2013. március 1. péntek

márc. 1
0:00
Kertem Filmklub: A bűn lélektana (est.hu)
Lars von Trier 1984-es alkotását, A bűn lélektanát vetítik március 4-én, hétfőn 20.45-ös kezdettel a Téli Kertemben működő Kertem Filmklubban, ahol 35mm-ről, ingyen láthatjuk a filmet, a vetítés után pedig beszélgetés is vár ránk.
márc. 1
0:03
Lebegő óriásmonitor a Samsungtól (sg)
A Samsung kiváló monitorokat készít évek óta, ezért is nagy érdeklődéssel vettük szemügyre a Series 9 családba tartozó 27 collos monitorukat. Apróbb hibái ellenére is kevés igazi versenytársa van.
márc. 1
0:06
Férfi kosár Euroliga: nyert a Real Madrid és a Barcelona is (NSO)
A férfi kosárlabda Euroliga 2. csoportkörének 9. fordulójában a Real Madrid és a Barcelona is hazai környezetben nyert. Összeállításunkban megtekintheti a mai eredményeket.
márc. 1
0:06
Saját zsebre dolgozott a NAV-os (Blikk)
márc. 1
0:06
Konyhakiállítás belépő nyertesek (Chili & Vanilia)
Köszönjük szépen a játékot, és a sok hozzászólást. Sok szeretettel gratulálok a kisorsolt nyerteseknek, akik megnyerték a március 1-3. között megrendezésre kerülő Konyhakiállításra szóló páros belépőket: 1. Kaló Dorottya + 1 2. Radnóczi Anna +1 3. Dalit + 1 Kérlek, küldjetek egy e-mailt a chiliesvanilia(kukac)gmail.com címre, és máris írom, hogy hogyan tudjátok átvenni a jegyet.
márc. 1
0:06
Molnár Ferenc, a botrányhős (cotcot)
Molnár Ferenc nemcsak a társasági és a színházi életnek volt meghatározó figurája az 1900-as évek első felében, hanem a lapok társasági rovatának is, hiszen botrányos magánélete állandó témát nyújtott a korabeli bulvárfogyasztóknak. Számos viszony mellett összesen három házasságot kötött, és egyik sem volt hétköznapi.
márc. 1
0:21
Az ökoházak akadályozzák a mobiljelek vételét (sg)
Az ökoházak ugyan korszerűek és az átlagosnál jobban szigeteltek, azonban vannak hátrányaik is, ezek egyike, hogy gyengítik a mobiljelek átvitelét.
márc. 1
0:21
Fetával töltött pulykamell spenótos rizzsel (kamaszpanasz)
Sajtok és húsok szerelmesei figyelem! Most következő receptünk bizton elnyeri mindkét rajongó tábor elismerését. Receptünk összeállításakor a vashiánnyal közdőkre is gondoltunk.
márc. 1
0:24
Épül a Titanic II. (cotcot)
A közelmúltban jelentették be, hogy az ausztrál milliárdos, Clive Palmer megrendelésére egy kínai hajógyárban megkezdték a szerencsétlen sorsú Titanic másolatának az építését. A látványterveket is bemutatták, melyek alapján mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy a hasonlóság kísérteties lesz az 1912-ben elsüllyedt luxushajó és 21. századi reinkarnációja között.
márc. 1
0:36
Olvasnivaló: A tökéletes kelt tészta (Mindmegette)
Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől - nem minden alap nélkül. Van ugyanis néhány fontos praktika, amit ismernünk kell, ha lágy kalácsot, omlós pogácsát vagy épp puha túrós batyut szeretnénk sütni.
márc. 1
0:39
LED-es közvilágítást fejlesztett egy tatabányai cég (sg)
Befejezte a matematikai modellre épülő, LED fényforrásokból álló, energiatakarékos közvilágítási lámpa kifejlesztését a tatabányai Wemont Kft..
márc. 1
0:42
Tenisz: V. Williamsnek sikerült, ami Baboséknak nem (NSO)
Venus Williams bejutott a legjobb négy közé a florianópolisi WTA-tornán, miután három szettben legyőzte a szlovák Magdalena Rybarikovát. A tornán indult Babos Tímea és Czink Melinda – mindkettejük számára a negyeddöntő jelentette a végállomást.
