2010. március 11. csütörtök

márc. 11
0:00
Nap idézete: kellemetlen fejlemény (Kitekintő)
Isaac Herzog, izraeli népjóléti miniszter
márc. 11
4:48
Európai vasalókba kerülhet az atomfegyverek energiája (168 Óra Online)
A leszerelt atomfegyverek energiája a háztartásokban hasznosuljon!
márc. 11
5:45
Orkánerejű szél és havazás - nem megszokott március (Kripto Akadémia)
Orkánerejű szél tombolt szerdán Szlovéniában és Horvátország északnyugati vidékén. Olaszországban a havazás okoz súlyos közlekedési nehézségeket.
márc. 11
5:47
Megvédték a német egyházat (Kripto Akadémia)
A pápa testvére, a 86 éves Georg Ratzinger is megnyilatkozott az egyházi intézményekben történt szexuális visszaélések kapcsán.
márc. 11
6:03
Terror a vallás jelszavával (Kripto Akadémia)
Nigériában napok óta súlyos vallási leszámolások színhelye. S mintha a hadsereg sem lenne képes megakadályozni a keresztények és a muzulmánok közötti összecsapásokat.
márc. 11
6:18
Fordulat: a millenniumi generáció eltávolodik a vallástól és fegyvert tart (168 Óra Online)
A Pew Research Center az amerikai fiatal felnőttekről készített átfogó kutatást, amelyben az úgynevezett millenniumi generáció vallással kapcsolatos nézeteit vizsgálta. Az elemzés kimutatta, hogy bár a fiatalok kevésbé vallásosak az idősebbeknél, az egyes vallási hiedelmekhez való hozzáállásukban nem különböznek annyira tőlük.
márc. 11
6:36
Nyilvánosak a romániai forradalom dokumentumai (Kitekintő)
Feloldotta az 1989-es romániai forradalom peranyagának titkosítását a román kormány.
márc. 11
7:12
Végre csökkenhet a munkanélküliség (Kitekintő)
A foglalkoztatásügyi minisztérium legfrissebb adatai szerint az előzetesen vártnál kevesebben vesztették el az állásukat februárban az Egyesült Államokban.
márc. 11
7:15
Csodás elefántszülés (Kripto Akadémia)
Nagyon elszomorodtak a sydney-i állatkert munkatársai, amikor megállapították, hogy egy még meg nem született elefántbébinek leállt a szíve.
márc. 11
7:30
Személyigazolvánnyal állítanák meg a feketemunkát (Kitekintő)
Egy biometrikus személyigazolvány bevezetésével oldanák meg az illegálisan bevándorlók munkavállalásának kérdését Amerikában.
márc. 11
7:48
Az Izraeli Munkapárt a koalícióból való kilépéssel fenyegetőzik (Infostart)
Az Izraeli Munkapártnak fontolóra kell vennie. hogy kilépjen a Benjámin Netanjahu jobboldali miniszterelnök vezette kormánykoalícióból - jelentette ki csütörtökön Salom Szimhon, a párt által delegált mezőgazdasági miniszter.
márc. 11
8:06
Ilyen lesz az uniós külpolitika! (Kitekintő)
A politikai és a gazdasági reformok által nagyobb stabilitást és biztonságot kell teremteni az EU szomszédságában, emellett meg kell felelni a globális biztonság kihívásainak is, ehhez pedig átfogó stratégiákra és erős nemzetközi szervezetekre van szükség – egyebek között ezt emelte ki az EP szerdai plenárisán tartott beszédében Catherine Ashton külpolitikai főképviselő.
márc. 11
8:24
Nagyot esett az RTL (Napi)
márc. 11
8:24
Botrányos kijelentések! A híradások elhallgatták! (Kitekintő)
„Álmodni sem mertem volna arról, hogy idáig fajul majd az orosz rock, amikor már a rock-bandák üdvözlik a Vörös téren a rendőrhatalmat!” - mondta beszédében a legendás "DDT" zenekar frontembere március 7-én moszkvai koncertje során.
márc. 11
8:42
Veszélyes kozmetikai termékek az üzletekben! (Kitekintő)
Ivan Rovný tiszti főorvos szerint több veszélyes kozmetikai termék kerülhetett a szlovák üzletek polcaira. „A fogyasztóknak azt ajánljuk, hogy ne vásároljanak belőlük, s ha már megtették, ne használják őket” - figyelmeztetett.
márc. 11
8:44
Röhejesek vagyunk és elkényelmesedtünk (Kitekintő)
Az iszlamista radikálisok, terroristák, kalózok meg a nyugati neokoloinializmus miatti frusztráltságokban rossz útra tévedő, de egyébként „ártatlan“ lelkek emberi jogaiért folytatott küzdelem meghozta legújabb gyümölcsét.
márc. 11
8:46
A szegénység betegséget hoz magával (Kitekintő)
Egy friss egészségügyi felmérés szerint az országos átlagnál jóval nagyobb arányban betegednek meg az inuitok tuberkolózisban, mint a többi kanadai. A szegényes életkörülmények lehetnek a fő okozók.
