2010. március 30. kedd

márc. 30
5:00
Érlelődnek a banki különadók (Napi)
márc. 30
6:18
Bízik a győzelemben Barack Obama (Kripto Akadémia)
Rövid és nyilvánvalóan biztonsági okokból előre be nem jelentett látogatást tett Barack Obama vasárnap Afganisztánban. Elnökként először járt a közép-ázsiai országban. Obama a bagrami légitámaszponton szállt le, onnan helikopterrel repült tovább Kabulba, ahol megbeszélést folytatott afgán kollégájával, Hamid Karzaival.
márc. 30
6:36
Nem tetszik mindenkinek a Nyitott Égbolt (Kitekintő)
Az EU és az Egyesült Államok a múlt héten egyetértésre jutott abban, hogy a jövőben elmozdítják a piaci hozzáférés útjában álló akadályokat, és jobban összehangolják biztonsági és környezetvédelmi előírásaikat.
márc. 30
6:36
Üres a görög húsosfazék (Kripto Akadémia)
Mint a legutóbbi brüsszeli EU-csúcson kiderült, az Európai Uniónak és a Nemzetközi Valutaalapnak kell a pénzügyi válság által sújtott és az államcsőd által fenyegetett Athén hóna alá nyúlnia. Ugyanakkor folyamatosan érkeznek a hírek a baj elhárítására hivatott görög megszorító intézkedésekről és az ezeket követő - olykor erőszakos - tiltakozó akciókról. De vajon hogyan jutott idáig Görögország?
márc. 30
6:54
Holtpontra került a francia elnök népszerűsége (Kripto Akadémia)
Dominique De Villepin bosszút forral Nicolas Sarkozy ellen. Le akarja taszítani a trónról. Esélyei nem is rosszak, jelenleg a megkérdezettek nagyobbik része szerint neki kellene képviselni a konzervatívokat a 2012-ben megrendezendő elnökválasztáson, s nem Sarkozynek.
márc. 30
7:06
Obama szerint túl lassú az előrehaladás Afganisztánban (Infostart)
"Túl lassú az előrehaladás" Afganisztánban a korrupció és a kábítószer-kereskedelem elleni harc terén - mondta Barack Obama amerikai elnök az NBC televíziónak, miután visszatért az ázsiai országban vasárnap tett villámlátogatásáról.
márc. 30
7:12
Gazdasági stratégia: eddig ötből három (Kitekintő)
Az Európai Tanács pénteken megállapodott a hivatalosan júniusban elfogadandó új gazdasági stratégia fő paramétereiről.
márc. 30
7:42
Külföldi támogatással hajtották végre a moszkvai merényleteket? (Infostart)
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint nem zárható ki, hogy a hétfői moszkvai metrórobbantásokat külföldi támogatással hajtották végre. Hillary Clinton amerikai külügyminiszter is azt hangsúlyozta egy lapinterjúban, hogy a terrorista mozgalmak kapcsolatban állnak egymással és közös ellenségeink. Közben 39-re emelkedett a halálos áldozatok száma.
márc. 30
7:48
A magyarok mindössze 5 százaléka sportol rendszeresen (Kitekintő)
Az európaiak 40, a magyarok 23 százaléka sportol hetente legalább egyszer, miközben az uniós állampolgárok negyede szinte teljesen inaktív – derül ki a sport és fizikai tevékenységről készült speciális Eurobarometer felmérésből, amelyet hétfőn tettek közzé Brüsszelben.
márc. 30
7:48
Obama: túl lassú az előrehaladás Afganisztánban (Metropol)
„Túl lassú az előrehaladás” Afganisztánban a korrupció és a kábítószer-kereskedelem elleni harc terén - mondta Barack Obama amerikai elnök az NBC televíziónak, miután visszatért az ázsiai országban vasárnap tett villámlátogatásáról.
márc. 30
7:48
Júniusban indul a kandahári hadjárat (Kripto Akadémia)
Júniusban kezdődik a NATO-erők és az afgán hadsereg Kandahár elleni offenzívája - közölte egy amerikai katonai vezető.
