2010. március 23. kedd

márc. 23
0:33
Őssejtes szervátültetés - Az első alkalom egy gyermeknél! (WebBeteg)
„Ez az első alkalom, hogy egy gyermek őssejtes szervátültetésben részesül, és ez a leghosszabb légút, amit valaha pótoltak” - nyilatkozta Martin Birchall professzor, a University College London transzlációs helyreállító gyógyászati tanszékének vezetője.
márc. 23
0:36
Napi Horoszkóp - március 23. (Ezoterikus.hu)
Mi a csillagjegyed? Rövid napi útmutatónk segíthet abban, mit érdemes vagy mit nem megtenni a mai napon! Olvass bele!
márc. 23
0:48
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
márc. 23
1:03
Orvosi szemmel: új tények a COPD-ről (HáziPatika.com)
A mérföldkő jelentőségű COPD-vizsgálat, az UPLIFT igazolta, hogy tiotropium kezeléssel akár négy éven át tartós légzésfunkció-javulás érhető el, és a túlélési arány szintén javítható - jelentették be Berlinben a közelmúltban.
márc. 23
1:07
A mellrák megelőzhető - a csontritkulással együtt (HáziPatika.com)
A csontritkulás megelőzésére és kezelésére szedett gyógyszerek az emlőrák kockázatát is csökkenthetik - derült ki egy, a British Journal of Cancer folyóiratban megjelent amerikai tanulmányból.
márc. 23
5:21
Milyen madárbarát növényeket ültessünk a kertünkbe? (Édenkert)
Az egyik legjobb mód, hogy kertjében növelje a madarak számát, ha megfelelő növényeket választ, s annyira a természetes környezetet mintázza, amennyire ez csak lehetséges. Próbáljon olyan növényeket ültetni, amelyek maximális dió-, mag-, bogyó-, rovarbőséggel bírnak! Ha lehetséges, változatos területet létesítsen, gyeppel, sziklakerttel, sövénnyel, virágággyal, bokrokkal és fákkal.
márc. 23
5:23
Hogyan legyen szép ciklámenünk? (Édenkert)
A ciklámen név görög eredetű (kyclos=kör), és utal a virág kör alakú gumóira és a megtermékenyítés után, a spirális alakú kocsányaira. Származási helye Görögország, Szíria, Ciprus, Irán, Egyiptom és Tunézia. Európába, a XVI. századba került Iránból, Angliába, I. Erzsébet királynő Botanikus Kertjébe. 25 fajta ciklámen tartozik ebbe a családba.
márc. 23
5:25
Ne üljön le! (Édenkert)
Nyugati kultúrkörünk legostobább találmánya a szék – vallja dr. Günter Vogel német antropológus. Ennek ellenére a statisztikát nézve minden nyugat-európai embernek mintegy 50-féle ülőalkalmatosság áll rendelkezésére. Az ülés az emberiség kollektív büntetésévé vált.
márc. 23
5:27
Van olyan, hogy negatív kalóriás étel? (Édenkert)
Zöldségek és gyümölcsök negatív kalóriával? Utánajártunk, hogy valóban fogyasztanak-e, vagy csak városi legenda kering róluk. Az igazság meglepő!
márc. 23
5:54
Fájdalmai vannak? Gyógyuljon méhcsípéssel! (Infostart)
Egyre népszerűbbé válik Kínában a méhcsípés-terápia. A módszer több mint háromezer éves múltra tekint ugyan vissza Kínában, ám csupán 2007-ben engedélyezték használatát.
márc. 23
7:30
A druidák második 7 kötelező törvénye! (Ezoterikus.hu)
A Druidák a kelták idejében születtek, és a természettel foglalkoztak. Ők is emberek voltak, de képesek volt olyan tulajdonságokat kibontakoztatni magukban, amik másokból hiányoztak.
márc. 23
7:42
9 konkrét tanács kamillával (HarmoNet)
Ha meg vagy fázva, igyál kamillateát. Ha le kell mosni egy sebet, mosd le kamillateával. Eddig oké - még a legádázabb módon természetgyógyászat ellenes körzeti orvos is tudja ezeket, hát még egy HarmoNet olvasó! Ám van 9 dolog, amit nem biztos, hogy tudtál a kamilláról. Figyelj!
