2010. március 19. péntek

márc. 19
0:00
Európa-liga: a Wolfsburg is nyolc között, az összes eredmény egy helyen (She)
Christian Gentner 119. percben lőtt góljával a Wolfsburg hosszabbítás után 2–1-re legyőzte a Rubin Kazanyt, így a német bajnok 3–2-es összesítéssel, utolsóként  jutott tovább a nyolc közé. Táblázatunkban megtekintheti a játéknap összes eredményét és továbbjutóját!
márc. 19
0:04
Blog: Gera-Cannavaro 2-0 - Szöllősi György írása (She)
Újabb írással jelentkezett blogjában Szöllősi György újságíró, aki ezúttal Gera Zoltán Juventus elleni remek teljesítménye kapcsán fejti ki a véleményét.
márc. 19
1:12
Tenisz: Jankovics és Ljubicic is elődöntős Indian Wellsben (She)
A nőknél a szerb Jelena Jankovics harmadikként, a férfiaknál a horvát Ivan Ljubicic elsőként jutott be az elődöntőbe az Indian Wellsben zajló kiemelt tenisztornán. Jankovics az orosz Alisa Klejbanovát verte meg két játszmában, és várja ellenfelét a María José Martínez Sánchez–Samantha Stosur párharcból. Ljubicic szetthátrányból fordítva jutott tovább Juan Mónaco ellen.
márc. 19
1:48
Videó: gólzápor Brémában és Brüsszelben, Torres-dupla Liverpoolban (She)
Brüsszelben hét, Brémában nyolc gól esett csütörtök este az Európa-liga nyolcaddöntőjében. Az Anderlecht Hamburg elleni 4–3-as  győzelme ellenére búcsúzott a sorozattól, míg a Valencia idegenben lőtt góllal jutott tovább, miután 4–4-es döntetlent játszott a Werder Bremennel. A Liverpool Steven Gerrard büntetőből szerzett góljával és Frenando Torres duplájával 3–0-ra legyőzte a Lille-t, így…
márc. 19
6:36
Sztárfocista köszöntötte a 100 éves DVTK-t (Behaviour)
Az 1970-ben világbajnok brazil futballválogatott oszlopos tagja, Roberto Rivellino levélben köszöntötte az idén 100 éves Diósgyőri VTK-t.
márc. 19
6:54
Németország: 23 Hertha-szurkolót az összes stadionból kitiltottak (She)
A Dárdai Pált foglalkoztató Hertha BSC Németország valamennyi futballstadionjából kitiltatta 23 szurkolóját.
márc. 19
6:54
Janika és oroszlánja győzni készül (Behaviour)
Igencsak húzónévvel erősödött a hazai ralibajnokság: visszatér és rögtön a bajnoki címet veszi célba ifjabb Tóth János és navigátora, Tagai Róbert.
márc. 19
6:56
Véget ért az angol dominancia? (Behaviour)
A papírforma eredményekkel zárult szerdai meccsekkel - Barcelona-Stuttgart 4-0, Bordeaux-Olympiakosz 2-1 - eldőlt, mely nyolc alakulat szerepelhet a Bajnokok Ligája 2009/2010-es kiírásának negyeddöntőjében. Sorsolás ma, Nyonban.
márc. 19
7:12
NBA: Wade 36 pontja kevés volt a Magic ellen, nyert a Denver (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 137. játéknapján két mérkőzést rendeztek. Dwyane Wade hiába dobott 36 pontot, csapata, a Miami Heat hosszabbításban kikapott az Orlandótól. A Denver hazai pályán győzött a New Orleans ellen.
márc. 19
7:14
NHL: nyert a Pittsburgh, kikapott a Washington és a San Jose (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) 146. játéknapján a bajnok Pittsburgh könnyedén nyert Bostonban, a Chicago pedig Los Angelesben, ugyancsak 3–0-ra. Kikapott többek között a Washington, a New Jersey és a San Jose is, míg egymás után a hetedik győzelmét szerezte meg a Phoenix.
márc. 19
7:30
Tenisz: Nadal és Stosur is négy közé jutott Indian Wellsben (She)
A spanyol Rafael Nadal két szettben legyőzte a cseh Tomás Berdychet, és ezzel bejutott az elődöntőbe az Indian Wellsben zajló férfitornán; a négy között a horvát Ivan Ljubicic lesz az ellenfele. Ugyanitt a hölgyeknél az ausztrál Samantha Stosur megverte a spanyol Martínez Sánchezt, ő a folytatásban a szerb Jelena Jankoviccsal találkozik majd.
márc. 19
8:42
Olaszország: eltiltották a maffiavezért gyászoló labdarúgókat (She)
Az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) fegyelmi bizottsága a San Luca együttesének 16 játékosát eltiltotta két mérkőzésre, mert azok még novemberben fekete szalaggal emlékeztek Antonio Pellére, a calabriai maffiavezérre.
