2010. március 4. csütörtök

márc. 4
0:03
Felkészülés: Portugália két góllal volt jobb hazai pályán Kínánál (NSO)
A portugál labdarúgó-válogatott hazai környezetben 2–0-ra nyert a kínai nemzeti tizenegy ellen. Az ibériaiak első gólját Hugo Almeida szerezte a 36. percben, míg Liédson az utolsó pillanatokban biztosította be a győzelmüket.
márc. 4
0:03
Chávez: nem kell magyarázkodnom (fidesz)
Hugo Chávez venezuelai elnök úgy véli, nem tartozik magyarázattal José Luis Rodríguez Zapatero spanyol miniszterelnöknek a venezuelai kormánynak a Baszk Haza és Szabadság (ETA) baszk szakadár szervezettel és a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) szélsőbaloldali kolumbiai gerillaszervezettel fenntartott állítólagos kapcsolatai miatt.
márc. 4
0:03
Észlelési pályázat: Galilei 1610-2010 (Pályázatfigyelő)
A kíiró Galilei 1610-2010 címmel észlelési pályázatot ír ki magyarországi vagy határon túli, 15-19 éves fiatalok számára.
márc. 4
0:07
Felkészülés: a szerdai mérkőzések végeredménye egy helyen (NSO)
Nagyüzem volt szerdán a labdarúgás világában, több mint harminc felkészülési mérkőzésre került sor – az amerikai kontinensen csak magyar idő szerint csütörtök hajnalban játszanak a csapatok. Tekintse meg a szerdai találkozók végeredményét a gólszerzőkkel együtt!
márc. 4
0:07
Felhívás a Kulturális Örökség Napjai programhoz való csatlakozásra (Pályázatfigyelő)
A program célja az, hogy a nagyközönség figyelmét ráirányítsuk országunk szellemi örökségére, az épületek értékeire, azokéra is, amelyek máskor részlegesen, időlegesen, illetve csak a társadalom egyes rétegei által látogathatók, esetleg folyamatosan zárva vannak. A hagyományosan szeptember harmadik hétvégéjén megrendezett esemény során országszerte sok száz ilyen épület és helyszín kapuja nyílik…
márc. 4
0:09
Olvasnivaló: Olasz kenyérlepény: a focaccia (Mindmegette)
Ezt a kenyérlepényt azért ajánlom, mert rendkívül egyszerű elkészíteni, és a modern étkezési szokásoknak nagyon is megfelel. Nem kell vele sokat foglalkozni, és szinte a végtelenségig variálható.
márc. 4
0:11
Kalaznói látogatás (Pályázatfigyelő)
A kiíró a Kalaznón vagy közvetlen környezetében készült fotókat várja erre a pályázatra.
márc. 4
0:15
Az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság Harmadik csoportjába delegálandó magyar küldöttek kiválasztásának előkészítése (Pályázatfigyelő)
A felhívás célja az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSZB) harmadik csoportjába delegálandó magyar küldöttek kiválasztásának előkészítése.
márc. 4
0:19
II. Házunk-Hazánk 2010 (Pályázatfigyelő)
Fotópályázat, témája kötetlen; szívesen fogadjuk Magyarország és a Kárpát-medence természeti és épített értékeinek, lakóinak, hagyományainak és a hagyományok őrzésének művészi módon való bemutatását.
márc. 4
0:21
Férfi kosárlabda Euroliga: nyolc között a Barcelona és a CSZKA Moszkva (NSO)
A férfi kosárlabda Euroliga középdöntőjének ötödik fordulójában a Barcelona kiütéses, 27 pontos győzelmet aratott a görög Marouszi otthonában.
márc. 4
0:21
Megbánta tettét a csepeli autógyújtogató a bíróságon (gondola.hu)
Beismerte és mélységesen megbánta tettét a csepeli gyújtogató a Pesti Központi Kerületi Bíróságon szerdán megkezdődött büntetőperben. A közveszélyokozással és rongálással vádolt középkorú férfi...
márc. 4
0:21
Vádat emeltek a volt moldovai belügyminiszter és a rendőrfőnök ellen (fidesz)
Vádat emelt a moldovai ügyészség a volt belügyminiszter és a chisinaui rendőrkapitány ellen a tavalyi április zavargásokkal összefüggésben.
