2010. március 19. péntek

márc. 19
0:00
Visszautasította Svájc pénzét Kadhafi fia (Kripto Akadémia)
Moammer Kadhafi líbiai vezető fia, Hannibal csütörtökön elutasította Genf kanton hatóságainak az ajánlatát, hogy kártérítést fizetnek a 2008 nyarán történt őrizetbe vételekor készült fényképek közzététele miatt.
márc. 19
1:12
Neonácikat csuktak le (Kripto Akadémia)
Két és fél éves börtönbüntetéstől két hónap felfüggesztett szabadságvesztésig terjedő ítéleteket hozott a Párizs közeli Evry büntetőbírósága egy neonáci ideológiát valló fegyveres csoport tizenkét tagja ellen csütörtökön.
márc. 19
5:42
Világpolgár az orosz Hasek (Kripto Akadémia)
Vojnovics a világ egyik legszellemesebb és legkevésbé beskatulyázható írója. Volt lakatos, dolgozott falusi pártmunkásként, és tanított amerikai egyetemen. A Brezsnyev-korszakban majdhogynem elmegyógyintézetbe zárták, mint sok más értelmiségit, majd száműzték.
márc. 19
6:00
Ötmilliárdos gyógyszeripari beruházás Gödöllőn! (Napi)
márc. 19
6:36
Ezerhatszáz telekbe kerülne az izraeli-palesztin béke (Kitekintő)
Az amerikai-izraeli kapcsolatokat válság fenyegeti, Obama az izraeli telepépítések felfüggesztésében látja a megoldást.
márc. 19
6:36
Ugrott a fizetése! A magyarok álltak bosszút Slotán? (168 Óra Online)
A szlovák parlament hivatala megvonta a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnökétől a februári fizetést, mivel októberben nem vett részt az emberjogi bizottság ülésén.
márc. 19
7:12
Gazdaságkutató: szomszédok, mégsem ismerik egymást (Kitekintő)
Ausztria keleti tartományai és a nyugat-dunántúli területek egymás közvetlen szomszédságában élnek, az unió nyújtotta együttműködési lehetőségeket, mégsem használják ki kellőképpen, az Osztrák Gazdaságkutató Intézet elemzésében Smahó Melinda. A szerző úgy véli, hogy a tudás globalizálódása mentén elvesznek a földrajzi közelségből származó előnyők a regionális együttműködések terén.
márc. 19
7:12
Banderas az ENSZ új arcai között (Kripto Akadémia)
Antonio Banderas lesz az ENSZ egyik új kampányarca.
márc. 19
7:48
Magyarul tanulhatják a román történelmet (Kitekintő)
Közvitára bocsátotta Daniel Funeriu miniszter az új oktatásügyi törvénytervezetet, amelyet a román kormány tegnapi ülésén pozitívan véleményezett.
márc. 19
8:24
Egész Európa bajba kerülhet (Kitekintő)
Március 15-én a pénzügyminiszterek találkozóján meghatározásra kerültek a görög mentőcsomag irányvonalai. A segélyt érintő döntés egységes volt, mégis újabb parázsvitát eredményezett Párizs és Berlin között. A feszültség okait elemezte a Kitekintő.
márc. 19
8:42
A Google hétfőn elköszönhet Kínától (Napi)
márc. 19
8:42
Kim Dzsong Il három éven belül meghal? (Infostart)
Orvosi információkra alapozva egy magas rangú amerikai diplomata azt állítja, Kim Dzsong Il 2013-ban már nem fog élni.
márc. 19
8:42
Félmeztelenül pózolt az ismert brit modell (Képpel!) (Kitekintő)
A 22 éves Rosie Huntington-Whiteley, a legfelkapottabb brit modell megmutatta volt szerelmének, Olivier Martinez francia színésznek, mit is vesztett valójában a szakításuk miatt.
márc. 19
8:44
Hátrány magyarnak lenni (Kitekintő)
Nagyon kedves emberek. Nehezen barátkoznak. Ezt azzal magyaráztam én, hogy ki voltak közösítve. Éreztették velük, hogy csángók...
