2010. március 3. szerda

márc. 3
0:03
Nap idézete: megszólalt a fogoly (Kitekintő)
Radovan Karadzsics
márc. 3
0:15
Haldokló gyermekek - Kutatás (WebBeteg)
A vezető amerikai orvoscsoportok - például az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia és az Amerikai Orvosi Szövetség - ellenzik a kegyes halált, de álláspontjuk szerint a haldokló pácienseknél az életmentő beavatkozások mellőzése etikus lehet.
márc. 3
0:36
Búcsú a népszerű fogyókúra-segítőtől (HáziPatika)
Az Európai Gyógyszerügynökség befejezte a szibutramin hatóanyag-tartalmú fogyasztószerek biztonságos alkalmazásának felülvizsgálását és az eredmények alapján javasolták a termékek forgalomból való kivonását.
márc. 3
0:40
A fájdalomcsillapító, amely kivédheti a Parkinson-kórt (HáziPatika)
Egy új kutatás szerint a rendszeresen ibuprofent szedőknél csökken a Parkinson-kór kialakulásának kockázata.
márc. 3
1:15
Buzek megbüntette a Van Rompuyt sértegető brit EP képviselőt (Kripto Akadémia)
Az Európai Parlament (EP) elnöke, Jerzy Buzek 3000 eurós pénzbüntetéssel sújtotta Nigel Farage brit EP-képviselőt, aki a múlt héten az Európai Tanács elnökét, Herman Van Rompuyt útszéli hangon sértegette.
márc. 3
2:09
Tenisz: Szávay nagy küzdelemben, döntő szettben nyert Görges ellen (She)
Ha igen nagy küzdelem árán is, de bejutott Szávay Ágnes a monterreyi WTA-tenisztorna 2. fordulójába, miután 6:3, 3:6, 6:3-ra legyőzte a német Julia Görgest. Szávayra a második körben is német ellenfél vár: a Hradeckát sima két szettben megverő Grönefelddel csap össze.
márc. 3
2:09
Nyerő leszez a motor (Blikk)
Valencia — Újabb kategóriában próbálta ki magát Talmácsi Gábor (28).
márc. 3
2:09
Kati Marton könyve szüleiről, az 50-es és a 60-as évekről (Spa Trend Online)
Könyvet írt a kommunista korszak elől Magyarországról az Egyesült Államokba menekült újságíró szüleiről Kati Marton; a magyar származású amerikai szerző A nép ellenségei című kötete a napokban jelent meg a Corvina kiadónál.
márc. 3
2:12
Olasz csata vár a fiatalokra (Blikk)
Rieti — Fél éven belül harmadszor mérkőzik meg Egervári Sándor (59) szövetségi edző futballcsapata a korosztály olasz legjobbjaival.
márc. 3
2:27
Túlélte a kutyaviadalt - videó (Blikk)
Budapest — Több sebből vérző, összemarcangolt kutyákat mentettek ki a rendőrök egy illegális kutyaviadalról.
márc. 3
2:30
Jackson: 40-szeres túladagolás (Blikk)
Los Angeles — Egyre több bizonyíték szól a múlt júniusban elhunyt Michael Jackson (†50) orvosa, dr. Conrad Murray ellen, akiről újfent kiderült: hazudott a hatóságoknak.
márc. 3
2:34
Rózsa György: Pálffynak van visszaút (Blikk)
Budapest — A politizálás után is van visszaút a Magyar Televízióba Rózsa György (62) szerint, így nem kell Pálffy Istvánnak (50) attól tartania, hogy ha meggondolná magát, már nem lehet újra képernyőn.
márc. 3
2:38
63 milliót nyert 3 nap alatt (Blikk)
Budapest — Az olaszoknak nem fekszik annyira a játék, ezért néhány barátommal úgy gondoltuk, eltöltünk néhány napot San Remóban, és kipróbáljuk magunkat a versenyen – mesélte a Blikknek Kwaysser Valdemár Ákos, vagy ahogy a pókerasztaloknál ismerik, Luigi.
márc. 3
2:45
Meteor volt vagy ufó? - Videó (Blikk)
Magyarország – Több száz méter átmérőjű lehetett az a tűzgömb, amely néhány pillanatra nappali világosságba borította a hétfő éjszakát Észak-Magyarországon.
