2010. március 31. szerda

márc. 31
0:09
Nap idézete: óvatosan a zászlókkal (Kitekintő)
Norbert Kyndl, egy pozsonyi iskola igazgatója
márc. 31
6:27
"A merényletek közvetlen arculcsapást jelentenek Putyin számára" (Infostart)
A moszkvai metró két állomásán végrehajtott öngyilkos merényletekkel az orosz titkosszolgálat székházának a "küszöbét" is elérték a vérontás hullámai, egyúttal pedig romba döntötték a Kreml kaukázusi elnyomó politikáját - vélekednek külföldi megfigyelők.
márc. 31
6:27
Az Európai Bírósághoz fordulunk Sólyom kitiltása miatt (Kitekintő)
Az Európai Bírósághoz fordul Magyarország azért, mert Szlovákia tavaly augusztusban nem engedte be az országba Sólyom László magyar köztársasági elnököt.
márc. 31
6:51
Tito muzulmánként halt meg? (Kripto Akadémia)
A belgrádi média szerint elképzelhető, hogy Joszip Broz Tito muzulmánként halt meg.
márc. 31
6:53
DiCaprio, az ádáz környezetvédő (Kripto Akadémia)
Leonardo DiCaprio számára a környezetvédelem fontosabb, mint színészi pályafutása - jelentette ki a filmsztár, aki ismert környezetvédő.
márc. 31
6:55
Populista diadal az olasz voksoláson (Kripto Akadémia)
Az előzetes jóslatokkal szemben nem szenvedett súlyos vereséget a regionális választáson Silvio Berlusconi kormánykoalíciója, így a szokottnál alacsonyabb részvétel feltehetően inkább a miniszterelnök blokkjának kedvezett. A kormányfő a tőle megszokott "szerénységgel" kijelentette: a jó eredmény az ő személyes sikere.
márc. 31
6:57
Salátát termelnek a jövő űrbázisain (Kripto Akadémia)
Hatalmas médiahurrával harangozták be az 1990-es évek elején a "Bioszféra-II" kísérletet. Egy texasi milliárdos finanszírozta a jövendő Mars-bázist modellező üvegház-komplexumot, amely egy zárt rendszerű, fenntartható ökoszisztéma lett volna, ám a program félresikerült, félbe kellett szakítani. Amerikai elődjénél kisebb lépésekkel halad a MELISSA (Micro-Ecologial Life Support System Alternative),…
márc. 31
7:03
Tizenéves rabló szurkált meg egy férfit, az áldozat kómában van (Kitekintő)
Malacka (Malacky) | Rablótámadásért vonják felelősségre azt a 17 éves fiút, aki szombaton Malackán (Malacky) megtámadott egy 54 éves férfi.
márc. 31
7:21
Az amerikai hírszerzést segítheti az eltűnt iráni atomtudós (Infostart)
Az ABC amerikai televízió szerint az Egyesült Államokba szökött és az amerikai Központi Hírszerző Ügynökségnek segít a júniusban eltűnt iráni atomtudós. A CIA szóvivője nem kommentálta a televízió értesülését.
márc. 31
7:21
Történelmi kamatlábcsökkentés (Kitekintő)
Történelmi kamatcsökkentést hajtott végre hétfőn a Román Nemzeti Bank (BNR) igazgatótanácsa.
márc. 31
7:27
"Ha a Jobbik nyer..." – aggódnak a miniszerelnökök (168 Óra Online)
A szlovák-magyar viszony esetleges romlásától tart Robert Fico. A szlovák kormányfő erről Jan Fischer cseh miniszterelnökkel folytatott keddi tárgyalása után nyilatkozott.
márc. 31
7:45
Újra keres a Google Kínában (Kripto Akadémia)
Ismét működik a Google keresője Kínában, de továbbra is ellentmondó nyilatkozatok, hiányos magyarázatok hangzanak el arra vonatkozóan, hogy mi okozta a többórás technikai fennakadást kedden - derül ki szerdai sajtójelentésekből.
márc. 31
7:57
Júniusban ismét megtámadják a tálibokat (Kitekintő)
Amerikai katonai hírforrásokból származó információk szerint a vezetés júniusra tervezi a Kandahár elleni hadművelet elindítását.
márc. 31
8:03
Obama új szankciókat szeretne Irán ellen (Metropol)
Barack Obama kedden kijelentette: azt szeretné, ha "heteken belül" új ENSZ-szankciók lépnének életbe Irán ellen. Az amerikai elnök Sarkozy francia államfővel folytatott megbeszélése után nyilatkozott.
márc. 31
8:03
Lövöldöző ámokfutó Washingtonban! - Három halott (Kripto Akadémia)
Egy gépjárműből lövöldöző ámokfutó három emberrel végzett, másik hatot pedig megsebesített az amerikai fővárosban kedd este.
márc. 31
8:05
Másfél éves kislány esett áldozatul a drogháborónak (Kripto Akadémia)
Tizenkét újabb áldozata van a mexikói drogháborúnak, közöttük egy másféléves kislány Chihuahua szövetségi államban - közölte az ügyészség helyi idő szerint kedden.
