2013. március 2. szombat

márc. 2
0:06
NS: az ETO edzőjének 13+1-ese van; újpesti a Fradiról - szombat (She)
A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk!
márc. 2
0:24
Nem hozott eredményt a megmérgezett sorsjegynyertes boncolása (ATV)
Nem vezetett eredményre a júliusban megmérgezett chicagói sorsjegynyertes kihantolás utáni boncolása, mert a szervezetébe jutott cián lebomlott – jelentette be pénteken Stephen Cina hatósági kórboncnok.
márc. 2
0:42
Tenisz: kellemetlen meglepetés érte Venus Williamst (She)
Akárcsak a negyeddöntőben, az elődöntőben is háromszettes csatára kényszerült Venus Williams, de ezúttal ő maradt alul: az orosz Olga Pucskova 4:6, 6:4, 7:5 arányban legyőzte az első kiemelt amerikait a florianópolisi női teniszverseny pénteki játéknapján.
márc. 2
0:42
Új formában működhet tovább 28 kórház (hirado.hu)
Az erről szóló törvényjavaslatot péntek este nyújtotta be az Országgyűlésnek Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.
márc. 2
0:46
Egyre nehezebbnek tűnik az olasz kormányalakítás (hirado.hu)
A hétfőn befejeződött olasz választások majdnem döntetlen eredménye patthelyzetet teremtett a parlamentben és a kormányalakításban is.
márc. 2
0:50
Elkapták a bandát: több mint 30 házba törtek be (hirado.hu)
Lopás és más bűncselekmények gyanúja miatt indított eljárást a monori rendőrkapitányság egy banda hat tagja, egy szigetszentmiklósi férfi és annak öt ecseri társa ellen.
márc. 2
0:54
Bécsi Filharmonikusok: szarajevói koncerttel emlékeznek az I. világháborúra (hirado.hu)
A hangverseny televíziós közvetítés révén szerte a világon látható lesz.
márc. 2
0:58
Örményország Safarov kiadása miatt is panaszt készül emelni az ENSZ-nél (hirado.hu)
Magyarország 2012. augusztus 31-én adta át Azerbajdzsánnak az örmény katonatársa 2004-es budapesti meggyilkolásáért életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt azeri katonatisztet.
márc. 2
1:02
Egész naposra bővül a marosvásárhelyi rádió magyar nyelvű műsora (hirado.hu)
Szombattól egész naposra bővül a román közszolgálati rádió marosvásárhelyi területi stúdiójának magyar nyelvű műsora, amely lefedi az egész Székelyföldet.
márc. 2
1:06
Védelmi együttműködési lehetőségekről egyeztettek a V4-országok (hirado.hu)
Védelmi együttműködési lehetőségekről egyeztettek a V4-es országok védelmi államtitkárai két napon át Lengyelországban, Gdanskban.
márc. 2
1:18
Férfi kosár Euroliga: a Pana nyerte a presztízsmeccset (She)
A görög Panathinaikosz 75–62-re legyőzte a török Anadolu Efest a férfi kosárlabda Euroliga legutóbbi játéknapjának presztízsmeccsén. Az E-csoport további pénteki mérkőzésein a Zalgiris Kaunas és a CSZKA Moszkva diadalmaskodott.
márc. 2
1:18
Felszámolták a kuplerájt (Blikk)
márc. 2
2:48
Tartozást vállalna át az állam (Blikk)
márc. 2
4:00
Megtalálták az ellopott Rákóczi-mellszobrot (Blikk)
márc. 2
4:36
Mekkora a nyugdíjam? Nyugdíj összehasonlító kalkulátor (ProfitLine)
Nyugdíj kalkulátorunk segítségével a hazai nyugdíjstatisztikák ismeretében megmutatjuk, hogy az Ön öregségi nyugdíja milyen mértékű a magyar nyugdíjak között.
márc. 2
4:48
Titokban vitték új börtönbe Clyde-ot (Blikk)
Budapest-Szombathely - Pánikot okozott a sorozatgyilkosság miatt elítélt Varga Sándor (32), alias Clyde „költözése".
márc. 2
5:06
Egész nap ikertestvérét keresi Doszpot kislánya (Blikk)
Budapest – Időnként eltörik a mécses Zoénál (3), Doszpot Péter (51) ikerlányai egyikénél, aki egész nap a testvérét, Ziát (3) keresi.