márc. 1
0:43
Magyar célpontok a "miniDuke" adathalász támadásban (sg)
Több magyar célpontja is volt a "miniDuke" adathalász kibertámadásnak - jelentette be Stefan Tanase, a Kaspersky Lab biztonsági kutatója .
márc. 1
0:48
Richter Gedeon Centenáriumi Alapítvány pályázata - gyógyszerkutatási eredmények publikálása, továbbképzés (Pályázatfigyelő)
A "Richter Gedeon Centenáriumi Alapítvány" kuratóriuma 2013-ban már tizenkettedik alkalommal hirdeti meg szokásos pályázatait.
márc. 1
0:48
Nem állt szóba Boldoghyval Robert Fico (Bumm.sk)
A Smer-SD tagjai már hagyományosan a nemzetközi nőnapot több városban ünneplik, ilyenkor szórakoztató műsorokkal, beszélgetésekkel és ajándékokkal várják a vendégeket, elsősorban a hölgyeket. Bár a nőnapig még van idő, azonban már elindult az országjárás. Csütörtök este Dunaszerdahelyen találkozott Robert Fico miniszterelnök a szimpatizánsaival, hogy köszöntse őket. A kormányfőt elkísérte Robert…
márc. 1
0:52
Migránsok Európában" multimédia-diákalkotások (Pályázatfigyelő)
Milyen szerepet töltenek be és hol élnek a migránsok Európában? A Bizottság arra ösztönzi a 27 európai uniós tagállam és Horvátország képzőművészeti, grafikus és kommunikációs iskoláinak hallgatóit, hogy merítsenek ihletet a migránsok európai társadalmakhoz nyújtott hozzájárulásából.
márc. 1
0:54
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
márc. 1
0:56
Magyar Termék Nagydíj 2013 (Pályázatfigyelő)
A Magyar Termék NagydíjŸ kitüntető cím azon termékek, szolgáltatások, gazdasági szervezetek elismerése és díjazása, amelyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt, és kiemelt fontosságot tulajdonítanak az egyetemlegesen jó minőségű termékek előállításának, illetve szolgáltatások nyújtásának. A pályázat díjazottjai olyan példaértékű modelleket jelenítenek meg,…
márc. 1
0:57
A politika mocsarába süllyed az amerikai gazdaság (Napi)
Nem csupán egymással folytatja a süketek párbeszédét az amerikai politikai elit két pártja a súlyos következményekkel járó automatikus kiadáscsökkentések felülírásának lehetőségeiről, de még azokat sem ... ...
márc. 1
0:57
A közműtérképekbe kerül a Google-térképe (sg)
A GE és a Google megállapodásának köszönhetően a közművállalatok a jól ismert, könnyen használható térkép-platform segítségével növelhetik termelékenységüket.
márc. 1
1:00
Ottlik 101 - rövidfilmek és filmetűdök készítése (Pályázatfigyelő)
A Kortárs folyóirat és a Kortárs Online kulturális portál az Ottlik emléknapok 2013. rendezvénysorozat keretében nyílt pályázatot hirdet Ottlik Géza irodalmi munkásságán alapuló, az író motívumai által inspirált, azokat felhasználó rövidfilmek és filmetűdök készítésére.
márc. 1
1:00
Eger: Vidovics érkezett; Szabó Bencével nincs megállapodás (NSO)
Az egrifc.hu tájékoztatása szerint az Eger szerződtette Marko Vidovicsot. A 24 éves balhátvéd legutóbb a Budapest Honvédban szerepelt.
márc. 1
1:01
Végrehajtása előtt elavult a brit kalózkodás elleni törvény (sg)
Az Egyesült Királyság zeneiparát védő új jogszabályok alkotását sürgette a Sony brit vezetője, hangsúlyozva, hiába fogadtak el 2010-ben egy kalózkodás elleni törvényt, ha azt még el sem kezdték végrehajtani.