márc. 3
2:48
Tortát kapott Huszár Erika (Blikk)
Budapest — Szurkolók, rokonok és barátok várták tegnap a Syma csarnoknál a vancouveri téli olimpiáról hazaérkező versenyzőinket, köztük a rövid pályás gyorskorisokat.
márc. 3
2:49
Még két hónap a csepeli gyilkosnak (Blikk)
Budapest — Újabb két hónappal hosszabbították meg a csepeli gyilkosság miatt gyanúsított gondnok, K. Tamás (52) és Deme Gábor (36), a gazdasági igazgató előzetes letartóztatását – döntött tegnap a Fővárosi Bíróság.
márc. 3
3:24
Szabó Zsuzsanna az első címlaplány - videó (Blikk)
Budapest ‒ Elindult a Blikk szépe 2010 versenye, ahol a fődíj egymillió forint és a nyuszis magazin fotózása.
márc. 3
3:24
A jód élettani szerepe - Hiánybetegség és a túl sok jód hatása (WebBeteg)
A jódhiány szövődményeként gyakran jelentkezik a pajzsmirigy megnagyobbodása. Ennek magyarázata, hogy a jód nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a pajzsmirigy, az általa termelt két hormont előállítsa.
márc. 3
3:28
HITEL kellene, de nincs (Blikk)
Magyarország — Hitel kellene, de hol vegyek föl a szigorítások után? S most, vagy inkább a választások után járok jobban? Ezen rágódnak azok a honfitársaink, akik rá vannak ugyan szorulva a banki kölcsönre, de a válság szorításában már régóta halogatják a dolgot.
márc. 3
3:57
Innen lőtt K. Árpád (Blikk)
Galgagyörk — Újra kellett játszania a galgagyörki támadást tegnap a halálbrigád fő gyanúsítottjának!
márc. 3
4:00
Ki lesz majd az utódom? (Blikk)
Magyarország — A legszebb lányok szállnak harcba egymással az RTL Klub „A Királynő" című műsorában.
márc. 3
4:01
Nálam lakott Farkas Péter (Blikk)
Budapest — Olimpiai bajnoknak kijáró fogadtatással várták barátai hétfőn késő este a Ferihegyi repülőtéren a kábítószer termesztéséért elítélt Farkas Pétert (42), aki 14 hónapig bujkált, és az Interpol nyomozói hozták haza Andorrából.
márc. 3
4:15
Rengés után káosz Chilében (Blikk)
SANTIAGO — Egyre nagyobb a fejetlenség Chilében a szombati, Richterskála szerinti 8,8-es földrengés után.
márc. 3
4:18
Ez a menü az Oscar-gálán (Blikk)
Los Angeles — Közétették a vasárnap hajnalban tartandó Oscar-gála menüjét.
márc. 3
4:22
Itt a magyar Da Vinci-kód (Blikk)
Budapest — Stohl András a halhatatlan ember, a Géniusz nyomában jár az m1 A Da Vinci-kód ihlette sorozatában.
márc. 3
4:33
Bepalizott a PSZÁF (Blikk)
Budapest — Teljesen semmibe vettek! Megpróbáltak egy formalevéllel letudni, hogy ne legyen velem több gond.
márc. 3
4:51
A népszerű tévés halálos szexjátéka (Blikk)
London — Újabb áldozatot szedett az a halálos „szexjáték", amelyben tavaly a Kill Bill sztárja, David Carradine (†72) is életét vesztette.
márc. 3
4:55
Takarítónőjükre hagyták házukat (Blikk)
CIRENESTER — Takarítónőjének ajándékozta négyszobás házát az az angol pár, amelyik nemrég megnyerte minden idők legnagyobb brit lottónyereményét.
márc. 3
5:09
Génmódosított krumpli jön Magyarországra? (168 Óra Online)
Egyik első döntéseként az új Európai Bizottság kedden – 12 év után először – engedélyezte egy új genetikailag módosított élelmiszernövény termesztését az Európai Unióban. Az új burgonyafajta azonban olyan gént tartalmaz, amely egyes antibiotikumokat hatástalanít, súlyos egészségügyi kockázatokat idézve elő ezzel. Az LMP azt kéri a kormánytól, tegyen lépéseket az új burgonyafajta hazai betiltásáért…
márc. 3
5:09
Ezen túl minden ülésen elénekelik a szlovák himnuszt (168 Óra Online)
Elfogadta az SNS hazafias törvényét a szlovák parlament. A képviselőket meggyőzték a nemzeti párt engedményei. A 122 jelenlévő képviselőből 77-en támogatták a törvénytervezetet.
