2013. július 1. hétfő

júl. 1
0:03
Női kézi: Böhn visszatérne jövőre, addig szurkolóként segít (NSO)
Karl Erik Böhn, a magyar női kézilabda-válogatott leukémiás szövetségi kapitánya hazájában nyilatkozva elmondta, a decemberi világbajnokságig biztosan nem tud visszatérni a kispadra, de jövőre újra edzősködni szeretne, a vb-n pedig a mieink legnagyobb szurkolója lesz.
júl. 1
0:07
Konföd. Kupa: Brazília-Spanyolország élőben az NSO-n! (NSO)
A címvédő brazil labdarúgó-válogatott negyedszer, a spanyol először nyerheti meg a Konföderációs Kupát. Az idei döntőben ez a két csapat találkozik egymással, kövesse figyelemmel a mérkőzés alakulását folyamatosan frissülő cikkünk és hagyományos tudósításunk segítségével!
júl. 1
0:11
NS: F1: mi van itt?; „Az életünk a tét! - hangoskodnak a pilóták; a gumiszállító nem érti (NSO)
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.
júl. 1
0:12
Új Mary Jane-t keresnek A csodálatos pókember-sorozatba? (SG)
Minden jel arra mutat, hogy Shailene Woodley szerepe nem egyszerűen csak átcsúszik a harmadik A csodálatos pókemberre, hanem a színésznőt le is váltják, vagyis más lesz Mary Jane Watson.
júl. 1
0:12
Olvasnivaló: Júliusi gasztroprogramok (Mindmegette)
A nyári gasztronómiai fesztiválok széles palettáján mindenki megtalálhatja a számára kedves, izgalmas programokat. A halas, boros témák mellett a tájegységekre jellemző ételek és az adott régió legjobb terményeit népszerűsítő fesztiválok is izgalmas programokkal és remek fogásokkal várják a vendégeket.
júl. 1
0:12
Neten a kivándorlódoku (est.hu)
A Menjek/maradjak egy tervezett független, hazai produkcióban készülő dokumentumfilm-sorozat a kivándorló, illetve kivándorolni készülő magyarok élettapasztalatairól, motivációiról és dilemmáiról. Az elmúlt két évtized alatt...
júl. 1
0:18
Gombás sajtos csirkemell (kamaszpanasz)
Lisztérzékeny vagy cukorbeteg ismerősök, barátok látogatnak meg egy nyári délutánon és nem tudod mivel kínáld őket, ami biztosan kockázatmentes számukra is? Itt a segítség, friss és finom az alábbi recept alapján elkészített csirkemell.
júl. 1
0:48
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
júl. 1
1:15
Schalke: az edző szerint Szalai nincs csúcsformában (NSO)
Jens Keller, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Schalke vezetőedzője az új szerzeményekről nyilatkozott, és elmondta, Szalai Ádám nincs csúcsformában, de ez természetes a kihagyás után.
júl. 1
1:18
Részleges államcsődöt jelentő szintre taszította Ciprust a Fitch (HVG)
Korlátozott államcsőd-osztályzatot adott Ciprusnak a Fitch Ratings.
júl. 1
1:22
Megalázó összeggel szúrta ki egy település szemét az állam - visszaküldték (HVG)
Feladatalapú finanszírozásként 3480 forintot kapott erre a hónapra az államtól Kübekháza. A megalázó összeget a polgármester visszaküldte az államkincstárnak - írja a Délmagyar.
júl. 1
1:26
Demján berágott Orbánra, és írt neki egy levelet (HVG)
Demján Sándor, a Országos Takarékszövetkezeti Szövetség elnöke egy Orbán Viktornak címzett levélben próbálta megakadályozni a takarékszövetkezetek kormányzati átszervezését - közölte az Origo a birtokába jutott levélre hivatkozva. Demján hosszan taglalta tartalmi aggályait, de nem ért célt vele.
júl. 1
1:30
Több mint félmillió szja-bevallás hibás (HVG)
Félmilliónál is több magánszemély rontotta el idén az adóbevallását. Arra is akad példa, hogy valaki a pontatlan kitöltés miatt kapja meg később az adóvisszatérítést - ismerteti a Magyar Nemzet szombati száma.
