2010. március 4. csütörtök

márc. 4
0:24
VHL-szindróma - Ritka betegség, súlyos következmények (WebBeteg)
A von Hippel-Lindau (VHL) betegség egy ritkán előforduló örökletes rendellenesség, amelyet egy hibás gén okoz. A hibás gén még nem jelent betegséget, csak a megbetegedés kockázatát hordozza magában. A betegséget az után a két orvos után nevezték el, akik azt felfedezték.
márc. 4
0:36
Mit tegyünk, ha újra támad az ekcéma? (HáziPatika.com)
Az allergiás bőrgyulladásra hajlamosak már tudják, hogy időről időre számítaniuk kell az állapotuk rosszabbodására, az ekcémás tünetek heves jelentkezésére, az úgynevezett fellángolásra.
márc. 4
0:40
Kinek mennyi kalciumra van szüksége? (HáziPatika.com)
A kalciumfogyasztás fontos tényezője, de nem egyedüli meghatározója annak, milyen szervezetünk kalcium-egyensúlya. Vajon eszünk-e elég kalciumot, és a kalciumban gazdag tejet nélkülöző vegetáriánusok csontjai tényleg veszélyben...
márc. 4
0:44
A fehér rozskenyér egészségesebb, mint a teljes kiőrlésű? (HáziPatika.com)
Állítólag a teljes kiőrlésű kenyér egészségesebb - ezzel szemben a Lund Egyetem munkatársai kimutatták, hogy a fehér rozsliszt jobb inzulin- és cukorháztartást eredményez, mint a korpát tartalmazó búzakenyér.
márc. 4
0:57
Napi Horoszkóp - március 4. (Ezoterikus.hu)
Mai napi horoszkópunk könnyed útmutató ahhoz, hogy mit, hogyan érdemes lépni, ha sikert akarunk elérni. Van, akinek kevésbé jó nap a mai, aggodalomra nincs ok.
márc. 4
1:00
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
márc. 4
5:27
Miért egészségesebb a részmunkaidő? (Inforádió)
A részmunkaidőben dolgozó anyák gyerekei egészségesebbek, mint a teljes állásban tevékenykedő anyáké, illetve azoké, akik egyáltalán nincsenek állásban - derült ki egy ausztrál tanulmányból.
márc. 4
5:39
Egyre gyakoribb a túlzott vitaminfogyasztás (WebBeteg)
A fejlett országok lakosainak csaknem fele fogyaszt valamilyen mesterséges vitaminkészítményt. A túlzott vitaminbevitel azonban ugyanolyan káros lehet, mint a vitaminhiány.
márc. 4
6:57
Ingyen cuccok PET-palackból - a kreatív divat (HarmoNet)
Olvasóink kérésére újra összeállítottunk PET palackokból készült csodákat. Hogy mennyire vagyunk mi emberek kreatívak? Lássuk csak. Néhány szösszenet a világ négy sarkából. Ó, azok a csodás PET palackok!
márc. 4
6:57
Lista készül az emberi emésztőrendszer baktériumairól (HVG)
Ezernél több baktériumfajt mutattak ki az emberi emésztőrendszerből kínai genetikusok. A pekingi kutatócsoport 124 dán és spanyol embertől származó székletminta genetikai elemzését végezte el. Minden egyes baktérium DNS-ét szekvenálták, meghatározták genetikai állományukat.
márc. 4
7:45
Terhesség alatt ellenjavalt gyógyszerek (WebBeteg)
A terhesség alatt számos veszélyforrás leselkedhet a kismamákra, amely a magzata fejlődését rossz irányba terelheti. Azonban a veszélyt gyakran mi magunk is okozhatjuk. Terhesség alatt oda kell figyelni arra, hogy milyen gyógyszereket viszünk be szervezetünkbe!
márc. 4
7:51
Amilyen a kerted, olyan vagy Te! (Ezoterikus.hu)
A Feng Shui a térrendezés elve, téved, akit azt hiszi, ez egy lakberendezési módszer. A kínaiak úgy vélték/vélik, hogy a Feng Shui-val hoznak harmóniát életükbe.
