2013. január 1. kedd

jan. 1
0:09
Szepsy: Látszólag nincsenek közös érdekeink, de valójában csak azok vannak! (Infostart)
"Nagyon fontos, hogy sikerüljön közös cselekvésre késztetni az embereket, akiknek látszólag nincsenek közös érdekeik, de valójában csak azok vannak" - Szepsy István mondta ezt az InfoRádió Aréna című műsorában. Kezdjük ezzel az évet, hiszen a borász arról is beszél, hogy "ezt nem csak karácsonykor kellene érezni, hanem mindig. A karácsony egy jel, az emberek érzik, nincsenek egyedül a világban. De…
jan. 1
0:24
Videó: Mentőbe menkült Tóth Gabi (Blikk)
jan. 1
0:27
Áder: Sohase adjuk fel álmainkat! (hirado.hu)
Az egymásnak megadott tiszteletről, a jövőért viselt felelősségről, a közös siker öröméről, valamint a talpraállás és egymás teljesítménye megbecsülésének fontosságáról beszélt Áder János köztársasági elnök újévi köszöntőjében, amelyben mindenkit arra buzdított, sohase adja föl álmait.
jan. 1
2:30
Videó: Tini lányok mamái rajonganak SP-ért (Blikk)
jan. 1
3:09
Nagyon közel a megállapodás Amerikában (Portfolio)
A hétfő éjjeli határidő előtt, vagyis az utolsó pillanatban állapodtak meg a demokraták és a republikánusok az amerikai költségvetési megszorításokról, melyekkel elkerülhető a költségvetési szakadék....
jan. 1
3:12
Boldog 2013-at GameStar Online! (GameStar)
Először is szívélyes üdvözletünk küldjük 2013-ban! Reméljük ismét egy szép és hasznos évet töltünk majd együtt veletek, GSO olvasókkal! Related Stories A League of Legends fejlesztői új címen dolgoznak? Lightning Returns: Final Fantasy XIII - bővített előzetesen a harcrendszer Dead Space 3 - ez történt eddig Három új LEGO játék a Legends of Chima világában Minecraft - karácsonykor sem zárt…
jan. 1
4:03
Kiszivárgott: megvan a megállapodás Amerikában (Portfolio)
A hétfő éjjeli határidő előtt, vagyis az utolsó pillanatban állapodtak meg a demokraták és a republikánusok az amerikai költségvetési megszorításokról, melyekkel elkerülhető a költségvetési szakadék....
jan. 1
4:48
Még az olcsó is drágul (ProfitLine)
A viszonylag olcsó tömegboroknál is rombolt az idén szinte mindent felborító időjárás.
jan. 1
5:15
Újra itt vannak a tűsarkú cipők (NLC)
Lassan, de biztosan lejár a magas platformcipők ideje, és ismét kecsesebb tűsarkakban járhatunk, ha bírja a lábunk. A kínálat már most elég nagy, mi pedig megkerestük a legjobban kihasználható darabokat.
jan. 1
5:45
Adóköteles díjú biztosítások: az is adózhat, aki nem szerez jövedelmet? (Adózóna)
Meghatározott kivételektől eltekintve, a magánszemély biztosítottra kötött biztosítási szerződés alapján a biztosítási díj formájában adóköteles jövedelem keletkezik, ha a díj fizetésére a biztosított magánszemély helyett a biztosítás szerződőjeként más személy kötelezett [Szja törvény 3. § 89. pont]. A kivételeket külön cikkeink ismertetik. De a kivételeknek is van egy „szokatlan szabályt…
jan. 1
5:51
Megviselte a válás: vonattal utazott a milliárdos (ATV)
Földhöz vágta válópere a világ egyik leggazdagabb emberét, Silvio Berlusconit. Legalábbis ezt igyekszik mutatni a volt olasz miniszterelnök, mert az egyik kampánymegbeszélésére vonattal utazott Rómából Milánóba. Berlusconinak két okból is jól jön a „spórolás" – írja a Blikk.
