2010. március 21. vasárnap

márc. 21
0:18
Primera División: Osvaldo duplája okozta a Sevilla vesztét (She)
Kétgólos vereséget szenvedett a Sevilla a spanyol labdarúgó-bajnokság (Primera División) 27. fordulójában.
márc. 21
0:22
Ökölvívás: Vladimir Klicsko megvédte világbajnoki címeit (She)
Vladimir Klicsko megvédte a Bokszvilágszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) nehézsúlyú világbajnoki címét. A düsseldorfi ESPRIT Arénában a 12. menetben K. O.-val végzett kihívójával, Eddie Chambersszel.
márc. 21
1:12
Tenisz: Andy Roddick lesz Ivan Ljubicic ellenfele Indian Wellsben (She)
A hazai pályán szereplő Andy Roddick bejutott a döntőbe az Indian Wellsben zajló tenisztornán.
márc. 21
1:30
NHL: sorozatban ötödször kapott ki az Ottawa Senators (She)
Dallasban szenvedte el sorozatban ötödik vereségét az Ottawa Senators az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) alapszakaszának 148. játéknapján.
márc. 21
4:30
Vége a szerelemnek! (Blikk)
BUDAPEST — Már nem alkot egy párt Knoch Viktor (20) és Heidum Bernadett (21).
márc. 21
6:54
Formula-1: Rosberg piszkos pályára számít Ausztráliában (She)
Nico Rosberg, a Mercedes német pilótája kemény versenyre számít a jövő vasárnap esedékes Formula–1-es Ausztrál Nagydíjon.
márc. 21
6:56
NHL: már nyolc mérkőzést számlál a Phoenix győzelmi sorozata (She)
A Phoenix Coyotes szétlövéssel 5–4-re nyert a Chicago Blackhawks ellen az NHL  148. játéknapján, így már nyolcmeccses győzelmi sorozatnál jár.
márc. 21
7:12
NBA: a Boston Dallasban, a Milwaukee Denverben tudott győzni (She)
Az NBA 139. játéknapjának rangadóján a Boston Celtics idegenben győzte le a Dallast, míg a Milwaukee Buckstól kikapó Denver Nuggets hét mérkőzés után szenvedett újra vereséget hazai pályán.
márc. 21
8:06
Real Madrid: Van der Vaart elismerte, hogy kezezett a gólja előtt (She)
Rafael van der Vaart elismerte, hogy kézzel ért a labdához, mielőtt belőtte volna a Real Madrid egyenlítő gólját a Sporting Gijón elleni szombati bajnokin.
márc. 21
8:42
NFL: Joey Porter az Arizona Cardinalsban folytatja a pályafutását (She)
Joey Porter hátvéd szerződtetésével kárpótolta szurkolóit az elmúlt hetekben több sztárjától is elköszönő Arizona Cardinals.
márc. 21
9:00
Salvador: egyéves eltiltást kapott a saját mezében pályára lépő kapus (She)
Egy évre eltiltották és 250 dolláros büntetéssel sújtották Miguel Montest, Salvador labdarúgó-válogatottjának kapusát, aki a 2009-es Arany-kupán és azt követően is rendszeresen saját szerelésben lépett pályára a szövetség hivatalos mezszállítója, a Mitre által gyártott mez helyett.
márc. 21
9:18
Klicsko kiütötte Chamberst (Metropol)
Az ukrán nehézsúlyú ökölvívó-világbajnok, Vlagyimir Klicsko kiütéssel legyőzte szombat este Düsseldorfban az amerikai Eddie Chamberst, korábbi edzőpartnerét, és ezáltal megtarthatja három világbajnoki övét (IBF, WBO, IBO).
márc. 21
9:36
MLS: létrejött a megállapodás, nem sztrájkolnak a labdarúgók (She)
Az Egyesült Államokban megállapodtak egymással a játékos-szakszervezet és a liga képviselői az ötéves, kollektív szerződés feltételeiről, így elmarad a labdarúgók tervezett sztrájkja, és idejében elrajtolhat a bajnokság.
márc. 21
9:54
Ma lenne 50 éves Ayrton Senna (Metropol)
Az 1994. május 1-jén rendezett San Marinó-i Nagydíjon halálos kimenetelű balesetet szenvedett brazil versenyző 161 futamon indult és 41 győzelmet aratott az autósport elitkategóriájában.
