a tőle nem messzire emelkedő, de jóval nagyobb Katla tűzhányót is, de akkor a káros következmények sokkal súlyosabbak lehetnek.
ápr. 21
5:18
Kisebbségiek alanyi jogon a köztévé vezetésében (Kitekintő)
A román közszolgálati televízió és rádió igazgatótanácsába többé nem a parlamenti pártok delegálnak tagokat, a testületekbe pedig „alanyi jogon” jár majd egy-egy hely a romániai magyar közösségnek, illetve a többi nemzetiségnek is.
ápr. 21
5:18
Lövöldözés, autós üldözés a belvárosban (168 Óra Online)
Kedden reggel lövések dördültek a belügyminisztérium épületével szemben Pozsonyban. A rendőrök egy agresszív sofőrt próbáltak megállítani, de meglógott – adta hírül a tvnoviny.sk portál. Az incidens a portál információi szerint a pozsonyi Kyjev hotel közelében kezdődött. A rendőrök ismeretlen okokból egy szürke Škoda Fabiát üldöztek, amely lefékezett a hotel előtt, ahol két férfi és egy nő ugrott…
ápr. 21
6:12
Továbbra is teljes a káosz a német légi közlekedésben (Kripto Akadémia)
Az országos repülésbiztonsági hatóság szerda hajnali 2 óráig meghosszabbította a légtérzárlatot, ugyanakkor bővítette a kivételek körét. Továbbra is engedélyezte a különleges engedélyhez kötött, elsősorban alacsony magasságú, ellenőrzött repüléseket, Hamburg és Bréma repülőtere - azaz két északi repülőtér - számára pedig lehetővé tette, hogy szerda 2 óráig korlátozás nélkül indítson és fogadjon…
ápr. 21
6:14
Bizalmatlansági indítvány készül a román kormány ellen (Kripto Akadémia)
Újabb bizalmatlansági indítvány benyújtására készül a romániai parlamenti ellenzék, amely egy, legfeljebb két hét alatt a törvényhozás elé kerül - jelentette be hétfőn a Szociáldemokrata és a Nemzeti Liberális Párt elnöke, Victor Ponta, illetve Crin Antonescu. A kezdeményezőkhöz csatlakozik a Konzervatív Párt is.
ápr. 21
6:16
Amerikai nyomás Izraelre (Kripto Akadémia)
A washingtoni nukleáris leszerelési konferencia nyomán az amerikaiak Izraelt is be akarják vonni egy közel-keleti atommentes övezetbe és az amerikai diplomácia a utóbbi napokban fokozta ez irányú nyomását a zsidó államra.
ápr. 21
6:18
Fico fél az ellenzéki összefogástól (Kripto Akadémia)
Robert Fico szerint a szlovákiai parlamenti választás győztes pártjának kell lehetőséget kapnia a kormányalakításra.
ápr. 21
6:20
"Ausztria anyja" lenne a politikusnő (Kripto Akadémia)
Tízgyermekes osztrák anya szélsőjobboldali beütéssel kontra népszerű szociáldemokrata politikus, mellesleg amatőr alpinista. Vagyis Barbara Rosenkranz, az Osztrák Szabadságpárt, illetve Heinz Fischer, az Osztrák Szociáldemokrata Párt (hivatalban lévő) jelöltje. Gyakorlatilag ők ketten mérkőznek meg most vasárnap az osztrák köztársasági elnöki címért.
ápr. 21
6:48
Fico hibát hibára halmoz (Kitekintő)
Robert Fico kormányfő, a Smer elnöke jogosan tart attól, hogy teljes politikai izolációba vezeti pártját, állítja Michal Horský politológus.
ápr. 21
6:50
Megemeli a nyugdíjkorhatárt a következő kormány? (Kitekintő)
A szlovákiai pártok nem beszélnek szívesen a nyugdíjkorhatár megemeléséről, többségük meg sem említi ennek lehetőségét választási programjában.