jan. 1
6:03
Habkönnyű államfői beszéddel jött el az új esztendő (168 Óra Online)
Az egymásnak megadott tiszteletről, a jövőért viselt felelősségről, a közös siker öröméről, valamint a talpra állás és egymás teljesítménye megbecsülésének fontosságáról beszélt Áder János köztársasági elnök újévi köszöntőjében, amelyben mindenkit arra buzdított, sohase adja föl álmait. Az elnök jókívánságaival külön megszólított minden korosztályt. Idén első alkalommal a siket és nagyothalló…
jan. 1
6:21
Elfoglalták a Vatikán párizsi nagykövetségét (168 Óra Online)
Tüntetők tartották megszállva hétfőn a Vatikán párizsi nagykövetségét, az apostoli nunciatúrát. A több tucat tiltakozó a lépéssel szolidaritását akarta kifejezésre juttatni mindazokkal az illegális bevándorlókkal, akik az észak-franciaországi Lille-ben éhségsztrájkkal akarják kikényszeríteni a tartózkodási engedély megadását.
jan. 1
6:27
Elkerülte a "költségvetési szakadékot" az USA? (hirado.hu)
Megvan a megállapodás a büdzsé ügyében, az alku két hónappal elhalaszthatja a költségvetési kiadások automatikus csökkentését.
jan. 1
6:27
Hajnalban érkezett: Amerika nem zuhant a szakadékba (168 Óra Online)
A hétfő éjjeli határidő előtt, vagyis az utolsó pillanatban állapodtak meg a demokraták és a republikánusok az amerikai költségvetési megszorításokról, melyekkel elkerülhető a költségvetési szakadék. A képviselőház azonban már csak kedden szavazhat az egyezségről leghamarabb.
jan. 1
6:27
Az LMP nélkül tárgyaltak az ellenzékiek (ATV)
A 4K! egyelőre kivár, és nem csatlakozik az ellenzéki egyeztetési folyamathoz, az LMP pedig csak azután dönt róla, hogy országos választmánya megvitatta a kérdést. A tárgyalások technikai előkészítését tegnap tartotta az MSZP, az Együtt 2014 Mozgalom és a Demokratikus Koalíció.
jan. 1
6:29
Beindult az e-építésügyi eljárás (hirado.hu)
A kérelmeket és a terveket januártól interneten is be lehet nyújtani, az ügyek kezelése pedig elektronikus úton történik.
jan. 1
6:31
Megalakultak a járási hivatalok (hirado.hu)
Vidéken 175 járási, a fővárosban pedig 23 kerületi hivatal alakult meg a fővárosi és megyei kormányhivatalok szervezeti egységeként.
jan. 1
6:33
Rezsiszámlák: ekkor érezhető először a csökkenés (hirado.hu)
A nem lakossági, de védett fogyasztókra áremelési tilalom érvényes.
jan. 1
6:42
Megismertük Sarka Katát kívül-belül (BorsOnline)
Hajdú Péter mellett az élet se nem unalmas, se nem tűzoltómajális, mi sem bizonyítja ezt jobban mint, hogy Sarka Katának drámákban és drága ajándékokban gazdag éve volt. Volt itt New York-i utazástól kezdve, halálközeli élményen keresztül, minden. Sarkát választottuk év végi visszatekintésünkhöz.
jan. 1
6:44
Beteg világ: 30 nap alatt ötezer új barátja lett a modellgyilkosnak (BorsOnline)
Azóta, hogy letartóztatták barátnője meggyilkolásáért, hirtelen megnőtt az újvidéki fiatalember barátainak száma a Facebookon. A szakember rámutatott, milyen beteges a társadalmunk.
jan. 1
6:45
London: kérdéses maradt az euró fenntarthatósága (hirado.hu)
Elemzőházak az euróövezeti adósságválság újbóli eszkalálódását valószínűsítik.
jan. 1
6:47
BT-szankciók két afrikai mozgalom ellen (hirado.hu)
A kongói M23 mozgalom és a ruandai lázadók kerültek feketelistára, ez javaik befagyasztását és vezetőik külföldi utazásának tilalmát jelenti.