júl. 1
1:34
Szigorítottak a növekedési hitelprogramon (HVG)
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) váratlanul szigorított a 2013. június 1-jén indult és augusztus 31-ig tartó Növekedési Hitelprogramon (NHP) - írja banki körökből származó információkra hivatkozva a Népszava.
júl. 1
1:38
Mit művel a földtörvény? (HVG)
Az új földtörvény vesztesei a földosztásban reménykedő kistermelők és az agrártermékek javát előállító társas gazdaságok. A kormánypárttal jó viszonyt ápoló nagygazdák ugyanakkor még inkább az állam kegyeltjeivé válhatnak.
júl. 1
1:39
Fotós összefogás a beteg gyermekekért (Blikk)
júl. 1
1:42
Újabb szervezet kéri az e-útdíj bevezetésének elhalasztását (HVG)
A Közúti Közlekedési Szolgáltatók Ágazati Párbeszéd Bizottsága (KKSZAPB) is azt kéri, hogy halasszák el az e-útdíj rendszerének július elsejére tervezett elindítását, erről juttattak el levelet Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkárhoz.
júl. 1
1:45
Vége a fémkorszaknak a New York-i Metropolitan Múzeumban (MaHu)
A New York-iak nagy bánatára papíralapú belépőjegyekre cserélik le hétfőtől a Metropolitan Művészeti Múzeumban a legendássá vált színes fémkitűzőket, amelyek pedig nagyon népszerűek voltak a turisták és amatőr művészek körében.
júl. 1
1:46
Azeri földgázfejlesztések: Magyarország támogatja (HVG)
Magyarország tudomásul veszi a Shah Deniz konzorcium döntését, ugyanakkor annak a lehetőségét is megvizsgálja, hogy a belső piaci integráció előrehaladtával a már létező vezetékeken és interkonnektorokon keresztül Magyarországra is érkezzen azerbajdzsáni eredetű földgáz - közölte szombaton a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a távirati irodával.
júl. 1
1:50
Tízből nyolc új trafikossal már leszerződtek a pécsiek (HVG)
A BAT Pécsi Dohánygyár Kft. a hétfőtől induló Nemzeti Dohánybolt tulajdonosok zömével már megállapodott. De még nem végeztek.
júl. 1
1:54
Kína a hétvégén is a piacokat nyugtatja (HVG)
Elegendő pénz van a kínai bankrendszerben, a stabilitás fenntartása pedig elsődleges cél - mondta a központi bank kormányzója és a banki szabályzó hatóság vezetője a hétvégén egy Sanghajban rendezett pénzügyi konferencián.
júl. 1
1:58
Japán elköszön a deflációtól (HVG)
Nem változott a japán fogyasztói árindex az egy évvel korábbi adathoz képest májusban, miközben az ipari termelés volumene a vártnál erősebb, 2 százalékos emelkedést mutatott pénteken közölt adatok szerint.
júl. 1
2:02
Hétfőtől 800 szál cigit is szó nélkül áthozhat Horvátországból (HVG)
Egészen pontosan: vasárnap éjféltől megszűnik a vámellenőrzés a horvát határon, miután július 1-jével Horvátország csatlakozik az Európai Unióhoz.
júl. 1
2:06
Gondban vannak a tokaji Kékessy-cégek (HVG)
Rosszul teljesít az Orbán-családdal bizalmas viszonyban álló Kékessyék tokaji szőlészete. A megmentő Töröcskei István lehet.
júl. 1
2:09
A brazil válogatott ízekre szedte a spanyolt (Infostart)
Teljes brazil sikert hozott a Konföderációs Kupa döntője. Az aranyzöld mezesek már a második percben vezetést szereztek Fred révén, a spanyolok egyetlen pillanatra sem tudták kétségessé tenni, melyik csapat nyeri a 2013-as Konföderációs Kupát. A fináléban is remekelő Neymart választották a torna legjobb játékosának, Julio Césart a legjobb kapusnak. A spanyolok fáradt csapat benyomását keltették, s…
júl. 1
2:10
Nagy reményekkel, de gyengélkedő gazdasággal csatlakozik Horvátország (HVG)
Horvátország erős adottságokkal és gyengélkedő gazdasággal, aggodalmak közepette, de nagy reményekkel csatlakozik hivatalosan az EU-hoz hétfőn.