ápr. 21
7:06
Christina nyílt levele a férfiakhoz (Kripto Akadémia)
"Imádjuk a testeteket" - ezzel a felütéssel kezdi Christina Hendricks azt a nők nevében írt nyílt levelét, amelynek a férfiak a címzettjei.
ápr. 21
7:09
Holnap kezdődik a MÁV holokauszt-pere Chicagóban, az ügyvéd visszalépett (Infostart)
Visszautasította a MÁV felkérést a texasi Baker Botts amerikai ügyvédi iroda, hogy a cég képviselje a magyar vasúttársaságot a chicagói holokausztperben, amelynek első tárgyalási napját holnapra írta ki a bíróság. Mike Cinelli, az iroda sajtókapcsolatokért felelős munkatársa a Népszabadságnak nem indokolta a visszalépés okát.
ápr. 21
7:11
Huszonöt évre ítélték az egykori katonai diktátort Argentínában (Infostart)
Argentínában 25 év börtönre ítélték az egykori katonai diktatúra utolsó elnökét. A most 82 éves Reynaldo Bignonét kínzással, jogellenes fogva tartással és emberrablással vádolták.
ápr. 21
7:24
Csütörtökön általános sztrájk a tanügyben (Kitekintő)
Megtartják április 22-i általános sztrájkjukat Romániában a Szabad Tanügyi Szakszervezetek Szövetségéhez (FSLI), a Spiru Haret Szövetséghez és az Országos Tanügyi Szövetséghez (FEN) tartozó tanárok.
ápr. 21
7:27
Bércsökkentés fenyegeti a dolgozókat a vulkánkitörés miatt (Infostart)
Elbocsátás nem, csak - kölcsönös megegyezés híján - bércsökkentés fenyegeti azokat a munkavállalókat, akik az izlandi vulkánkitörés miatt felborult légi közlekedés miatt nem tudták időben felvenni a munkát.
ápr. 21
8:00
Nyugodtan furikázott, miközben rég elvették a jogsiját (Kitekintő)
Tiltás ellenére is autót vezetett egy 22 éves férfi a felsővízközi (Svidník) járásbeli Rosztoka (Roztoky) községben múlt szerdán Szlovákiában.
ápr. 21
8:18
Támogatást kaphatnak utazásukhoz a nyugdíjasok (Kitekintő)
Brüsszel pénzzel támogatná a fiatalok, nyugdíjasok és hátrányos helyzetűek utaztatását Európa országaiba.
ápr. 21
8:18
Szabvány készül a hamukoncentrációra - eddig nem volt rá szükség (Kripto Akadémia)
A Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) eddig nem állított fel szabványt arra, hogy a légtérben mekkora hamukoncentráció jelent veszélyt a repülőgépekre nézve, de most majd pótolja ezt - közölték kedden a szakosított ENSZ-szervezet vezetői, miután New Yorkban megbeszélést folytattak Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárral.
ápr. 21
8:20
Vakmerő lépésre készül a kormány (Kitekintő)
Belgium olyan törvényt hozhat a tradicionális muszlim viselet betiltásáról, amelyhez eddig még egy Európai országnak sem volt mersze.
ápr. 21
8:20
Félárbocon - gyászol egész Kína (Kripto Akadémia)
Kínában országszerte félárbocra engedték a nemzeti zászlókat, gyászol az egész ország. A kilenc tagú legfelsőbb pártvezetés, élén Hu Csin-taoval (Hu Jintao) néma főhajtással adózott az elhunyt több mint kétezer ember emlékének.
ápr. 21
8:36
Visszaállítanák Kolozsvár régi címerét (Kitekintő)
Kolozsvár 600 éves címerének visszaállítása és a jelenlegi, Gheorghe Funar polgármestersége alatt, 1999-ben elfogadott címer eltörlése érdekében indított aláírásgyűjtést a brainwash.ro.