márc. 31
8:07
Obama "heteken belül" új szankciókat szeretne Irán ellen (Kripto Akadémia)
Barack Obama kedden kijelentette: azt szeretné, ha "heteken belül" új ENSZ-szankciók lépnének életbe Irán ellen.
márc. 31
8:15
Minden pénzt lenyúlt a csaló politikus! (Kitekintő)
Tanulságos történet egy brit euroszkeptikus EP-képviselőről, aki az Unióban látta anyagi felemelkedésének zálogát.
márc. 31
8:21
Rendet akar Afganisztánban a G8 (Metropol)
A hét legfejlettebb ipari ország és Oroszország külügyminiszteri tanácskozása második napján felszólította Hamid Karzai afgán elnököt, hogy tegyen rendet országában.
márc. 31
8:21
"Népirtás történt" - A szerb parlament elítélte a srebrenicai mészárlást (Kripto Akadémia)
A szerb parlament szerda hajnalban elfogadott nyilatkozatban ítélte el a srebrenicai mészárlást.
márc. 31
8:51
Fegyveres ámokfutó gyilkolt Washingtonban (Infostart)
Egy gépjárműből lövöldöző ámokfutó három emberrel végzett, másik hatot pedig megsebesített az amerikai fővárosban kedd este.
márc. 31
8:51
Döbbenetes felmérés - íme, az eredmények! (Kitekintő)
Döbbenetesen intoleráns Románia lakossága a többségi nézetektől eltérőkkel vagy az azokat bírálókkal szemben, és azt sem tudja, miről szavaz. Felmérték a politikai kultúrát. Rettegjetek, autonomisták!
márc. 31
8:53
Tűzharc: lelőhettek egy 15 éves fiút (Kitekintő)
Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) katonái kedden tagadták a palesztin média jelentéseit, melyek szerint lelőttek volna egy Gázából Izraelbe átjutni próbáló 15 éves palesztin fiút.
márc. 31
8:57
Autóból lövöldözött Washingtonban (Metropol)
Egy gépjárműből lövöldöző ámokfutó három emberrel végzett, másik hatot pedig megsebesített az amerikai fővárosban kedd este.
márc. 31
8:57
G8: Tegyen rendet az afgán elnök! (Kripto Akadémia)
A hét legfejlettebb ipari ország és Oroszország (G8) külügyminiszteri tanácskozása második napján felszólította Hamid Karzai afgán elnököt, hogy tegyen rendet országában.
márc. 31
9:09
Mik vannak! Online szexbolt nyílt muzulmánok számára (Kitekintő)
Megnyílt az első olyan online szex-shop Hollandiában, amelyet kifejezetten muzulmán házastársaknak szántak. A nyitást követő első négy napon mintegy 70 ezer látogatást regisztrált az oldal, mondta Abdelaziz Auragh tulajdonos.
márc. 31
9:11
Izrael nyilvánosan kikosarazta Amerikát (Kitekintő)
Izraeli miniszterek nyilvánosan visszautasították az Egyesült Államok követelését, hogy Izrael állítsa le a vitatott hovatartozású Kelet-Jeruzsálem zsidó telepeinek bővítését és tegyen engedményeket a palesztinoknak.
márc. 31
9:15
Tüntetés a fővárosban: katonákat is kivezényeltek (168 Óra Online)
Több száz szomáliai vonult a főváros, Mogadishu utcáira, hogy ily módon tiltakozzanak az al-Shabab katonák ellen. A főleg nőkből és gyermekekből álló tiltakozó tömeg – akik tradicionális fehér ruhát viseltek – hangosan kántálták az al-Kaida ihlette csoport ellen szóló szlogeneket.
márc. 31
9:27
Egységesítenék a minimálbért az unióban (Kitekintő)
Az esedékes belga elnökség tervei között egy európai uniós minimálbér bevezetése is szerepel majd, számolt be a La Libre Belgique belga napilap.
márc. 31
9:33
A pápát vádolják pedofil-ügyben (Kripto Akadémia)
Megvádolta a pápát és a Vatikánt kedden egy amerikai férfi, azt állítván, hogy a Szentszék segített egy papnak megőrizni hivatalát, miután a pap állítólag több alkalommal megerőszakolta őt.
márc. 31
9:45
Faluőrséggel védik a tigriseket (Kitekintő)
A bangladesi hatóságok elképzelése az egyik legjelentősebb bengáli tigrispopuláció védelmére.
márc. 31
9:51
A metrós robbantás kettős csapást mért a Kremlre (Metropol)
A moszkvai metró két állomásán végrehajtott öngyilkos merényletekkel az orosz titkosszolgálat székházának a "küszöbét" is elérték a vérontás hullámai, egyúttal pedig romba döntötték a Kreml kaukázusi elnyomó politikáját.
márc. 31
9:51
Újabb amerikai légicsapás Pakisztánban (Kripto Akadémia)
Egy pilóta nélküli amerikai repülőgép három rakétát lőtt ki szerdára virradó hajnalban a lázadóknak az észak-nyugat-pakisztáni törzsi területen lévő egyik táborára, és ezek legkevesebb hat lázadót megöltek - közölték pakisztáni illetékesek.