jan. 1
6:57
Újraolvastuk miniszterelnök úr leveleit (168 Óra Online)
Mindenekelőtt elnézését kell kérnem, amiért késve válaszolok idei leveleire, de szolgáljon mentségül, hogy rengeteg volt a teendő. Utólag már roppantul bánom nyári hanyagságomat, hiszen csak most látom, lustaságom okán mennyi vicces dologból maradtam ki. De aki rest, magára vessen. Méltatlan arra, hogy nemzetikonzultáljon, és ne számítson arra, hogy válaszai befolyásolhatják a nemzeti…
jan. 1
7:00
Sokkot kaptak az orvosok a férfi orra láttán - fotó (BorsOnline)
Tradicionális, helyi gyógymóddal kúrálta szinuszait egy vietnami férfi. Mire kórházba került, fél orra odalett.
jan. 1
7:00
Felakasztotta magát a gorilla – itt az utód (168 Óra Online)
A cseh főváros állatparkjában nyáron pusztult el egy ötéves hím példány, Tatu, így különösen nagy az öröm, hogy gyarapodott a gorillacsalád.
jan. 1
7:02
Katalin hercegnőt az apósa öltözteti (BorsOnline)
Annak ellenére, hogy Katalin hercegnőt nap mint nap elárasztják szebbnél-szebb ruhákkal, mégis az apósa fizet mindent, méghozzá mélyen nyúlva a zsebbe.
jan. 1
7:03
Állami kézben a szociális és gyermekvédelmi intézmények (hirado.hu)
Az új fenntartói rendszerben kiegyenlített és azonos színvonalú ellátást tudnak biztosítani az ellátottaknak.
jan. 1
7:03
Hatalmasat esett Baricz Gergő (NLC)
Bár a kemény telekről híres Erdélyben nőtt föl az X-Faktor felfedezettje, csak két éve jutott el egy igazi sípályára.
jan. 1
7:09
Nem is szeretjük a pezsgőt, csak az újév miatt ittuk (Privátbankár)
Decemberben - elsősorban a szilveszteri hagyománynak köszönhetően – rendszerint megugrik mind a virsli-, mind a pezsgővásárlás: mindkét kategóriában az átlagnál kedvezőbb forgalomra számíthatnak a kereskedelmi láncok. Pedig év közben főleg az idősebbek és a magasabb jövedelműek vásárolják.
jan. 1
7:15
Elindult a magyar csapat a Dakar ralira (Vezess)
A világ legnagyobb tereprali versenyén másodszor áll rajthoz a Sebestyén Sándor - Bognár József (455-ös rajtszámmal) kettős.
jan. 1
7:17
Mi történt 2012-ben a Forma-1-ben? II/II (Vezess)
A sztorit mindenki ismeri: Sebastian Vettel és a Red Bull sorozatban harmadszor is bezsebelte a bajnoki címeket idén. De mik voltak az idény fő jellemzői, érdekes vagy fontos sztorijai? Mi történt a Forma-1-ben idén? II. rész.
jan. 1
7:18
Arcpirító botrányba keveredett Stahl (BorsOnline)
Az idén még egyszer sem szerepelt pozitív hangvételű cikkben Nick Stahl neve. A Terminátor harmadik részének sztárja eddig eltűnésivel keltette fel a figyelmet, most meg azzal, hogy nyilvános helyen maszturbált.
jan. 1
7:20
33-an haltak meg a köhögés elleni szirup miatt (BorsOnline)
Három nap alatt 33-an haltak meg egy köhögés elleni sziruptól Pakisztánban. Sok a beteg, gyerekek is, de az áldozatok 20 és 40 év közöttiek.
jan. 1
7:21
Háznak csapódott az autó – fotók a súlyos balesetről (hirado.hu)
Két felnőtt, valamint egy 10 és egy 12 éves kislány is súlyosan megsérült, amikor a jármű egy út melletti háznak ütközött.
jan. 1
7:33
Áder: "Sohase adjuk föl álmainkat!" (Alternatív Energia)
Az egymásnak megadott tiszteletről, a jövőért viselt felelősségről, a közös siker öröméről, valamint a talpraállás és egymás teljesítménye megbecsülésének fontosságáról beszélt Áder János köztársasági elnök újévi köszöntőjében, amelyben mindenkit arra buzdított, sohase adja föl álmait. Az elnök jókívánságaival külön megszólított minden korosztályt.
