2013. március 2. szombat

márc. 2
0:24
Nem hozott eredményt a megmérgezett sorsjegynyertes boncolása (ATV)
Nem vezetett eredményre a júliusban megmérgezett chicagói sorsjegynyertes kihantolás utáni boncolása, mert a szervezetébe jutott cián lebomlott – jelentette be pénteken Stephen Cina hatósági kórboncnok.
márc. 2
5:12
Brüsszeli gratuláció a Népszavának (Alternatív Energia)
Az Európai Parlament szocialista elnöke bízik benne, hogy lapunk még sok évtizeden át szolgálhatja az olvasókat. Martin Schulz üdvözlő levelet küldött a Népszava megjelenésének 140. évfordulója alkalmából.
márc. 2
5:14
El akar veszejteni minket ez az ember? (Alternatív Energia)
Két gyerek az ágyon alszik, két gyerek földre terített paplanokon, a házban csak az egyik szobában van meleg. Számos családnál csak erre futja a jelenlegi közmunkabérből, ám a kormány ezt a summát is meg akarta kurtítani. Már a kutyák is elvékonyodtak, az embereknek meg fáj a dologtalanság - ez van Szabolcsban.
márc. 2
5:30
7-en a 7-ről (Alternatív Energia)
Önnek milyen húszéves tervei vannak?
márc. 2
5:32
Mégis bebetonoznák Szalai Annamáriát (Alternatív Energia)
Végtelen ideig posztján maradhatna a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke - hívta fel a figyelmet a nol.hu. Cser-Palkovics András, a parlament alkotmányügyi bizottságának frissen kinevezett elnöke tegnap benyújtott módosítója szerint a kilencéves mandátuma végén az elnök újra kinevezhető lenne, ha megbízatása nem felmentéssel vagy kizárással szűnt meg. Cser-Palkovics indítványának…
márc. 2
5:34
Hackertámadás jogvédők ellen (Alternatív Energia)
A korrupcióellenes Transparency International magyarországi szervezetét is támadás érte a héten véghezvitt nemzetközi hackerakcióban. Még nem tudni biztosan, adatgyűjtés vagy dokumentumhamisítás volt-e a kiberbűnözők célja, akik több ország kormányzati intézményeinek számítógépeibe is bejutottak. Legutóbb a Microsoft, az Apple és a Facebook informatikai rendszerébe törtek be kémprogramok.
márc. 2
5:36
A baloldalnak kell feloldani a szorongásokat (Alternatív Energia)
Új szerepet kell vállalnia a baloldalnak - mondta Tóbiás József, aki tegnap szerkesztőségünk vendége volt. Az MSZP frakcióigazgatója egyebek mellett arról beszélt, hogy Magyarországon ma háromféle szorongás van az emberekben, amit a következő kormánynak fel kell oldani.
márc. 2
5:38
A HÖOK szerint Balog képviselte érdekeiket (Alternatív Energia)
Örömmel vettük, hogy a tárca vezetője távollétükben képviselte a hallgatók érdekeit - közölte tegnap Nagy Dávid, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke a Felsőoktatási Kerekasztal tegnapi ülése után, amelyen korábban azért nem vettek részt, mert a kormánypártok által benyújtott alaptörvény-módosításba bekerült a hallgatói szerződéseket lehetővé tevő passzus.
márc. 2
6:06
Baseballütővel estek a TV-stáb tagjainak (ATV)
Autóval üldözték és baseballütővel támadtak rá a német ARD televízió urbanizációról forgató tévéseire Kínában. A héten két, újságírókat érintő atrocitás is történt az országban.
márc. 2
6:24
„5 milliárdot játszik át az Orbán-kormány saját politikusának” (168 Óra Online)
Az MSZP Roma Tagozata szerint a foglalkoztatási szövetkezeti pályázat kiírása alapján 5 milliárd forintot játszik át az Orbán-kormány saját politikusának.
márc. 2
6:24
Megtalálták az ellopott Rákóczi-mellszobrot (ATV)
Megtalálta és lefoglalta pénteken délután a szlovák rendőrség II. Rákóczi Ferenc szülőfalujában, Borsiban ellopott mellszobrát, illetve az ugyancsak felvidéki Szentesen eltulajdonított turulszobrot is – tudta meg az MTI tudósítója Laczkó Lajostól, a borsi II. Rákóczi Ferenc Polgári Társulás elnökétől.