márc. 1
1:04
Anna Lindh Alapítvány pályázatok - párbeszéd, sokszínűség, demokrácia és fejlődés (Pályázatfigyelő)
A kiíró idei pályázatai kiírásra kerültek,a párbeszéd, sokszínűség, demokrácia és fejlődés témaköreiben.
márc. 1
1:08
Tedd teljessé a mosolyt! - videófilm-készítés középiskolásoknak (Pályázatfigyelő)
Tedd teljessé a mosolyt! - Videófilm-készítés - Középiskolásoknak.
márc. 1
1:12
Osztályközösségeknek programtámogatás Kecskeméten / NYSZE-13-1 (Pályázatfigyelő)
A kiíró pályázatot hirdet osztályközösségek részére!
márc. 1
1:15
Elbuktak a javaslatok, indul az automatikus kiadáscsökkentés (Napi)
Nem csupán egymással folytatja a süketek párbeszédét az amerikai politikai elit két pártja a súlyos következményekkel járó automatikus kiadáscsökkentések felülírásának lehetőségeiről, de még azokat sem ... ...
márc. 1
1:16
Civil és CivilNET Díjcsomag, 2013 (Pályázatfigyelő)
A kiíró által a civil szervezetek támogatására létrehozott Civil és CivilNET díjcsomagok 2013. első féléves pályázata elindult.
márc. 1
1:18
Tenisz: Babos párosban is kiesett Florianópolisban (NSO)
Az egyes után párosban is búcsúzott Babos Tímea a florianópolisi WTA-tornán, miután a japán Date-Krumm Kimikóval az oldalán döntő rövidítésben vereséget szenvedett az első helyen kiemelt Anabel Medina Garrigues, Jaroszlava Svedova spanyol-kazah duótól.
márc. 1
1:18
Elárverezik George Clooney nyakkendőjét (Blikk)
márc. 1
1:20
Gondtalanul 2013/03 (Pályázatfigyelő)
Magyarország területén élő idősek, fogyatékosok, mozgássérültek, gyermekek, fiatalok célcsoportjának támogatása.
márc. 1
1:24
Tedd teljessé a mosolyt! - rajzpályázat általános iskolásoknak (Pályázatfigyelő)
Tedd teljessé a mosolyt! - Rajzpályázat - Általános iskolásoknak.
márc. 1
1:28
A gyógyítást, gondozást vagy rehabilitációt szolgáló eszköz, gép vagy berendezés megvásárlásához nyújtandó támogatás igénylése / Victoria06/001/2013 (Pályázatfigyelő)
Kiíró célja: A köz érdekében álló gyermekkórházak, gyermekgondozó intézmények, hátrányos helyzetű gyermekeket segítő intézmények - beleértve a fogyatékos gyermekek gondozására szakosodott intézményeket is - segítése, anyagi támogatása, infrastruktúrájuk fejlesztése.
márc. 1
1:30
A Killers is kiérdemelt egy középső ujjat (est.hu)
A Biffy Clyrónak és a Muse-nak is jutott középső ujj az NME átadón.
márc. 1
1:32
Vizuális Művészetek Kollégium felhívásai online-módon történő pályázat benyújtására (Pályázatfigyelő)
A kiíró nyílt pályázatot hirdet a 2013. évi szakmai tevékenységek fejlesztése és megújítása céljából.
márc. 1
1:33
100 millió aktív Instagram felhasználó (sg)
A Facebook által hihetetlen összegért felvásárolt fotómegosztó szolgáltatás elérte a 100 millió aktív felhasználót, ennyien töltenek fel rá képeket havonta.
márc. 1
1:36
Bolyai János Kutatási Ösztöndíj (Pályázatfigyelő)
Az ösztöndíj célja: tudományos munka megírásának vagy azzal egyenértékű kutatási témában létrehozott alkotás elkészítésének, valamint az MTA doktora cím elnyerésére való felkészülés elősegítése.
márc. 1
1:40
Az év önkormányzati vagyongazdálkodója 2012. (Pályázatfigyelő)
2013-ban - szakítva az eddigi hagyományokkal - olyan helyi önkormányzatok és/vagy társulások pályázatát várják, amelyek a a legjobb megoldásokat dolgozták ki a gazdasági válság időszakában, így például olyan, más települések számára is példaértékű konstrukciót alakítottak ki, amellyel biztosítani tudják az önkormányzat és önkormányzati háttérintézmények működését, a települési foglalkoztatottak…
márc. 1
1:44
Köztérmegújítási Nívódíj 2013 (Pályázatfigyelő)
A Nívódíjat az arra érdemesnek talált megújult közterek nyilvános pályázat keretében nyerhetik el.