jan. 1
7:33
Okostelefon balesetek - erre figyeljen! (ProfitLine)
Unokától nagyszülőig minden generáció képviselteti magát a közösségi oldalakon és nyüstöli az okostelefonokat. Érdemes óvatosnak lenni, jól gondoljuk meg, milyen információkat és kikkel osztunk meg magunkról a közösségi oldalakon. Bár az internet és az okostelefonok kényelmesebbé teszik életünket, bosszúságot is okozhatnak, sőt veszélybe is sodorhatják használójukat.
jan. 1
7:36
Balesetet okozott az autóban szexelő cicababa (BorsOnline)
Larissa Riquelme és focista párja képtelen volt ellenállni az érzelmeknek, így jobb híján az autóban estek egymásnak, ami nem maradt következmények nélkül.
jan. 1
7:36
Nem mindegy, hogy lépcsőzünk (HáziPatika)
Aki egyesével szedi a lépcsőfokokat, és nem kettesével-hármasával, az több kalóriát éget el - derült ki egy új tanulmányból. Érdemes tehát több időt szánni a gyalogos közlekedésre. ...
jan. 1
7:39
Tíz százalékkal csökken a gáz, a villany és a távhő ára (hirado.hu)
Csaknem négymillió háztartást érint.
jan. 1
7:39
Mindenkinek bejött az új magyar pénz (Pénzcentrum)
Beváltotta a Balatoni Korona a hozzá fűzött reményeket, már 200 helyen lehet használni az idén március végén bevezetett helyi fizetőeszközt - mondta az MTI-nek Leitold László, a Balatoni Korona Zrt. elnök-vezérigazgatója....
jan. 1
7:41
Skorpió, mérd fel alaposan a terepet! - napi horoszkóp (hirado.hu)
Az Ikrek roppant türelmetlen, az Oroszlán úgy érzi magát, mintha egy másik bolygóról érkezett volna közénk, a Bak most talajt veszít a lába alól.
jan. 1
7:43
Csóközön Velencében (hirado.hu)
Csókolózó tömeg köszöntötte az új évet a Szent Márk téren, miközben a római Szent Péter téren a családok és nemzetek békéjéért imádkoztak.
jan. 1
7:45
MGYOSZ: jó kompromisszum született (hirado.hu)
A munkaadók üdvözlik, hogy az első félévi 5,4 százalékos minimálbér-emelést a költségvetés magára vállalta a 11 kiemelt ágazatban.
jan. 1
7:47
Indulnak a járásbíróságok (hirado.hu)
Januártól egységes szervezetű közigazgatási és munkaügyi bíróságok dolgoznak a fővárosban, illetve a megyékben, és jön az e-bíróság.
jan. 1
7:49
Állami kézben a köznevelési intézmények (hirado.hu)
Az önkormányzati iskolák nagy része január 1-jével beolvadt a Klebelsberg Intézményfenntartó Központba.
jan. 1
7:51
Életszínvonal-emelésről beszélt az észak-koreai vezető (hirado.hu)
Utoljára 19 éve hangzott el újévi köszöntő a phenjani televízióban.
jan. 1
7:51
Washington Post: cikk a zsidógyűlöletről – magyar fotóval (168 Óra Online)
A Washington Postban David Wolpe, a Los Angeles-i Sínai Templom rabbija reagál arra, hogy a múlt héten a Wiesenthal Központ egy tízes listát tett közzé arról, mely pártok és országok voltak tavaly a leginkább zsidó- és Izrael-ellenesek.
jan. 1
7:54
Van, ahol elmaradt a szilveszter (BorsOnline)
Indiában a hadsereg semmilyen hivatalos ünnepséget nem tartott meg, Pandzsáb és Harjana állam is lemondott a ceremóniákról, és a gyász jeléül nem bontott pezsgőt Sonia Gandhi, a kormányzó Kongresszus Párt elnöke sem, így róva le kegyeletét a két hete Delhiben megerőszakolt lány előtt. A 23 éves orvostanhallgató szombaton halt bele a sérüléseibe.
jan. 1
7:57
Új rendszerben a fogyatékos emberek foglalkoztatása (hirado.hu)
Az azonos fogyatékosságú emberek után ezentúl azonos támogatást kapnak a munkáltatók, megmarad a rehabilitációs kártya.

Keresés