2013. március 2. szombat

márc. 2
8:24
Peking: a kínai védelmi tárcát érő hackertámadások kétharmada amerikai (prim)
A kínai védelmi minisztérium csütörtökön közölte, hogy a tárca honlapjait ért tavalyi...
márc. 2
8:42
Film lesz a Deus Ex: Human Defiance (Gamer365)
Pár napja írtunk arról, hogy a Square Enix levédette a Deus Ex: Human Defiance címet. Akkor azt hihettük, hogy egy új játékról, a Human Revolution folytatásáról van szó, ám kiderült, hogy tévedtünk.
márc. 2
8:44
Bemutatkoznak a Fuse karakterei (Gamer365)
Dalton, Naya, Jacob és Lizzy.
márc. 2
9:00
Itt az első e-ink okostelefon (SG)
Egyelőre még csak prototípus formájában, de az Eink azt reméli, hogy ez nem lesz sokáig így. Kompromisszum az üzemidő és a funkcionalitás között.
márc. 2
9:18
Fujitsu STYLISTIC M702 üzleti táblagép fokozott igénybevételre (prim)
A Fujitsu a barcelonai Mobile World Congressen mutatta be a sokak által várt STYLISTIC M702 táblagépet. A fokozott...
márc. 2
9:36
Androidos kártevő invázióra számíthatunk (prim)
A G Data víruslaboratóriumának információi szerint az elmúlt hónapokban tömegével jelentek meg az...
márc. 2
9:36
Crysis 3 (SG)
Trilógiává bővült a Cryisis-sorozat, amelynek keretein belül nem csak New York városába térhetünk vissza, hanem a franchise gyökereihez is, méghozzá elképesztő látványvilág és néhány érdekes újítás társaságában.
márc. 2
9:42
Injustice - Superman, Sinestro, Green Arrow és Hawkgirl az arénában (GameStar)
Két új játékmenet előzetes érkezett a DC univerzumban játszódó verekedős játékhoz. Újabb négy karakter harcát láthatjátok. Related Stories Leárazások az Xbox Live-on - séta egy bandaháborús övezetben Assassin's Creed IV: Black Flag - megindultak az infók Splinter Cell - így nézne ki a játék a valóságban Assassin's Creed IV: Black Flag előzetes - kalózkodni jó A Crytek főnöke mesterműnek…
márc. 2
9:54
G Data-dédelem a banki trójaiak ellen (prim)
A banki trójaiak elleni böngészőkiegészítővel és okostelefonról is kezelhető központi menedzsmenttel...
márc. 2
9:54
Koncentrálódik a hazai kuponos piac (SG)
6,5 milliárd Ft-os forgalmat bonyolított tavaly az online bónuszos/kuponos piac. Miközben a szereplők száma csökken és a piaci konszolidáció jelei láthatók, a legnagyobb oldalak népszerűsége töretlen.
márc. 2
10:03
Lightning AV adapter (plastik media)
A Panic felfedezte, hogy a Lightning AV adapter (képünkön, 15 ezer forint), vagyis amit iOS eszközbe dugva HDMI audiót és videót kapunk, komplexebb dolog egy egyszerű csatlakozónál, ugyanis egy 256 mb RAM-os ARM alapú számítógép van benne. Minderre azért jöttek rá, mert képtelenek voltak igazi 1080p kimenetet kapni, a maximum, amit be lehet állítani 1600 [...]
márc. 2
10:12
Gépelés nem létező gombsoron? (prohardver)
A Fujitsu a lézerrel vetített virtuális billentyűzet alapötletét fejlesztette tovább egy különös csavarral.
márc. 2
10:12
Fizetni fognak a hírgyűjtők Németországban (SG)
Elfogadta a német törvényhozás alsóháza a Lex Google néven is emlegetett jogszabályt, amelynek alapján fizetésre kötelezhetik keresőoldalak vagy hírgyűjtő portálok üzemeltetőit.
márc. 2
10:18
Zopfli - új, nyílt forrású tömörítési algoritmus a Google-től (hup.hu)
Lode Vandevenne, a Google tömörítési csapatának tagja tegnap bejelentette, hogy elérhetővé tettek egy új, általános célú adattömörítési library-t Zopfli néven. Az algoritmus egy svájci kenyérrecept után kapta nevét. Weboldala szerint a Zopfli nem egy sebességbajnok, körülbelül százszor lassabb tömörítésnél (kibontásánál nem) mint a zlib, viszont annál kb. 5 százalékkal jobban tömörít. A Google…
márc. 2
10:30
EU-támogatás az 5G-s hálózatok fejlesztéséhez (SG)
Neelie Kroes, az Európai Unió digitális menetrendért felelős biztosa bejelentette, hogy 2020-ig 50 millió euróval akarják támogatni az 5G-s hálózatok fejlesztését.
márc. 2
10:32
Már 2007 óta aktív volt a Stuxnet (SG)
Az ipari létesítmények számítógépes rendszereit megfertőző kártevő első változata már 2007-ben támadta az iráni célpontokat, a cél egy atombomba megalkotásának lelassítása volt.