márc. 2
6:26
Bajnai: vállalom a miniszterelnök-jelöltséget (ATV)
Nem érzi magát konfliktuskerülőnek Bajnai Gordon, de azt elismeri, hogy nem híve a felesleges háborúknak. Meggyőződése, hogy amúgy is csak az udvari hadibeszállítók szoktak hasznot húzni a háborúkból, ezért álságosnak és számítónak tartja Orbán Viktort, aki szerinte mesterségesen osztja meg az országot. Bajnai Gordon, az Együtt 2014 mozgalom alapítója a Heteknek adott interjújában kifejtette, hogy…
márc. 2
8:30
Varga: egyelőre nincs szükség a költségvetés kiigazítására (ATV)
Egyelőre nincs szükség a költségvetés kiigazítására, hiszen csak két hónap telt el az évből - mondta Varga Mihály, a nemzetgazdasági miniszteri pozíció várományosa.
márc. 2
8:48
Puzsér berágott, nekiment Tarlósnak (videó) (168 Óra Online)
Tüntetést szerveznek civilek szombaton a Római-part megmentéséért.
márc. 2
8:48
Romney: Obama miatt kell csökkenteni a szövetségi büdzsét (ATV)
Barack Obama elnököt hibáztatta a szövetségi büdzsé automatikus csökkentése miatt Mitt Romney, az amerikai Republikánus Párt volt elnökjelöltje a Fox New televíziónak adott interjújában, amelynek több részletét pénteken hozták nyilvánosságra.
márc. 2
8:50
Chávezt kemoterápiával kezelik (ATV)
A venezuelai alelnök első alkalommal ismerte el, hogy Hugo Chávez államfő kemoterápiai kezelést kap, "folytatva küzdelmét életéért".
márc. 2
9:24
A magyar katonák civileket gyilkoltak a Donnál (ATV)
Megrázó, magyar katonák által elkövetett súlyos háborús bűncselekményekről, népirtásban való részvételről közöl eddig ismeretlen orosz levéltári dokumentumokat a napokban megjelenő A magyar megszállócsapatok a Szovjetunióban. Levéltári dokumentumok című könyv. Krausz Tamás történész, a kötet egyik szerkesztője a Heteknek elmondta: napokig nem tudott aludni azt követően, hogy elolvasta a…
márc. 2
9:26
Szombaton Győrnél kiléphet a Rába a medréből (ATV)
Háromszázharminchét kilométer hosszú folyószakaszon van árvízvédelmi készültség országszerte, harmadfokú védekezésre azonban most éppen nincs szükség sehol. Két megye hat településéről összesen százhuszonhét embert kellett kitelepíteni az elmúlt napokban, Ipolytarnócon viszont huszonöten már visszaköltözhettek otthonaikba. Győrnél szombaton kiléphet medréből a Rába, vasárnap pedig tetőzhet a…
márc. 2
9:42
Háromórás a várakozás Záhonyban (Metropol)
Az átkelőhelyen péntek délutánra alakult ki torlódás a teherforgalomban.
márc. 2
9:42
Obama indul a kenyai választáson (ATV)
Malik Obama, Barack Obama amerikai elnök kenyai féltestvére versenybe száll egy kormányzói posztért az afrikai országban hétfőn tartandó általános választásokon.
márc. 2
9:44
Hajnalban tetőzött a Zala (Metropol)
Szombaton hajnali négy óra körül 328 centiméteren tetőzött a folyó Zalaapátinál.
márc. 2
10:18
Árvíz - Hajnalban tetőzött a Zala (Infostart)
Levonulóban van az árhullám a Zala folyón, a hajnali tetőzés után lassú apadás indult - közölte szombaton a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
márc. 2
10:18
Új formában működhet tovább 28 kórház (Metropol)
Az átalakulás mintegy 18 ezer dolgozót érint, ők közalkalmazotti státusba kerülnek.
márc. 2
10:18
Klinghammer István: szó sincs röghöz kötésről (ATV)
A felsőoktatási államtitkár elképedt, és egy kicsit szégyellte magát a társadalom előtt, hogy mit gondolnak róluk a HÖK-listák kapcsán – mondta Klinghammer István az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A felsőoktatásért felelős államtitkár arról is beszélt, aki igénybe vette a közösség segítségét, annak azt később vissza kell fizetni.
márc. 2
10:36
Kúria: módosítani kell a büntetőeljárási törvényt (Metropol)
A Kúria joggyakorlat-elemző csoportjait tavaly állította fel Darák Péter kúriai elnök.
márc. 2
10:36
Megölték az egyik leghíresebb olasz lesifotóst (ATV)
Végeztek Rómában egy ismert, többek közt Beyoncét és Brad Pittet is fotózó paparazzóval: Daniele Lo Presti holttestét az utcán találták meg, fejbe lőtték.