márc. 19
8:46
Az EU külső kontroll alá vetné magát (Kitekintő)
Ha az EU aláírja az Emberi Jogok Európai Egyezményét, akkor  bármelyik állampolgára beperelheti Strasbourgban.
márc. 19
9:36
Bíróság elé állítanák a fekete március felelőseit (Kitekintő)
Amint az 1989-es decemberi rendszerváltás körülményeit is vizsgálják, az 1990-es márciusi események ügyét is újból meg kell nyitni, és megtalálni az igazi felelősöket – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Smaranda Enache, a Pro Europa Liga (PEL) társelnöke.
márc. 19
9:36
Jézus Krisztus a szekrényajtón (Metropol)
Különös jelenésre lett figyelmes egy tornai (Turna nad Bodvou, Kelet-Szlovákia)) roma család: a szobájukban álló régi szekrény ajtaján Jézus Krisztus és Szűz Mária alakját vélték felfedezni - írja az Új Szó című szlovákiai magyar napilap pénteken.
márc. 19
9:54
Elkerülhettük volna az összeomlást? (Napi)
márc. 19
9:54
Elkészült a hazafias törvény végrehajtó rendelete (Kitekintő)
Ha a szlovák köztársasági elnök aláírja a hazafiassági törvényt, az állami iskoláknak már április elsejével késznek kell lenniük a jogszabály érvényesítésére való felkészüléssel.
márc. 19
9:56
Nem szaladhat el a költségvetési hiány (Kitekintő)
A cseh szenátus szerdán jóváhagyott egy 153 milliárd koronás államkötvény-kibocsátást. A pénzügyminiszter szerint jövőre kőbe kell vésni a hiányt.
márc. 19
10:12
Elitta a juhok pénzét, azok meg éhen döglöttek (Kitekintő)
Egy Olt megyei juhász 28 000 lejt (7 000 eurót) költött italra, miközben a falu juhai éhen haltak.
márc. 19
10:12
Feszültségoldó - Netanjahu jövő héten Washingtonba megy (Kripto Akadémia)
Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a jövő héten Washingtonban megbeszélést folytat Hillary Clinton amerikai külügyminiszterrel, hogy megpróbálják elsimítani a két ország viszonyában az elmúlt napokban keletkezett feszültségeket.
márc. 19
10:30
Sehol sem találják a rettegett terroristavezért (Kitekintő)
Láthatóbb vezetésre vágynak az al-Kaida tagjai Osama bin Ladentől – ez derült ki a CIA által elfogott, a terrorszervezet tagjai közötti rádióüzenetekből.
márc. 19
10:30
Kincses Előd: mintha Ceausescu álma teljesült volna (Metropol)
A húsz évvel ezelőtti marosvásárhelyi román—magyar összecsapások "rendezője" Ion Iliescu akkori államfő, Petre Roman akkori miniszterelnök volt, és részük volt benne mindazoknak, akik azt akarták, hogy a közvélemény ne azt firtassa, ki lövetett 1989-ben Temesváron vagy Bukarestben, hanem foglalkozzon a magyar veszéllyel - fejtette ki Kincses Előd a Krónika pénteki számában megjelent interjújában.
márc. 19
10:48
Újabb fordulat a New York-i kormányzóválasztáson (Kitekintő)
A demokrata Steve Levy pártváltása felboríthatja a novemberi választás esélyeit.
márc. 19
10:48
A házasság a szerelem sírásója? Tévhit! (168 Óra Online)
Immár lámpafénynél is merünk szeretkezni, vége a szégyenérzet korának. Gyakrabban csináljuk és szívesebben, mint korábban, nem is szólva aktív korunk kiterjedéséről. Gondtalanok vagyunk a szexben, de nem gondatlanok, nem ismerünk tabukat, de tiszteljük társunkat, miközben egyre merészebben kísérletezünk – állítják azok, akik részt vettek az olaszok szexualitását vizsgáló nagyszabású szociológiai…
márc. 19
11:06
Idén ismét nyereséges lehet a General Motors (Kitekintő)
Chris Liddell, a General Motors (GM) pénzügyi vezérigazgató-helyettese úgy véli, hogy az egykoron legnagyobb autógyártó az idei évtől ismét nyereségessé válhat, lezárva ezzel egy öt évnyi periódust, amely alatt végig veszteséggel működtették a GM-t.