márc. 2
10:34
Káros a munka és a magánélet összemosódása (SG)
A pszichikai betegségek miatt kivett szabadnapok száma rohamosan megnőtt az elmúlt 15 évben, de ez nem biztos, hogy növekedés, lehet, hogy csak komolyabban vesszük a jelenséget.
márc. 2
10:36
13 év után először nőttek a zeneipar bevételei (SG)
Úgy tűnik, hogy az elmúlt másfél évtizedet tekintve komoly fordulóponthoz érkezett a nemzetközi zeneipar, amely a korábbi esztendőkhöz képest először tudta növelni a bevételeit.
márc. 2
10:39
TrenchBroom – modern Quake map editor (plastik media)
Kristian Duske: TrenchBroom is a cross-platform level editor for the Quake engine. It has a different slightly philosophy than other editors. I believe that the traditional approach, where you work primarily in 2D views, forces you to think in 2D rather than in 3D. Imádom. A Quake az új classic.
márc. 2
10:51
Március végén megbírságolhatja az EU a Microsoft-ot (hup.hu)
A Reuters meg nem nevezett forrásokra hivatkozva arról ír, hogy az EU bírságot tervez kiróni a Microsoft-ra még e hónap vége előtt. A Microsoft még tavaly nyáron ismerte el, hogy nem tett eleget maradéktalanul a Browser Choice Screen-nel (böngészőválasztó panel) kapcsolatban vállalt kötelezettségének. A vállalat technikai hibát emlegetett. Szeptember végén már volt arról szó, hogy az EU…
márc. 2
10:53
Megújult külsejében a kernel.org (hup.hu)
A Linux kernel hivatalos weboldalát, a kernel.org-ot új köntösbe öltöztették. A webmesterek a statikus oldal elkészítéséhez, karbantartásához a Pelican-t választották szerszámul. A statikus felépítés a terjesztésnél és tükrözésnél fontos szempont. Az oldal felépítéséhez használt kódok megtalálhatók a saját git tárolójukban. A bejelentés itt olvasható.
márc. 2
10:55
Linuxosok részaránya a Steam-en (2013. február) (hup.hu)
A Valve közzétette a 2013. februárjára vonatkozó Steam Hardware & Software felmérésének eredményét. További részletek itt. (2012. december, 2013. január)
márc. 2
11:06
G Data-védelem a banki trójaiak ellen (prim)
A banki trójaiak elleni böngészőkiegészítővel és okostelefonról is kezelhető központi menedzsmenttel...
márc. 2
11:06
Tavaszi zsongás a hardverek körül (prohardver)
Új VGA-val, alaplapokkal, hűtőkkel, tabletekkel, notebookokkal köszönti a hardverpiac a tavaszt.
márc. 2
11:06
Photoshop Touch – telefonokra is (prohardver)
Az Adobe népszerű képszerkesztő és retusáló alkalmazása immáron táblagépeken kívül okostelefonokra is elérhetővé vált.
márc. 2
12:00
Archos G9 – Jelly Bean nélkül (prohardver)
A lehetőségek feltárását követően az Archos végül mégsem teszi elérhetővé a G9 sorozat számára az Android 4.1 rendszerfrissítést.
márc. 2
12:42
The Witcher 3 - rengeteg új kép (GameStar)
Már gőzerővel készül a Witcher következő része, és a látottak alapján van okunk az izgalomra. Most egy újabb adag kép érkezett a gyönyörűnek ígérkező játékból. Related Stories Assassin's Creed IV: Black Flag - megindultak az infók Splinter Cell - így nézne ki a játék a valóságban Assassin's Creed IV: Black Flag előzetes - kalózkodni jó A Crytek főnöke mesterműnek tekinti a Crysis 3-at…
márc. 2
12:54
Fejlesztői előírásokkal készül a Mozilla (prohardver)
A Firefox operációs rendszerhez is készülnek a fejlesztői irányelvek és egyfajta tanúsítvány megszerzési program.
márc. 2
13:27
Megfelezték a Samsung egymilliárdos büntetését (prohardver)
Habár nem kell egymilliárdot kicsöngetni, az új eljárás kimenetele még bizonytalan, és könnyen lehet, hogy a Samsung összességében rosszabbul jár.
