2010. március 4. csütörtök

márc. 4
0:39
Film készülhet az egyik legklasszikusabb videójátékból (sg)
Egyre valószínűbb, hogy elkészülhet a Space Invaders című videójáték alapján készülő mozifilm. A Taitotól a Warner Bros. próbálja megszerezni a megfilmesítési jogokat, de a tervezett történetről egyelőre még semmit sem tudni.
márc. 4
0:57
Megvan az Amerikai pite 4 címe (sg)
Chris Weitz, az eredeti Amerikai pite-filmek egyik rendezője elmondta, hogy a tervezett negyedik rész címe American Reunion lenne, s minél több régi szereplőt visszavárnak a folytatásra.
márc. 4
1:15
Jövő héten mutatják be a Predators első képsorait (sg)
Pénteken lesz látható először a 300-at is rendező Zack Snyder új filmjének előzetese, Antal Nimród predátorait pedig első alkalommal jövő hét pénteken lehet mozgásban is látni.
márc. 4
1:33
James Cameron sértődős, nem lesz Avatar-paródia az Oscaron (sg)
Mégsem ad át díjat a vasárnapi Oscar-gálán Sacha Baron Cohen. A brit komikus azért nem hirdetheti ki egy kategória nyertesét, mert tervezett Avatar-paródiáján megsértődhetne James Cameron.
márc. 4
3:03
Lost - beírja magát a tévétörténelembe az utolsó évad? (sg)
A Lost ismét csak az egyik legnézettebb sorozat, miközben mindenki találgatja, mi lehet a titok, amivel a nézőket a képernyők elé szegezi. De vajon mi lesz az utód?
márc. 4
4:33
A német alkotmánybíróság eltörölte a távközlési adattárolást (sg)
A német alkotmánybíróság első szenátusának tagjai úgy döntöttek, hogy a távközlési adattárolásról szóló törvény a jelenlegi formájában sérti az ország alkotmányát. A forgalmi adatokat meg kell semmisíteni.
márc. 4
4:37
Felszámolták a legnagyobb spanyol botnetet (sg)
A spanyol csendőrség bejelentette, hogy az FBI-jal együttműködve felszámolta a világ eddigi legnagyobb informatikai kalózhálózatát, amelyhez több mint 13 millió fertőzött számítógép tartozott.
márc. 4
4:41
Microsoft - a cloud computing bűvöletében (sg)
A redmondi cég CeBIT-en tartott bemutatójának középpontjában a cloud computing megoldások és szolgáltatások álltak. A felhőszolgáltatások előnye az együttműködésben rejlik.
márc. 4
4:51
Elindult az első arab legális letöltő portál (sg)
Elindult a közel-keleti régió első legálisan működő online letöltő portálja. A Shofha.com üzemeltetői remélik, hogy a weblap segít visszaszorítani az arab országok kalózkodási arányát.
márc. 4
7:51
Jó Éjt március harmadikán, szerdán (GameStar)
Sikeresen meghúztam a nyakam a gyűrűn. Ne kérdezzétek hogy. Nem tudom. Nem akarom tudni.
márc. 4
7:51
Akár egy egész országot is megbéníthatott volna a Spanyolországban leleplezett botnet (prim)
Akár egy egész ország számítógépes infrastruktúrájának megbénítására is alkalmas lett volna a Spanyolországban most leleplezett botnet, állítják az ügyben nyomozó hatóságok.
márc. 4
8:00
Kansas fővárosának új neve: Google City (prohardver)
A polgármester reméli, hogy ez az akció segíti őket abban, hogy bekerüljenek a támogatottak közé, s a Google hozzájuk is elviszi a szupergyors internetet.
márc. 4
8:09
Reggelt! 2010. 03. 04. (GameStar)
Hihetetlenül csodálatos csütörtök reggelt mindenkinek! Egy kis humor, a reggeli mellé, aztán pedig hírek!
márc. 4
8:27
Többen töltik le az Operát a Windows böngészőválasztás óta (prim)
Az Opera szoftvercég adatai szerint a szokásosnál legalább háromszor többen töltik le böngészőjüket Európában azóta, hogy a Microsoft az EU iránymutatása szerint bevezette a szabad böngészőválasztást a Windows 7 operációs rendszeren.