márc. 30
7:50
Szorosabbra fűzné a szálakat az USA és Kína között Obama (Kripto Akadémia)
Az Egyesült Államok a Kínával való konstruktív kapcsolatok további fejlesztését szorgalmazza - közölte Barack Obama amerikai elnök Kína új washingtoni nagykövetével.
márc. 30
8:06
Gyásznap Moszkvában, nő az áldozatok száma (Metropol)
Moszkvában kedden gyásznapot tartanak a metróban előző nap elkövetett robbantásos merényletek áldozatainak tiszteletére: nagyon sok házon félárbocra engedett, fekete szalaggal átkötött zászló leng, a lapok a szokásos viccrovatok nélkül jelentek meg, és a két érintett állomásnál egyre több a virág és a mécses.
márc. 30
8:24
Felborulhat az egyensúly! Hatalmat követelnek a törökök (Kitekintő)
Angela Merkel német kancellár kétnapos hivatalos látogatáson tartózkodik Törökországban. A jelentések szerint Merkel az uniós csatlakozás helyett "stratégiai partnerséget" ajánlott a két kontinensen átívelő országnak. A törökök nem repesnek az ötletért.
márc. 30
8:39
Mégis magyarokat vertek Dunaszerdahelyen (Kitekintő)
Ha eddig bárki is kételkedett abban, hogy 2008. november elsején Dunaszerdahelyen a DAC-Slovan labdarúgó mérkőzésen a rendőrség magyarverést produkált, mára minden kételye eloszlott.
márc. 30
9:15
Újabb egyházi botrány - ismét szexuális zaklatás (Kitekintő)
Éveken át húzódott Marcial Maciel, egy mexikói szerzetesrend alapítójának pere - most azonban, két évvel a halála után végül kihirdették: bűnösnek találták több szexuális zaklatás ügyében.
márc. 30
9:15
Nem enged az orosz kormány (Metropol)
Az első hírekből és információkból arra lehet következtetni, hogy nagy valószínűséggel csecsenek vagy észak-kaukázusiak lehettek a megrendelők és az elkövetők. Az akció biztos, hogy nem fogja engedményekre kényszeríteni az orosz kormányzatot.
márc. 30
9:18
Sarkozyvel tárgyal ma Obama (Kripto Akadémia)
Barack Obama amerikai elnök kedden a Fehér Házban fogadja francia kollégáját, Nicolas Sarkozyt: a tárgyalások napirendjén Irán, Afganisztán, Pakisztán, a Közel-Kelet, valamint a globális gazdasági kihívások szerepelnek.
márc. 30
9:20
Nácik akarták megölni Obamát (Kripto Akadémia)
Bűnösnek vallotta magát a Barack Obama amerikai elnököt még a választási kampány idején halálosan megfenyegető 21 éves neonáci.
márc. 30
9:30
Ennyi lesz egy 3D-s tévé Magyarországon (Napi)
márc. 30
9:32
Csökkent a Swiss Life profitja (Napi)
márc. 30
9:33
A rendőrség vizsgálja Michael Jackson orvosának levelezését (Kitekintő)
A Los Angeles-i rendőrség, amely vizsgálja Michael Jackson halálát, elkezdte a bizonyítékok gyűjtését az énekes egykori orvosa, Conrad Murray ellen, emellett vizsgálja közte és barátnője, Nicole Alvarez közti e-mailes levelezést.
márc. 30
9:35
Szász: „nyitott kaput döngetnek” kihívóim (Kitekintő)
A Magyar Polgári Párt elnöke állítja, bárki számára nyitott az út az elnöki tisztségért.
márc. 30
9:36
Vérfürdő a metróban - Külföldiek segíthették a terroristákat (Kripto Akadémia)
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint nem zárható ki, hogy a hétfői moszkvai metrórobbantásokat külföldi támogatással hajtották végre.
márc. 30
9:48
Az utolsó negyedben szépített a Szurgut (Napi)
márc. 30
9:54
Újabb választások jöhetnek Ukrajnában (Kripto Akadémia)
Az ukrán elnök új parlamenti választások kiírását helyezte kilátásba, ha az alkotmánybíróság kétségbe vonja az új koalíció törvényességét - jelentette be a kijevi államfői hivatal kedden.