márc. 1
1:48
Minősítéssel nem rendelkező színház- és táncművészeti előadó-művészeti szervezetek 2013. évi támogatására (Pályázatfigyelő)
Az EMMI nyílt pályázatot hirdet az előadó-művészeti szervezetek támogatásáról és sajátos foglalkoztatási szabályairól szóló 2008. évi XCIX. törvény (a továbbiakban: Emtv.) 19. § alapján a minősítéssel nem rendelkező színház- és táncművészeti előadó-művészeti szervezetek 2013. január 1 - 2014. február 28. közötti időszakra vonatkozó szakmai programmegvalósításának és működésének támogatására.
márc. 1
2:48
Ágyában dohányzott, bennégett (Blikk)
márc. 1
2:48
Maradj velünk, Cipő! Megható felvételek a Republicról 1. (Zene.hu)
Cipő állapota továbbra is változatlan. [Dátum: 2013.03.01. 02:42]
márc. 1
4:00
A pesszimista idősek tovább élnek (Blikk)
márc. 1
4:12
Kiderült, miért nem akart új szívet Cipő (storyonline)
A Republic frontembere képtelen volt tudomásul venni, hogy súlyos szívelégtelenségben szenved, és rajta talán csak egy donor segíthet. Győzködték az orvosai, de semmilyen érv nem hatott rá. Most a legtöbbször ezt a kérdést teszik fel az érte aggódók: miért nem akart más szívével élni?
márc. 1
4:24
Miért nem szereti a külföldi sajtó Magyarországot? (ProfitLine)
Összességében kritikus volt a világsajtó Magyarországgal szemben az elmúlt évben - erre a következtetésre jutott a Nézőpont Intézet több ezer, a nyugati sajtóban megjelent cikk áttekintése után. A kutatás eredményét Mráz Ágoston Sámuel, az intézet vezérigazgatója ismertette a Magyar Újságírók Országos Szövetségének csütörtöki budapesti rendezvényén.
márc. 1
4:36
Bilincsben vitték el a TV2 sztárját (NLCafé)
Rablással gyanúsítják a Bűnök és szerelmek című sorozat Serifjét. A rendőrség kezdeményezte K. István előzetes letartóztatását, a színésznek azonban már szombaton kamerák elé kellene állnia – írja a Bors.
márc. 1
4:48
12 millióért béreltek Orbánéknak repülőt (Blikk)
Budapest—Bejrút — Menetrend szerinti járat helyett egy több mint 130 személyes Airbus repülőt bérelt Orbán Viktor és a magyar küldöttség libanoni látogatásához a kormány.
márc. 1
4:52
Herevizsgálatra küldi dolgozóit a fejlesztési tárca (Blikk)
Budapest — Még a munkatársak nadrágjában, szoknyája alatt is rend kell legyen a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban. A tárca ugyanis prosztata- és herevizsgálatra invitálja férfi dolgozóit, míg a hölgy munkatársaknak mell- és vaginális ultrahangot kínál.
márc. 1
4:54
Ő váltja Ördög Nórát az X-Faktorban (NLCafé)
Visszatér Stohl András az RTL Klubra, és hamarosan az X-Faktor házigazdája lehet. Az anyagi gondokkal küzdő színészhez ugyanis ragaszkodik a csatorna – írja a Blikk.
márc. 1
4:54
Legyűrte a rák: meghalt a művész (ATV)
78 éves korában meghalt Van Cliburn amerikai zongoraművész. Hosszú éveken át küzdött a csontrákkal, de végül alulmaradt a harcban. „Öt évtizeden át nemzetközi legenda volt; nagy emberbarát, és ragyogó muzsikus, akinek fénye rendkívüli öröksége révén továbbra is világítani fog” – mondta róla a művész szóvivője.

Keresés