2010. március 17. szerda

márc. 17
0:27
Betegségre hajlamosít a szundikálás? (WebBeteg)
Az elemzés szerint valószínűtlen, hogy a cukorbetegség okoz nappali álmosságot, inkább a szundikálás emeli a cukorbetegség kockázatát.
márc. 17
0:36
Legyőzheti a mellrákot az étrendkiegészítő (HáziPatika)
A keserűuborka-kivonat, mely egy közönséges étrend-kiegészítő, jelentős hatást fejt a az emlőráksejtek növekedésére - írja a Cancer Research című folyóirat.
márc. 17
3:37
Az agresszió magyarázata (WebBeteg)
A kokain, az alkohol és a nikotin is hatással van az agy dopamin egyensúlyára, de az utóbbival kapcsolatba hozható több diszfunkció is, például az autizmus, a szkizofrénia és a figyelemzavaros rendellenesség (ADHD).
márc. 17
6:54
A XVIII. az egyik legbiztonságosabb kerület Budapesten (Infostart)
Jelentősen csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma a főváros XVIII. kerületében, így Pestszentlőrinc és Pestszentimre az egyik legbiztonságosabb budapesti kerületnek számít.
márc. 17
7:48
Pajzsmirigybetegség a terhesség alatt (WebBeteg)
A magzat normális fejlődéséhez elengedhetetlen a normális anyai pajzsmirigy működés. A szükséges pajzsmirigy hormont a terhesség első harmadában csak az anyától kapja a magzat, majd folyamatosan beindul a saját hormontermelése is. Az anyai pajzsmirigy alul- vagy túlműködése egyaránt veszélyt jelent a gyermekre.
márc. 17
8:06
Látogatási tilalom az egri kórházban (Infostart)
Teljes látogatási tilalmat rendeltek el a mai naptól az egri megyei kórházban.
márc. 17
8:08
Ma Budapestre érkezik Károly herceg, a brit trónörökös (Infostart)
Magyarországra érkezik ma Károly brit trónörökös és Camilla hercegnő. A négynapos látogatás egyik fő témája a környezetvédelem kérdése lesz.
márc. 17
8:42
Leégett egy ház a tihanyi művésztelepen (Infostart)
Teljesen leégett egy ház nádtetőzete hajnalban Tihanyban, a Major utcában, a helyi művésztelepen. Az oltás közben egy tűzoltó könnyebben megsérült, őt a veszprémi kórházba vitték.
márc. 17
8:51
Vitiligo - Mi lehet a hatékony kezelés? (WebBeteg)
A bőrátültetés hatásos kezelés lehet a vitiligo nevű bőrbetegség esetén, állítják amerikai kutatók. Egy detroiti csapat egészséges bőrsejteket ültetett be 32 olyan beteg bőrébe, akiknek bizonyos testfelületei elveszítették színüket a betegség következtében.
márc. 17
10:48
Három autó és egy kamion ütközött a fővárosban (Infostart)
Három személygépkocsi és egy kamion karambolozott szerda reggel a főváros IX. kerületében, a Soroksári út 184. szám előtt; a balesetben ketten megsérültek - közölte a BRFK
márc. 17
10:57
Kalcium a hosszabb élet titka? (WebBeteg)
Bár sok kutató vizsgálta már a kalcium és magnéziumbevitel, valamint a krónikus betegségek kockázatát; de keveset tudtak arról, hogy milyen összefüggésben áll ezen tápanyagok fogyasztása a halálozással.
márc. 17
13:48
Az idei volt az utóbbi 130 év második legmelegebb tele (Infostart)
Éghajlatkutatók szerint az idei volt az utóbbi 130 év második legmelegebb tele. A németországi Potsdamban működő Klímakutató Intézet munkatársai amerikai vizsgálatokra hivatkozva arról számoltak be, hogy 1880 - vagyis a mérések bevezetése - óta csak a 2006-2007-es téli évszak volt melegebb.
márc. 17
15:09
A hypochondria akár paranoiáig is fajulhat (WebBeteg)
A hypochondria az egyik legrégebb óta ismert betegség, már az ókori feljegyzésekben is találkozunk leírásaival. A köznapi emberek gyakran csak túlzott hiúságként tartják számon, ám a hypochondria komoly betegség is lehet.