márc. 2
5:12
Új sugárzási övet fedezett fel a Föld körül a NASA (Blikk)
márc. 2
5:12
Brüsszeli gratuláció a Népszavának (Alternatív Energia)
Az Európai Parlament szocialista elnöke bízik benne, hogy lapunk még sok évtizeden át szolgálhatja az olvasókat. Martin Schulz üdvözlő levelet küldött a Népszava megjelenésének 140. évfordulója alkalmából.
márc. 2
5:12
Matolcsy, a konzervatív jegybankelnök (Üzlet és Utazás)
Matolcsy György, mit is tehetett volna mást, a saját jegybankelnöki alkalmasságát - kiszámolta! - 33 hónapos nemzetgazdasági miniszteri működése sikere betetőzéseként élte meg - derült ki az Országgyűlés gazdasági és informatikai ülésén történt meghallgatásakor. A nevével fémjelzett gazdaságpolitika - véleménye szerint - megalapozza a nemzeti bank jövőbeni működését is.
márc. 2
5:14
El akar veszejteni minket ez az ember? (Alternatív Energia)
Két gyerek az ágyon alszik, két gyerek földre terített paplanokon, a házban csak az egyik szobában van meleg. Számos családnál csak erre futja a jelenlegi közmunkabérből, ám a kormány ezt a summát is meg akarta kurtítani. Már a kutyák is elvékonyodtak, az embereknek meg fáj a dologtalanság - ez van Szabolcsban.
márc. 2
5:24
Szétköltöztek, lefújták az esküvőt Orosz Barbaráék (Blikk)
BUDAPEST – Hiába készült hosszú hónapok óta Orosz Barbara (33) élete nagy napjára, úgy tűnik, elmarad a várva várt esküvő.
márc. 2
5:24
Kifúrták a rádióból Harsányit (Blikk)
Budapest – Harsányi Levente (42) távozott a 89,5 Music FM csapatából. A rádiós műsorvezető napok óta nem ébreszti a hallgatókat, tegnap reggel óta pedig már hivatalosan sem dolgozik a csatornánál.
márc. 2
5:30
7-en a 7-ről (Alternatív Energia)
Önnek milyen húszéves tervei vannak?
márc. 2
5:32
Mégis bebetonoznák Szalai Annamáriát (Alternatív Energia)
Végtelen ideig posztján maradhatna a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke - hívta fel a figyelmet a nol.hu. Cser-Palkovics András, a parlament alkotmányügyi bizottságának frissen kinevezett elnöke tegnap benyújtott módosítója szerint a kilencéves mandátuma végén az elnök újra kinevezhető lenne, ha megbízatása nem felmentéssel vagy kizárással szűnt meg. Cser-Palkovics indítványának…
márc. 2
5:34
Hackertámadás jogvédők ellen (Alternatív Energia)
A korrupcióellenes Transparency International magyarországi szervezetét is támadás érte a héten véghezvitt nemzetközi hackerakcióban. Még nem tudni biztosan, adatgyűjtés vagy dokumentumhamisítás volt-e a kiberbűnözők célja, akik több ország kormányzati intézményeinek számítógépeibe is bejutottak. Legutóbb a Microsoft, az Apple és a Facebook informatikai rendszerébe törtek be kémprogramok.
márc. 2
5:36
A baloldalnak kell feloldani a szorongásokat (Alternatív Energia)
Új szerepet kell vállalnia a baloldalnak - mondta Tóbiás József, aki tegnap szerkesztőségünk vendége volt. Az MSZP frakcióigazgatója egyebek mellett arról beszélt, hogy Magyarországon ma háromféle szorongás van az emberekben, amit a következő kormánynak fel kell oldani.
márc. 2
5:38
A HÖOK szerint Balog képviselte érdekeiket (Alternatív Energia)
Örömmel vettük, hogy a tárca vezetője távollétükben képviselte a hallgatók érdekeit - közölte tegnap Nagy Dávid, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke a Felsőoktatási Kerekasztal tegnapi ülése után, amelyen korábban azért nem vettek részt, mert a kormánypártok által benyújtott alaptörvény-módosításba bekerült a hallgatói szerződéseket lehetővé tevő passzus.