márc. 4
8:45
Skype a Nokia mobiljain (prim)
A Skype néhány héten belül immár a második piaci áttörést érte el, a Verizon Wireless amerikai mobilszolgáltatóval nemrég kötött szerződés után ugyanis most kiadta internettelefonos szoftverének Symbian platformra szabott verzióját, amelyet a Nokia készülékeire telepíthető.
márc. 4
8:45
Take-Two: csúszások, megjelenések, sikerek (Gamer365)
Éjszaka érkezett meg a Take-Two soros üzleti jelentése, benne a szokásos számokon kívül Mafia II és Red Dead Redemption csúszással, Max Payne 3 és Civilization V megjelenési időponttal, és BioShock 2 / Borderlands sikerekkel.
márc. 4
8:48
Bejelentve az Ironclads: Schleswig War 1864 (Game Channel Online)
Történelmi hajószimulátorokkal mondhatjuk bátran, egyáltalán nincs tele a padlás, pláne nem olyanokkal, amelyek tartalmaznak nem kevés stratégiai elemet, illetve némi menedzsmentet is. A Totem Games brigádja azonban úgy döntött, hogy megkísérli a lehetetlent, és még az idei esztendőben elkápráztat minket egy ilyen alkotássa...
márc. 4
8:50
Hét éves fejlesztési idő áll a Mirrors Edge mögött (Game Channel Online)
A Mirrors Edge a maga nemében bizony egy sikeres alkotás volt, viszont az elismeréseket sokkal inkább a kritikusoktól, de még inkább a fanatikusoktól vívta ki, a pénztáraknál, ha nem is lett bukás, de nem muzsikált túl jól. A DICE ex-főnöke, avagy Fredrik Liliegren szerint pedig elég szép fejlesztési időt tudhatott magáénak...
márc. 4
9:03
Norton 360 4.0: iPad, iPhone és Android támogatás (PCWorld)
Az új Norton 360 felhasználói a programba épített legújabb mobiltechnológiákkal kompatibilis alkalmazások segítségével bárhonnan hozzáférhetnek adataikhoz.
márc. 4
9:03
CeBIT 2010: memóriákból nincs hiány (prohardver)
A Kingston, a G.Skill, a Mushkin és a Team Group igazi invázióra készül.
márc. 4
9:03
Insomniac: több új játék (ps3) (Gamer365)
A Ratchet and Clank: A Crack in Time tavaly őszi megjelenése óta nagy a csend az Insomniac Games háza táján. Pedig dolgoznak serényen, a stúdió több új játékon dolgozik.
márc. 4
9:06
Milyen rendszerességgel frissíted a szervereden futó Linuxot? (hup.hu)
márc. 4
9:12
Valve (plastik media)
Úgy tűnik, nagy dobásra készül a Valve. Egyrészt tudható, hogy Mac-re is jön a Steam, másrészt pedig március elsején elindították a fantasztikus termék-bejelentő-gépezetüket, ami annyira, de annyira szórakoztató, hogy külön össze is akartam foglalni. Összefoglaló: Néhány napja valakik kifigyelték fájl-szinten, hogy a Valve játék disztribúciós szoftverében, a Steamben megjelentek Mac-es interface…
márc. 4
9:21
Válságban is bővült az Axis Communications árbevétele (prim)
A 2008-as 200 millió euróról, tavaly 230 millió euróra növelte árbevételét a hálózati videórendszereket és nyomtatószoftvereket gyártó svéd Axis Communications - hangzott el szerdán, sajtótájékoztatón, Budapesten.
márc. 4
9:21
A Google a HTC mögött áll (prohardver)
Habár az Apple szabadalomsértési kereste csak a HTC ellen irányult, a Google már most is bejelentette, hogy kész segíteni.
márc. 4
9:39
Prémium kategóriás készülékekre fejleszt a Nav N Go (prim)
A Nav N Go (NNG) a hannoveri CeBIT számítástechnikai kiállításon mutatta be a kifejezetten készülékgyártóknak szánt iGO primo elnevezésű navigációs szoftverét.
