2010. március 14. vasárnap

márc. 14
6:33
Hatalmas segítség a határon túli magyaroknak (Kitekintő)
2010. április 5. után a hosszú távú (három hónapnál hosszabb időtartamra vonatkozó) schengeni vízumok birtokosai is szabadon utazhatnak az Európai Unió területén. A kérdésről a héten szavazott az Európai Parlament.
márc. 14
6:54
Szörnyű gyanú: több ezer kisfiút rontottak meg a pápa hittestvérei (168 Óra Online)
A Szentszék két tisztségviselője is védelmébe vette XVI. Benedek pápát azokkal a törekvésekkel szemben, hogy belekeverjék őt a németországi papok pedofil botrányába. Ezzel egy időben olyan hírek láttak napvilágot, hogy a katolikus egyház fontlóra veszi a papi cölibátus fokozatos megszüntetését.
márc. 14
7:45
A baloldal kész a kormányzásra (Kitekintő)
Martin McGuinness, észak-ír miniszterelnök-helyettes az elmúlt héten bejelentette, hogy pártja, a Sinn Féin felkészült arra, hogy Észak-Írország mellett az Ír Köztársaságban is kormánypárt legyen.
márc. 14
8:39
Legjobb barátja esett neki a miniszterelnöknek! (Kitekintő)
Hillary Clinton élesen bírálta az izraeli belügyminiszter március 9-i bejelentését, mely szerint újabb zsidó építkezéseket engedélyeztek Kelet-Jeruzsálemben, miközben az Egyesült Államok már régóta próbálja rávenni Izraelt a telepek bővítésének teljeskörű befagyasztására.
márc. 14
8:57
Néhány hónap alatt csődölt be a város (Kitekintő)
Spanyolország gazdasági helyzete még mindig aggályosnak mondható, ellenben a megújuló energihasználat tekintetében Európa második helyezettje. A napenergia fényt hozhat vajon a spanyol gazdaságba?
márc. 14
8:59
Botrány! Prostituálttal csalta meg feleségét a sztár! (Kitekintő)
Charlie Sheen szerette volna megmenteni Brooke Muellerrel való házasságát, ám ezt a tervet rögtön el is felejtheti, mivel forró kalandja volt egy prostituálttal, Jezebellel.
márc. 14
9:00
Egységes választási nap Oroszországban (Metropol)
Oroszországban vasárnap tartják az évi két egységes választási nap egyikét: ezúttal mintegy 32 millió állampolgár - a választásra jogosultak mintegy harmada - adhatja le voksát 75 régióban a regionális és helyi képviselő testületek mintegy 40 ezer tagjára, s a legtöbb helyet várhatóan az állami dumában több mint kétharmados többséggel rendelkező Egységes Oroszország Párt szerzi majd meg.
márc. 14
9:00
Elkerülhetetlen az iszlám és a kereszténység összecsapása? (Kripto Akadémia)
A fejlettebb társadalmakban mért adatok azt mutatják, hogy ugyan a szabadságjogok tisztelete még mindig kiemelkedően fontos Nyugat-Európában, az iszlámmal szembeni tolerancia azonban fokozatosan csökken. Jól mutatja ezt Hollandia esete, ahol a társadalom a teljes toleranciától a teljes bizalmatlanságig jutott. Összeállításunkból az is kiderül, miért hordanak a muszlim nők fejkendőt.
márc. 14
9:15
Négy robbantás, 27 halott Afganisztánban (Infostart)
Afganisztánban négy robbanást követően tűzharc tört ki a rendőrök és tálib fegyversek között az ország déli részén lévő Kandahárban. A detonációkban az első jelentések szerint 27-en haltak meg és több mint ötvenen megsebesültek.
márc. 14
9:17
Harminc embert tartóztattak le kémkedés vádjával Iránban (Infostart)
Iránban harminc embert vettek őrizetbe a hatóságok; azzal vádolják őket, hogy az Egyesült Államoknak kémkedtek.
márc. 14
9:18
Erőszakkal dönthenék meg a kormányt Thaiföldön (Kripto Akadémia)
Emberek tízezrei özönlöttek szombaton a thai fővárosba, Bangkokba, hogy egy vasárnapra kitűzött demonstrációval kikényszerítsék a kormány lemondását.