márc. 17
16:09
Stabilabbak a lakásárak (Metropol)
Az FHB Bank szerint 2009-ben Magyarországon 7,6 százalékkal csökkentek a lakásárak. Ezzel az értékkel a 27. helyen állnánk.
márc. 17
16:30
Ipsos: A fiatalok a legtoleránsabbak (Infostart)
Meglehetősen szigorú és kevésbé elfogadó a lakosság többségének hozzáállása a társadalmi előítéleteket kiváltható különböző csoportokkal (például a droghasználókkal, alkoholistákkal) szemben - derült ki újra az Ipsos közelmúltban végzett kutatásából.
márc. 17
17:24
Olivia Newton-John a mellrák ellen kampányol (Metropol)
A Grammy-díjas énekesnő és színész leküzdötte a betegséget, amit 1992-ben, 43 éves korában diagnosztizáltak nála. A nők önvizsgálatát segítő párnát is bemutatott Magyarországon.
márc. 17
17:42
A hormontartalmú gyógyszerek miatt több a hárrmas iker? (Infostart)
Egyre gyakrabban születnek hármas ikrek, még a lombikbébiket leszámítva is, halálozási arányuk pedig tízszeres az egyedüli újszülöttekhez képest - állapították meg norvég kutatók.
márc. 17
18:15
Megelőzhető tragédiák? - Társadalmi agresszió és pszichés betegségek (WebBeteg)
A társadalmi problémák önmagukban is növelik a pszichiátriai megbetegedések lehetőségét. Megfigyelhető, hogy amennyiben egy társadalomban nő az agressziószint, azzal párhuzamosan a pszichiátriai betegeknél is növekszik az agresszió.
márc. 17
19:12
Már baktériumok alapján is azonosíthatnak (NLC)
Az ujjainkról az általunk használt tárgyakra kerülő baktériumok ugyanolyan nyomot jelenthetnek, mint az ujjlenyomat - egy új kutatás lehetővé teszi, hogy a helyszínelők ezek alapján is meg tudják majd állapítani, ki járt egy adott helyszínen.
márc. 17
19:14
A férfiak jobban pörögnek a kávétól (NLC)
A férfiak gyorsabban és jobban felpörögnek egy csésze erős kávétól, mint a nők - ez derült ki a barcelonai egyetem legújabb kutatásától
márc. 17
19:18
Milyen pszichiátriai kórképek vezethetnek a család életének elvételéhez? (WebBeteg)
Hétfőn a Győr-Moson-Sopron megyei Tényőn egy pszichiátriai kezelés alatt álló férfi kiirtotta családját, majd önmagával is végzett. Az eset kapcsán felmerülhet a kérdés, hogy milyen pszichiátriai kórképek vezethetnek ahhoz, hogy valaki szerettei, majd saját életének is véget vet?
márc. 17
19:48
Újabb bizonyíték az impotencia és szívbetegség kapcsolatára (Infostart)
Az impotencia a szívroham előjele lehet - állapították meg német kutatók. Az összefüggést eddig is ismert volt az orvostudományban, az új eredmények azonban lökést adhatnak a veszélyeztetettek kiszűréséhez.
márc. 17
20:24
Kevesebb, olcsóbb beavatkozással eredményesebb lehet egészségügy (Infostart)
Az amerikaiak egészségét, az Egyesült Államok egészségügyi helyzetét jobban lehetne egyszerűbb, életviteli változtatásokkal javítani, mint a technika látványos fejlesztésével vagy új gyógyszerekkel. Az amerikai egészségügyi reform kidolgozásával kapcsolatban kifejtett véleményt a világ egyik leghagyományosabb orvosi szakfolyóirata, az angol Lancet közölte.
márc. 17
21:36
Tanulj meg ügyesen rendelni! - Étteremben pluszkilók nélkül (NLC)
Akkor sem kell féltened a vonalaidat, ha étterembe mész. Megtanítunk ügyesen rendelni!
márc. 17
22:27
"Érdemes köldökzsinór vérből nyert őssejtet tároltatni?" - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Megéri-e köldökzsinór vért levenni, mivel igen drága? Ténylegesen az őssejt kérdésben az orvostudomány jelenlegi állása mi?" Válogatás a WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.

Keresés