júl. 1
2:14
Kreatív trafiknyitás: két dohánybolt egy épületben - fotó (HVG)
Szalkszentmártonban úgy tűnik, hogy igen kreatívan oldották meg a nemzeti dohányboltok területi elhelyezését. A Munkások Újságának fotója szerint ugyanis a településen ugyanabban az épületben nyílik az engedélyezett két dohánybolt, amelyet minden bizonnyal egy férj és feleség üzemeltet majd.
júl. 1
2:18
És akkor Orbán bemutatja az Álmok álmodói Agendát (HVG)
Államosítják a takarékszövetkezeteket, két "baráti" magánbankot pedig kistafíroz az Orbán-kormány, mely a magunk mögött héten fogadtatta el gazdasági minisztere második megszorító csomagját. Tippelje meg a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!
júl. 1
2:22
Horvátország nyolcadik kereskedelmi partnere vagyunk (HVG)
A hétfőn hivatalosan EU-taggá váló Horvátországgal Magyarország kereskedelmi kapcsolatai 1995-től a mostani évtized elejéig megkétszereződtek.
júl. 1
2:26
Már több mint 54 ezer regisztrált tehergépjármű az e-útdíj rendszerbe (HVG)
Már több mint 12 ezer felhasználó, összesen 54 ezer tehergépjárművet regisztrált a HU-GO elektronikus útdíjfizetési rendszerbe - közölte az MTI-vel vasárnap a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
júl. 1
2:30
Jön a pénzügypolitika Wayne Gretzkyje (HVG)
A pénzügypolitika Wayne Gretzkyje - e meglehetősen hízelgő, ugyanakkor komoly várakozásokat is tükröző jelzőt illesztette a londoni City és a brit sajtó Mark Carneyra, a Bank of England hétfőn munkába álló új, kanadai illetőségű kormányzójára.
júl. 1
2:34
Eltöröltek egy adót (HVG)
A játékos számára adómentes lett az online játék a héten elfogadott távszerencsejáték-törvény alapján.
júl. 1
2:45
Őrizetbe vették a volt csádi elnököt Dakarban (MaHu)
Őrizetbe vették a szenegáli Dakarban vasárnap a 22 éve ott élő Hissene Habré volt csádi elnök-diktátort, újabb jelzésként arra, hogy - hosszú évek büntetlensége után - az igazságszolgáltatás hajlandó ítélkezni fölötte.
júl. 1
3:27
Eladják Elvis Presley Cadillacjét (Blikk)
júl. 1
3:39
Messi és barátai elgyepálták a brazilokat - szívből (MaHu)
Az argentin Lionel Messi és barátai alkotta csapat 9-6-ra győzött egy jótékonysági labdarúgó-mérkőzésen a kolumbiai Medellínben.
júl. 1
3:48
Ezt mondják a csillagok a hétre (Blikk)
Az igencsak frusztráló Vénusz-Szaturnusz kvadrát a hét első napjaiban próbára teszi legfontosabb kapcsolatainkat; hálátlanság, kellemetlen kötelezettségek, szerelmi bánat, fájdalmas elutasítás, érzelmi csalódás, anyagi nehézség előidézője lehet.
júl. 1
4:03
Tizenkét éveseknek is jöhet a bilincs (Blikk)
júl. 1
4:12
Észrevette, hogy rosszul jár? A bankbetét veszteséget hoz! (ProfitLine)
Kiszámolta már, hogyan jár Ön a banki lekötéssel rövid távon? Az elmúlt 1 év során drasztikusan csökkenő magyar kamatszint a korábban még akár 10% feletti banki kamatokat mostanra 3-4% közelébe szorította le. Ráadásul egyre több az elvonás is, így érdemes utánaszámolni a banki lekötéseknek. Mi megtettük ezt Ön helyett.