márc. 2
10:54
A hatályon kívül helyezett büntetőügyek vizsgálatának eredményei (Infostart)
Szükséges a büntetőeljárási törvény módosítása a hatályon kívül helyezett büntetőügyek vizsgálatának eredményei szerint - mondta Márki Zoltán kúriai tanácselnök, a legfelsőbb bírói fórum joggyakorlat-elemző csoportjának vezetője az MTI-nek.
márc. 2
10:54
Elegük van: országos sztrájk kezdődik március 15. után (168 Óra Online)
Hihetetlen forráskivonást hajt végre a kormány, közben átlátszó módon próbálja szakmai érvek mögé bújtatni az iskolabezárásokat, a pedagógusok kirúgását – állítja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. Éppen ezért a PDSZ határozatlan idejű országos sztrájkot hirdet és számít mindazok támogatására, akik számára fontos a minőségi oktatás.
márc. 2
10:54
Módosításra szorul a büntetőeljárási törvény (Alternatív Energia)
Szükséges a büntetőeljárási törvény módosítása a hatályon kívül helyezett büntetőügyek vizsgálatának eredményei szerint - mondta el Márki Zoltán kúriai tanácselnök, a legfelsőbb bírói fórum joggyakorlat-elemző csoportjának vezetője.
márc. 2
10:56
A DK tiltakozik a Vigadó és a Műcsarnok átjátszása ellen (Alternatív Energia)
Az Orbán-kormány újabb gyalázatos törvénymódosításra készül. A kormány 2012. december 28-án nyújtotta be "A Magyar Művészeti Akadémia működésével kapcsolatos egyes kérdésekről" szóló törvényjavaslatát - olvasható a DK közleményében.
márc. 2
11:12
Így várja a nyarat a Balaton (Infostart)
Az elmúlt két hónapban lehullott csapadék következtében 31 centiméterrel emelkedett a Balaton vízszintje, amelyet a Zalán a következő napokban levonuló árhullám tovább növelhet, így optimális lehet a tó vízállása a nyári szezonra - közölte Csonki István, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője szombaton.
márc. 2
11:12
Pénzbüntetésre ítélték Gyeneseit (Metropol)
Kilencszázezer forint pénzbüntetésre ítélték első fokon magánokirat-hamisítás miatt a Somogyért Egyesület elnökét.
márc. 2
11:12
A zalai árhullám jót tesz a Balatonnak (Alternatív Energia)
Az elmúlt két hónapban lehullott csapadék következtében 31 centiméterrel emelkedett a Balaton vízszintje, amelyet a Zalán a következő napokban levonuló árhullám tovább növelhet, így optimális lehet a tó vízállása a nyári szezonra - közölte Csonki István, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője.
márc. 2
11:12
A legkisebb nagyhatalom: a Vatikán története (3.rész) (ATV)
XI. Pius pápa egy csődhelyzetben lévő, jogilag rendezetlen státusú szervezet vezetőjeként kötötte meg 1929-ben a lateráni konkordátumot, amely a világ legkisebb országaként létrehozta a Stato della Città del Vaticanót (Vatikánváros­i Állam). A Szentszéket a húszas évek végén katolikus politikusok és nagyvállalkozók figyelmeztették arra, hogy gazdasági válság várható. XI. Pius előremenekült: kilenc…
márc. 2
11:30
Utakat kellett lezárni az áradás és a belvíz miatt (Alternatív Energia)
A korábbi nagy mennyiségű hó hirtelen olvadása, az elmúlt időszak igen csapadékos időjárása és több folyó áradása miatt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas, Győr-Moson-Sopron és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében több mellékutat is lezárt, egyes szakaszok már napok óta vannak víz alatt.
márc. 2
11:30
Közeledik egymáshoz a HÖOK és a kormány álláspontja? (ATV)
Mégis elment a HÖOK a felsőoktatási kerekasztal ülésére. Nagy Dávid azt mondta, továbbra sem örülnek neki, hogy a kormány bármi őket érintő kérdést az alaptörvényben rögzítsen, de szerintük ez csak egy puha szabályozás lesz. A HÖOK korábban megdöbbenve fogadta, hogy a kormány alaptörvénybe foglalná a felsőoktatást érintő kérdéseket, például a hallgatói szerződést, ezért is állt fel a…
márc. 2
11:48
Bukarest szerint diplomáciai szinten kell kezelni a román-magyar vitákat (ATV)
A magyar-román kapcsolatok vitás kérdéseit diplomáciai kereteket közé kell terelni, mert a sajtón keresztül való üzengetés és a tüntetések nem oldanak meg semmit - hangsúlyozta Titus Corlatean román külügyminiszter egy tévéinterjúban, amelyről a Rador hírügynökség számolt be szombaton.