ápr. 21
8:36
Huszonöt évi börtönre ítélték Argentína utolsó diktátorát (Metropol)
Huszonöt évi börtönbüntetésre ítélték kedden Buenos Airesben az argentin katonai diktatúra utolsó elnökét kínzásért, jogellenes fogva tartásért és emberrablásért.
ápr. 21
8:36
A britek feloldották a zárlatot - kezd beindulni a légi forgalom (Kripto Akadémia)
A Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) elnöke kijelentette, hogy miután az illetékes európai hatóság elkezdte fokozatosan feloldani a légtér zárlatát, biztonságos légi járatokat közlekedtetni Európába. Roberto Kobeh Gonzalez ezt New Yorkban közölte, miután találkozott Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárral. Az európai légi járatok körülbelül fele közlekedett már kedden az izlandi vulkánkitörés miatt…
ápr. 21
8:38
Gyászol egész Kína (Metropol)
Kínában országszerte félárbocra engedték a nemzeti zászlókat, gyászol az egész ország. A kilenc tagú legfelsőbb pártvezetés, élén Hu Csin-taoval (Hu Jintao) néma főhajtással adózott az elhunyt több mint kétezer ember emlékének.
ápr. 21
8:39
Megduplázta profitját az Apple (Napi)
ápr. 21
8:40
Thaiföldön gránátot dobtak rendőrökre (Metropol)
Egy rendőr meghalt kórházba szállítás közben, 31 pedig megsebesült szerdán Thaiföld déli Pattani tartományában, miután két motorkerékpáros támadó kézigránátot dobott egy rendőrőrs előtt gyülekezők közé.
ápr. 21
8:54
Koldusként figurázzák ki a románokat (Kitekintő)
A román népen és annak koldusexportján ironizált a France 2 közszolgálati tévé On n’est pas couché című, nagy nézettségű műsorában Jonathan Lambert humorista, írja a Libertatea című napilap.
ápr. 21
8:54
Dél-Korea védte meg az északi dezertőrt a haláltól (Kripto Akadémia)
A dél-koreai hatóságok őrizetbe vettek két észak-koreait, akit szerintük Phenjan azért küldött az országba, hogy meggyilkolja a délre szökött legmagasabb rangú dezertőrt - közölte szerdán egy név nélkül nyilatkozó szöuli hírszerzési forrás.
ápr. 21
9:12
Nick Clegg a "változás" hírnöke Nagy-Britanniában (Kripto Akadémia)
Felforgatta a brit választási forgatókönyveket a történelmi első tévévita: a liberális demokrata pártvezér, Nick Clegg sikeres szereplése nyomán néhány felmérés szerint a Liberális Demokrata Párt a népszerűségi listák élére ugrott.
ápr. 21
9:15
Gyásznap van ma Kínában (Infostart)
Kínában nemzeti gyásznapot tartanak a múlt szerdai földrengés halálos áldozatainak tiszteletére. Országszerte félárbocra engedték a nemzeti zászlókat, és (ottani idő szerint) 10 órakor három perc csenddel adóztak az elhunytak emlékének.
ápr. 21
9:17
Lengyelországban június 20-án lesz az elnökválasztás (Infostart)
Lengyelországban június 20-ára írta ki az elnökválasztás első fordulóját Bronislaw Komorowski parlamenti elnök, ügyvezető államfő - jelentette az egyik kereskedelmi televízió.
ápr. 21
9:33
Megugrott a Peugeot árbevétele (Napi)
ápr. 21
9:48
A légimentőket is akadályozta a vulkán (Kitekintő)
A légtérzárlat miatt nem menthettek helikopterrel egy 38 éves lengyel alpinistát a Magas-Tátrában szombaton.
ápr. 21
9:51
A magyar légtér is nyitva marad (Napi)
ápr. 21
9:53
Komoly fellendülést vár a Bosch (Napi)
ápr. 21
10:06
Az extraprofit sem menti meg a hazug bank vezetőit (Kitekintő)
Iparági összehasonlításban is ritka jó negyedévet zárt a Goldman Sachs, de az eredménynek nem sikerült teljesen lehűteni a bankház körüli befektetői aggodalmakat.