márc. 4
9:39
Magyarországon is visszakérhető a Windows ára? (prohardver)
Az FSF.hu Alapítvány a fogyasztóvédelem elé viszi a Windows-adó ügyét. Azt szeretnék elérni, hogy a gyártók a hazai vásárlóknak is visszafizessék az előre telepített, de nem használt szoftverek árát.
márc. 4
9:39
Grafikus kártyák Windows és Mac OS X alatt (hup.hu)
A Unity (multiplatformos játékfejlesztő eszköz) weboldalát böngészve egy érdekes statisztikát találtam. Hasonlóan a Steamhez a Unity Technologies is gyűjti a webplugin által a felhasználók gépeinek információit. 2009 utolsó negyedévében az alábbi grafikus kártyával és shader model-lel rendelkező gépek futtattak Unity webplayert: Shader model 4 (DX10) 28.8% Shader model 3 (DX9) 22.9% Shader…
márc. 4
9:41
Informatikai tudáshiány elé néz Európa (prim)
Öt éven belül súlyos informatikai tudáshiány elé nézhetnek az európai országok, ha az oktatási rendszer nem alkalmazkodik az információtechnológia (IT) fejlődési üteméhez - állítják szakemberek és politikusok a hannoveri CeBIT, számítástechnikai és távközlési kiállításon.
márc. 4
9:51
További Borderlands bővítményekre számíthatunk a jövőben (Game Channel Online)
Sokunk úgy hitte, hogy a Borderlands első három DLC csomagja után véget ér a program támogatása, hiszen a nagy átlagot számítva általában ennyi az a bónusz tartalom, amit a játékosok elbírnak, persze akadnak kivételek, sőt, úgy látszik a Borderlands is ebbe a kategóriába tartozik. Hiába kerül ugyanis dobozba az első három D...
márc. 4
9:53
A nagy R.U.S.E. bejelentés: Jövő héten nyílt béta kezdődik (Game Channel Online)
A hét elején érkezett meg hozzánk a felemelő információ egy Twitter bejegyzést a középpontba helyezve - Aymeric Evennou billentyűzetéből -, amely arról árulkodott, hogy csütörtökön, avagy a mai nap folyamán egy óriási bejelentés, és ezzel együtt meglepetés is várható a R.U.S.E. nevű reformáló UbiSoft stratégia kapcsán. A "n...
márc. 4
9:55
Tizenöt millió GTA IV és három millió BioShock 2 fogyott a Take Two friss jelentései szerint (Game Channel Online)
A játékipar több kiemelkedő címmel is rendelkezik, amelyek lényegesen népszerűbbek a nagy átlagnál, így például a Blizzard World of Warcraft-ja mellett megemlíthető az Electronic Arts The Sims-sorozata, de a Rockstar Grand Theft Auto szériája is ide sorolható, természetesen csak többek között. Sokszor nem is gondolnánk, hog...
márc. 4
9:57
Ubisoft - Eddig bírta az új DRM (GameStar)
Egy nap kellett a hekkereknek, hogy feltörjék az Ubisoft új DRM-rendszerét
márc. 4
10:12
Ubuntu brandváltás a láthatáron (hup.hu)
Frissül az Ubuntu és a hozzá kapcsolódó közösségi projektek brandje. Meghatározták a branddel kommunikálandó értékeket (precizitás, megbízhatóság, kollaboráció és szabadság). Az új Ubuntu logó Új közösségi projekt logók Ezeket tükrözendő új, professzionálisabb hatású betűtípus került a logóba, a "háromemberes" embléma pedig egyszínű lett. Képernyőképek, látványtervek itt.
márc. 4
10:15
LG: továbbra is a jól kitaposott úton (PCWorld)
Két újabb érintős tömegmobilt vitt a koreai gyártó a CeBIT-re.
márc. 4
10:15
Készül az LG GS290 Cookie Fresh és a GT400 Viewty (prohardver)
Két új középkategóriás LG modell fotója szivárgott ki még a hivatalos bejelentése előtt.
márc. 4
10:15
Vanquish: infók és képek (x360,ps3) (Gamer365)
A nemrég bemutatott teaser trailer és célplatformok bejelentése után megérkeztek az első képek és infók a Platinum Games (Bayonetta) új third person akciójátékából, a Vanquish-ből.