márc. 11
9:18
Kiálltak az új adó mellett (Kitekintő)
Akár egyedül is be kellene vezetnie a pénzügyi tranzakciók megadóztatását az Európai Uniónak, ha erről nem sikerül globális megállapodásra jutni a fontosabb nemzetközi pénzügyi központokkal – véli az Európai Parlament.
márc. 11
9:20
Jubileumot ünneplünk a szlovákokkal (Kitekintő)
Peter Weiss, Szlovákia budapesti nagykövetének rezidenciájában, Gémesi Ferencnek, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkárának jelenlétében ünnepi hangversennyel emlékeztek a magyar-szlovák államközi alapszerződés aláírásának 15. évfordulójára.
márc. 11
9:36
Nem menekülne Kanadába Hillary Clinton (Kitekintő)
Jóízűen nevetett az amerikai külügyminiszter, Hillary Rodham Clinton diákok társaságában Szaúd-Arábiában, miután egyikük Sarah Palin esetleges elnökségéről kérdezte őt.
márc. 11
9:36
Borúlátóak az amerikai fiatalok (Metropol)
A fiatalok 60 százaléka aggódik anyagi biztonsága miatt, fél, hogy nem fogja tudni fizetni az oktatási költségeket, nem lesz képes állni a lakhatási és egészségügyi költségeket.
márc. 11
9:36
Fordulat: a millenniumi generáció eltávolodik a vallástól és fegyvert tart (168 Óra Online)
A Pew Research Center az amerikai fiatal felnőttekről készített átfogó kutatást, amelyben az úgynevezett millenniumi generáció vallással kapcsolatos nézeteit vizsgálta. Az elemzés kimutatta, hogy bár a fiatalok kevésbé vallásosak az idősebbeknél, az egyes vallási hiedelmekhez való hozzáállásukban nem különböznek annyira tőlük.
márc. 11
9:39
A Szentszék ördögűzője szerint a Gonosz a Vatikánban is tevékenykedik (Kripto Akadémia)
A katolikus egyházon belüli szexuális botrányok azt bizonyítják, hogy "a Gonosz a Vatikánban is tevékenykedik" - jelentette ki a The Times című brit lap szerint a Szentszék fő ördögűzője.
márc. 11
9:54
Országos sztrájk bénítja Görögországot (Infostart)
Tűzoltóktól tanárokig százezrek kezdtek huszonnégy órás sztrájkot csütörtökön Görögországban a kormány újabb megszorító csomagja miatt.
márc. 11
9:57
Az Izraeli Munkapárt a koalícióból való kilépéssel fenyegetőzik (Kripto Akadémia)
Az Izraeli Munkapártnak fontolóra kell vennie, hogy kilépjen-e a Benjámin Netanjahu jobboldali miniszterelnök vezette kormánykoalícióból - jelentette ki csütörtökön Salom Szimhon, a párt által delegált mezőgazdasági miniszter.
márc. 11
10:12
Mikola Azarovot jelöli kormányfőnek az új ukrán kormánykoalíció (Infostart)
Mikola Azarov volt pénzügyminisztert jelöli miniszterelnöknek az új ukrán kormánykoalíció - közölte csütörtökön újságírókkal Ihor Sarov, a Régiók Pártja frakcióvezetője.
márc. 11
10:12
Szabad az út a hosszú távú vízum előtt (Kitekintő)
2010. április 5. után a hosszú távú (három hónapnál hosszabb időtartamra vonatkozó) schengeni vízumok birtokosai is szabadon utazhatnak az Európai Unió területén.
márc. 11
10:14
Nézze meg a legszebb orosz nőt! (Képpel!) (Kitekintő)
Irina Antonenko, a 18 éves jekatyerinburgi diáklány lett Oroszország első hölgye a szépségben 2010-ben.
márc. 11
10:30
Adatlopás a neves banknál! Remeghetnek az ügyfelek (bővített) (Napi)
márc. 11
10:30
Íme, a követendő példa! (Kitekintő)
A spanyol miniszterelnök hazai modellt vinne uniós pályára a családon belüli, nők elleni erőszak visszaszorításával kapcsolatban.
márc. 11
10:33
Bíróságon támadja meg Kasza József a VMSZ-ből való kizárását (Kripto Akadémia)
Bíróságon támadja meg Kasza József a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) Tanácsának azt a keddi döntését, amellyel végleg kizárta a pártból, és megfosztotta tiszteletbeli elnöki tisztétől - közölte az egykori politikus a Politika című belgrádi újsággal.
márc. 11
10:48
VMSZ: jogerős Kasza kizárása (Kitekintő)
A Vajdasági Magyar Szövetség 2010. március 8-án megtartott tanácsülésén egyhangú döntéssel elutasította Kasza József fellebbezését.
márc. 11
10:48
Ég egy irodaház London központjában (Metropol)
Kigyulladt egy irodaépület csütörtök reggel London központjában. A tűz, amelynek oka egyelőre nem ismeretes, több emeletre és az épületkomplexum tetőterének jelentős részére kiterjedt.