márc. 3
5:15
Tessék: ennyit lehet kaszálni az albérleten! (Portfolio)
A fővárosban is csökkentek az lakóingatlan árak, és nőtt az albérletek kínálata a válság "jótékony" hatásának köszönhetően, így a lakást bérlők az elmúlt évek legjobb alkupozíciójába kerültek. A...
márc. 3
5:15
Beerősít az RTL Klub! Ismét képernyőn a legnézettebb showman (ATV)
Áprilisban újra indul a műsor.
márc. 3
5:17
Németh Sándor: szívesen prédikálnék a Hír TV-ben is + videó (ATV)
A Hit Gyülekezete vezető lelkésze rendszeresen válaszol a tévénézők kérdéseire.
márc. 3
5:30
Speciális kérdések az inzulinkezelt diabétesz esetén I. (WebBeteg)
Az elmúlt években egyre gyakrabban és egyre fiatalabb életkorban kerül felismerésre az 1-es típusú, köznyelvben fiatalkori, diabes mellitus. Ennek megfelelően nagyon sok laikus, de egyre több egészségügyi alkalmazott is konfrontálódik a diabeteses gyermekek ellátásával és ellátást igénylő speciális eseteivel.
márc. 3
5:33
„Egy olyan projektet indítunk, amely pár évvel ezelőtt még megvalósíthatatlannak tűnt” (168 Óra Online)
Felavatták Firenzében, az Olasz "Humán és Társadalom Tudományok Európai Doktori Iskolája" (Istituto Italiano di Scienze Umane - SUM), melynek székhelye a híres Palazzo Strozzi, a Humán és Szociális Tudományok Európai Doktori Iskoláját (European Doctoral Program for the Human and Social Sciences).
márc. 3
5:51
A legtöbb cég még mindig fölösleges munkaerővel ”van ellátva” (168 Óra Online)
A japán statisztikai iroda által ma közzétett adatok szerint idén januárban váratlanul 10 hónapos mélypontra zuhant az állástalanok aránya a gazdaságilag aktív népesség körében, miután olyan ütemű volt az új munkahelyek létrejötte az első hónapban, amelyre 30 éve nem volt példa. A munkanélküliségi ráta a felülvizsgált decemberi 5.2%-ról 4.9%-ra esett vissza, miközben a Bloomberg elemzői…
márc. 3
6:03
Tapasztalatlan hitelfelvevők tömege dőlhet a piacra (Napi)
márc. 3
6:03
Könnyebb lesz csoportosan perre menni (Privátbankár)
A kártérítési perek számának növekedésével, illetve az összesített kárigények magas összegével lesznek kénytelenek szembenézni a nagyvállalatok
márc. 3
6:03
Fertőző a Szecska? Mennyire komolytalan a Life magazin cikke? (Infostart)
A Life magazin szerint a világ 12 legfertőzőbb intézményeinek egyike a budapesti Széchenyi fürdő, versenyben egyebek mellett egy indiai patkánytemplommal és a hollywoodi hírességek sétányával. Az újság nem indokolja meg, hogy mire alapozva alkotta meg a listát, amelyet a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. üzemeltetési igazgatója felháborítónak, megalapozatlannak, de egyúttal komolytalannak is…
márc. 3
6:03
Bizalmi index Ausztriában: fönn a rendőr, lenn az EU (Infostart)
Inkább hisz a rendőrségben egy osztrák, mint a politikusokban. Egyebek mellett ez derült ki a Reader's Digest Magazin legfrissebb felméréséből, amely a különböző intézmények bizalmi indexét vizsgálta az unióban. Miközben a gazdaság és a politika válságban vergődik, Ausztria polgárai a végrehajtó hatalomba és az igazságszolgáltatásba fektetik a bizalmukat, az egyház, a kormány és az EU viszont…
márc. 3
6:06
Németh Miklós hazavitte, Kende Péter beperelte (hirado.hu)
Beperelte a közíró a volt miniszterelnököt, mert utóbbi magánarchívumában van több olyan dokumentum, mely véleménye szerint közérdekű, ám azt Németh Miklós nem juttatta el neki. Németh Miklós ügyvédje azzal érvel: védence már nem közszereplő, így nem perelhető. Kende Péter ugyanakkor úgy véli: az egykori miniszterelnök közérdekű dokumentumok birtokosaként adatkezelőnek minősül