márc. 21
10:12
Amatőr ökölvívás: egy hónap múlva indul a közép-európai csb ötödik idénye (She)
Négy hét múlva Győrben rajtol a BoxingONE Championship, a közép-európai amatőr  ökölvívó-csapatbajnokság ötödik szezonja, amely – a korábbi kiírástól eltérően – egészen az esztendő végéig tart.
márc. 21
10:30
Juventus: a tulajdonos a teljes klubvezetőségtől megválna a nyáron (She)
Az Európa-ligából kieső Juventus tulajdonosa, John Elkann azt fontolgatja, hogy a nyáron nemcsak Alberto Zaccheroni vezetőedzőtől, de a teljes klubvezetőségtől, így Jean-Claude Blanc elnöktől és Roberto Bettega szakmai igazgatótól is elbúcsúzik.
márc. 21
10:48
Labdarúgás: a Soproni Liga és a topligák vasárnapi programja (She)
Tekintse meg az angol, az olasz, a spanyol, a német, illetve a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság vasárnapi menetrendjét!
márc. 21
11:06
Birkózás: Hegedüs Csaba díszoklevelet adott Orosházának (She)
Az ősszel felújított orosházi birkózó-edzőterem a város egykori mesteredzője, Sándor László nevét vette fel. A névadó ünnepségen Hegedüs Csaba, a szövetség elnöke átadta a település vezetőinek azt a díszoklevelet, amely Orosházát birkózóvárossá nyilvánítja.
márc. 21
11:08
Úszás: Hosszú Katinkának centik hiányoztak az elsőséghez (She)
Alig néhány centi hiányzott az Egyesült Államokban tanuló Hosszú Katinkának ahhoz, hogy NCAA-győztesnek, vagyis amerikai főiskolai bajnoknak mondhassa magát: a bajaiak világbajnok úszója 200 yard pillangón szorult csupán egyetlen tizedmásodperccel Elanie Breeden mögé West Lafayette-ben.
márc. 21
11:24
Sakk: hetvenhét éves korában meghalt Bilek István nemzetközi nagymester (She)
Elhunyt Bilek István nemzetközi sakknagymester, mesteredző és szakíró – tudatta vasárnap a család az MTI-vel.
márc. 21
11:42
Rögbi, Hat Nemzet: Grand Slammel nyertek a franciák (She)
A rögbi Hat Nemzet-sorozat 2010-es kiírásának ötödik, utolsó fordulójában a francia válogatott hazai pályán a vártnál nehezebben hozta a kötelező győzelmet Anglia ellen, de így is meglett nemcsak a siker, hanem az újabb tornaelsőség, ráadásul veretlenül. Ezt a sportágban Grand Slamként könyvelik el. Wales biztosan múlta felül az olaszokat, Skócia pedig nem kis meglepetésre az előző kiírás…
márc. 21
11:42
Meghalt Bilek István (Metropol)
A nemzetközi sakknagymester, mesteredző és szakíró Budapesten született 1932. augusztus 11-én. A mesteri címet 1952-ben, az edzői oklevelet 1953-ban szerezte meg, a nemzetközi mesteri címet 1957-ben, a nagymesterit 1962-ben érdemelte ki.
márc. 21
12:00
Meghalt Bilek István (Infostart)
Elhunyt Bilek István nemzetközi sakknagymester, mesteredző és szakíró.
márc. 21
12:00
Roma: Toni szerint a „farkasok” újra bajnokesélyessé léptek elő (She)
Luca Toni szerint a Roma az Udinese elleni 4–2-es diadala után újra jó eséllyel pályázik az olasz labdarúgó-bajnoki címre. Claudio Ranieri csapata – kihasználva az Inter újabb, palermói pontvesztését – négy pontra megközelítette a fekete-kék milánói gárdát.
márc. 21
12:18
Atlétika: a kenyai Teimet nyert az áldozatot is követelő szöuli maratonin (She)
Sylvester Teimet az egyéni legjobbját több mint három perccel megjavítva, új pályacsúccsal győzött a vasárnapi szöuli maratonin.
márc. 21
12:20
Síugrás: osztrák papírformasiker a csapatversenyben a sírepülő-vb-n (She)
Vasárnap a csapatversenyt rendezték meg a szlovéniai Planicán zajló sírepülő-világbajnokságon. A győzelmet a Loitzl, Morgenstern, Koch, Schlierenzauer összeállítású osztrák csapat szerezte meg a norvégok és a finnek előtt.
