2010. március 23. kedd

márc. 23
0:33
Őssejtes szervátültetés - Az első alkalom egy gyermeknél! (WebBeteg)
„Ez az első alkalom, hogy egy gyermek őssejtes szervátültetésben részesül, és ez a leghosszabb légút, amit valaha pótoltak” - nyilatkozta Martin Birchall professzor, a University College London transzlációs helyreállító gyógyászati tanszékének vezetője.
márc. 23
1:03
Orvosi szemmel: új tények a COPD-ről (HáziPatika)
A mérföldkő jelentőségű COPD-vizsgálat, az UPLIFT igazolta, hogy tiotropium kezeléssel akár négy éven át tartós légzésfunkció-javulás érhető el, és a túlélési arány szintén javítható - jelentették be Berlinben a közelmúltban.
márc. 23
1:07
A mellrák megelőzhető - a csontritkulással együtt (HáziPatika)
A csontritkulás megelőzésére és kezelésére szedett gyógyszerek az emlőrák kockázatát is csökkenthetik - derült ki egy, a British Journal of Cancer folyóiratban megjelent amerikai tanulmányból.
márc. 23
5:54
Fájdalmai vannak? Gyógyuljon méhcsípéssel! (Infostart)
Egyre népszerűbbé válik Kínában a méhcsípés-terápia. A módszer több mint háromezer éves múltra tekint ugyan vissza Kínában, ám csupán 2007-ben engedélyezték használatát.
márc. 23
7:54
Magas vérnyomás és életmód (WebBeteg)
A keringési betegségek okozta halálesetek 10 százalékánál a magas vérnyomás is az okok között szerepel. A probléma leginkább az idősebb korosztály számára jelent veszélyt: a 65 év felettiek 40 százaléka szenved magas vérnyomásban.
márc. 23
8:36
Kevés az esély arra, hogy a vén óriás gyökeret ereszt (Infostart)
Kidöntötte egy vihar Japán legidősebb fáját; Oicso, "a vén óriás" nagyjából ezeréves, harminc méter magas és hét méter széles volt, és egy sintó szentély mellett állt Kamakura városában. Egy 17 méteres darabját megpróbálták újra elültetni. A rendkívüli akciót élőben közvetítette a japán állami televízió, miközben több ezer hívő imádkozott a hatalmas páfrányfenyőért. Az InfoRádió által megkérdezett…
márc. 23
8:57
Alacsony szénhidrát- és zsírfogyasztással az érelmeszesedés ellen (WebBeteg)
A kevés zsírt vagy szénhidrátot tartalmazó étrend, illetve a sokat emlegetett mediterrán diéta egyaránt csökkenti a nyaki erek meszesedését, a testsúlyt és a vérnyomást. A biztató eredményeket a Circulation legújabb száma közölte.
márc. 23
10:00
HIV-vírussal fertőztek meg gyerekeket orvosok (WebBeteg)
Csaknem 150 gyereket fertőztek meg HIV-vírussal gondatlan orvosok Üzbegisztán keleti részén 2007 és 2008 között.
márc. 23
12:06
A rotavírus-fertőzés (WebBeteg)
Világviszonylatban a rotavírus fertőzés okozza a legtöbb, enyhébb-súlyosabb kiszáradást okozó, hányással, hasmenéssel járó betegséget kisgyermekek és csecsemők körében. A fejlődő országokban évente 1 millió csecsemő hal meg a betegség következtében.
márc. 23
12:48
Meghalt egy favágó Borsodban, rázuhant egy farönk (Infostart)
Meghalt egy 32 éves favágó, amikor rázuhant egy farönk a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Répáshuta külterületén - közölte a rendőrség.
márc. 23
13:09
Vírust találtak egy gyermekeknek szánt vakcinában (WebBeteg)
Azonnali információkat kértek az európai gyógyszerügyi hatóság illetékesei a brit GlaxoSmithKline gyógyszergyártó cégtől hétfőn, miután a gyerekek számára készült vakcinájában egy sertéseket megfertőző vírus nyomaira bukkantak.
márc. 23
14:30
Iszapkezelések és ivókúrák (WebBeteg)
Az iszapkezelések történhetnek szerves vagy szervetlen iszappal, egész testet érintő, vagy részleges módon. A szerves iszapok esetén nem csupán a hőhatással és az iszap súlyából eredő hatással lehet számolni, hanem kémiai hatással is - a bőrön át felszívódó anyagok szervezetre gyakorolt hatásával.