márc. 31
10:21
Az összeomlás széléről rántják vissza az ír bankokat (Napi)
márc. 31
10:21
Meglepő fejlemények jöhetnek az olajpiacon (Kitekintő)
A két ország vezetése tizenhárom új államközi szerződést írt alá, többek közt kereskedelmi, energiaügyi és telekommunikációs területen történő együttműködésről. A találkozó külpolitikai állásfoglalásokban és grandiózus regionális jövőképekben is gazdag volt.
márc. 31
10:39
Schmitt Pál bízik a horvát csatlakozásban (Kitekintő)
Schmitt Pál, az Európai Parlament balkáni bővítésért is felelős alelnöke, pozitívan tekint a horvát csatlakozási folyamatra. Véleménye szerint legkésőbb 2012-re Horvátország teljes jogú uniós taggá válhat.
márc. 31
10:45
A korrupció miatt szegény Afganisztán (Kripto Akadémia)
A korrupcióban és a nepotizmusban látja az Afganisztánt sújtó szegénység fő okát az ENSZ - tűnik ki a világszervezet Genfben kiadott jelentéséből.
márc. 31
10:47
A nagyváradiak tegyenek ki kétnyelvű utcatáblákat! (Kripto Akadémia)
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Bihar megyei szervezete azt kéri a nagyváradi lakosoktól, hogy ők maguk helyezzék ki saját ingatlanjaikra a kétnyelvű - román és magyar - utcanévtáblákat.
márc. 31
11:03
Micsoda züllés! Homoszexuálisnak vallotta magát a pártkáder (168 Óra Online)
Alig két év alatt 1,7 millió embert fogatott le, 700 ezret végeztetett ki Nyikolaj Jezsov, a sztálini „nagy tisztogatás” karmestere. Hetven esztendővel ezelőtt aztán Jezsov is az általa csúcsra járatott gépezet fogaskerekei között végezte. KULCSÁR ISTVÁN írása.
márc. 31
11:17
Kis kalózdráma: a parti őrség nagy akciója (Kitekintő)
A sokáig a kalózok menedékének tartott Seychelle-szigetek parti őrsége hétfőn hajnalban az ország mostanában végrehajtott legnagyobb katonai akciójában elfogott 9 szomáliai kalózt
márc. 31
11:19
Vérforraló képek az énekesnőről! (Képpel!) (Kitekintő)
Nicole Scherzinger, az amerikai formáció, a Pussycat Dolls énekesnője és vezetője megmutatta formás testét az áprilisi FHM magazin spanyol kiadásában.
márc. 31
11:21
ENSZ: A korrupció felelős a szegénységért Afganisztánban (Metropol)
Az emberi jogokkal foglalkozó főbiztosság megállapítása szerint az afgán lakosság 36 százaléka, vagyis 9 millió ember él "abszolút szegénységben", további 37 százalék pedig éppen csak a szegénységi szint fölött vegetál.
márc. 31
11:21
Halasztott euróbevezetés, növekvő munkanélküliség (Kitekintő)
Dominique Strauss-Kahn IMF-vezérigazgató keddi látogatásán elismerte, hogy Romániát keményen érintette a válság és nagy nyomás nehezedett a költségvetésre, de továbbra is biztosította az országot az intézet segítségéről.
márc. 31
11:23
Öngyilkos merénylet Afganisztán déli részén (Metropol)
Legkevesebb hét embert ölt meg egy öngyilkos merénylő szerdán a dél-afgainisztáni Hilmend tartomány közigazgatási székhelye, Laskargáh közelében - közölte egy tartományi szóvivő.
márc. 31
11:33
Fico tart a szlovák-magyar viszony romlásától (Kitekintő)
Fico szerint Szlovákia önálló ország, s nem hagyja, hogy bárki beavatkozzon belügyeibe.
márc. 31
11:39
Ismét hókáosz Nagy-Britanniában (Metropol)
Baleseteket és hatalmas fennakadásokat okozott szerdán a szélviharral és sűrű havazással visszatérő tél Észak-Írországban és Nagy-Britannia számos vidékén.
márc. 31
11:51
Ismét havazás bénítja Nagy-Britanniát (Infostart)
Baleseteket és hatalmas fennakadásokat okozott szerdán a szélviharral és sűrű havazással visszatérő tél Észak-Írországban és Nagy-Britannia számos vidékén.
márc. 31
11:57
Kettős robbantásos merénylet Oroszországban (Metropol)
Kettős robbantásos merényletet követtek el szerdán a dagesztáni Kizljar városának rendőr-főkapitánysága ellen, a detonációkban legalább 12 ember, köztük kilenc rendőr halt meg - vált ismertté a hatóságok jelentéseiből. Életét vesztette a város rendőrfőkapitánya is.
márc. 31
11:57
Újabb hókáosz Nagy-Britanniában (Kripto Akadémia)
Baleseteket és hatalmas fennakadásokat okozott szerdán a szélviharral és sűrű havazással visszatérő tél Észak-Írországban és Nagy-Britannia számos vidékén.
márc. 31
12:09
Ennyibe kerül egy elektromos autó (Napi)

Keresés