márc. 4
0:23
Karnyújtásnyi Balaton (Pályázatfigyelő)
Rajzpályázat, fotópályázat, irodalmi pályázat, illusztrációs pályázat Balatonnal kapcsolatba.
márc. 4
0:24
VHL-szindróma - Ritka betegség, súlyos következmények (WebBeteg)
A von Hippel-Lindau (VHL) betegség egy ritkán előforduló örökletes rendellenesség, amelyet egy hibás gén okoz. A hibás gén még nem jelent betegséget, csak a megbetegedés kockázatát hordozza magában. A betegséget az után a két orvos után nevezték el, akik azt felfedezték.
márc. 4
0:25
Hodorkovszkij: az orosz igazságszolgáltatás a törvényesített erőszak rendszere (gondola.hu)
Az orosz igazságszolgáltatás a törvényesített erőszak rendszere az állam potenciális ellenségeinek kiszűrésére, s ha sürgősen nem reformálják meg, az orosz államiságot fenyegetheti, mert...
márc. 4
0:25
Fed: tovább javultak a gazdasági feltételek (fidesz)
Az Egyesült Államokban összességében tovább javultak a gazdasági feltételek az elmúlt közel másfél hónapban az előző hasonló időszakhoz képest - tartalmazza az amerikai jegybank (Fed) 12 körzetének közös jelentése.
márc. 4
0:27
Miért szívatja a MÁV a külföldi diáklányokat? (Tékozló Homár)
Ismerjék meg Bobyt, aki annyira rendes, hogy telefonálgatott, majd kifizette egy MÁV-kaller által megsanyargatott külföldi lány büntetését, és csak felaakkora összegért fogadott el eurót tőle. Boby azon füstölög, hogy 1.) a MÁV miért nem fogadja el a külföldi diákigazolványokat, ha egyszer külföldön szinte mindenhol elfogadják a magyart a vasúttársaságok 2.) a jegypénztáros egyáltalán miért…
márc. 4
0:27
Gyermek- és/vagy ifjúsági nyári táborozás támogatása / IFJ-GY-010 (Pályázatfigyelő)
A kiíró pályázatot hirdet gyermek- és/vagy ifjúsági nyári táborozási programok támogatására.
márc. 4
0:31
Országos illusztrált meseíró pályázat (Pályázatfigyelő)
A kíiró illusztrált meseíró pályázatot ír ki 4-5, 6-7 és 8-9 éves kategóriában. Az ország minden területéről várunk pályázatokat.
márc. 4
0:35
Pályázat a IX. Visegrádi Nyári Egyetemen való részvételre (Pályázatfigyelő)
A Nyári Egyetem célja vonzó, alternatív és politikai befolyásoltságtól független tanulási teret biztosítani a közép-európai fiatalok számára. A kéthetes rendezvénysorozat alatt megrendezésre kerülő, angol nyelvű előadások és szemináriumok gazdasági, politikai, szociológia valamint kulturális problémákat tárgyalnak és többek között a környezetvédelem, turizmus és az európai uniós tagság…
márc. 4
0:36
Mit tegyünk, ha újra támad az ekcéma? (HáziPatika.com)
Az allergiás bőrgyulladásra hajlamosak már tudják, hogy időről időre számítaniuk kell az állapotuk rosszabbodására, az ekcémás tünetek heves jelentkezésére, az úgynevezett fellángolásra.
márc. 4
0:39
Film készülhet az egyik legklasszikusabb videójátékból (sg)
Egyre valószínűbb, hogy elkészülhet a Space Invaders című videójáték alapján készülő mozifilm. A Taitotól a Warner Bros. próbálja megszerezni a megfilmesítési jogokat, de a tervezett történetről egyelőre még semmit sem tudni.
márc. 4
0:39
Óriáshullám csapta agyon egy tengerjáró két utasát (HVG)
Két ember meghalt, hat megsebesült szerdán egy tengerjáró fedélzetén annak következtében, hogy néhány hatalmas hullám betörte a hajóorrban lévő egyik szalon ablakait Spanyolország északkeleti partjainál - közölte a spanyol tengeri mentőszolgálat.
márc. 4
0:39
A Pókember elvesztette állását (gondola.hu)
Ideje leporolnia önéletrajzát, ugyanis a gazdasági válság miatt elvesztette munkáját Pókember - persze csak a képregényben. Félelemre azonban nincs ok, a szuperhős továbbra is megvédi New Yorkot...