márc. 23
7:54
Magas vérnyomás és életmód (WebBeteg)
A keringési betegségek okozta halálesetek 10 százalékánál a magas vérnyomás is az okok között szerepel. A probléma leginkább az idősebb korosztály számára jelent veszélyt: a 65 év felettiek 40 százaléka szenved magas vérnyomásban.
márc. 23
8:15
Csíkok a bőrön - Mit tehetünk a stria ellen? (kamaszpanasz)
A striák a feszülés irányára merőleges lila vagy vörös csíkok, melyek később gyöngyházas fehér színűvé fakulnak. A csíkok jellemzően nagy hízás és fogyás után jelentkeznek, esetleg éppen ezért terhesség következtében, vagy ha valaki túl gyors ütemben gyarapítja izomzatát.
márc. 23
8:18
Keddi HarmoNet horoszkóp 2010-03-23 (HarmoNet)
Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindenkiben ellenséget gyaníthatunk. Jobban megviselnek minket a negatív megnyilvánulások. A munkánkat nehezebben látjuk el, szétszórtak, figyelmetlenek lehetünk. Ma foglalkozzunk a melleink szépségével, kétszer olyan hatásosak a mellfeszesítő kezelések. Menjünk el egy professzionális kezelésre, de házilag is használhatunk feszesítő krémeket, géleket. A…
márc. 23
8:20
Heti általános horoszkóp 2010. március 23-tól 29-ig (HarmoNet)
Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
márc. 23
8:36
Kevés az esély arra, hogy a vén óriás gyökeret ereszt (Infostart)
Kidöntötte egy vihar Japán legidősebb fáját; Oicso, "a vén óriás" nagyjából ezeréves, harminc méter magas és hét méter széles volt, és egy sintó szentély mellett állt Kamakura városában. Egy 17 méteres darabját megpróbálták újra elültetni. A rendkívüli akciót élőben közvetítette a japán állami televízió, miközben több ezer hívő imádkozott a hatalmas páfrányfenyőért. Az InfoRádió által megkérdezett…
márc. 23
8:42
Ütni a feleséget teljesen természetes? Erőszakfajták (Ezoterikus.hu)
A házastársak közti erőszak (beleértve a megerőszakolást is) minden társadalmi rétegben előfordul és sokszor éveken át kíséri egy pár életét. De az idősek is megkapják a magukét...
márc. 23
8:54
Így mulasszuk el a tavaszi fejfájást! (HarmoNet)
A tavasz sok fejfájást is hoz, nem csak szerelmet! Ok a változó időjárás, na meg az is, hogy nem megfelelő arányban szedjük vagy visszük be szervezetünkbe a vitaminokat.
márc. 23
8:54
Felmérés: a pénz csak akkor boldogít, ha másnak kevesebb van (HVG)
A pénz csak akkor boldogít, ha másoknak kevesebb van belőle, de tönkre is teheti az életet a hajszolása – erre a cseppet sem frissnek látszó felfedezésre jutottak egy brit felmérés készítői.
márc. 23
8:54
A magasságcsökkenés előre jelezheti a gerincsérülést (orientpress)
Az idős nők esetében az orvos ritkán méri a magasságot a különböző vizsgálatok alkalmával. Kutatók egy csoportja szerint azonban nem szabad korábbi adatokra támaszkodni. Bebizonyosodott ugyanis, hogy azoknál a nőknél, akiknél a menopauza után magasságcsökkenés figyelhető meg, nagyobb az esély a későbbi gerincsérülésre.
márc. 23
8:57
Alacsony szénhidrát- és zsírfogyasztással az érelmeszesedés ellen (WebBeteg)
A kevés zsírt vagy szénhidrátot tartalmazó étrend, illetve a sokat emlegetett mediterrán diéta egyaránt csökkenti a nyaki erek meszesedését, a testsúlyt és a vérnyomást. A biztató eredményeket a Circulation legújabb száma közölte.
márc. 23
9:12
Ingyenes hormonális fogamzásgátlással felére csökkent az abortuszok száma (ma.hu)
3500, 20 és 24 év közötti norvég nő számára ingyenes hormonális fogamzásgátlót ajánlottak egy éven át, ennek eredményeképpen felére csökkent körükben az abortuszok száma.
márc. 23
9:12
Amerikában bármikor kitörhet a kanyarójárvány (orientpress)
Az Egyesült Államokban egyre több szülő dönt úgy, hogy nem oltatja be a gyermekét fertőző betegségek ellen. Ennek legfőbb oka, hogy az országban rengeteg rémhír kering arról, milyen súlyos mellékhatásokkal járhat, ha a gyerek megkapja a védőoltásokat. A kutatók most egy 2008-as esettel próbálják rávenni a szülőket, hogy változtassanak a hozzáállásukon.
