2010. március 16. kedd

márc. 16
0:33
A Blikk nagy heti horoszkópja (Blikk)
márc. 16
0:57
Sportsérülés? A karosszékben is bekövetkezhet (HáziPatika)
A sportot veszélyes üzemnek tartjuk, és valóban: minél aktívabb életet él valaki, annál nagyobb az esélye a kisebb-nagyobb sérüléseknek, de nem egyet ezek közül okozhat az edzés hiánya is. Mi a teendő, ha bekövetkezik a baj?
márc. 16
1:01
Fáj a háta? Próbálja ki ezt a terápiát! (HáziPatika)
A krónikus hátfájdalomtól szenvedő emberek számára megoldást jelenthet a kognitív viselkedésterápia - állítják brit kutatók. A rövid kezelés a negatív gondolatok elűzésére törekszik.
márc. 16
6:00
Könnyek nélkül: mit kell tudni a szemszárazságról? (Infostart)
A száraz szem szindróma elsősorban a nők betegsége, a kiváltó okok széles skálája miatt azonban mindkét nem körében egyre gyakrabban okoz panaszokat. Nevezhetjük korunk civilizációs betegségének is, kialakulásának kockázatát a légkondicionáló használata, a dohányzás, a gyakori tévénézés és számítógép használat egyaránt növeli.
márc. 16
6:01
Milyen betegségekre kell jobban figyelni? (WebBeteg)
Menopauzát követően a hormonális változások következtében jellemző módon megnő az esélye egyes betegségek kialakulásának, illetve a meglévő betegségek rosszabbodásának.
márc. 16
6:36
Ötven munkagép takarítja a hótól a főváros útjait (Infostart)
A fővárosban 50 munkagéppel folyamatosan mentesítik a síkosságtól az utakat a kedden hajnalban kezdődött havazás miatt - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó. Hajnal óta 4-5 centiméternyi hó hullott. A hegyi mellékutakon lehetnek havas útszakaszok.
márc. 16
8:06
A pikkelysömör (psoriasis) tünetei, kezelése (WebBeteg)
Sajnos jelenleg még nem létezik végleges gyógyulást elérő szer vagy eljárás pikkelysömörben szenvedő betegek számára, ám a rendelkezésre álló terápiás módszerek sokat javítanak a betegek állapotán.
márc. 16
9:36
A cigaretta után a mobilokra is figyelmeztetés kerülhet: árt az egészségnek (Infostart)
Az Egyesült Államokban a jövőben a mobiltelefon gyártókat is köteleznék arra, hogy a cigaretta dobozokon találhatóhoz hasonló figyelmeztetéseket helyezzenek el a készüléken, felhívva a figyelmet a telefonok egészségkárosító hatására.
márc. 16
10:12
Új eljárás: Összekapcsozott szívbillentyűk (WebBeteg)
A szívnek betegségek következtében rosszul záró vagy nyíló billentyűit szükség esetén műtéttel évtizedek óta tudják kezelni, cserélni, de egy új technika az egyik billentyű hibáját a mellkas fölnyitása nélkül is jelentősen javíthatja.
márc. 16
10:14
Kimerült a szervezet - Támad az időjárás (WebBeteg)
Bár az időjárásban még nem érzékelhetjük, a naptár szerint már beköszöntött a tavasz. Szervezetünk a hosszú téli időszak alatt kimerült, immunhiányos állapotba került, hiszen nem tudtunk megfelelő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot bevinni.
márc. 16
11:06
Csíkok a bőrön - Mit tehetünk ellene? (Infostart)
A striákat sokan összekeverik a narancsbőrrel, főleg azért, mert ugyanazokon a testtájakon - leginkább hason, combon, csípőn, fenéken, esetleg mellen - jelennek meg. Holott míg a narancsbőr a zsírsejtek kiboltosulása a bőrfelszín felé, addig a stria gyakorlatilag nyúlási, közkeletű nevén terhességi csík. Kialakulásáról és a kezelés lehetőségeiről beszél a szakértő.
márc. 16
11:16
Egyedi baktériumnyomot hagyunk hátra (WebBeteg)
Az ujjlenyomaton kívül mást is hagynak az emberek a tárgyakon, amikor megérintik azokat, számos mikroorganizmus marad vissza a vizsgálódók számára - közölték amerikai kutatók hétfőn.
márc. 16
11:18
Egyre több a HIV-fertőzött - Kik vannak veszélyben? (WebBeteg)
Nő a HIV-fertőzöttek száma a homoszexuálisok, a kábítószer-élvezők és a prostituáltak körében, mert ezekhez a körökhöz tartozók cselekedeteik büntethetősége miatt félnek orvoshoz fordulni segítségért - jelentette ki New York-i idő szerint hétfőn az ENSZ AIDS elleni küzdelemmel foglalkozó szakosított szervezetének vezetője.
márc. 16
11:42
Csütörtöktől vége a márciusi télnek - akár 20 fok is lehet! (Infostart)
Ma helyenként kisebb hózáporokra is lehet számítani, ez azonban az enyhe időjárás miatt gyorsan elolvad - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Vadász Vilmos hozzátette: hétvégén 15 fok feletti értékekre lehet számítani.
márc. 16
12:18
Új módszer a szívritmuszavar kezelésére (WebBeteg)
Sikeresebben kezelte a szívritmuszavart egy kísérleti ablációs terápiás rendszer, amely ballonos katéterezéssel fagyasztja el a szív szöveteit, mint a korábbi, gyógyszeres terápia - közölték hétfőn amerikai kutatók.