márc. 19
9:00
Európa-liga: Dempsey szerint Gera bizonyította a klasszisát (She)
Története egyik legnagyobb győzelmét aratta csütörtök este a Fulham, amely hazai pályán 4–1-re elintézte a Juventust, így 5–4-es összesítéssel búcsúztatta az olasz csapatot, és bekerült az Európa-liga negyeddöntőjébe. A továbbjutást jelentő találatot az amerikai Clint Dempsey lőtte, aki azonban nem feledkezett meg a két gólt szerző Gera Zoltánról sem
márc. 19
9:18
Juventus: Zebina dühös a „zebrák” rasszista szurkolói miatt (She)
A Juventust erősítő Jonathan Zebina csütörtökön nem a legjobb formáját mutatta a Fulham elleni idegenbeli Európa-liga-mérkőzésen – csapata négy gólt kapott, őt pedig az utolsó percekben Damien Duff megrúgásáért kiállították –, amiben az is közrejátszhatott, hogy elmondása szerint a találkozó kezdetétől rasszista szurkolói megnyilvánulások célpontja volt. A francia védő a Juventus-drukkerek egy…
márc. 19
9:54
Videoton: Présinger felépült a sérüléséből, szombaton játszhat (She)
Présinger Ádám, a Videoton labdarúgócsapatának védője még februárban szenvedett combhajlítóizom-húzódást, de mostanra rendbe jött, és szombaton pályára lép az NB II-es csapatban.
márc. 19
10:12
Libertadores-kupa: könnyedén győzött a Sao Paulo a Nacional ellen (She)
A Libertadpres-kupában magyar idő szerint péntek hajnalban a Sao Paulo 3–0-ra győzött a paraguayi Nacional ellen. Egy másik brazil gárda, az Internacional gól nélküli döntetlent játszott az uruguayi Cerro otthonában.
márc. 19
10:30
Soproni Liga: az újpesti Takács Zoltán meghallgatást kért az MLSZ-től (She)
Az Újpest labdarúgócsapatának játékosa, Takács Zoltán meghallgatást kért a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottságától – adta hírül a klub hivatalos honlapja.
márc. 19
10:30
Dopping miatt eltiltották, szülővárosa kitüntette a spanyol kerékpárost (Behaviour)
Pár nappal azután, hogy véglegessé vált, doppingvétség miatt jövő májusig nem versenyezhet Olaszországban, tavalyi teljesítményéért szülővárosában, Murciában elismerésben részesült Alejandro Valverde spanyol kerékpáros.
márc. 19
10:48
Ökölvívás: Haye korán akar végezni első kihívójával, Ruizzal (She)
Április 3-án kötelező kihívója, az amerikai John Ruiz ellen védheti meg első ízben David Haye az orosz Nyikolaj Valujevtől elhódított nehézsúlyú világbajnoki címét a Bokszvilágszövetségnél (WBA). A brit bunyós menedzsere kiütést ígér Ruiznak.
márc. 19
10:50
Jégkorong: Szuper Levente a nyáron kapusiskolát indít Káposztásmegyeren (She)
A magyar jégkorong-válogatott és a német bajnokságban szereplő Hannover Scorpions kapusa, Szuper Levente a nyáron kapusiskolát nyit a káposztásmegyeri Ice Centerben – adta hírül a Magyar Jégkorongszövetség honlapja.
márc. 19
11:42
Szexi üzenetek Woods szeretőjétől (Behaviour)
A korábbi pornós, Joslyn James több mint száz olyan, túlnyomó részben szexuális tartalmú sms-t tett közzé honlapján, melyeket - állítása szerint - a golfozó Tiger Woodstól kapott korábban.
márc. 19
12:00
Libertadores-kupa: meghalt egy szurkoló utcai összecsapásban (She)
Utcai összecsapásban életét vesztette a kolumbiai Independiente Medellin labdarúgócsapatának egyik szurkolója.
márc. 19
12:02
Vb 2010: Parreira szerint az ő csapata, Dél-Afrika a leggyengébb (She)
Carlos Alberto Parreira szerint az általa irányított dél-afrikai válogatott a leggyengébb a nyári labdarúgó-világbajnokságon részt vevő afrikai alakulatok közül.
márc. 19
12:18
Moto GP: Valentino Rossi továbbra is verhetetlen a teszteken (She)
A gyorsaságimotoros-világbajnokság idénynyitója előtti teszteken eddig az olasz világbajnok, Valentino Rossi volt a leggyorsabb. Csütörtökön Katarban folytatódtak a tesztek, amelyeken ismét a Yamaha versenyzője érte el a legjobb időt.
