2010. március 13. szombat

márc. 13
0:21
Ha támad a házi kedvenc (HáziPatika)
Napjainkban nagyon sok házi kedvenccel találkozni a pókoktól a kisemlősökig. Ezek nem ritkán emberre is veszélyes betegségek hordozói lehetnek, amelyekkel nem árt tisztában lenni.
márc. 13
0:45
Vesebetegségek és cukorbetegség - Fenyegető kockázat (WebBeteg)
A krónikus vesebetegség és a cukorbetegség, illetve a két kór összefüggése olyan fenyegető kockázat napjainkban az európai lakosság számára, hogy a probléma megelőzésére minden európai kormányzatnak, az egészségügyért felelős politikusoknak és szakértőknek többet kell tenniük - hangoztatták Strasbourgban az Európai Parlament tagjai a Vese világnapja alkalmából rendezett sajtószemináriumon.
márc. 13
3:54
Hamar rezisztenssé válnak a tetvek (WebBeteg)
Leggyakrabban permetrin és malation rovarirtó szereket tartalmazó oldatokkal kezelik a tetvességet, de az 1990-es évek óta a tetvek egyre ellenállóbbá váltak e vegyszerekkel szemben.
márc. 13
7:03
Daganatok - Miért járnak kevesen szűrésre? (WebBeteg)
Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal 865 millió forint uniós forrásból tavaly óta kommunikációs kampányt folytat, ennek keretében idén tavasszal 3 ezer szakembert és civilt képeznek ki arra, hogyan győzzék meg a lakosságot a szűréseken való részvételre.
márc. 13
8:03
Boldogságra vágyik? Beszélgessen! (Infostart)
A mélyenszántó beszélgetések jobban boldogítanak, mint a semmitmondók, de még az utóbbiak is jobb közérzethez vezetnek, mint az egyedüllét - állapították meg amerikai kutatók.
márc. 13
8:39
Egy rovar védi meg Nagy-Britanniát (Infostart)
Egy apró rovar hivatott megmenteni Nagy-Britanniát egy agresszív betolakodótól. A japán levélbolhát az ártéri japánkeserűfű ellen vetik be.
márc. 13
9:15
Mikor a legboldogabb a házasság? (Infostart)
A házasságkötés után két évvel, 11 hónappal és 8 nappal a legboldogabb a házaspárok élete - derült ki egy felmérésből.
márc. 13
10:09
Amikor a férj a feleség nagyapja lehetne... (Infostart)
A társadalmi és vallási sajátosságoknak megfelelően az arab lányok jelentős része számára a szülők választják ki leendő házastársukat, ráadásul e frigyek jó része gyakorlatilag még a feleség gyermekéveiben megköttetik. Egy friss felmérés eredményei szerint azonban a szaúdiak többsége támogatná, ha a kormány minimum életkorhoz kötné a lánygyermekek férjhez adását.
márc. 13
10:12
Agykutatás - Mire adhatóak válaszok? (WebBeteg)
Az agykutatás a legszélesebb társadalmi rétegeket érdekli, az emberek nem tesznek fel olyan kérdéseket, mint amilyenekről az Agykutatás Hete rendezvényein szó lesz. Fel sem merül bennük, hogy a különböző funkciókban milyen szerepeket játszhat az agy.
márc. 13
12:18
A labdarúgás jótékony hatásai egészségünkre (WebBeteg)
A rendszeres futballozás során növekszik a csontok tömege, javul a játékos reflexeinek gyorsasága, izomereje és ezáltal mozgásának biztonsága.
márc. 13
13:21
Kiugró vérnyomásértékek - Magasabb szélütés-kockázat (WebBeteg)
Azoknál az embereknél, akiknek alkalmanként kiugrik a vérnyomásuk, nagyobb a szélütés kockázata, mind azoknál, akiknek rendszeresen magas a vérnyomása - állapították meg kutatók pénteken megjelent tanulmányaikban.
márc. 13
16:30
Szorító mellkasi fájdalom - Mikor forduljon orvoshoz? (WebBeteg)
A mellkas közepén érzett szorító jellegű, esetleg a bal vállba és állkapcsokba sugárzó fájdalom szívkoszorúér betegség jele.
márc. 13
16:51
Csodaszer a szívnek és a hangulatnak - mi az? (NLC)
Az éneklés valóságos csodaszer a szervezetnek: jót tesz a szívnek, a légzőszerveknek, a hangulatnak...
márc. 13
18:33
Keresd a nőt! Ők ugyanis jobban bánnak a pénzzel (Infostart)
Ugyan sokként érheti a feleségüket költekezéssel vádló férjeket, de egy brit tanulmányból kiderült, hogy a nők bizony jobban bánnak a pénzzel mint a férfiak. Éveken át a nőket gondolták a nagy költekezőknek, akik ruhákra szórják pénzüket, pedig a férfiak hajlamosabbak a meggondolatlan költekezésre.
márc. 13
20:39
Az ötöslottó 10. heti nyerőszámai (Infostart)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 10. héten megtartott ötös lottó és joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
márc. 13
22:48
Új eszközzel a migrén ellen (WebBeteg)
Egy új készülék lehet a jelenlegi gyógyszeres migrénkezelések alternatívája – az eszköz működésének alapját mágneses impulzusok képezik.

Keresés