márc. 21
12:54
Ötven éves lenne Ayrton Senna - emlékező videóval (Infostart)
Ma lenne ötven éves Ayrton Senna, háromszoros világbajnok Formula-1-es versenyző, aki 16 éve egy versenyen vesztette életét.
márc. 21
12:54
Anglia: Buzsáky klubját is megbüntették a doppingvizsgálatok elmulasztásáért (She)
Angliában csaknem száz labdarúgó kerülte ki a doppingvizsgálatot, s a figyelmeztetések mellett két klub pénzbüntetést is kapott az úgynevezett whereabouts, vagyis a játékoshollét amúgy kötelező bejelentésének elmulasztása miatt.
márc. 21
12:56
Vb 2010: Eriksson közeledik az elefántcsontparti kispadhoz (She)
A L’Équipe információi szerint az Elefántcsontparti Labdarúgó-szövetség elnöke Párizsba utazott, hogy tárgyaljon és lehetőleg megegyezzen Sven-Göran Erikssonnal. A vb-re készülő afrikai válogatottnak Vahid Halilhodzic februári menesztése óta nincs szövetségi kapitánya, és bár több név is felvetődött, eddig senki sem vállalta el a felkérést. Eriksson viszont a jelek szerint hajlik a megegyezésre.
márc. 21
13:12
Videó: íme, Waltner LASK Linznek lőtt gólja videón! (She)
Waltner Róbert gólja is kellett a Mattersburgnak a LASK Linz elleni sikerhez az osztrák bajnokságban, a nagymartoniak ugyanis 2–1-re győzték le riválisukat, és a második találatukat az 51. percben a magyar csatár szerezte. Nézze meg a légiós gólját videón!
márc. 21
13:30
Videó: nézze meg Waltner Róbert LASK Linznek lőtt gólját! (She)
Waltner Róbert gólja is kellett a Mattersburgnak a LASK Linz elleni sikerhez az osztrák bajnokságban, a nagymartoniak ugyanis 2–1-re győzték le riválisukat, és a második találatukat az 51. percben a magyar csatár szerezte. Nézze meg a légiós gólját videón!
márc. 21
13:30
Meghalt Bilek István nemzetközi sakknagymester (Behaviour)
Elhunyt Bilek István nemzetközi sakknagymester, mesteredző és szakíró - tudatta vasárnap a család az MTI-vel.
márc. 21
13:48
Liverpool: a „vörösök" BEK-győztes védője drasztikus változásokat akar (She)
A Liverpool BEK-győztes, ötszörös bajnok egykori védője, Steve Nicol elmondta: drasztikus változásokra van szükség a „vörösöknél", ha a klub ismét európai és hazai babérokra akar törni.
márc. 21
13:50
Championship: Gyepes Gábor vasárnap újra pályára léphet (She)
Gyepes Gábor, az angol másodosztályban szereplő Cardiff City magyar labdarúgója vasárnap a Watford elleni hazai találkozón nagy valószínűséggel újra pályára léphet.
márc. 21
14:06
Atlétika: Bikila után ismét mezítláb futva nyert egy etióp Rómában (She)
Az etiópiai Siraj Gena győzelmével zárult a 2010-es római maratoni. Az afrikai atléta – aki 2:08:39-es idővel diadalmaskodott – példaképe, Abebe Bikila iránti tiszteletből lerúgta a cipőjét és az utolsó fél kilométeren mezítláb futva haladt a célig.
márc. 21
14:08
Formula-1: Button türelemre inti az elégedetlen szurkolókat (She)
A regnáló Formula–1-es világbajnok, Jenson Button szerint a szurkolóknak türelmesnek kell lenniük és megvárni, mit hoznak az első 2010-es futam után rendkívül élesen kritizált új szabályok.
márc. 21
14:10
Videó: Klicsko az utolsó másodpercekben ütötte ki Chamberst (She)
Nem ismert kegyelmet Vladimir Klicsko az Eddie Chambers elleni nehézsúlyú világbajnoki bokszösszecsapáson. Az ukrán óriás az utolsó másodpercekben ütötte ki az amerikait, aki percekig nem tért magához a földet érés után. Tekintse meg az utolsó menetet videón!
márc. 21
14:12
Sífutás: Björgen nyerte Kowalczyk előtt a világkupa-döntőt (She)
Női 10 kilométeres szabad stílusú hendikepes versennyel zárult a svédországi Falunban a sífutók világkupa-döntője és egyben az idei világkupa-idénye is. A hölgyeknél a norvég Marit Björgen ért először a célba a lengyel Justyna Kowalczyk és a svéd Charlotte Kalla előtt.