márc. 19
11:24
2020-ra 50% megújuló energiát jósol egy német tanulmány (Kitekintő)
Egy szimuláció szerint egyáltalán nem elérhetetlen ez az arány.
márc. 19
11:24
Pozsony szerint Sólyom követelései nyelvi gettóhoz vezetnének (Kripto Akadémia)
A szlovák kormányfő helyettese szerint Sólyom László államfő követeléseinek megvalósítása, hogy a kisebbségi magyarok idegen nyelvként tanulják a többségi nyelvet, a magyarok még nagyobb elszigeteltségéhez és magyar "nyelvi gettó" kialakításához vezetne.
márc. 19
12:00
Biztosok két-keréken – indul a fenntartható energia hete (Kitekintő)
Az Unió versenyképességének fenntartása érdekében idén öt európai biztos pattan kétkerékre.
márc. 19
12:18
Óriásfelvásárlás a gyógyszeriparban (Kitekintő)
A Teva Pharmaceutical Industries Ltd nemzetközi lapértesülések szerint a legmagasabb ajánlattétellel nyertesként jött ki a Ratiopharm Group Internationalért dúló versenyből.
márc. 19
12:18
A német hírszerzés feltárja náci múltját (Metropol)
A német hírszerzés (BND) első ízben tett hozzáférhetővé olyan titkos aktákat, amelyek a szervezetnek náci terrorszervezetek egykori kiszolgálóival való több évtizedes együttműködésére világítanak rá.
márc. 19
12:36
Bugyijába dugta a kokaint a román csinibaba (Kitekintő)
A római repülőtéren bukott le egy 30 éves román nő, fehérneműjében egy kilogramm tiszta kokainnal. A nő azért lett gyanús a szerveknek, mert mindössze egy kézitáskával jelentkezett vámvizsgálatra, noha Dél-Amerikából érkezett.
márc. 19
12:36
Közel-Kelet - a közvetett tárgyalás is haladás (Kripto Akadémia)
A Moszkvában tárgyaló négyes reményének adott hangot, hogy két éven belül eljuthatnak az arab-izraeli békéhez. Moszkva, Washington, az ENSZ és az EU képviselői felszólították a térség államait a párbeszéd támogatására.
márc. 19
12:54
Ashton gázai útja: egy halálos áldozat (Kitekintő)
Catherine Ashton minössze pár órát töltött a Gázai-övezetben. Olvassa el, mi történt ez idő alatt.
márc. 19
13:12
Beindult a brit autóipari pénzpumpa (Napi)
márc. 19
13:30
Nézze meg, mit ígér Bokros Lajos! (Kitekintő)
A Kitekintő négy részes cikksorozatában utánajár: mit "ajánl" a határon túli magyaroknak az (SZDSZ-)MDF, az MSZP, a JOBBIK és a Fidesz-KDNP? A sorozat első része a liberálisokkal kiegészülő "Magyarok. Függetlenek. Demokraták." programját veszi górcső alá.
márc. 19
13:30
Máris recseg-ropog a német koalíció (Kripto Akadémia)
Még fél éve sincs hatalmon, de már recseg-ropog a német kormánykoalíció. Növekszik a feszültség egyfelelől a kereszténypárti CDU és CSU, másfelől pedig a liberális Szabaddemokrata Párt (FDP) között. A helyzet kiéleződésében oroszlánszerepet játszott az FDP elnöke, Guido Westerwelle. A politikusról, aki egyben az alkancellári és a külügyminiszteri posztot is betölti, egyre többen gondolják úgy,…
márc. 19
13:32
Elsöprő baloldali győzelem várható (Kripto Akadémia)
Mind a 26 francia régióban az ellenzéki baloldal esélyes a győzelemre a regionális választások vasárnapi második fordulójában, de a hagyományosan jobboldali többségű Elzászban bizonytalan a voksolás végső kimenetele.