márc. 30
10:09
Románia: üzengetések régióügyben (Kitekintő)
Távolsági szóváltásba keveredett a hét végén Kelemen Hunor, az RMDSZ művelődésügyi minisztere és Victor Ponta szociáldemokrata pártelnök a régióátalakítás kapcsán.
márc. 30
10:09
Új választások lesznek Ukrajnában? (Metropol)
Az ukrán elnök új parlamenti választások kiírását helyezte kilátásba, ha az alkotmánybíróság kétségbe vonja az új koalíció törvényességét.
márc. 30
10:11
Az apa szemei előtt zúzta szét a kotrógép (Sokkoló fotók!) (Kitekintő)
Óriási tragédia érte az egyik nagybányai családot, 4 éves kisfiukat az apa szeme láttára zúzta szét egy kotrógép.
márc. 30
10:12
Szabályoznák az északi-sarki hajózást (Kripto Akadémia)
Az Északi-sarki-óceánnal határos öt ország hétfői kanadai tanácskozásán megállapodott az együttműködés erősítésében, mindenekelőtt a sarki vizeken való hajózás szabályozásában.
márc. 30
10:14
Felpörgetné az afganisztáni eseményeket Obama (Kripto Akadémia)
"Túl lassú az előrehaladás" Afganisztánban a korrupció és a kábítószer-kereskedelem elleni harc terén - mondta Barack Obama amerikai elnök az NBC televíziónak, miután visszatért az ázsiai országban vasárnap tett villámlátogatásáról.
márc. 30
10:27
Választások: meglepő a jobboldal eredménye! (Kitekintő)
Az olasz regionális választások végeredménye igen meglepő. A miniszterelnököt körülvevő botrányok és a francia regionális választások példája nyomán sokan a jobboldal vereségét várták. Ennek ellenére nem hogy veszítettek, de meg is erősítették pozíciójukat regionális szinten.
márc. 30
10:45
Fico: Magyarországon nőhet a nacionalizmus (Kitekintő)
A Markíza televízió Testre szabva  című politikai vitaműsorának 2010. március 28-i adásában Robert Fico miniszterelnök és Csáky Pál MKP-elnök találkoztak.
márc. 30
10:48
Washington: Le az atombombákkal! (Kripto Akadémia)
Az Egyesült Államok tárgyalni szeretne Oroszországgal a harcászati nukleáris fegyverek esetleges csökkentéséről - közölte Ellen Tauscher fegyverzetellenőrzési és nemzetközi biztonsági ügyekkel foglalkozó amerikai külügyi államtitkár.
márc. 30
11:03
Még a jelenlegi kormány védi Brüsszelben a magyar földet (Kitekintő)
Előreláthatóan még a jelenlegi kormány fogja átadni Brüsszelben azt a szakmai anyagot, amelyben Magyarország részletesen meg kívánja indokolni, miért kéri a földvásárlási moratórium három évvel történő meghosszabbítását – közölte a BruxInfo kérdésére hétfőn Gráf József, az agrártárca vezetője.
márc. 30
11:03
Búvárok megkísérlik a behatolást az elsüllyedt hajóroncsba (Metropol)
Dél-koreai búvárok túlélők után kutatva kedden megpróbálnak behatolni a múlt héten elsüllyedt hadihajó roncsába.
márc. 30
11:21
Ashton elhelyezte a francia “pókot” (Kitekintő)
A Parlament ellenkezése ellenére Catherine Ashton külügyi megbízott március 25-én bemutatta jelentését, amelyben, francia stílusnak megfelelően egy főtitkárt, és két helyettest helyezett az Unió jövőbeni diplomáciai szolgálatának középpontjába.
márc. 30
11:21
Tálibok felgyújtottak egy iskolát Pakisztánban (Metropol)
Tálibok felgyújtottak egy iskolát Pakisztán északnyugati részén a keddre virradó éjszaka - közölte a rendőrség.