márc. 23
16:06
Negyven ember terelte a flamingókat az állatkertben (Infostart)
Százhárom flamingó sétált végig kedden reggel a Fővárosi Állat- és Növénykert sétaútjain, miközben téli szálláshelyükről nyári bemutatóhelyükre költöztek. Ezt valószínűleg már csak egyszer kell még megtenniük, mert várhatóan idén elkészül a flamingók új szálláshelye, amely feleslegessé teszi a nagy flamingóterelést.
márc. 23
17:39
Szifilisz fertőzöttek az iskolában - Hogyan terjed? (WebBeteg)
Gondot okoz, hogy a szexuális élet kezdete előbbre tolódott, egyre fiatalabb korban kezdődik, amihez negatívan járul hozzá a médiából is áradó minta: a szexuális szabadosság, a gyakran váltott partnerek, a "gruppen-forma".
márc. 23
18:48
Az igazi vagy a műmelleket szeretik inkább a férfiak? (Infostart)
A férfiak negyede jobban kedveli a szilikonos melleket, mint az igaziakat - derül ki egy brit internetes felmérésből.
márc. 23
19:06
Milyen vírus kínozta a japán turistákat? (Infostart)
Norovírus gyötörtre azokat a japán turistákat, akik tömegesen lettek rosszul a hét végén a visszaút előtt Németországban, a müncheni repülőtéren.
márc. 23
19:24
A nőnek is joga van félmeztelenül kertészkedni (Infostart)
Jogi harc indult a félmeztelen kertészkedés ellen az Egyesült Államok egy városában, a coloradói Boulderben.
márc. 23
19:42
Megharcolt igazáért a tízéves korában elvált asszony (Infostart)
A sokatmondó című önéletrajzi könyv először Franciaországban jelent meg, a napokban pedig az Egyesült Államokban is kiadták. Nudzsod jemeni, és korántsem véletlen, hogy Jemenben sok a terrorista és sok a gyerekasszony, újabban pedig - hála Nudzsodnak - az elvált gyerekasszony is. Az olyan társadalmak, amelyek elnyomják a nőket, könnyen az erőszak martalékává válnak - írta a könyvről a The New York…
márc. 23
19:45
Napi 18 gramm sót fogyaszt egy átlagos magyar - Túl sok? (WebBeteg)
Egy átlagos magyar napi 18 gramm sót fogyaszt el, amely az egészséges mennyiségnek szintén a háromszorosa. Martos kiemelte: a sófogyasztás mérséklésével 20-25 százalékkal csökkenthető lenne a szív-és érrendszeri megbetegedésekből valamint az agyvérzésből eredő halálesetek száma.
márc. 23
20:18
Michael Jackson orvosa felfüggesztette az újraélesztést egy tanú szerint (Infostart)
Michael Jackson magánorvosa elkezdte ugyan a cardiopulmonalis újraélesztést (CPR) a haldokló popsztáron, de felfüggesztette azt, és nem hívta azonnal a mentőket, hogy legyen ideje összegyűjteni a szobában a gyógyszeres fiolákat. Ezt állítja Jackson logisztikai igazgatója a nyomozóknak tett vallomásában.
márc. 23
20:48
"Mit lehet tenni a zaklató szomszéddal?" - A pszichiáter válaszol (WebBeteg)
"Kihez fordulhatunk? Egy lakótársunk zaklatja a lakókat szóban, néha már tettlegesen. Jeleztük a háziorvosnak, a rendőrségnek, az illető orvosának is. Úgy tűnik nem tehetünk semmit. A gyógyszereit sem szedi." - Válogatás a WEBBeteg orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
márc. 23
21:48
Szívrohamot okozhat a focimeccs nézése (Infostart)
Ha a szurkoló kedvenc csapatának fontos mérkőzését figyeli, akár a helyszínen, akár a tévé képernyőjén keresztül, lényegesen nagyobb esélye van arra, hogy szívinfarktust kapjon, mint ha békésen horgászva a vízparton ülne. Német kutatók korábban már közölt vizsgálatának folytatása az Amerikai Szívgyógyászok Kollégiumának folyóiratában jelent meg.
márc. 23
21:51
Előzze meg a derékfájást! - Életmódtanácsok (WebBeteg)
Bár a kisebb hát- és derékfájdalmak általában maguktól elmúlnak, ha a fájdalom tartós vagy heves intenzitású, mindenképp keressünk fel egy orvost.
márc. 23
23:57
Prosztatarák - Mi állhat a háttérben? (WebBeteg)
A mostani tanulmányban 22 ezernél több kaliforniai férfit követtek nyomon, akiket 1967 és 1998 között terméketlenként diagnosztizáltak.

Keresés