márc. 4
0:39
Tárki: jelentősen nőtt a választási hajlandóság (Népszava)
A szavazásra jogosultak 60 százaléka venne részt biztosan egy most vasárnapi választáson, ami jelentős növekedés a decemberi és a januári 51 százalékos arányhoz képest - közölte a Tárki Társadalomkutatási Intézet.
márc. 4
0:39
Videó: íme, Adler rossz kifutása és Higuaín győztes gólja (Nemzeti Sport)
Mint arról korábban beszámoltunk, az argentin labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 1–0-ra győzött idegenben Németország ellen. Tekintse meg Gonzalo Higuaín győztes gólját, amelyet René Adler rossz ütemű kifutása előzött meg!
márc. 4
0:39
Líbia teljes gazdasági embargót hirdetett (fidesz)
Líbia teljes gazdasági és kereskedelmi embargót hirdetett szerdán Svájc ellen a két ország kapcsolatainak megromlása következtében.
márc. 4
0:39
Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése / GOP-2010-2.1.1/A (Pályázatfigyelő)
A mikro- és kisvállalkozások jövedelemtermelő képességének növelése technológiai fejlesztésen, korszerűsítésen keresztül.
márc. 4
0:40
Kinek mennyi kalciumra van szüksége? (HáziPatika.com)
A kalciumfogyasztás fontos tényezője, de nem egyedüli meghatározója annak, milyen szervezetünk kalcium-egyensúlya. Vajon eszünk-e elég kalciumot, és a kalciumban gazdag tejet nélkülöző vegetáriánusok csontjai tényleg veszélyben...
márc. 4
0:43
Mesterházy: a Fidesz tisztázza tárgyalási pozícióját IMF-ügyben (gondola.hu)
Mesterházy Attila azt kérte Orbán Viktortól, Varga Mihálytól és a fideszes politikusoktól, hogy tisztázzák: mi a tárgyalási pozíciójuk a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), milyen ajánlattal mentek a...
márc. 4
0:43
Kairó visszautasítja az ENSZ jelentését (fidesz)
Kairó bírálta szerdán az ENSZ jelentését, amelyben a világszervezet az egyiptomi határőröknek az illegális bevándorlókkal szembeni bánásmódját ítélte el.
márc. 4
0:43
Magyar falmatricák (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja a tehetséges művészek promótálásán túl olyan piacképes, művészeti értékkel bíró termékek létrehozása, melyek hozzájárulnak a kortárs művészet terjesztéséhez, a hazai vizuális kultúra fejlesztéséhez, egyidejűleg érvényesülési és kereseti lehetőséget biztosítva a programban résztvevők számára. A Hellodesign jelen programjában a pályázatoknál megszokott jutalmazási módszer, azaz a…
márc. 4
0:44
A fehér rozskenyér egészségesebb, mint a teljes kiőrlésű? (HáziPatika.com)
Állítólag a teljes kiőrlésű kenyér egészségesebb - ezzel szemben a Lund Egyetem munkatársai kimutatták, hogy a fehér rozsliszt jobb inzulin- és cukorháztartást eredményez, mint a korpát tartalmazó búzakenyér.
márc. 4
0:47
Vállalati kutatás-fejlesztési kapacitás erősítése / KMOP-2009-1.1.5 (Pályázatfigyelő)
A konstrukció célja korszerű vállalati munkahelyek létesítése, illetve bővítése a K+F infrastruktúra fejlesztésének és új K+F munkahelyek létrehozásának támogatásával.
márc. 4
0:51
Horgásztam a Balatonon 2010 (Pályázatfigyelő)
Gyerekrajzpályázat, a pályamunkáknak a címben jelzett témát - Horgásztam a Balatonon - kell megjeleníteni. Ennek a témának a központi eleme a halfogás, azaz a horgászat, a halászat, a halak és a vízi élet. Kapcsolódó témaként megjeleníthető a Balaton adta élmény: a tó értékei, a táj szépsége, a környezet harmóniája, annak védelme.
márc. 4
0:57
Megvan az Amerikai pite 4 címe (sg)
Chris Weitz, az eredeti Amerikai pite-filmek egyik rendezője elmondta, hogy a tervezett negyedik rész címe American Reunion lenne, s minél több régi szereplőt visszavárnak a folytatásra.