márc. 19
12:20
Liverpool: Torres lassan újra a régi lesz - Rafa Benítez (She)
Rafa Benítez, a Liverpool menedzsere szerint csapata jól teljesített a tegnapi labdarúgó Európa-liga-meccsen, amelyen Fernando Torres két és Steven Gerrard egy góljával legyőzték a Lille-t, így 3–1-es összesítéssel továbbjutottak. A szakember kiemelte: úgy tűnik, spanyol csatára kezdi visszanyerni  korábbi formáját.
márc. 19
12:36
Chelsea: Roman Abramovics pert nyert egy olasz újság ellen (She)
Roman Abramovics pert nyert az olasz La Repubblica ellen, amelyet kártérítésre és nyilvános bocsánatkérésre kötelezett egy angol bíróság.
márc. 19
12:38
Bajnokok Ligája: Bayern-MU, Arsenal-Barca a negyeddöntőben (She)
A svájci Nyonban megtartották a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének sorsolását, amelyen kiderült, hogy biztosan lesz francia csapat az elődöntőben, mivel a Lyon a Bordeaux-val csap össze. A Bayern München a Manchester Uniteddel, az Arsenal pedig a Barcelonával került szembe, míg az Inter a CSZKA Moszkvával játszik.
márc. 19
12:40
Kerékpár: Lance Armstrong nem indul a Milánó-San Remo versenyen (She)
Az amerikai Lance Armstrong gyomorfertőzése miatt nem vesz részt a Milánó–San Remo versenyen, amely 298 kilométeres hosszával a leghosszabb egynapos kerékpárverseny. A Radio Shack-csapat a japán Fumijuki Beppuval helyettesíti a hétszeres Tour de France-győztest.
márc. 19
12:54
Bayern-Man United és Arsenal-Barcelona szuperrangadók a BL-ben (Infostart)
A címvédő Barcelona az Arsenallal, míg a Bayern München a Manchester Uniteddel találkozik a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőben - derült ki az UEFA nyoni központjában tartott sorsoláson. Ezzel megismétlődik a 2006-os és az 1999-es döntő párosítása.
márc. 19
12:54
BL: összejöhet a tavalyi döntő (Metropol)
Az Arsenallal találkozik a címvédő FC Barcelona a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A pénteki, nyoni sorsoláson a nyolc között szerepelő két francia csapat, azaz az Olympique Lyon és a Girondins Bordeaux összekerült egymással.
márc. 19
13:12
Manchester City: Mancini listáján Daniele De Rossi az első (She)
A Manchester City menedzsere, az olasz Roberto Mancini listát írt a klub vezetői számára azokról a játékosokról, akiket meg szeretne szerezni a nyári átigazolási időszakban. A névsorban a Roma középpályása, Daniele De Rossi az első a Corriere dello Sport szerint.
márc. 19
13:12
Klicsko harcra kész (Behaviour)
Az ukrán nehézsúlyú ökölvívó-világbajnok, Vlagyimir Klicsko türelmetlenül várja, hogy szombaton, Düsseldorfban összecsapjon az amerikai Eddie Chambers-szel, és legyőzze korábbi edzőpartnerét.
márc. 19
13:30
Vörösök vasárnapi rangadója (Infostart)
Vasárnap délután az angol labdarúgó-bajnokság egyik legnagyobb rangadóját rendezik az Old Traffordon: a Manchester United a Liverpoolt fogadja.
márc. 19
13:30
Európa-liga: Geráék a Wolfsburggal játszanak a negyeddöntőben (She)
Gera Zoltán csapatát, a Fulhamet a német Wolfsburggal sorsolták össze a labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjében.
márc. 19
13:30
Nemes szabadulna Kisteleki örökségétől (Behaviour)
Nemes Ferenc, az MLSZ elnöki feladatait ideiglenesen ellátó alelnök nem szeretné májusnál tovább irányítani a szövetséget. A sportvezető a Népszavának elmondta, nagyon bízik benne, hogy sikerül elnököt találni a szervezet élére és Kisteleki István február 27-i távozása után az ideiglenes szerepvállalás nem nyúlik még tovább.
márc. 19
13:48
A német bajnok vár Geráékra (Infostart)
Gera Zoltán csapata, a Fulham a német bajnok Wolfsburggal találkozik a labdarúgó Európa Liga negyeddöntőjében.
márc. 19
13:48
Bajnokok Ligája: Örülök, hogy elkerültük az MU-t és a Barcát - Figo (She)
Mint ismeretes, az Inter a CSZKA Moszkvával találkozik majd a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Az olasz csapat korábbi játékosa, jelenlegi nagykövete, a portugál Luís Figo a sorsolást követően elmondta, örül annak, hogy elkerülték a Manchester Unitedet és a Barcelonát.
