2010. március 17. szerda

márc. 17
0:00
Gyász: elhunyt a Vasas négyszeres bajnok, válogatott jobbhátvédje (She)
Életének hetvenegyedik évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Bakos Sándor, a Vasas egykori válogatott labdarúgója, aki négyszer nyert bajnoki címet.
márc. 17
0:04
BL: Mourinho szerint majdnem tökéletes volt az Internazionale (She)
A Chelsea elleni, kettős győzelemmel kivívott BL-továbbjutás után érthetően elégedetten értékelte a nyolcaddöntőt José Mourinho, az Internazionale edzője, aki szerint majdnem tökéletesen játszott csapata.
márc. 17
0:54
BL: a CSZKA edzője úgy véli, a sevillai siker után minden lehetséges (She)
Örömittasan nyilatkozott a Sevilla elleni idegenbeli siker (2–1) és meglepő BL-továbbjutás után Leonyid Szluckij, a CSZKA Moszkva trénere.
márc. 17
6:36
Újabb doppingbotrány sokkolja az USA-t (Behaviour)
A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) azt javasolja a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB), hogy Crystal Cox doppingvétsége miatt fossza meg aranyérmétől a 2004-es athéni olimpián győztes amerikai női 4x400-as váltót.
márc. 17
6:54
Vasas: az elégedetlen Dellacasa az NB III-as keretbe küldheti Remilit (She)
Elégedetlen Remili Mohamed teljesítményével Giovanni Dellacasa, a Vasas labdarúgócsapatának vezetőedzője.
márc. 17
6:54
Gerendás: abnormális az Eger (Behaviour)
Edzője szerint abnormális tempóban halad előre a ZF Eger, hiszen a csapat fele tavaly még az ifiben pólózott, ehhez képest a hevesi gárda a vasárnap esti Vasas-veréssel vezeti az alapszakaszt, és alighanem pályaelőnnyel kezdheti a rájátszást.
márc. 17
6:56
NBA: James tripla duplával vezette győzelemre a Cavalierst (She)
LeBron James ebben az idényben negyedszer ért el tripla duplát: 29 pontot és 12 lepattanót szerzett, valamint 12 asszisztot adott a Cleveland Cavaliers Detroit Pistons ellen 113–101-re megnyert mérkőzésén az NBA alapszakaszának 136. játéknapján.
márc. 17
6:58
NHL: a Bruins remekelt az utolsó harmadban, őrzi nyolcadik helyét (She)
A Boston Bruins Mark Recchi, Michael Ryder és David Krejci harmadik harmadban szerzett góljaival 5–2-re legyőzte a Carolina Hurricanest az NHL alapszakaszának 144. játéknapján, és őrzi nyolcadik helyét a Keleti főcsoportban.
márc. 17
7:12
Kerékpár: a Tour előtt egyszer csap össze Contador és Armstrong (She)
A jövő hét végén esedékes korzikai Criterium International elnevezésű kerékpáros versenyen csap össze Alberto Contador és Lance Armstrong a júliusi Tour de France előtt.
márc. 17
7:12
Bravúr kellene a Barca és a Bordeaux ellen (Behaviour)
Ma estére csupán két hely marad kiadó a nyolcból: a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének utolsó játéknapján a címvédő Barcelona, illetve a Bordeaux lép jó eséllyel pályára, hogy tovább folytassa hódító útját Európában.
márc. 17
7:14
Tenisz: Bagdatisz három játszmában megverte a világelső Federert (She)
A 27. helyen kiemelt ciprusi Markosz Bagdatisz három játszmában megverte a világelső Roger Federert az Indian Wellsben zajló ATP-tenisztorna harmadik fordulójában.
márc. 17
7:48
Hull City: Iain Dowie lehet a „tigrisek" új menedzsere (She)
A BBC Sport értesülései szerint a Crystal Palace, a Charlton Athletic és a QPR volt menedzsere, Iain Dowie veszi át a Hull City labdarúgócsapatának szakmai munkájának irányítását.
márc. 17
8:06
José Mourinhó továbbra is Különleges - videókkal (Infostart)
Massimo Moratti, az Inter elnöke szerint José Mourinho volt a mérkőzés legjobbja a Stamford Bridge-en, kedd este. Az angol lapok nagyjából egyetértenek ezzel a megállapítással, miközben megjegyzik, a Különleges elveszíthette volna a becenevét, ha beleszalad egy súlyos vereségbe. Ezzel szemben tovább szőtte a legendáját.