márc. 2
12:06
Bírálja a Hallgatói Hálózat a HÖOK és a rektori konferencia elnökét (168 Óra Online)
A Hallgatói Hálózat bírálja, hogy a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke, Nagy Dávid részt vett a Felsőoktatási Kerekasztal pénteki ülésén, Mezey Barna, a Magyar Rektori Konferencia (MRK) elnöke pedig arról beszélt, hogy közeledtek az álláspontok, miközben „több egyetemről is tömegesen bocsátják el az oktatókat a felsőoktatási megszorítások miatt”.
márc. 2
12:06
Merényi Miklós: Berlusconi a jelenlegi helyzet okozója (ATV)
A volt római magyar nagykövet szerint a most előállt olasz politikai helyzet nem különleges.
márc. 2
12:24
Pénzbüntetésre ítélte a bíróság Gyenesei Istvánt (Infostart)
Kilencszázezer forint pénzbüntetésre ítélte első fokon, nem jogerősen a Kaposvári Járásbíróság magánokirat-hamisítás miatt Gyenesei Istvánt, a Somogyért Egyesület elnökét - adta hírül a Somogyi Hírlap szombati számában.
márc. 2
12:24
Kúria: szükség van a büntetőeljárási törvény módosítására (ATV)
Szükséges a büntetőeljárási törvény módosítása a hatályon kívül helyezett büntetőügyek vizsgálatának eredményei szerint - mondta Márki Zoltán kúriai tanácselnök, a legfelsőbb bírói fórum joggyakorlat-elemző csoportjának vezetője az MTI-nek.
márc. 2
12:42
Tüntetés a Római-partért (168 Óra Online)
Tüntetést szerveznek civilek szombaton a Római-part megmentéséért.
márc. 2
12:42
Hétfőtől Matolcsy egy személyben dönti el, hogy kit rúg ki (ATV)
Matolcsy György már miniszterként megváltoztatta az MNB működési rendjét, így hétfőtől jegybankelnökként ő dönthet egy személyben arról, kit rúg ki, kivel mit kezd - értesült az Origo internetes portál. Az új vezér hozza a bizalmasait a minisztériumból - a 2011-es nagy leépítési akciót levezénylők közül ketten máris kapun belül vannak.
márc. 2
13:00
MSZP: elhanyagolta a nőket a kormány (Alternatív Energia)
Az MSZP szerint a kormány az elmúlt években elhanyagolta a magyar nőket, a Fidesz-KDNP politikáját ugyanis a "háziasszonynak a konyhában a helye" felfogású "macsó cinizmus" uralja.
márc. 2
13:18
MSZP: elhanyagolta a nőket a kormány (Infostart)
Az MSZP szerint a kormány az elmúlt években elhanyagolta a magyar nőket, a Fidesz-KDNP politikáját ugyanis a "háziasszonynak a konyhában a helye" felfogású "macsó cinizmus" uralja.
márc. 2
13:18
Két cikluson át is maradhat a médiahatóság elnöke (168 Óra Online)
Lazítana a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének kinevezésével kapcsolatos, a médiatörvény módosításához beterjesztett előírásokon a fideszes Cser-Palkovics András. A politikus a javaslathoz benyújtott kapcsolódó módosításában a kilencéves mandátuma után is újra kinevezhetővé tenné a hatóság elnökét.
márc. 2
13:18
"Simor kezdettől szálka volt Orbán Viktor szemében" - külföldi sajtó a kinevezésről (ATV)
Matolcsy György jegybankelnöki kinevezéséről közöltek cikkeket a vezető osztrák és német lapok szombaton.
márc. 2
13:20
Havas Henrik: Járai Zsigmond a vállamon sírdogált (ATV)
Matolcsy György jegybankelnöki jelölése kapcsán Havas Henrikben feltolultak az emlékek.
márc. 2
13:36
Korrupcióval vádolják Petr Necas cseh miniszterelnököt (ATV)
Korrupció gyanújával vizsgálatot indított Petr Necas cseh kormányfő és három volt parlamenti képviselő ellen a prágai államügyészség.
márc. 2
13:54
Ismét zavargások Egyiptomban keresztények és muzulmánok között (ATV)
Dél-Egyiptomban ismét vallási zavargások törtek ki keresztények és muzulmánok között.

Keresés