márc. 2
13:48
Napokon belül átalakul a Facebook megjelenése (pcforum.hu)
márc. 2
13:57
WebKit fejlesztői szemmel (magyaropera.blog.hu)
Megjegyzés: A cikk az eredeti, Paul Irish által írt cikk fordítása. (forrás) Sokaknak a WebKit egyfajta fekete doboz. Dobunk neki egy kis HTML-t, CSS-t, JS-t és egyéb eszközöket, majd a WebKit valahogyan, varázslatosan átalakítja azt egy weblappá, ami jól néz ki és működik. De igazság szerint, hogy kollégám, Ilya Grigorik szavaival éljek… A WebKit nem egy fekete doboz. Hanem egy fehér doboz.…
márc. 2
14:30
A Deus Ex: Human Defiance nem folytatás, hanem film (GameStar)
Veletek érzek, ha a cím elolvasása után elszorult a szívetek. Egyelőre nem követi folytatás a jól sikerült Human Revolution-t de cserébe legalább kapunk egy filmet. Related Stories Splinter Cell - így nézne ki a játék a valóságban Assassin's Creed IV: Black Flag előzetes - kalózkodni jó A Crytek főnöke mesterműnek tekinti a Crysis 3-at GameStar Hype 2013.03.04. Kiszivárgott kép a Creative…
márc. 2
15:00
Reptéren veszélyes lehet a Wifi (MaHu)
Kockázatos a wifi használata a repülőtereken, ugyanis kémkedők hamis internetállomásokon keresztül ellenőrizhetik az internetezők kommunikációját.
márc. 2
15:42
Leárazások az Xbox Live-on - Batman, Borderlands, barátság (GameStar)
A fent említett háromból kettőt az Xbox Live-on is megvásárolhattok, egy viszont megfizethetetlen. Related Stories Assassin's Creed IV: Black Flag előzetes - kalózkodni jó A Crytek főnöke mesterműnek tekinti a Crysis 3-at GameStar Hype 2013.03.04. Kiszivárgott kép a Creative Assembly Alien játékáról Gears of War: Judgment - nem baj, hogy kiszivárgott a játék
márc. 2
16:30
Több ezer kilométerről is működik az agy-agy interfész (SG)
Elektronikusan kapcsolták össze két patkány agyát, lehetővé téve az egymás közötti közvetlen kommunikációt és viselkedési feladványok megoldását.
márc. 2
17:30
Beyond: Two Souls - új szereplő, konkrét dátum (GameStar)
Végre megvan a hivatalos megjelenés időpontja és Ellen Page mellett a Zöld Manó is színre lép. Related Stories A Crytek főnöke mesterműnek tekinti a Crysis 3-at GameStar Hype 2013.03.04. Kiszivárgott kép a Creative Assembly Alien játékáról Gears of War: Judgment - nem baj, hogy kiszivárgott a játék Az Assassin's Creed IV teljes értékű folytatás
márc. 2
19:36
The Elder Scrolls Online - hamarosan kezdődik a béta (GameStar)
A Bethesda MMORPG címe sokakat érdekel és már nincs is messze az igazság pillanata: a hónap végén a jelentkezők egy része már megkapja a behívót. Related Stories GameStar Hype 2013.03.04. Kiszivárgott kép a Creative Assembly Alien játékáról Gears of War: Judgment - nem baj, hogy kiszivárgott a játék Az Assassin's Creed IV teljes értékű folytatás Két kampánnyal érkezik a Gears of War:…
márc. 2
20:06
Assassin's Creed IV: Black Flag - itt a trailer (x360,ps3,wii,pc) (Gamer365)
márc. 2
20:30
Új generáció - OUYA kontra GameStick (GameStar)
A Kickstarter erejét mutatja, hogy idén két közösségi finanszírozással életre keltett játékkonzol is forgalomba kerül. Összeszedtünk mindent, amit érdemes tudni róluk. Related Stories Kiszivárgott kép a Creative Assembly Alien játékáról Gears of War: Judgment - nem baj, hogy kiszivárgott a játék Az Assassin's Creed IV teljes értékű folytatás Két kampánnyal érkezik a Gears of War: Judgment…
márc. 2
21:42
Assassin's Creed IV: Black Flag - kiszivárgott az első trailer (GameStar)
Az Assassin's Creed sorozat legújabb részének kedvcsinálója napokkal a tervezett előtt kikerült a netre. Related Stories Gears of War: Judgment - nem baj, hogy kiszivárgott a játék Az Assassin's Creed IV teljes értékű folytatás Két kampánnyal érkezik a Gears of War: Judgment Bruckheimernek nem jött be a játszadozás Aliens: Colonial Marines - ritkitják a fejlesztőket
márc. 2
23:30
Ilyen volt a Tomb Raider launch party (GameStar)
Tegnap sikeresen "túléltük" az elő-megjelenést ünneplő bulit, lássuk mi történt az eseményen. Related Stories Az Assassin's Creed IV teljes értékű folytatás Két kampánnyal érkezik a Gears of War: Judgment Bruckheimernek nem jött be a játszadozás Aliens: Colonial Marines - ritkitják a fejlesztőket Mass Effect 3 - Shepard és a haverok
márc. 2
23:51
A TrenchBroom Quake pályaszerkesztő beüzemelése (plastik media)
Ebben a posztban összefoglalom, hogyan tudjuk kipróbálni a TrenchBroom új Quake pályaszerkesztőt az eredeti Quake pályákon. Három dologra van szükség hozzá: 1. Editor és az eredeti játék Viszonylag egyszerűen szóra bírható az editor – persze szükségünk lesz az eredeti Quake mappára is. Macen tipikusan a /Applications/Quake mappába kell kicsomagolni, itt is az /id1 mappa lesz [...]

Keresés