márc. 17
8:06
Törökország: Hiddink fényes jövőt jósol a helyi labdarúgásnak (She)
Fényes jövőt jósol Guus Hiddink a török labdarúgásnak – és ezért ő is sokat tehet, miután augusztusban átveszi a nemzeti csapat irányítását. A kitűnő holland szakembert Isztambulban mutatták be a Török Labdarúgó-szövetség képviselői.
márc. 17
8:24
Manchester City: Bridge sérvműtétje után egy hónapig nem játszhat (She)
Sérvműtétje után egy hónapig nem léphet pályára Wayne Bridge, a Manchester City labdarúgócsapatának balhátvédje.
márc. 17
8:42
Videoton: Mezey pozitívan értékeli a Debrecen elleni vereséget (She)
Mezey György, a Videoton labdarúgócsapatának vezetőedzője a székesfehérvári klub hivatalos honlapjának nyilatkozva elmondta, akár pozitívan is lehet értékelni a Ligakupa középdöntőjében a Debrecentől elszenvedett 2–0-s vereséget.
márc. 17
8:42
Biros és Varga durván összecsapott (Blikk)
BUDAPEST – Olimpiai bajnok vízilabdázók ütötték egymást a férfibajnokságban. Az aranyéremre esélyes két csapat csatájában az Eger 8-5-re nyert a címvédő Vasas otthonában, ám a meccs főleg a parázs jelenetek miatt marad emlékezetes.
márc. 17
8:44
Pápa: az ukrán támadó szerint nehéz lesz legyőzni az Újpestet (She)
Gyenyisz Rebrik, a Lombard Pápa labdarúgócsapatának csatára klubja hivatalos honlapjának nyilatkozva arról beszélt, hogy együttesének győznie kell az Újpest ellen a hétvégi bajnoki fordulóban, de tudja, ez nem lesz egyszerű feladat.
márc. 17
9:00
Barcelona: Xavi boldog lenne, ha a katalánok leigazolnák Ribéryt (She)
A címvédő Barcelona ma este a Stuttgart ellen harcolhatja ki a továbbjutást a labdarúgó Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé. A mérkőzés apropóján a sport1.de német internetes portál exkluzív interjút készített a katalánok középpályásával, Xavival – akit Franck Ribéryről, a Bayern München klasszisáról is kérdezett az oldal munkatársa.
márc. 17
9:36
A Barcelona és a Bordeaux az esélyes (Infostart)
Nem sok jót ígér a Stuttgart számára a címvédő Barcelonával vívandó szerda esti, spanyolországi visszavágó, amelyen eldől, hogy ebből a párból melyik gárda lép tovább a legjobb nyolc közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában.
márc. 17
9:36
Anglia: magyar szabadalom segítheti Beckhamet vb-szerepléshez? (She)
Súlyos sérülést szenvedett David Beckham az AC Milan vasárnap esti bajnokiján: elszakadt az Achilles-ína. A középpályást hétfőn Finnországban megoperálták, ám a legoptimálisabb esetben is féléves kihagyás vár rá, így nem lehet ott az angol válogatott tagjaként a nyári, dél-afrikai világbajnokságon.
márc. 17
9:38
Real Madrid: Angliából igazolna védőt a klub, Evra is a kívánságlistán (She)
A nyári átigazolási piac egyik nagybefektetője ismét a Real Madrid labdarúgócsapata lehet, amely ezúttal védőt keres. A Primera Divisiónban az első helyen álló együttes balhátvéd után kutat, a Realhoz méltó jelölteket azonban hosszú távú szerződés köti jelenlegi klubjukhoz.
márc. 17
9:40
Vancouver 2010: az aranygólos korong a Hírességek Csarnokában (She)
A jégkorong Hírességek Csarnokában helyezik el azt a korongot, amelyet a kanadai Sidney Crosby ütött az amerikaiak hálójába a vancouveri téli olimpia hokidöntőjének hosszabbításában.
márc. 17
9:54
Tomori Zsuzsanna nem játszhat a Győr első csapatában (Infostart)
A bajnoki címvédő, Bajnokok Ligája-elődöntős Győr női kézilabdacsapatának vezetői felmentették Tomori Zsuzsannát, az együttes válogatott átlövőjét a munkavégzés alól az első csapatnál.