márc. 4
8:09
Több tévézéstől cukorbeteg lehet a gyerek? (HarmoNet)
Nem nehéz belátni, hogy azt az időt, amit a televízió bámulásával töltünk, az egészségünk szempontjából hasznosabban is tölthetnénk. Nem kell feltétlenül csak az aktív sportolásra gondolni, egy kellemes séta vagy beszélgetés a családdal, barátokkal sokat javít a pszichés egyensúlyunkon, így természetesen visszahat a fizikai állapotunkra is.
márc. 4
8:09
A legnagyobb karmikus bűn: abortusz! (Ezoterikus.hu)
Egy lélek földre születését a következő fontosabb lépések előzik meg: tervezés, különböző döntések meghozatala, valamint megállapodások megkötése más lelkekkel.
márc. 4
8:09
Mi van a gyorséttermi kajában? Lehull a lepel! (kamaszpanasz)
Réges-régen, amikor még csak a gyorséttermek előképei léteztek, az emberek tudták, hogy mit esznek. A mára már ikonná vált hamburger-sült krumpli párosítás hajdanán frissen darált marhahúsból készült, mellé pedig hámozott, darabolt és kisütött krumplit kaptak a kedves vásárlók.
márc. 4
8:11
Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2010-03-04 (HarmoNet)
Ma két ember helyett dolgozunk, de csak akkor, ha kedvünkre van a munkánk. Ha már unalmasnak találjuk, vagy csak kényszerből vagyunk a jelenlegi helyünkön, akkor szinte semmit sem dolgozunk. Ha meddőségtől szenvedünk, akkor ma tehetünk a gyermekáldás érdekében. Itt az ideje az első konzultációnak az orvos specialistával. Menstruációs problémák kezelésére is kiváló a mai nap. Megelőzésként segít,…
márc. 4
8:13
Heti anyukák és babáik horoszkóp 2010. március 4-től 10-ig (HarmoNet)
Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
márc. 4
8:15
Magyarország napi Harmóniakártyája (2010-03-04) (HarmoNet)
Ma lelkünket kell ismét ápolnunk. Fogadalmat tehetünk, ígéretet magunknak, amit jobban be is tartunk ezen a napon.
márc. 4
8:45
11 mondat, amit ne mondj a férfinak (Ezoterikus.hu)
Vannak bizonyos helyzetek, amikor jól át kell gondolunk, mit mondjunk a párunknak és főleg, hogy mit ne mondjunk, ha nem akarjuk még jobban kiborítani.
márc. 4
9:03
A lélegeztetést gyakorolni kell! (ma.hu)
Hirtelen szívhalál esetén a beteg sorsa attól is függ, hogy a rohammentő megérkezése után mennyire gyakorlott az a mentőápoló vagy orvos, aki a mesterséges lélegeztetést elkezdi. Amerikai kutatók két esztendei vizsgálatának eredményeit az Annals of Emergency Medicine közölte.
márc. 4
9:03
Megfelelő táplálkozással a titokzatos tünetek ellen (Inforádió)
A titokzatos hastáji tünetek okait a legtöbb esetben nem sikerül azonosítani. Az irritábilis bél szindrómától szenvedő betegek diagnózisként sokszor kénytelenek az idiopátiás, vagyis ismeretlen eredetű jelzőt elfogadni, pedig a megfelelő táplálkozás sokat javíthat állapotukon.
márc. 4
9:06
Kissé szomorkás lesz a bika hangulata máma (Borsa)
Napi horoszkóp, csütörtök
márc. 4
9:21
Félállásban anya (HarmoNet)
Javulhat a gazdaság a munkába visszatérő anyák részmunkaidős foglalkoztatásával. A rugalmas munkakörülmények kialakításával a munkába visszatérő anyák és a vállalatok egyaránt nyernek. A világon, a vállalatvezetők 44 százaléka számol azzal, hogy az elkövetkező két évben az eddiginél több, a munkaerőpiacra visszatérő családanyát foglalkoztat részmunkaidőben.
márc. 4
9:21
Milyen vezető vagy? Tenyeredben benne van! (Ezoterikus.hu)
Ujjaid hossza, valamint egyéb apróbb, de jól kivehető jelek rámutatnak, vajon mennyi vezetői hajlam bujkál benned? Most kiderül!