márc. 3
6:06
Magánnyugdíjpénztári hozamok - erős szórás! (ProfitLine)
A 2009. évi magánnyugdíjpénztári teljesítményekre a végletek voltak jellemzők a Stabilitás Pénztárszövetség elemzése szerint. Az egyedi magánnyugdíjpénztári teljesítmények szórása számottevően növekedett az előző évekhez képest, ami a portfóliók eszközállományának jelentős eltéréseire vezethető vissza. (MTI)
márc. 3
6:09
Történelmi mélységben a kamatok: megmutatjuk, hova NE vidd a pénzed! (Pénzcentrum)
A jegybank döntése nyomán idén februárban történelmi mélypontra, 5,75 százalékra csökkent az alapkamat, amilyen alacsony még soha nem volt az irányadó ráta. Ennek megfelelően a forint betéti kamatok is folyamatosan csökkennek tavaly május óta, mostanra pedig már az átlag 6 százalékos sem érik el. Érdemes tehát alaposan körülnézni, hol kötjük le félretett pénzünket!...
márc. 3
6:21
Az olimpián tudták, hol van Szlovákia (Kitekintő)
A Szlovák Idegenforgalmi Ügynökség felmérése szerint a Téli Olimpiai Játékok látogatóinak csaknem egynegyede már járt Szlovákiában.
márc. 3
6:21
Bizonyítási eljárás Galgagyörkön (Alternatív Energia)
Megkezdődtek a helyszíni kihallgatások a romagyilkosságok ügyében: a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai tegnap a támadások első helyszínén, Galgagyörkön kezdtek. A nyomozók felügyeletével K. Árpád, az egyik lehetséges tettes rekonstruálta a két évvel ezelőtti támadást. Mint később közölték, mindenben együttműködő volt.
márc. 3
6:21
Válságban kevesebb mosószer fogy (Üzlet és Utazás)
A főként az autóipari és építőipari fogyasztók számára készülő ragasztástechnikai termékeket előállító üzletág már túljutott a mélyponton, a lakossági fogyasztásnál azonban a válság hatása még áthúzódott a 2010-es évre.
márc. 3
6:23
Közműcégek: másként számolnak a fideszes városvezetők (Alternatív Energia)
Nem tartja szerencsés eljárásnak a pécsi önkormányzat szakítását a francia társasággal Bencsik János. Tatabánya fideszes polgármestere egy közgyűlésen hozta fel rossz példaként a szintén fideszes vezetésű Pécs ügyét, mert szerinte "úgy vágtak bele a válásba, hogy annak a költségeit nem számolták ki előre". Így Bencsik szerint akár négy-ötmilliárd forint is lehet a tranzakció költsége, amelyet majd…
márc. 3
6:24
Tarjányi: marketingre hajaz a rendőrség (hirado.hu)
A biztonságpolitikai szakértő úgy véli: a rendőrség a közelgő választások okozta politikai nyomás miatt egyre több marketingakciót hajt végre. Feleslegesen sok látványelemet visznek munkájukba, ami megbosszulhatja magát
márc. 3
6:25
Cáfolta a posta, hogy veszteséggel adták el a székházat (Alternatív Energia)
Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt nyomoz a legfőbb ügyészség a Magyar Posta székházának eladása és az új ingatlan bérlése miatt. A feljelentést a Fidesz tette, mert szerintük a vételár meg sem közelíti a hasonló adottságú és fekvésű ingatlanok négyzetméterárait, a XIII. kerületi bérleményt viszont túl drágán vette ki a társaság.
márc. 3
6:39
Karadzsics: Srebrenica csak mítosz (Kripto Akadémia)
A bosnyákok és a horvátok politikájának következménye volt, hogy a boszniai szerbek önálló intézményeket alapítottak Bosznia-Hercegovinában, e két nép ugyanis nem engedte, hogy "Jugoszláviában maradjanak" - jelentette ki Radovan Karadzsics perének tegnapi napján.

Keresés