márc. 17
10:12
Tenisz: Klejbanova legyőzte a Szávayt kiejtő Suárez Navarrót (She)
A 23. helyen kiemelt orosz Alisza Klejbanova három szettben megverte a korábban Szávay Ágnest búcsúztató spanyol Carla Suárez Navarrót az Indian Wellsben zajló WTA-torna nyolcaddöntőjében.
márc. 17
10:14
Ligakupa: Short sajnálja, hogy a Ferencváros nem nyert (She)
Craig Short, a Ferencváros labdarúgócsapatának szakvezetője sajnálja, hogy csapata nem tudta legyőzni a Haladást tegnap a Ligakupában.
márc. 17
10:16
Paralimpia 2010: jegyeladási rekord született Vancouverben (She)
A harmadik versenynap végén jegyeladási rekordról adtak hírt a Vancouverben zajló téli paralimpia szervezői.
márc. 17
10:18
Labdarúgás: a Bajnokok Ligája és a Ligakupa szerdai programja (She)
A címvédő Barcelona ma este a Stuttgart ellen harcolhatja ki a továbbjutást a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé, a Bordeaux pedig az Olympiakosszal találkozik. A Ligakupa középdöntőjében az Újpest Paksra, a Honvéd Nyíregyházára látogat. Tekintse meg a szerdai programot!
márc. 17
10:30
Jégkorong: kanadai, svéd, és orosz csapatok Káposztásmegyeren (She)
Idén is megrendezi tavaszi tornasorozatát a Budapest Stars jégkorongcsapata, ahogy 2004 óta mindig. Ezúttal kanadai, svéd, orosz, cseh és szlovák együttesek is érkeznek a négy korosztály számára rendezendő viadalon. A Starson kívül más magyar együttesek is pályára lépnek a siker reményében.
márc. 17
10:32
Real Madrid: 26-szoros pénzt ér egy fogadóirodánál, ha Raúl váltja Pellegrinit (She)
A spanyol Sportium fogadóiroda 26-szoros pénzt fizet, ha Raúl váltja Manuel Pellegrinit a Real Madrid labdarúgócsapatának kispadján.
márc. 17
10:48
Vb 2010: Jankovics térdsérülés miatt nem lesz ott Dél-Afrikában (She)
A szerb labdarúgó-válogatott támadó középpályása, Bosko Jankovics újabb térdsérülést szenvedett, így nem lesz ott a nyári világbajnokságon.
márc. 17
11:24
Formula-1: a Sauber csapat tulajdonosa névváltoztatást tervez (She)
Peter Sauber, a BMW-Sauber Formula–1-es csapat tulajdonosa névváltoztatást tervez, ennek időpontja azonban még bizonytalan.
márc. 17
11:24
Erdei 2. a WBC félnehézsúlyú ranglistáján (Metropol)
Erdei Zsolt a második helyen áll a félnehézsúlyúak között a Boksz Világtanács, a WBC márciusi ranglistáján.
márc. 17
11:26
Ökölvívás: Erdei Zsolt a második helyen áll a WBC ranglistáján (She)
A második helyen áll a WBC legfrissebb félnehézsúlyú ranglistáján Erdei Zsolt. A szervezet korábbi cirkálósúlyú világbajnoka nemrégiben mondott le bajnoki övéről, hogy eredeti kategóriájában folytassa karrierjét.
márc. 17
11:28
Tenisz: Nicole Vaidisová húszévesen a visszavonulás mellett döntött (She)
Nicole Vaidisová bejelentette, hogy felhagy az aktív játékkal. A cseh teniszezőnő még mindig csak 20 éves, így meglepő a döntése.
márc. 17
11:30
Streetball: rendhagyó télbúcsúztatót rendeznek a II. kerületben (She)
Március utolsó szombatján Budapesten, pontosabban a második kerületben található Klebelsberg Kuno Általános Iskolában mérhetik össze kosárlabdatudásukat a streetball sportág kedvelői.
márc. 17
11:42
Ligakupa: műfüvön csap össze ma délután a Szpari és a Honvéd (She)
Az MLSZ versenybizottsága az időjárási körülményekre való tekintettel hozzájárult, hogy a ma 13 órára kisorsolt Nyíregyháza Spartacus–Budapest Honvéd labdarúgó Ligakupa-mérkőzést a nyíregyházi stadion centerpályája helyett a létesítmény műfüves játékterén (Sóstói út 24/A.) játsszák le – adta hírül az MLSZ honlapja.