márc. 4
9:51
Még 6 strapabíró szobanövény (Édenkert)
Sokaknak meggyűlik a baja a szobanövények ápolásával. Folytatjuk a legkönnyebben tartható, hálás és egyben mutatós fajok bemutatását.
márc. 4
9:51
H1N1 - megjelent az első mutáció (WebBeteg)
Megjelent a H1N1 vírus első mutációja - erősítették meg a mexikói hatóságok, hozzátéve, hogy a mutáns vírust egy olyan kislány szervezetében mutatták ki, aki túlélte a betegséget.
márc. 4
9:54
Nem babonásak (Lakáskultúra)
Ötletek, enteriőrök és programok 4 napon át.
márc. 4
9:54
Adela blogja: Kaleidoszkóp I. rész (astronet.hu)
Nem csináltunk semmit, csak táncoltunk. Csak fogta a derekamat, és amikor úgy érezte, a zene engedi, magához húzott.
márc. 4
10:09
Megcsalás-e a virtuális félrelépés? (Borsa)
Míg régen egy rúzsnyom buktatta le a hűtlen pasikat, ma virtuálisan flörtölnek. Fizikai kontaktus nincs, mégis sokan félrelépésként élik meg a mobilerotikát.
márc. 4
10:12
Hogyan kell metszeni a diót, hogy többet teremjen? (Édenkert)
Az eddigi tapasztalatok alapján, a diófa ugyanolyan jól viseli a metszést, mint a többi gyümölcsfa.
márc. 4
10:33
Kutatók rájöttek a tökéletes házasság matematikai képletére (Inforádió)
A legjobb, ha az ara öt évvel fiatalabb vőlegényénél, a párt tagjai ugyanolyan kulturális háttérrel rendelkeznek, de a menyasszony intelligensebb - ilyen feltételek mellett lehet a házasság a legsikeresebb - állítják svájci kutatók.
márc. 4
10:51
Kisanyám, a tökéletes pasi független! - avagy Keribredso tudja (HarmoNet)
Végy egy nőt, aki ismeri önmagát. Adj neki rengeteg tapasztalatot, elegyítsed öniróniával, humorral és lazasággal. Mikor már száz szívet tört össze, s az övét is vagy hetvenszer, addigra pontosan fogja tudni, hogy ő kicsoda, s hogy mire vágyik.
márc. 4
10:51
A sötétség, mint erkölcsromboló (ma.hu)
A sötétség nem csak rejtekhelyet kínál, erkölcsünkön is csorbát ejthet: már egy napszemüveg is elegendő ahhoz, hogy úgy érezzük, kivontuk magunkat mások ellenőrzése alól - ilyenkor hajlamosabbak vagyunk becstelenek és önzők lenni.
márc. 4
10:54
"Szemüveg kell a 4 éves kisfiamnak?" - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Kisfiam 4 éves. Gyerekorvosunk elküldött szemorvoshoz, mert nem tudtuk eldönteni, hogy az egyik szemével nem tudta elolvasni a táblát, vagy már csak nem volt kedve. Ma voltunk a szemésznél. Kisfiam minden figurát látott. Utána még csináltak géppel valamilyen vizsgálatot. Az orvos közölte, hogy a fiamnak szemüveg kell. Pupilla tágító szemcseppet is kell adnom neki a következő vizsgálatig. Mi lehet…
márc. 4
11:09
A kávé alapvetően szívbarát (HVG)
A kávérajongók számára jó hírek hangzottak el az Amerikai Szív Társaság e héten zajló San Franciscó-i éves konferenciáján.
márc. 4
11:09
Melegebb időben többen halnak meg kokain-túladagolásban (Inforádió)
A külső hőmérséklet emelkedésével növekszik a kokain-túladagolás miatt bekövetkezett halálesetek száma - állapították meg egyesült államokbeli kutatók.
márc. 4
11:12
Cucckereső: 2in1-ruha (Borsa)
Sorozatunkban egy konkrét ruhadarabot célzunk be, és addig járjuk a boltokat, míg rá nem találunk a legjobbra. Ezúttal 2in1-ruhát kerestünk.
márc. 4
11:27
Új készülékkel küzdhetünk a migrén ellen (orientpress)
Egy új kézi készülék válhat a gyógyszeres kezelés alternatívájává a migrénes panaszok csökkentésében, amely mágneses impulzust küld a fej hátulsó részébe - enyhítve a kínzó fájdalmat.