márc. 14
9:19
Továbbra is dúl a drogháború Mexikóban (Infostart)
Mexikó csendes-óceáni partvidékén egyetlen nap alatt több mint 20 ember halt meg a drogkartellekkel vívott összecsapásokban. A legsúlyosabb lövöldözés Acapulcótól 160 kilométerre északra volt, ahol egy katonai járőr drogkereskedőkkel vívott tűzharcot. Itt egy katona és tíz fegyveres vesztette életét. Acapulcóban négy lefejezett holtestet találtak, és egy agyonlőtt embert a városközpontban.
márc. 14
9:20
Kínai harci gépeket kapott Venezuela (Kripto Akadémia)
Kínai harci gépeket kapott Venezuela, a megrendelt 18 darab K-8W típusú gépből hat már meg is érkezett szombaton a latin-amerikai országba.
márc. 14
9:21
Nem volt áram a Nagy Alma környékén a vihar miatt (Infostart)
New York térségében több százezer ember maradt áram nélkül egy időre az orkánerejű szélvihar és a heves esőzés miatt.
márc. 14
9:22
Kikaphat a jobboldal! - Bajban lehet Sarkozy (Kripto Akadémia)
Franciaországban vasárnap regionális választásokat tartanak. Több mint 44 millió választópolgárt szólítottak fel arra, hogy döntsön a 26 regionális parlament összetételéről. Nicolas Sarkozy elnök polgári táborát vereség fenyegeti, a mostani választások a két év múlva esedékes elnökválasztás előtt új lendületet adhatnak az ellenzéki szocialistáknak.
márc. 14
9:23
Indonézia partjait sem kímélte a földrengés (Infostart)
Erős, a Richter-skála szerint 6,4-es földmozgás volt Indonézia partjai közelében, de sérültekről, károkról nem érkeztek jelentések, és pusztító szökőártól sem kell tartani.
márc. 14
9:25
Kimentették az orosz lékhorgászokat (Infostart)
Tizenegy orosz lékhorgászt sikerült kimenteni egy sodródó jégtábláról az Ohotszki-tengeren, Szahalin partjainál; társaikat még keresik. A hatóságok szerint 15 horgász került bajba tegnap, akik a figyelmeztetések ellenére a veszélyes, töredezett parti jégre merészkedtek, és jégtábláik négy kilométerre kisodródtak a parttól. A rossz idő miatt eddig nem tudták bevetni a helikoptereket, a horgászokat…
márc. 14
9:27
Elraboltak egy kínai halászhajót Afrika partjainál (Infostart)
Kínai halászhajót raboltak el kalózok Kamerun partjainál, a Guineai-öbölben. A nyugat-afrikai tengeri rablók eddig nem követtek el jelentős akciókat, mint szomáliai társaik, de tengerhajózási szakértők szerint mind nagyobb kockázatot jelentenek az olajban gazdag térségben.
márc. 14
9:29
Mindkét elnök szerint aláírható a START-szerződés (Infostart)
Meg lehet kötni és alá lehet írni az új START-szerződést az amerikai és az orosz elnök szerint. Barack Obama és Dmitrij Medvegyev telefonon egyeztetett egymással, a megbeszélésen szóba került a hadászati támadófegyverekről szóló új megállapodás előkészítésének befejező szakasza mellett több nemzetközi kérdés is.
márc. 14
9:31
Oroszországban részleges regionális és helyi képviselő-testületi választást tartanak (Infostart)
Oroszországban részleges regionális és helyi képviselő-testületi választást tartanak. Mintegy 32 millió választó 75 régióban adhatja le voksát; a legtöbb helyet várhatóan az állami dumában több mint kétharmados többséggel rendelkező Egységes Oroszország Párt szerzi meg.
márc. 14
9:33
Vereséget szenvedhet Sarkozy pártja (Infostart)
Regionális választásokat tartanak Franciaországban; a több mint 44 millió választópolgár a 26 regionális parlament összetételéről dönt.
márc. 14
9:33
Európa kulturális fővárosa szeretne lenni Kolozsvár (Kitekintő)
A kincses város is versenybe száll az Európa Kulturális Fővárosa címért, jelentette be szerdán tartott sajtótájékoztatóján Sorin Apostu, Kolozsvár polgármestere.
márc. 14
9:35
Vizsgálóbizottság felállítását rendelte el az izraeli miniszterelnök (Infostart)
Vizsgálóbizottság felállítását rendelte el az izraeli miniszterelnök annak kiderítésére, miként történhetett meg az új jeruzsálemi lakásépítések bejelentése Joe Biden amerikai alelnök közel-keleti közvetítő útja alatt.