márc. 11
11:09
A V-4-ek azzal fenyegetőznek, hogy nem vesznek részt az európai külügyi szolgálatban (Kripto Akadémia)
Nem vesznek részt a most alakuló egységes európai külügyi szolgálatban a visegrádi négyek - Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia, -, ha nem súlyuknak megfelelően lesznek képviseltetve - állította csütörtökön a Vesztyi 24 orosz hírtelevízió. A magyar külügyminiszter cáfolja az állítást.
márc. 11
11:24
Ázsia felé is terjeszkedhet a jövőben az OTP (Kitekintő)
Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója egy heti lapnak adott interjújában többek között érintette a bank várható terjeszkedési stratégiáját is.
márc. 11
11:24
Kínos leleplezés: egy életen át lopott az ország második embere (168 Óra Online)
Joe Biden ma az Egyesült Államok alelnöke. Huszonkét évvel ezelőtt még elnöknek gondolta magát, de legalábbis elnökjelöltnek, csakhogy pártbeli ellenfele, Michael Dukakis kampánystábja többszörös csínytevésen kapta. Rábizonyították, hogy joghallgatóként „F” (failed, azaz bukott) minősítést kapott egyik vizsgadolgozata, mert az anyagát – forrásmegjelölés nélkül – másoktól vette át.
márc. 11
11:26
Románia: gyógyszerek betegtájékoztatója magyarul (Kitekintő)
Fiatal romániai orvos önkéntesek gyógyszerekhez mellékelt betegtájékoztatók magyarra fordítását és nyilvánosságra hozatalát kezdték el.
márc. 11
11:27
Országos sztrájk bénítja Görögországot (Kripto Akadémia)
Tűzoltóktól tanárokig százezrek kezdtek huszonnégy órás sztrájkot csütörtökön Görögországban a kormány újabb megszorító csomagja miatt.
márc. 11
11:29
Súlyos kétségek merültek fel az izraeli szándékokat illetően (Kripto Akadémia)
Sajnálkozását fejezte ki Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő az amerikai alelnöknek amiatt, hogy éppen izraeli látogatása alatt jelentették be 1600 új kelet-jeruzsálemi lakás megépítésének tervét.
márc. 11
12:00
Apró lépések a klímaalkuig (Kitekintő)
Klímaprogramjának keddi, európai parlamenti bemutatóján Connie Hedegaard klímaügyi biztos először mondta ki nyilvánosan, hogy 2011 vége előtt nem számít egy új, globális éghajlatvédelmi megállapodás aláírására.
márc. 11
12:03
Forradalom előtti légkör Magyarországon (Kripto Akadémia)
Forradalom előtti légkör Magyarországon - Orbán kötéltánca címmel közölt cikket csütörtökön a Der Standard című osztrák lap.
márc. 11
12:18
Rögös út vezet az Európai Külügyi Szolgálat létrehozásához (Kitekintő)
Catherine Ashton külpolitikai főképviselő szerdai európai parlamenti meghallgatásán elismerte, hogy a Lisszaboni Szerződés alapján felállítandó szolgálat előkészületeit meglehetős „zűrzavar” kíséri, amit azonban a kezdeti fázisban „érthetőnek” nevezett.
márc. 11
12:18
Bokros szerint vészhelyzet van (Metropol)
Az MDF miniszterelnök-jelöltje csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón kiemelte: Magyarországnak a saját erejére kell támaszkodnia annak érdekében, hogy ki tudjon evickélni a válságból.
márc. 11
12:20
Jóváhagyták a 149 milliárd dolláros munkahely teremtő csomagot (Kitekintő)
Az amerikai szenátus elfogadta azt a 149 milliárd dolláros kerettel induló törvényjavaslatot, melynek célja az állástalanok megsegítése és álláshoz juttatása különböző célzott támogatások és adókedvezmények segítségével.
márc. 11
12:21
Új eljárás az EU-tisztviselők kiválasztására (Kripto Akadémia)
Március 16-ától új eljárási rendben bonyolítják le az EU-tisztviselők kiválasztását célzó versenyvizsgákat: az első szakaszban nem lexikális tudás alapján, hanem úgynevezett kompetencia-alapon szűrik a jelentkezőket.
márc. 11
12:36
Kínai csúcscég nyit üzemet Magyarországon (Napi)
márc. 11
12:36
Valódi szarva nőtt a hatvan éves néninek! (Képpel!) (Kitekintő)
A furcsa deformáció egy ártatlannak tűnő anyajegy megnagyobbodásával kezdődött, ám a kinövés néhány hónap alatt túlnőtt az átlagos testfoltok méretén.
márc. 11
12:38
Robognak a német autógyártók (Napi)
márc. 11
12:54
Montenegró is katonakát küld Afganisztánba (Kitekintő)
Hétfőn elhagyta Montenegrót az a 25 fős katonai kontingens, mely csatlakozni fog az afganisztáni nemzetközi békefenntartó haderő (ISAF) egységeihez.
márc. 11
12:54
„Orbán emeli a tétet” (Metropol)
„Magyarországon ismét forradalom lóg a levegőben. Vagy talán mégsem” , kezdte cikkét Josef Kirchengast, a Der Standard című liberális lap munkatársa.

Keresés