márc. 19
13:48
Sokkolóhasználat: Magyarország megszegte a szabályokat? (Kitekintő)
Az elektromos sokkoló kiadása Magyarországon szigorúan szabályozott, az eszköz egyértelműen a megelőzést szolgálja, működtetésére nem került sor – hangsúlyozta a BruxInfo megkeresésére az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium. A héten az Amnesty International jelentésben kifogásolta az eszköz esetleges magyarországi alkalmazását.
márc. 19
13:48
A véres március ellenforradalmi kísérlet is volt (Kripto Akadémia)
A húsz évvel ezelőtti marosvásárhelyi véres március nem csupán egy magyarellenes pogrom tervének a része volt, hanem ellenforradalmi kísérlet is, amelynek az volt a célja, hogy leállítsák mindazt, ami Romániában 1989 decembere után megindult - mondta az MTI-nek pénteken Marosvásárhelyen Markó Béla.
márc. 19
13:50
Visszakozna kemény kijelentése után a kormányfő (Kripto Akadémia)
A török kormányfő tompítani igyekezett annak a kijelentésének az élét, amellyel kiutasítással fenyegette meg az országában élő örmények nagyobbik részét.
márc. 19
14:06
IMF segítségre szorul Athén (Kitekintő)
Egyre fogy a görögök ideje, ugyanis Athénnak több mint 20 milliárd eurós finanszírozási igénye van a következő két hónapban, amihez a piacról csak nagyon drágán tud forrást szerezni.
márc. 19
14:06
Emlékmű a magyar-szlovák "kis háború" áldozatainak (Metropol)
Emlékművet állítanak Iglón (Spisská Nová Ves) az 1939. március 23-án kitört magyar-szlovák "kis háború" áldozatainak. Az emlékmű alapkövét pénteken rakták le a kelet-szlovákiai város repülőterén.
márc. 19
14:24
ENSZ nagykövet lett Antonio Banderas (Kitekintő)
Antonio Banderast kinevezték az ENSZ szegénység ellen küzdő jószolgálati nagykövetévé. Banderas a szegénység, az éhínség, az éhhalál, a nők diszkriminálása ellen fog küzdeni többedmagával.
márc. 19
14:24
Több mint fél tonna hulladék fejenként az unióban (Metropol)
Az Európai Unió kelet-európai új tagországai sokkal rosszabban állnak a kommunális hulladékok környezetbarát kezelésében, mint a régi tagországok. Ugyanakkor a "szeméttermelésben" a régi tagországok járnak az élen.
márc. 19
14:42
Vészes energiahiánytól tartanak (Kitekintő)
Energia szűke állhat be a kelet-európai és a közép-ázsiai régióban a következő 5-6 évben –állítja a térségre vonatkozó friss prognózisában a Világbank.
márc. 19
15:18
Nagymagyarország-térképért bírságoltak (Kitekintő)
A kolozsvári rendőrség egyenként 200 lejre büntette azt a három diákot, akiket hétfőn, március 15-én délután szervezőként, egy pannó kihelyezése miatt kísértek be a helyi 1-es számú őrsre.
márc. 19
15:18
Közel-keleti kvartett: Palesztina örül a felhívásnak (Kripto Akadémia)
A Palesztin Hatóság pénteken üdvözölte, hogy a közel-keleti kvartett moszkvai tanácskozásának a résztvevői felkérték Izraelt: fagyassza be a zsidó telepek bővítését. Az izraeli külügyminiszter elutasította a felhívást.
márc. 19
15:20
Ötéves csúcson a szlovákiai munkanélküliség (Kitekintő)
A szlovákiai munkanélküliség idén februárban ötéves csúcsra, 12,97%-ra emelkedett, tájékoztat a Központi Munkaügyi Hivatal.

Keresés