márc. 17
12:00
Kézilabda: megszűnik a dán FCK női és férfi kézilabdacsapata (She)
Az FCK tulajdonosának negyedmilliárd dán koronára rúgó óriási hiánya, a bevétel csökkenése, a szponzori és televíziós érdeklődés megcsappanása és a rendkívül magas fizetések miatt júniustól megszűnik a koppenhágai női és férfi kézilabdacsapat.
márc. 17
12:02
Bayern München: Mark van Bommel meghosszabbította a szerződését (She)
Újabb egy évvel meghosszabbította idén nyáron lejáró szerződését a német Bayern München labdarúgócsapatával Mark van Bommel.
márc. 17
12:04
Játékvezetés: sikeres teszten vannak túl a magyar bírók (She)
Az MLSZ játékvezetői bizottsága éves tervének megfelelően kedden a Puskás Ferenc Stadionban került sor az országos keretbe sorolt játékvezetők és asszisztensek kötelező továbbképzésére és fizikai felmérésére. Az egész napos programon részt vett Bart Gilis, a FIFA és az UEFA instruktora, aki megelégedéssel nyugtázta, hogy valamennyi résztvevő sikeresen teljesítette a nemzetközi szövetség által…
márc. 17
12:06
Formula-1: Ecclestone Briatore visszatérését szeretné (She)
A Formula–1 kereskedelmi jogainak tulajdonosa, Bernie Ecclestone szeretné, ha a Renault korábbi csapatvezetője, Flavio Briatore fokozatosan visszatérhetne a száguldó cirkusz világába.
márc. 17
12:18
Unalomra ítélik a Formula-1-et az új szabályok (Infostart)
Alig lengették meg a kockás zászlót a 2010-es Formula-1-es idény első futamának befutójánál, máris felhangzott az új szabályokat ostorozók kórusa. Legtöbben az unalmas, akciómentes versenyre panaszkodtak, amit nem csupán a bahreini pálya sajátosságainak vagy a tankolás betiltásának tulajdonítanak. Szakértők és az F1 ura, Bernie Ecclestone is türelemre intenek, de az újabb változtatásokat, úgy…
márc. 17
12:18
Hull City: hivatalosan is Iain Dowie a csapat új menedzsere (She)
A Hull City hivatalosan is bejelentette, hogy a Crystal Palace, a Charlton Athletic és a QPR volt menedzsere, Iain Dowie veszi át a labdarúgócsapat szakmai munkájának irányítását.
márc. 17
12:20
Dél-Afrika: Hriszto Sztoicskov felállt a „brazilok” kispadjáról (She)
Hriszto Sztoicskov lemondott posztjáról, így már nem ő a Mamelodi Sundowns labdarúgócsapatának vezetőedzője.
márc. 17
12:22
Póker: az év online játékosa a Brunson10-be igazolt (She)
Steve „gboro780" Gross lett a hatodik tagja a legendáról elnevezett online pókerterem profi csapatának.
márc. 17
12:24
Barcelona: Xavi két hétre kidőlt, nem játszhat a Stuttgart ellen (She)
A Barcelona keddi edzésén izomsérülést szenvedett Xavi, akire az El Mundo Deportivo szerint nagyjából tizenöt nap kényszerpihenő vár.
márc. 17
12:36
Premier League: a Portsmouthtól hivatalosan is levontak 9 pontot (She)
Szerdán hivatalossá vált: a nehéz anyagi helyzetben lévő, súlyos tartozásokat felhalmozó Premier League-ben szereplő Portsmouthtól  levonták a korábban büntetésként kilátásba helyezett kilenc pontot.
márc. 17
12:38
Vb 2010: Alicia Keys és Shakira is énekel az előprogramban (She)
Alicia Keys és Shakira is énekel a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság felvezető ünnepségén.
márc. 17
12:40
Jégkorong: szigorítanák a légiósszabályt a német bajnokságban (She)
A Német Jégkorongszövetség az idegenlégiósok számának drasztikus csökkentését tervezi a bajnokságban (DEL). A szövetségben ugyanis úgy gondolják, ez az intézkedés elősegítheti a válogatott fejlődését.
márc. 17
12:42
Vancouver 2010: a lengyel sífutónő B-próbája is pozitív lett (She)
A Lengyel Olimpiai Bizottság jelentése szerint a második doppingteszt is pozitív eredményt hozott a lengyel sífutónő, Kornelia Marek esetében.

Keresés