júl. 1
4:15
Jön minden idők legjobb F1-es mozifilmje – videó (HVG)
Nem kell sokat várni a filmtörténelem eddigi legjobbnak ígérkező Forma–1-es alkotására: a Niki Lauda és James Hunt 1976-os rivalizálását bemutató Rush című alkotást szeptemberben mutatják be.
júl. 1
4:24
Halálosan megfenyegették Gáspár Lacit (NLC)
A zaklató szerint az énekes lelkén szárad egy kamasz halála, ezért azzal fenyegeti, hogy megöli. Gáspár Laci ügyvédje feljelentést tesz.
júl. 1
4:39
Cher jó numerája (Blikk)
júl. 1
4:51
Női röplabda Euroliga: vereség a bolgároktól (MaHu)
A magyar női röplabda-válogatott négyjátszmás mérkőzésen kikapott a bolgár csapattól az Euroliga-sorozat harmadik állomásán, Craiovában.
júl. 1
5:00
Travolta nyíllal lövi De Nirót (Népszava)
Tegnap este a hagyományos ünnepélyes formában megnyílt a 48. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál, amely végre ismét meghozta számunkra a drukkolás lehetőségét: Szász János A nagy füzet című játékfilmjével van magyar részvevője az idei versenyprogramnak.
júl. 1
5:00
Megalázták Weisz Fannit (NLC)
Egy csaló visszaélt Weisz Fanni fogyatékosságával, és ellopta személyazonosságát. A modell feljelentést fontolgat.
júl. 1
5:00
"Ujjongás, vastaps" Hatalmas magyar siker Amerikában (ATV)
Ujjongással, vastapssal és ovációval ünnepelte a közönség a hétvégén a washingtoni magyar néprajzi fesztiválprogram keretében A magyar falu címmel bemutatott néptáncprodukciót.
júl. 1
5:18
Érintetlen marad Kaszás Attila öltözője? (Blikk)
Budapest — Hat éven át őrizte Kaszás Attila (†47) emlékét Stohl András (46) a közös öltözőjükben, ahol még a 2007-ben tragikusan fiatalon elhunyt színész öltönye is érintetlenül fekszik a fotelben.
júl. 1
5:18
Lebénul hétfőn a fél ország (Népszava)
Sem a hivatalok, sem a szakrendelők nem nyitnak ki ma, július 1-je ugyanis az - első - Orbán-kormány döntésének megfelelően 2001-től a köztisztviselők ünnepe, vagyis szabad napot kapnak, 2011-től a kormánytisztviselők és az egészségügyi dolgozók napja is. Csak az ügyeletes patikákban lehet gyógyszerhez jutni, és néhány olyan üzletben, ahol vállalták a rendkívüli munkavégzést. Az okmányirodák, a…
júl. 1
5:18
Heten akadtak Hajdú Péter horgára (NLC)
A Frizbi műsorvezetője a napokban a Balatonon pihen, ahol újra rákapott a pecázásra. A horgászás sikeres volt, a tévés egy nap alatt hét halat is fogott.
júl. 1
5:18
Ezrek magyar menekülttáborokban? Kósa: "rendkívül békétlen" emberek (ATV)
Hétfőtől a menekültügyi hatóságok ismét hónapokra tarthatnak őrizetben olyanokat, akikről azt gondolják, hogy nem akarnak együttműködni a rendfenntartó szervekkel. A jogszabálymódosításról, mint pozitív elemről beszélt Kósa Lajos polgármester a debreceni menekülttáborban történt pénteki verekedés kapcsán. A Magyar Helsinki bizottság ugyanakkor arra hívja fel a figyelmet, hogy a kínzások, háborúk…
júl. 1
5:20
Pintér nemcsak a munkában hisz (Blikk)
Győr — „Filiptől apának, bajnok az ETO". Pintér Attila (47) irodájának talán egyik legkedvesebb részlete a nyolc éves kisfiától kapott rajz.

Keresés