márc. 14
9:51
Álrendőrök raboltak ki három fiatalt (Kitekintő)
Álrendőrök raboltak ki három tizenéves kassai fiút a város Vitalina kiskertövezetében. Azt parancsolták nekik, térdeljenek le, majd elvették a náluk lévő mobiltelefonokat és más értéktárgyakat, összesen ezer euró kárt okozva.
márc. 14
9:54
Vérfürdő Mexikóban (Kripto Akadémia)
Több mint kéttucat ember halt meg Mexikó csendes-óceáni partvidékén, Guerrero államban szombaton drogkartellekkel vívott összecsapásokban.
márc. 14
10:27
A lemondás démona (Kitekintő)
Képzeljünk el egy országot, ahol mindenki politikus szeretne lenni. Ha egy ilyen államban valaki fontos posztra kerül, elég egy apró hiba, és az illetőt azonnal elnyeli a történelem bűzös lefolyócsöve.
márc. 14
10:29
A liberálisok dönthetik el a válsztást (Kitekintő)
Az angol Liberáldemokrata Párt nem tartja reálisnak a koalíciós szövetséget egyik nagy párttal sem
márc. 14
10:48
Sokkoló: két szőke nő a gyilkolni kész titkos sejtben (168 Óra Online)
A hatóságok már nem elszigetelt esetekről, hanem tendenciáról beszélnek. Az iszlám gyökerű terrorizmus elérte és kezdi behálózni az amerikai fehér középosztályt. Az elmúlt napokban a hatóságok két olyan amerikai állampolgárságú, iszlám vallású nőt is elfogtak, akik terrorcselekményeket akartak elkövetni az USA-ban, Európában és a Közel-keleten. A hír sokkolta Amerikát.
márc. 14
11:06
Ma választ Oroszország (Kripto Akadémia)
Oroszországban vasárnap tartják az évi két egységes választási nap egyikét: ezúttal mintegy 32 millió állampolgár - a választásra jogosultak mintegy harmada - adhatja le voksát 75 régióban a regionális és helyi képviselő testületek mintegy 40 ezer tagjára, s a legtöbb helyet várhatóan az állami dumában több mint kétharmados többséggel rendelkező Egységes Oroszország Párt szerzi majd meg.
márc. 14
11:21
Japánban 6,6-os erősségű földrengést észleltek (Infostart)
Erős, a Richter-skála szerint 6,6-es földrengés rázta meg Japán északi részét; az onnan 240 kilométerre délre fekvő Tokióban is számos épület megremegett.
márc. 14
11:39
Elzárásra ítéltek kilenc szerbet koszovói gyilkosságok miatt (Infostart)
Börtönben történő elzárásra ítélt a belgrádi vizsgálóbíró kilenc szerb férfit, akiket a koszovói háború idején elkövetett gyilkosságokkal gyanúsítanak.
márc. 14
11:39
Íme, az eddigi leghatásosabb fogyókúra! (Kitekintő)
A túlsúlyos amerikaiakra nem hatnak a kóros elhízás veszélyeiről szóló rémhírek, ezért a szakemberek most a pénztárcájukat veszik célba, drasztikusan megemelve az egészségtelen ételek áfáját.
márc. 14
11:41
Négy fiatal meghalt Rómában egy diszkóban (Infostart)
Négy fiatal szörnyethalt vasárnapra virradóra Rómában egy tűz következtében, amely egy diszkóként működő szuterén helyiségben lobbant fel az olasz főváros központi részén - jelentette az olasz média.
márc. 14
11:57
Csökkent a külkereskedelmi hiány (Kitekintő)
Románia kereskedelmi hiánya januárban közel 38,5 százalékkal csaknem 427 millió euróra csökkent, 2008 novembere óta első alkalommal nőtt az import majdnem 4,5 százalékkal és közel 20 százalékkal az export, derült ki az Országos Statisztikai Intézet pénteki közleményéből.
márc. 14
12:00
Erős földrengés Japánban (Metropol)
Erős, a Richter-skála szerint 6,6-os földrengés rázta meg vasárnap Japán fő szigete, Honsu keleti partvidékét, az epicentrumtól 240 kilométerre délre fekvő Tokióban is több épület megremegett.
márc. 14
12:00
Hamász-vezér került rács mögé (Kripto Akadémia)
Az izraeli biztonsági erők vasárnapra virradóra őrizetbe vették a Hamász radikális palesztin szervezet katonai szárnyának egyik ciszjordániai vezetőjét - jelentette az izraeli média.