márc. 4
10:17
Intel CULV-alapú tablet az Acertől (PCWorld)
Kiforgatható kijelzővel felszerelt tábla PC-vel bővül hamarosan az Acer Timeline sorozata.
márc. 4
10:33
Idén is VMware konferenciákat szervez a közösség (PCWorld)
Idén is megszervezi szakmai konferenciáit a VMUG (VMware User Group) Hungary / VMware Felhasználói Közösség.
márc. 4
10:33
Prison Break: The Conspiracy képadag (x360,ps3,pc) (Gamer365)
Két hete végre mozgóképes formában is vethettünk néhány pillantást a Prison Break: The Conspiracy-re, ezúttal viszont ismét képekkel tudunk szolgálni az adaptációról.
márc. 4
10:35
Kingston: alacsony feszültségű HyperX modulok (PCWorld)
Kevesen számíthattak arra, hogy a méltán népszerű HyperX termékcsaládnak egyszer egy energiatakarékosságra hangolt széria is a részét képezi majd.
márc. 4
10:51
Windows 7-szelídítő – II. rész (PCWorld)
Sorozatunk második részében alaposan megdolgozzuk Windows 7 operációs rendszerünket, hogy a sebesség tekintetében e lehető legtöbbet hozzuk ki belőle. Tippek és trükkök nem csak Windows-guruknak.
márc. 4
10:51
A Nokia elkötelezett a Series 40 melett (prohardver)
A finn óriás hivatalosan is megerősítette, hogy rövidesen piacra kerülnek a minden korábbinál olcsóbb érintőkijelzővel kibővített Series 40 modellek.
márc. 4
10:53
Kis USB-eszköz gyűjtemény (PCWorld)
Elképesztő, mennyi mindent lehet már USB-ről működtetni. Kesztyű, csizma, lézerkard...
márc. 4
10:54
Eddig tartott a UbiSoft új másolásvédelme (Game Channel Online)
A francia UbiSoft-ot a múltban nagyon sokszor a szívünkbe zártuk, bár voltak furcsa húzásaik, azért utólag mindig visszataláltak a helyes útra. Az utóbbi néhány hónapban azonban ismét letértek a kijelölt ösvényről, és egy ellenszenves üzleti modellt, illetve egy még ennél is rosszabb másolásvédelmi eljárást dolgoztak ki, am...
márc. 4
10:55
CeBIT: Megjelent a Verbatim első egykábeles eSATA merevlemeze (PCWorld)
Egyszerűbb és gyorsabb mentések. USB 2.0 és mintegy hatszor gyorsabb eSATA csatlakozót is találunk a külső meghajtón, mely nem igényel külön tápegységet.
márc. 4
10:56
A Fujitsu emisszió-csökkentési kezdeményezést indít útjára (Game Channel Online)
A Fujitsu elindította Product Carbon Footprint (PCF) elnevezésű kezdeményezését, amelynek keretében a jövőben meghatározza és közzéteszi a Fujitsu Technology Solutions által fejlesztett és gyártott új termékek teljes életciklusra vetített széndioxid-kibocsátását (szénlábnyomát). A PCF-kezdeményezés a gyártó japán piacon sze...
márc. 4
10:58
Piroska és a farkas lesz American McGee következő áldozata (Game Channel Online)
American McGee nevét aligha kell bemutatni az elborult videojátékokat kedvelőknek, hiszen az úriember készítette többek között az Alice csodaországban kiváló és elmebeteg horroradaptálását, szimplán Alice néven, de a brutális Bad Day L.A. is a nevéhez fűződik, hogy a kicsit félresikerült Grimm-ről már ne is beszéljünk. McGe...
márc. 4
11:03
Fájlcsere: világméretű egyezmény készül? (nyest.hu)
Az ACTA-val szemben az EU nem támogatja a fájlcserélők lekapcsolását az internetről, s az Európai Bizottság kiáll az egyéni felhasználók szabadságjogai mellett.
márc. 4
11:05
Automatikusan fordít az új Chrome-béta (nyest.hu)
Letölthető az új Chrome böngésző béta verziója – a régi-új böngésző divatos szolgáltatást nyújt: a betöltött oldalakat automatikusan fordítja az alapértelmezett nyelvre. Megnéztük, hogy csinálja.

Keresés