márc. 23
9:12
A kos anyagi helyzete kedvezőbben alakul (Borsa)
Napi horoszkóp, kedd
márc. 23
9:18
Milyen a járásstílusod? Ezt gondolják rólad mások! (Ezoterikus.hu)
Az önéletrajzod ragyogóan sikerült, egyszer csak az állásinterjú közepén találod magadat, végre létrejött a személyes kommunikáció, már egy lépéssel közelebb kerültél a célodhoz...
márc. 23
10:00
HIV-vírussal fertőztek meg gyerekeket orvosok (WebBeteg)
Csaknem 150 gyereket fertőztek meg HIV-vírussal gondatlan orvosok Üzbegisztán keleti részén 2007 és 2008 között.
márc. 23
10:06
Reggeli kávé, gyomorégés nélkül? (orientpress)
Emberek milliói szeretik és fogyasztják rendszeresen a kávé legkülönbözőbb fajtáit. Reggelente, éhgyomorra azonban a fekete ital nem túl egészséges - ezt jelzi a gyakran jelentkező gyomorégés is. Európai kutatók egy csoportja éppen ennek a diszkomfort érzésnek a megszüntetésén fáradozott, amikor rátaláltak egy olyan összetevőre, amely gátolja a gyomorsavképződést.
márc. 23
10:06
Életet adni sosem késő! - Szülés 40 felett (astronet.hu)
A mi generációnkat már nem szorítják társadalmi elvárások. Sokunknak fontossá vált a munka, a karrier.
márc. 23
10:12
A mágiához szükséges három tényező! (Ezoterikus.hu)
A természeti mágia -#8211; vagy inkább, a természet mágiája -#8211; a varázslás művészetének egyik ága. A varázslás egyidős az emberiséggel.
márc. 23
10:15
Gisele Bundchen biokozmetikumokat árul (Borsa)
Gisele Bundchen egyszerre szupermodell, dizájner, környezetvédő, anya és üzletasszony. Nemrég saját biokozmetikum-kollekciót dobott piacra.
márc. 23
10:24
Hatékonyabb tabletták előállításán fáradozik a tudományos világ (orientpress)
A betegségek kezelésének leghatékonyabb módja a gyógyszerszedés, és ez valószínűleg a jövőben is így lesz majd. A tablettákat előállító laboratóriumok éppen ezért sürgetik, hogy a jelenlegi technikát és alkalmazást tovább kell fejleszteni annak érdekében, hogy lépést tarthassanak az egyre hatékonyabb hatóanyagokkal.
márc. 23
11:00
USA: Szigorodnak az ivóvíz tisztítás szabályai (orientpress)
Az EPA (Amerikai Környezetvédelmi Hatóság) szóvivője szerint szigorítani kell a jövőben az ivóvíz tisztításának szabályzását ahhoz, hogy a vezetékes víz továbbra is emberi fogyasztásra alkalmas legyen. Az új szabályzat bevezetését négy olyan vegyület koncentrációjának megnövekedése indokolja, amelyek súlyos egészségkárosító hatással rendelkeznek.
márc. 23
11:18
Vírus nyomait találták a Glaxo gyerekek számára készült vakcinájában (HVG)
Azonnali információkat kértek az európai gyógyszerügyi hatóság illetékesei a brit GlaxoSmithKline gyógyszergyártó cégtől hétfőn, miután a gyerekek számára készült vakcinájában egy sertéseket megfertőző vírus nyomaira bukkantak.
márc. 23
11:18
Hogyan kerüljük el a hát- és derékfájást? (ma.hu)
A hátfájás igen gyakori probléma, tíz emberből körülbelül nyolcat érint. Bármilyen gyakori problémával álljunk azonban szemben, sokat tehetünk azért, hogy elkerüljük a hát- és derékfájdalmakat. A legfontosabb a rendszeres testmozgás, és az izmok erősítése.
márc. 23
11:18
Ilyenek vagyunk lila csizmában (Borsa)
Előnytelen adottságaink elfogadása évekbe kerülhet, és nem kevés idő, míg megtanulunk ennek megfelelően öltözködni. Ha megtanulunk. Példák erre is, arra is.