márc. 16
15:27
Eozinofíl sejtes nyelőcső-gyulladás - Megvan a genetikai magyarázat? (WebBeteg)
Eozinofíl sejtes nyelőcső-gyulladás (EoE)- fiatal gyermekeknél a fő tünet a táplálék visszaköpése; nagyobb gyerekeknél és felnőtteknél az étel egyszerűen megakadhat a nyelőcsőben.
márc. 16
15:54
Brit az első hivatalosan elismert semleges nemű ember (Infostart)
Vélhetően a világon elsőként egy brit embert ismertek el semleges neműnek, aki se nem nő, se nem férfi.
márc. 16
16:30
Szén-monoxid-mérgezést szenvedett két ember Debrecenben (Infostart)
Két embert szállítottak kórházba szén-monoxid-mérgezéssel egy debreceni családi házból kedd délután - közölte a megyei katasztrófavédelem ügyelete.
márc. 16
16:32
Madárinfluenza ütötte fel a fejét Romániában (Infostart)
Romániában madárinfluenza-járvány kitörését észlelték egy baromfitelepen, a hatóságok 20 kilométer széles megfigyelő-övezetet alakítottak ki körülötte - jelentette be kedden, Brüsszelben az Európai Bizottság (EB).
márc. 16
16:48
Szekrényben termesztett vadkendert egy szabolcsi fiatal (Infostart)
Különlegesen kialakított szekrényben termesztett vadkendert egy 22 éves pátrohai fiatalember, aki ellen kábítószerrel való visszaélés miatt indult eljárás - közölte Fedor Rita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője.
márc. 16
16:48
Olívaolajjal és zöldséggel a cukorbaj ellen (WebBeteg)
A mediterrán étrend, amely arról ismert, hogy hasznos az érrendszernek, a felnőttkori cukorbaj ellen is jó, állapították meg spanyol kutatók.
márc. 16
17:06
Újabb tiltakozás a tokaji védelmében (Infostart)
Az Európai Bizottság jogsértő eljárása nyomán újonnan kiéleződött magyar-szlovák névvita a "Tokaj" eredet-megjelölés körül - közölte Tabajdi Csaba MSZP EP delegációvezető, aki az ügyben az Európai Bizottsághoz fordult.
márc. 16
17:42
Káposzta-kisokos: válassz egészségügyi panaszaid szerint! (NLC)
A káposztáról és rokonairól régóta tudjuk, hogy a légúti betegségektől a daganatokig számos kór megelőzésében segítenek. Lássuk, melyikük miben segít!
márc. 16
17:51
Széklet és vizelet inkontinencia (WebBeteg)
Majdnem minden ötödik nő, aki vizeleti inkontinenciától szenved, tapasztal széklet inkontinenciát is – állítják kutatók.
márc. 16
19:12
A vastagbélrák kivizsgálása és kezelése (WebBeteg)
A terápia megválasztása minden esetben a daganat stádiumának a függvénye: a gyógyszeres kezeléstől a sugárterápián át a különböző műtéti eljárásokig számos eljárás közül választhat orvosa.
márc. 16
19:30
Aktív este - nyugtalan alvás? (NLC)
Egy friss amerikai kutatás szerint meglehetősen aktívak az amerikaiak a lefekvést megelőző egy órában: tévét néznek, interneteznek vagy házimunkát végeznek. Teszik ezt annak ellenére, hogy az egészségügyi szakértők a lefekvést megelőző időszakra inkább nyugalmi állapotra való felkészülést javasolják. Nem csoda hát, hogy sokaknak nyugtalan az éjszakája.
márc. 16
20:42
Napi 12 ezer kalóriával a világ legkövérebbje címért (Infostart)
Miközben a világ a fogyókúrákról és az egészséges életmódról szól, az amerikai Donna Simpson más utat választ: minél több eszik, hogy ő lehessen a világ legkövérebb nője.
márc. 16
21:15
Övék volt a legnagyobb stand (Metropol)
Tony Robson, a Knauf Insulation Csoport vezérigazgatója szerint az ECOSE technológiával készült ásványgyapot szigetelőanyag fenntarthatóság tekintetében forradalmi újításnak számít.
márc. 16
21:17
Bosch: fűtés a neve alatt (Metropol)
Ez év márciusától a Junkers fűtéstechnológiai márka Bosch márkanéven jelenik meg Magyarországon is. A névváltás célja a piaci jelenlét erősítése, valamint az energiahatékony fűtési és melegvíz-készítési termékkínálat bővítése.
márc. 16
21:18
Sportolás és hidratálás – Víz és sportitalok (WebBeteg)
Az, hogy mikor és mit igyon a sportoló, az a testmozgás időtartamától és intenzitásától függ.
márc. 16
21:54
A tengerek savasodását vizsgálják brit kutatók (Infostart)
A tengerek savasodásának okait vizsgálja az északi sarkvidéken három brit kutató. Ann Daniels, az akció vezetője azt mondta: olyan adatokat gyűjtenek majd, amelyeket a tudósok máshogy nem szerezhetnének meg.
márc. 16
22:21
Hogyan hat a nikotin? (WebBeteg)
A kutatók összehasonlították 13 függő és 10 nemfüggő dohányos adatait, meglepetten tapasztalták, hogy a függő dohányosoknál lassabban halmozódik fel a nikotin az agyban.

Keresés