márc. 2
5:42
5 évet tagad le korából Kozso (Blikk)
Eger — Szinte rá sem lehet ismerni középiskolai tablóképén Kozsóra (48), alias Kocsor Zsoltra.
márc. 2
5:48
Véget ért XVI. Benedek pápasága (Kripto Akadémia)
Tegnap távozott a katolikus egyház éléről XVI. Benedek. Azzal, hogy önszántából mondott le, lavinát indított el: még a főpapok közül is egyre többen akarnak változásokat a katolikus egyházban. Akad olyan bíboros, aki a Vatileaks-ügyben szeretne tisztán látni.
márc. 2
5:48
Állami tulajdonba került az IdomSoft (Üzlet és Utazás)
Az infokommunikációs feladatot összerendezését célzó kormányzati törekvések újabb állomásaként az államot képviselő NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. megvásárolta az IdomSoft Zrt.-t. A felvásárlás révén az állami tulajdonban lévő NISZ Zrt. szakmai felügyeletébe kerültek a nemzetbiztonságilag fontosnak mondott, állami feladatokat ellátó informatikai rendszerek az üzemeltetése és…
márc. 2
5:50
Elnökségét értékelte az ukrán államfő (Kripto Akadémia)
A jelenlegi ukrán vezetés 2010-ben hozzálátott az ország húsz éve húzódó modernizálásának - jelentette ki Viktor Janukovics államfő tegnap Kijevben a hároméves elnökségét értékelő sajtótájékoztatóján. "Az utóbbi három év, amelyet átéltünk, nem volt egyszerű.
márc. 2
5:50
Csúcson az euróövezeti munkanélküliség (Üzlet és Utazás)
Rekordértékre emelkedett a munkanélküliségi ráta a 17 tagú euróövezetben és a 27 tagú Európai Unióban, miután mindkét körben 0,1 százalékponttal nőtt januárban a mutató az előző hónaphoz viszonyítva - derül ki az Eurostat tegnap közzétett adataiból.
márc. 2
6:06
Összecsaptak a berlini falnál - Egy luxusház felépítése miatt bontották meg az emlékművet (Kripto Akadémia)
Összecsaptak a tüntetők a rendőrökkel tegnap Németországban, az úgynevezett East Side Gallery-nél, amely a berlini fal leghosszabb még ma is fennálló része. Egy építőipari vállalat ugyanis ki akar emelni egy 25 méter széles darabot a falmaradványból, hogy a munkagépek bejuthassanak az építési területre.
márc. 2
6:06
Baseballütővel estek a TV-stáb tagjainak (ATV)
Autóval üldözték és baseballütővel támadtak rá a német ARD televízió urbanizációról forgató tévéseire Kínában. A héten két, újságírókat érintő atrocitás is történt az országban.
márc. 2
6:08
Nem lesz nagykoalíció Olaszországban (Kripto Akadémia)
Pierluigi Bersani, az olasz alsóházban többséget szerzett Demokrata Párt (PD) elnöke nem hajlandó koalíciót kötni Silvio Berlusconival. "Tisztán akarok fogalmazni: sosem merült fel a nagykoalíció gondolata és nem is fog" - jelentette ki Bersani a La Repubblica című lapnak.
márc. 2
6:10
Fordulat várható Karintiában (Kripto Akadémia)
Vasárnap tartományi választást rendeznek Karintiában. A voksolásnak különleges jelentőséget ad, hogy arról az osztrák tartományról van szó, amelyet hosszú éveken át a helyi belpolitika fenegyereke, Jörg Haider uralt. A jobboldal sikerszériája azonban most a sorozatos botrányok nyomán megtörhet, s újra győzhetnek a szociáldemokraták.