márc. 23
11:18
Készítsünk tormás fűszervajat! (Édenkert)
Itt egy ötlet, a torma felhasználására. Garantáltan reggelihez és a húsvéti sonkához is nagyon finom.
márc. 23
11:20
Hogyan terjesszünk világjárványt oltással? (ma.hu)
Azonnali információkat kértek az európai gyógyszerügyi hatóság illetékesei a brit GlaxoSmithKline gyógyszergyártó cégtől hétfőn, miután a gyerekek számára készült vakcinájában egy sertéseket megfertőző vírus nyomaira bukkantak.
márc. 23
11:30
Rajzolj a falra (Lakáskultúra)
Falakon és bútorokon is jól mutathat, nem csak gyerekszobában.
márc. 23
11:33
Két óvszer jobban véd? (kamaszpanasz)
Két óvszer használata egy időben nem ajánlott, hiszen nem nyújt nagyobb védelmet, mint egy óvszer, ráadásul ha kettőt húzol fel egyszerre, akkor az óvszerek anyagai kidörzsölhetik egymást, ezáltal könnyebben megsérülnek és el is szakadhatnak.
márc. 23
11:36
Új divat? Légy behódoló feleség! (HarmoNet)
A feministák szerint ez a pokol. A konzervatívok szerint ősi érték. A macsó pasik szerint az ideális világ. Akik kipróbálták, azok szerint a legfrankóbb recept a házasság megmentésére! Légy behódoló feleség!
márc. 23
11:36
Az alkohol jót tesz a szívnek (orientpress)
Két tanulmány is bebizonyította: a mérsékelt alkoholfogyasztás jótékony hatással van a szívre, s csökkenti a halálozási arányozást is. Ez azonban továbbra sem változtatja meg az orvosok szemléletét az alkoholfogyasztást illetően, hiszen az alkoholizmus pusztítását e felfedezés sem képes jóvá tenni.
márc. 23
11:39
Készítsünk húsvéti asztaldíszt 10 perc alatt! (Édenkert)
Közeledik a Húsvét, és bár nem mindenki várja a locsolókat, azért az ünnephez ünnepi teríték is dukál. Könnyen elkészíthető, különleges asztaldíszt mutatunk!
márc. 23
11:54
Mégis boldoggá tehet a pénz? (orientpress)
Mindenki ismeri a mondást, miszerint a pénz nem boldogít. Lehet azonban, hogy ez a megállapítás mára elavulttá vált. A modern tudományok korában a szakemberek ugyanis épp az ellenkezőjét bizonyították be, bár a pozitív hatás csak meglepő feltételek mellett teljesül.
márc. 23
12:00
Sátánizmus a XXI. században, MA! (Ezoterikus.hu)
Az 1970-es években Kaliforniában bontakozott ki, s azóta Magyarországon is követőkre talált az ún. New Age, az Új Kor(szak).
márc. 23
12:06
A rotavírus-fertőzés (WebBeteg)
Világviszonylatban a rotavírus fertőzés okozza a legtöbb, enyhébb-súlyosabb kiszáradást okozó, hányással, hasmenéssel járó betegséget kisgyermekek és csecsemők körében. A fejlődő országokban évente 1 millió csecsemő hal meg a betegség következtében.
márc. 23
12:30
Hatalmas húsvéti horoszkóp! (HarmoNet)
120 hasznos tipp és tanács a 12 csillagjegy szülötteinek Húsvétra! Készülj velünk!
márc. 23
12:30
Az anyaság csökkenti az öngyilkosság kockázatát (orientpress)
Egy kutatócsoport szerint minél több gyereke van egy nőnek, annál kisebb az esélye annak, hogy önkezűleg vessen véget az életének. A magyarázat az anya-gyermek kapcsolatban keresendő: a nők ugyanis érzelmileg annyira kötődnek az utódjukhoz, hogy képtelenek lennének magukra hagyni őket.
márc. 23
12:48
Meghalt egy favágó Borsodban, rázuhant egy farönk (Infostart)
Meghalt egy 32 éves favágó, amikor rázuhant egy farönk a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Répáshuta külterületén - közölte a rendőrség.
márc. 23
13:03
Télvégi padmustra a fővárosban (Borsa)
Az elviselhető kinti hőmérsékletek beálltával újra kedvünk van leülni egy padra a szabadban. Megnéztük, milyen állapotban vannak a köztéri ülőalkalmatosságok.

Keresés