márc. 14
12:02
Ítéletidő New York-ban: százezrek maradtak áram nélkül (Kripto Akadémia)
Az orkánerejű szélvihar és a heves esőzés miatt egy időre több százezer ember számára szakadt meg az áramellátás New York térségében - jelentette internetes oldalán vasárnap a The New York Times.
márc. 14
12:15
Vádat emeltek egy volt boszniai rendőrparancsnok ellen (Infostart)
Szarajevóban vádat emeltek egy boszniai szerb férfi ellen több mint ezer srebrenicai muzulmán 1995-ben történt lemészárlása miatt.
márc. 14
12:17
Járadékot kap több tízezer volt keletnémet politikai fogoly (Infostart)
Húsz évvel a német egység helyreállítása után járadékot kap mintegy 37 ezer egykori keletnémet politikai fogoly.
márc. 14
12:33
Borzalmas vérengzést rendeztek a hétvégén (Kitekintő)
Véres merényletsorozat történt a hétvégén Afganisztánban, ezzel egy időben újabb törzsi ellentétek gyengítik a tálibokkal való kiegyezés lehetőségét.
márc. 14
12:51
Kiugrott a harmadikről a kisfiú (Kitekintő)
Kiugrott harmadik emeleti lakásuk ablakán egy ötéves kisfiú Komáromban - adta hírül szombat esti híradójában a Markíza televízió. Szerencsére túlélte az esést, felállt, és hazament.
márc. 14
12:54
Járadékot kapnak a keletnémet politikai foglyok (Metropol)
Húsz évvel a német egység helyreállítása után járadékot kap mintegy 37 ezer egykori keletnémet politikai fogoly.
márc. 14
13:12
Újabb földrengés, ezúttal Japánban (Kripto Akadémia)
Erős, a Richter-skála szerint - az első adatok szerint - 6,6-os földrengés rázta meg vasárnap Japán északi részét, az onnan 240 kilométerre délre fekvő Tokióban is számos épület megremegett.
márc. 14
13:27
Slotáéknak betehet a hazafias törvény (Kitekintő)
A pozsonyi parlament utolsó előtti ülésszakán a koalíció főleg olyan törvényeket fogadtatott el, melyeket aztán felhasználhat a választások előtti kampányharcban.
márc. 14
13:30
Uniós mentőcsomag készül Görögországnak (Metropol)
Milliárd eurós nagyságrendű mentőcsomagot állítanak össze Görögország számára brüsszeli illetékesek hétvégi sajtóértesülések szerint.
márc. 14
13:45
Milliárd eurós nagyságrendű uniós mentőcsomag a görögöknek (Infostart)
Milliárd eurós nagyságrendű mentőcsomagot állítanak össze Görögország számára Brüsszelben. Sajtóértesülések szerint a súlyos adósságválsággal küszködő dél-európai ország megsegítéséről hétfői értekezletükön dönthetnek az euróövezeti pénzügyminiszterek.
márc. 14
13:47
Tovább csökkent a brit konzervatívok előnye (Infostart)
Tovább csökkent a vasárnap ismertetett legújabb felmérések szerint az ellenzéki brit Konzervatív Párt támogatottsága, elsősorban azért, mert sokan tartanak a toryk által szükségesnek nevezett gazdasági megszorító intézkedésektől, így adóemelésektől.
márc. 14
14:03
Egyre kevesebb roncsautót importálnak (Kitekintő)
Harmadára esett vissza a Németországból Romániába behozott autók száma, köszönhetően a mindkét országban működő roncsautó-programnak - áll a német Szövetségi Statisztikai Iroda felmérésében.
márc. 14
14:06
Koszovói háború: szerb gyilkosokat juttattak rács mögé (Kripto Akadémia)
Börtönben történő elzárásra ítélt a belgrádi vizsgálóbíró kilenc szerb férfit, akiket a koszovói háború idején elkövetett gyilkosságokkal gyanúsítanak.
márc. 14
14:21
Szlovákia a földvásárlási moratórium meghosszabbítását kéri (Infostart)
Az uniós külföldiekre vonatkozó termőföld-vásárlási moratórium meghosszabbítását kéri az Európai Uniótól Szlovákia - jelentette be a pozsonyi kormány mezőgazdasági minisztere. Vladimír Chovan közölte: az új tagállamokkal közösen kívánja benyújtani a kérelmet az európai közösséghez.

Keresés