ápr. 21
10:09
Európa elfordult a Heinekentől (Napi)
ápr. 21
10:24
Kitűzték a dátumot - elnököt választ Lengyelország (Kripto Akadémia)
Június 20-án tartják a lengyel elnökválasztás első fordulóját Bronislaw Komorowski szejmelnök, ügyvezető államfő döntése alapján - közölte szerdán a parlamenti alsóház sajtószolgálata.
ápr. 21
10:26
A botrányok nyomán egyre többen fordulnak el az egyháztól (Kripto Akadémia)
A közelmúltban napvilágot látott szexuális visszaélési botrányok nyomán seregestül fordítanak hátat a hívők a német katolikus egyháznak.
ápr. 21
10:42
Túl kövérek a harchoz az amerikai gyerekek (Kitekintő)
Egy visszavonult katonatisztekből álló amerikai szervezet tanulmánya szerint az amerikai gyerekek kalóriadús étrendje nemzetbiztonsági kockázatot jelent.
ápr. 21
10:42
Június 20-án tartják a lengyel elnökválasztást (Metropol)
Június 20-án tartják a lengyel elnökválasztás első fordulóját Bronislaw Komorowski szejmelnök, ügyvezető államfő döntése alapján - közölte szerdán a parlamenti alsóház sajtószolgálata.
ápr. 21
10:44
Ismét gyereke lesz a nagy nevettetőnek! (Kitekintő)
Sacha Baron Cohen brit komikus neje Isla Fisher újra gyermeket hord a szíve alatt, legalábbis a People magazin szerint.
ápr. 21
11:00
Nincs meglepetés: szárnyal az Apple (Kitekintő)
Az előzetes elemzői várakozásokat messze felülszárnyaló gyorsjelentést tett közzé tegnap az Apple, emellett ráadásul az árbevétel tekintetében rendkívül optimista előrejelzést is adott a cég.
ápr. 21
11:00
Egyre többen fordítanak hátat a német katolikus egyháznak (Metropol)
A közelmúltban napvilágot látott szexuális visszaélési botrányok nyomán seregestül fordítanak hátat a hívők a német katolikus egyháznak.
ápr. 21
11:00
Négy lövés a fejbe - bérgyilkosság Moszkvában (Kripto Akadémia)
Lelőttek egy üzletembert szerdára virradó éjszaka Moszkvában: Robert Markarjanra, a gyermekcipőket gyártó Alligasa cég vezetőjére a házmester szeme láttára több lövést adtak le közvetlen közelből.
ápr. 21
11:18
Hazaindultak a Pekingben rekedt magyarok (Metropol)
Hazaindult Pekingből a légtérzárlat feloldása utáni első Budapestre tartó Hainan-járattal az a 15 fős magyar turistacsoport, amely szombat óta bizonytalanságban várt az indulásra.
ápr. 21
11:18
Energiájuk nagy részét ránk fordították (Kripto Akadémia)
A szlovák külpolitika a most záruló választási időszakban annyira el volt foglalva Magyarországgal és a magyarokkal, hogy szinte semmi másra nem maradt ideje - írta a Sme című szlovák liberális napilap szerdai elemzésében.
ápr. 21
11:21
Sme: Magyarországgal és a magyarokkal volt elfoglalva a szlovák külpolitika (Infostart)
A szlovák külpolitika a most záruló választási időszakban annyira el volt foglalva Magyarországgal és a magyarokkal, hogy szinte semmi másra nem maradt ideje - írta a Sme című szlovák liberális napilap.
ápr. 21
11:36
Észre sem vesszük, hogy megmentik a világot? (Kitekintő)
Jelenleg is tart Evo Morales bolíviai elnök által szervezett klímacsúcs, mely egyértelműen a Koppenhágai Klímacsúcs "radikális" alternatívájaként jelenik meg.

Keresés