márc. 19
13:48
Klicsko 3 övet is elbukhat Chambers ellen (Metropol)
Az ukrán nehézsúlyú ökölvívó-világbajnok, Vlagyimir Klicsko türelmetlenül várja, hogy szombaton, Düsseldorfban összecsapjon az amerikai Eddie Chambers-szel, és legyőzze korábbi edzőpartnerét.
márc. 19
13:50
Geráék a német bajnokkal találkoznak (Metropol)
Gera Zoltán csapata, a Fulham a német bajnok VfL Wolfsburggal találkozik a labdarúgó Európa Liga negyeddöntőjében.
márc. 19
14:06
Bajnokok Ligája: a Bayern elnöke, Rummenigge négy közé várta az MU-t (She)
Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München elnöke a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének nyoni sorsolását követően elmondta, eredetileg a négy közé várta csapata következő ellenfelét, a Manchester Unitedet, ezért nagy kihívás lesz Sir Alex Ferguson együttese ellen pályára lépni.
márc. 19
14:08
Bajnokok Ligája: Otthon erősek vagyunk - Begiristain (She)
Pikáns leosztásnak ígérkezik az Arsenal–Barcelona versenyfutás a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A két együttes négy évvel ezelőtt Párizsban, a döntőben csapott össze – a katalánok 2-1-re diadalmaskodtak –, míg Thierry Henry mint az Arsenal korábbi kulcsjátékosa, Cesc Fabregas pedig Barcelona-nevelésként egykori klubja ellen lép majd pályára.
márc. 19
14:24
MLSZ: május végén lehet új elnöke a szövetségnek (She)
Május 29-én választhatnak új elnököt a Magyar Labdarúgó-szövetségben (MLSZ), amelynek elnöksége pénteken tartotta az első ülését Kisteleki István február 27-i lemondása óta.
márc. 19
14:24
Zebina: ezeket az embereket meg kell állítani (Behaviour)
Jonathan Zebina, a Juventus védője elnézést kért, amiért illetlenül mutogatott csapata szurkolói felé, amikor a Fulham elleni mérkőzésen kiállították, egyúttal azonban jelezte, hogy a torinói drukkerek rasszista bekiabálásai miatt vesztette el a fejét csütörtök este.
márc. 19
14:26
Bajnokok Ligája: Fabregas nagyon jó barát, de nem a pályán - Piqué (She)
Pikáns leosztásnak ígérkezik az Arsenal–Barcelona versenyfutás a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében. Gerard Piqué, a katalánok Angliát is megjárt védője nagy csatára számít.
márc. 19
14:28
Sífutás: Dario Cologna győzött a férfiak prológján Falunban (She)
Dario Cologna bizonyult a legjobbnak a férfiak 3.3 kilométeres prológján a svédországi Falunban zajló sífutó-világkupadöntőn. A svájci kiválóság szoros küzdelemben győzte le a hazai színekben versenyző Mats Larssont.
márc. 19
14:42
Sífutás: Justyna Kowalczyk nyerte meg a nők prológját Falunban (She)
Justyna Kowalczyk elsőségével ért véget a nők 2.5 kilométeres prológja a svédországi Falunban zajló sífutó-világkupadöntőn. Az olimpiai bajnok lengyel kiválóság fölényesen, 8.7 másodperccel verte meg az ezüstérmes norvég Marit Björgent.
márc. 19
14:42
Pingpongosokat árvereztek Kínában (Behaviour)
Összesen 37,5 millió jüanért (1,07 milliárd forint) kelt el hat férfi és három női asztaliteniszezőnek a játékjoga a kínai szövetség által tartott árverésen, Pekingben.
márc. 19
14:44
Póker: nem jutott magyar a bécsi Spring Festival döntőjébe (She)
A bécsi pókerverseny idei fináléjába nem jutott magyar pókeres. A döntősök listáját Ivo Donev vezeti.
márc. 19
14:46
Zalaegerszeg: Rudnevs visszatér, hétfőn kezdi a rehabilitációt (She)
Noha egy ideig még nem játszhat Artjoms Rudnevs, a ZTE részleges bokaszalag-szakadássdal bajlódó lett labdarúgója, a csatár néhány napos lettországi pihenő után visszatér a klubjához.
márc. 19
14:48
Bajnokok Ligája: az Internél nem becsülik le a CSZKA-t (She)
A Chelsea-t búcsúztató olasz Internazionale az orosz CSZKA Moszkva ellen játszik a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. José Mourinho együttesének papíron aligha van félnivalója, Ernesto Paolillo ügyvezető azonban, aki a milánói küldöttség vezetője volt a nyoni sorsoláson, figyelmeztetett arra: a párharcot nem vehetik félvállról.

Keresés