márc. 30
11:21
Kié a fejbe vert szög? (168 Óra Online)
Az egykorvolt Bismarck birodalmi kancellár szerint „aki tudja, hogyan készülnek a törvények és a kolbász – az már nem tud többé nyugodtan aludni.” Akárhogy is: a mindent szabályozni vágyó német pedantéria napjainkig bájos példákkal szórakoztat.
márc. 30
11:39
Csecsemőholttesteket találtak egy kínai folyóban (Metropol)
Kórházi szemét tárolására szolgáló zsákokban huszonegy magzatot, illetve csecsemőholttestet halásztak ki egy kelet-kínai folyóból a Santung (Shandong) tartományi Csining (Jining) városban - adta hírül a Hszinhua hírügynökség kedden.
márc. 30
11:57
Nyolc év után is töretlen az elnök népszerűsége (Kitekintő)
A brazil elnök 2003-mas beiktatása óta, soha nem volt ilyen erős a támogatottsága, egy felmérés szerint a brazilok háromnegyede ítéli meg kedvezően a kormányzását.
márc. 30
11:57
Nyelvbírság egy kis angolért Szlovákiában (Metropol)
Egy élő televíziós műsorban elhangzott három angol mondat miatt büntetett a szlovák frekvenciatanács az Új Szó című pozsonyi napilap keddi száma szerint.
márc. 30
12:00
Külföldre viszik a földet (Kripto Akadémia)
Külföldi befektetők eddig több mint 500 millió eurót költöttek romániai termőföldek és erdők vásárlására. Románia mezőgazdasági földterületének 3-5 százaléka ma már külföldi kezekben van - írta a Ziarul Financiar.
márc. 30
12:02
G8: nem engednének Iránnak a külügyminiszterek (Kripto Akadémia)
A hét legfejlettebb ipari állam és Oroszország (G8) külügyminiszterei "megfelelő és határozott lépéseket" várnak a nemzetközi közösségtől Iránnal szemben a gyanúsnak minősített teheráni atomprogram miatt. Ezt tartalmazza a kétnapos kanadai találkozójukon kiadandó záróközlemény, amelynek tervezetét megkapta helyi idő szerint hétfő este a brit hírügynökség.
márc. 30
12:15
Sztrájkolhatnak az egészségügyi dolgozók (Kitekintő)
Quebec államban szerdán sok ezer dolgozónak jár le a kollektív szerződése. A kormány által felkínált új feltételeket azonban elfogadhatatlannak tartják, így akár sztrájkra is sor kerülhet.
márc. 30
12:15
Táblaháború Sepsiszentgyörgyön (Metropol)
Törvénytelenek a sepsiszentgyörgyi turisztikai látványosságok felé eligazító táblák, állapította meg lakossági feljelentés nyomán a romániai Kovászna megye prefektusa. A táblákon felül szerepel a magyar és csak alatta a román felirat.
márc. 30
12:18
Csernobil: több tízezer áldozatot ápoltak Kubában (Kripto Akadémia)
A csernobili atomerőmű-robbanás mintegy 25 500 áldozatát ápolták ingyen az elmúlt húsz évben Kubában - közölték helyi idő szerint hétfőn a szigetország hatóságai.
márc. 30
12:36
Gyásznap Moszkvában - 39 halott (Kripto Akadémia)
Moszkvában kedden gyásznapot tartanak a metróban elkövetett robbantásos merényletek áldozatainak tiszteletére: nagyon sok házon félárbocra engedett, fekete szalaggal átkötött zászló leng, a lapok a szokásos viccrovatok nélkül jelentek meg, és a két érintett állomásnál egyre gyűlik a sok virág és mécses.
márc. 30
12:48
A vevő dönti el mi mennyibe kerül a tőzsdebárban (Napi)
márc. 30
12:51
Csökkent a japán ipari teljesítmény (Kitekintő)
A japán kereskedelmi minisztérium által ma közzétett adatok tanulsága szerint hosszú idő után ismét csökkent az ipari szektor által megtermelt hozzáadott érték hó/hó szinten, miután kiderült, hogy februárban 0.9%-kal esett az ipari teljesítmény januárhoz képest

Keresés