márc. 4
0:57
Morvai: eljárási jogsértések történtek Budaházy György és társai ügyében (gondola.hu)
Morvai Krisztina, a Jobbik EP-képviselőjének meggyőződése szerint a Budaházy György és társai elleni büntetőeljárásban kirívó súlyú, a későbbiekben nem orvosolható jogsértésekre került sor, ezért...
márc. 4
0:57
Napi Horoszkóp - március 4. (Ezoterikus.hu)
Mai napi horoszkópunk könnyed útmutató ahhoz, hogy mit, hogyan érdemes lépni, ha sikert akarunk elérni. Van, akinek kevésbé jó nap a mai, aggodalomra nincs ok.
márc. 4
1:00
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
márc. 4
1:01
Feljelentést tett az ügyészségen a Magyar Közút (gondola.hu)
Feljelentést tett az ügyészségen a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója két informatikai beszerzés ügyében, miután a társaságnál egy belső vizsgálat olyan eljárási hibákat tárt fel,...
márc. 4
1:15
Jövő héten mutatják be a Predators első képsorait (sg)
Pénteken lesz látható először a 300-at is rendező Zack Snyder új filmjének előzetese, Antal Nimród predátorait pedig első alkalommal jövő hét pénteken lehet mozgásban is látni.
márc. 4
1:15
Tárki: kicsit többen szavaznának az MSZP-re és az LMP-re (HVG)
A szavazásra jogosultak 60 százaléka venne részt biztosan egy most vasárnapi választáson, ami jelentős növekedés a decemberi és a januári 51 százalékos arányhoz képest - közölte a Tárki Társadalomkutatási Intézet szerdán az MTI-vel.
márc. 4
1:16
Háromszáz korbácsütésre ítéltek egy szaúdi nőt, mert férfi kísérő nélkül jelent meg a bíróságon (Népszava)
Másfél éves börtönbüntetésre és háromszáz korbácsütésre ítéltek egy nőt Szaúd-Arábiában, mert panaszt emelt több tisztségviselő ellen és férfi kísérő nélkül jelent meg a bíróságon - közölte szerdán a Human Rights Watch (HRW) emberi jogi szervezet.
márc. 4
1:33
James Cameron sértődős, nem lesz Avatar-paródia az Oscaron (sg)
Mégsem ad át díjat a vasárnapi Oscar-gálán Sacha Baron Cohen. A brit komikus azért nem hirdetheti ki egy kategória nyertesét, mert tervezett Avatar-paródiáján megsértődhetne James Cameron.
márc. 4
1:33
Videó: Villa és Ramos gólja a francia válogatottnak (NSO)
Felkészülési meccsen 2-0-ás idegenbeli győzelmet aratott a spanyol válogatott Franciaországban. A regnáló Eb-győztes góljait David Villa és Sergio Ramos szerezték. Nézze meg videón a találatokat!
márc. 4
2:09
Videó: nézze meg Crouch Egyiptomnak lőtt góljait és Anglia 500. győzelmét! (NSO)
Mint már beszámoltunk róla, az angol válogatott hazai pályán 3–1-re nyert Egyiptom legjobbjai ellen. A szigetországi csapat  fennállásának 500. győzelmét most megmutatjuk videón.
márc. 4
2:09
Milliókért árult hírszerzési módszereket egy volt brit kém (Népszava)
Milliókért próbált meg eladni külföldre a brit hírszerzés egy volt ügynöke olyan anyagokat, amelyekből a brit titkosszolgálatok információgyűjtési módszereiről lehetett volna értesüléseket szerezni.
márc. 4
2:27
Hujber Feri lett a Reggeli új műsorvezetője! (Habostorta)
Hetek óta mentek a találgatások arról, vajon ki ül Stohl Buci helyére
márc. 4
2:27
MN: Lendvai is a Budaházy-csoport célpontja volt (HVG)
Lendvai Ildikó bántalmazása is a Hunnia Mozgalom tervei között szerepelt - állította a Magyar Nemzetnek a Budaházy-csoport ügyében hangfelvételeket rögzítő százhalombattai vállalkozó.
márc. 4
3:03
Lost - beírja magát a tévétörténelembe az utolsó évad? (sg)
A Lost ismét csak az egyik legnézettebb sorozat, miközben mindenki találgatja, mi lehet a titok, amivel a nézőket a képernyők elé szegezi. De vajon mi lesz az utód?

Keresés