márc. 4
11:30
A testmozgás kreatívabbá tesz! (kamaszpanasz)
Készen állsz az ötletbörzére? Szeretnéd felpezsdíteni a kreativitásod? Lehet, hogy csak egy sétányira vagy az életedet megváltoztató ötlettől. No de hogyan is érdemes kezdeni?
márc. 4
11:45
Már látható az egynapos zsiráfborjú a fővárosi állatkertben (Inforádió)
Zsiráfborjú született a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A budapesti zsiráfcsapat legifjabb tagja szerda este, nem sokkal 6 óra után jött a világra. A kicsi és a Santana nevű anyaállat a zsiráfoknak otthont adó létesítmény elkülönítő istállójában kapott helyet, ahol - egy betekintő ablakon át - már a mai naptól láthatja őket a nagyközönség.
márc. 4
11:45
Maja titkok - Maja naptár (Ezoterikus.hu)
A maják utódai a mai Guatemala, Belize, Honduras, El Salvador és Dél-Mexikó egyes területein élnek. Még mindig beszélik a maja nyelvet és igyekeznek életben tartani őseik hagyatékát, hagyományait.
márc. 4
11:57
A kávé jót tesz a szívünknek - Kutatás (WebBeteg)
A kávérajongók számára jó hírek hangzottak el az Amerikai Szív Társaság e héten zajló San Franciscó-i éves konferenciáján.
márc. 4
12:03
Megjelent a H1N1 első mutációja (HVG)
Mexikói tisztviselők szerdán megerősítették, hogy igazolták az A(H1N1) influenza vírusának első mutációját egy lánynál, aki túlélte a fertőzést.
márc. 4
12:03
A pára árt a vitaminoknak (orientpress)
Sokan tárolják gyógyszereiket és vitaminjaikat a fürdőszobában vagy a konyhában, hogy mindig kéznél legyenek. A szakértők szerint azonban ez a lehető legrosszabb megoldás: a pára miatt a vitamintartalom rövid idő alatt 'elillanhat' a pirulákból, még akkor is, ha a kupakot szorosan a tubusra csavarjuk.
márc. 4
12:03
Amilyen a szeme színe, olyan a hűsége! Teszteld! (Ezoterikus.hu)
A kék szemű férfiak a kék szemű nőket részesítik előnyben, úgy tűnik azért, mert a szemek színe megmutatja, hogy partnerük hűséges-e hozzájuk vagy sem.
márc. 4
12:05
Az AIDS vezető halálok a nőknél (orientpress)
A HIV világszerte vezető betegséggé és halálokká vált a termékeny nők körében - derült ki ENSZ újabb viszgálata során.
márc. 4
12:15
Az iskolával szembeni ellenszenv (Borsa)
A Borsa pszichológusa nem mondja meg a frankót, nem adja meg a tuti receptet a gondjainkra. Viszont segít új szempontokat találni problémáink megoldásához.
márc. 4
12:21
Kiütötte a somlói galuskát a madártej (ma.hu)
A madártej átvette a vezetést a somlói galuskától, tovább nőtt az Újházi tyúkhúsleves előnye, a sertéspörkölt pedig az utolsó előtti a félidejéhez érkezett Magyarország Kedvenc Étele internetes szavazáson, amelyen eddig 33 ezren adták le voksukat.
márc. 4
12:57
Gőzölve, pirítva, párolva: A sütés-főzés 13 módszere (HarmoNet)
Párolás, pirítás, dinsztelés, abálás, forralás, gőzölés. Száraz, zsiradékos, és vízben történő főzési eljárások. Mikor melyiket célszerű választani a tápérték megőrzéséhez, hogy egészséges és finom ételeket kapjunk? Mikor mennyi a vitaminveszteség? Trükkök konyhatündéreknek!
márc. 4
13:15
Finom falatok az egészségért (orientpress)
A hódmezővásárhelyi Janikovszky Éva Óvoda Észak utcai Telephelye egészségnapot szervezett, ahol több generáció képviseltette magát: a kicsik mellett a szülők és a nagyszülők is részt vettek a programokon-tudatta a város honlapja.

Keresés