márc. 2
6:12
Újabb daganatot találtak Cháveznél (Kripto Akadémia)
Hugo Cháveznél újabb daganatot fedeztek fel az orvosok - jelentette tegnap a venezuelai elnök állapotáról rendszeresen új értesüléseket közlő spanyol lap, az ABC. A négy rákműtéten átesett Chávezt az információk szerint már nem kezelik tovább a Dr. Carlos Arvelo katonai kórházban, hanem átszállították a fővárostól 160 kilométerre lévő La Orchila szigetre. Az ottani elnöki rezidenciát már 2011-ben…
márc. 2
6:18
Öregségi nyugdíj az EU-ban (Adózóna)
Az Európai Unióban nincs egységes szociális biztonsági, így nincs egységes nyugdíjbiztosítási rendszer sem. Minden tagállam maga határozza meg, mely személyek tartoznak a kötelező biztosítás hatálya alá, egyáltalán az időskori megtakarítások mely formáját részesítik előnyben, milyen mértékű járulékot kell fizetniük a biztosítottaknak, valamint, hogy milyen ellátásokat, mely feltételek teljesülése…
márc. 2
6:24
„5 milliárdot játszik át az Orbán-kormány saját politikusának” (168 Óra Online)
Az MSZP Roma Tagozata szerint a foglalkoztatási szövetkezeti pályázat kiírása alapján 5 milliárd forintot játszik át az Orbán-kormány saját politikusának.
márc. 2
6:24
Kínos születésnap: Bieber majdnem elhagyta a nadrágját - fotó (hirado.hu)
Kissé kiütötte magát a világhíresség születésnapján.
márc. 2
6:24
Megtalálták az ellopott Rákóczi-mellszobrot (ATV)
Megtalálta és lefoglalta pénteken délután a szlovák rendőrség II. Rákóczi Ferenc szülőfalujában, Borsiban ellopott mellszobrát, illetve az ugyancsak felvidéki Szentesen eltulajdonított turulszobrot is – tudta meg az MTI tudósítója Laczkó Lajostól, a borsi II. Rákóczi Ferenc Polgári Társulás elnökétől.
márc. 2
6:26
Ma van A Dal döntője (hirado.hu)
Az M1 és a Duna World csatornán élőben látható showműsorban eldől, hogy a nyolc finalista közül ki képviseli Magyarországot májusban az Eurovíziós Dalfesztiválon.
márc. 2
6:26
Bajnai: vállalom a miniszterelnök-jelöltséget (ATV)
Nem érzi magát konfliktuskerülőnek Bajnai Gordon, de azt elismeri, hogy nem híve a felesleges háborúknak. Meggyőződése, hogy amúgy is csak az udvari hadibeszállítók szoktak hasznot húzni a háborúkból, ezért álságosnak és számítónak tartja Orbán Viktort, aki szerinte mesterségesen osztja meg az országot. Bajnai Gordon, az Együtt 2014 mozgalom alapítója a Heteknek adott interjújában kifejtette, hogy…
márc. 2
6:28
Drasztikus megszorítás az Egyesült Államokban (hirado.hu)
A demokraták és a republikánusok közötti tárgyalások teljes kudarca után automatikusan életbe lépett a 85 milliárd dolláros költségvetés-csökkentés.
márc. 2
6:36
Kirúgta a TV2 a lebukott sorozatsztárt (BorsOnline)
Noha kiengedték a rendőri őrizetből, mégis felmond a TV2 a csoportos rablással gyanúsított K. Istvánnak. Már keresik az utódját, aki a Bűnök és szerelmek című sorozatban a helyébe lép Serif szerepében.
márc. 2
6:38
Megint összeveszett Liptai és Hajdú (BorsOnline)
Liptai Caludia tegnap délelőtt élő adásban gúnyolta ki Hajdú Pétert, pedig utóbbi jelen sem volt a stúdióban. A Frizbi atyját nem érdekli, hogy a dívának negatív véleménye volt róla.
márc. 2
6:42
NHL: továbbra is megállíthatatlan a Chicago (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongligát (NHL) toronymagasan vezető Chicago továbbra is megállíthatatlannak tűnik, igaz, ezúttal „csak” hosszabbításban tudott nyerni a Columbus ellen.
márc. 2
6:42
Halottasházban lesz az érettségi buli (Blikk)
márc. 2
6:42
Válogatás a legjobbakból (Spa Trend Online)
Ma este a Marion Cotillard főszereplésével készült Csont és rozsda című nagysikerű francia filmmel indul a Frankofón Filmnapok. Igazi filmkülönlegességekkel érkezik harmadik alkalommal Budapestre a francia nyelvterületet képviselő program. A március 1-9. között tíz frankofón ország húsz, nálunk most először látható filmje és Olivier Assayas rendező retrospektív sorozata szerepel az Uránia Nemzeti…

Keresés