márc. 21
14:24
Premjer-liga: a hajrában mentett pontot a Zenit, Huszti egy félidőt kapott (She)
Hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Zenit a Szpartak Moszkva ellen az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2. fordulójában.
márc. 21
14:42
Jégkorong ob I: egyharmadnyi jó játék elég volt a Fehérvárnak (She)
A SAPA Fehérvár AV 19 hazai pályán 7–2-re nyert a DAB.Docler ellen a férfi jégkorong ob I döntőjének második mérkőzésén, így már 2–0-ra vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban. A dunaújvárosiak az első és a harmadik harmadot is döntetlenre hozták, a középsőt azonban 6–1-re elbukták.
márc. 21
14:44
Premier League: MU-Liverpool rangadó élőben az NSO-n! (She)
Rangadóval indul az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 31. fordulójának vasárnapi műsora: a Manchester United az Old Traffordon a Liverpoolt látja vendégül. A találkozót az NSO élő, szöveges közvetítésének segítségével is követhetik!
márc. 21
15:00
Eredivisie: az Ajax kiütötte az RKC-t, így megelőzte Dzsudzsákékat (She)
A holland labdarúgó-bajnokság 28. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén az Ajax 5–1-re legyőzte idegenben a sereghajtó Waalwijket, így megelőzte Dzsudzsák Balázs csapatát, a PSV-t.
márc. 21
15:02
Szerbia: a Crvena zvezda edzője repült a szombati kudarc után (She)
A szerb élvonalbeli Crvena zvezda labdarúgócsapatának vezetősége a Metalac Kragujevac elleni 2–1-es szombati vereséget követően azonnali hatállyal menesztette Vladimir Petrovics vezetőedzőt. A hírt a belgrádi együttes hivatalos honlapja közölte.
márc. 21
15:18
Sílövészet: Hauswald mesterhármasa - a tömegrajtos viadalt is megnyerte (She)
A női 12.5 kilométeres tömegrajtos versennyel folytatódott a sílövő-világkupa Norvégia fővárosában. A győzelmet a német Simone Hauswald szerezte meg, aki mindhárom oslói viadalon nyerni tudott. A második az ukrán Vita Szemerenko, a harmadik pedig a német Magdalena Neuner lett.
márc. 21
15:20
Bundesliga: jövőre Houllier ülhet a Wolfsburg kispadjára (She)
Német sajtóértesülések szerint a következő szezonban Gérard Houllier válthatja a Bundesligában tavaly bajnoki címet szerző VfL Wolfsburg labdarúgócsapatának kispadján a jelenlegi vezetőedzőt, Lorenz-Günther Kostnert.
márc. 21
15:22
Portugália: az Evertonhoz tart a Deportivo Aves ifjú gólzsákja (She)
Portugál lapértesülések szerint az angol élvonalbeli Everton labdarúgócsapatához igazol a szezon végén a portugál másodosztályú Deportivo Aves ifjú csatára, Joao Silva.
márc. 21
15:36
Chelsea: Terry kritizálta a bírókat, büntetésre számíthat (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Chelsea csapatkapitánya, John Terry szerint nem csak az idei, de a tavalyi BL-búcsújuk is a bírók számlájára írható. Kijelentéseiért büntetésre számíthat.
márc. 21
15:38
Úszás: magyar junior műúszósiker született Szlovákiában (She)
Az első helyen végzett a Czékus Eszter, Kiss Szofi magyar műúszópáros a szlovákiai nemzetközi juniorbajnokságon.
márc. 21
15:54
Bundesliga 2.: Királlyal a kapuban győzött az 1860 München (She)
Kötelező győzelmet aratott az 1860 München a német labdarúgó-másodosztályban: az „oroszlánok" a kiesés ellen küzdő FSV Frankfurtot verték meg 2–1-re, Király Gáborral a kapuban.
márc. 21
16:12
Női kézilabda NB I: 34 gólos siófoki siker a Hunnia ellen (She)
A női kézilabda-bajnokság egyetlen vasárnapi mérkőzésén – a hazai csapat csarnokproblémái miatt halasztották el szombatról egy nappal a találkozót – kiütéses vereséget szenvedett a Hunnia a vendég Siófoktól.

Keresés