2013. március 2. szombat

márc. 2
0:24
Nem hozott eredményt a megmérgezett sorsjegynyertes boncolása (ATV)
Nem vezetett eredményre a júliusban megmérgezett chicagói sorsjegynyertes kihantolás utáni boncolása, mert a szervezetébe jutott cián lebomlott – jelentette be pénteken Stephen Cina hatósági kórboncnok.
márc. 2
5:12
Brüsszeli gratuláció a Népszavának (Népszava)
Az Európai Parlament szocialista elnöke bízik benne, hogy lapunk még sok évtizeden át szolgálhatja az olvasókat. Martin Schulz üdvözlő levelet küldött a Népszava megjelenésének 140. évfordulója alkalmából.
márc. 2
5:14
El akar veszejteni minket ez az ember? (Népszava)
Két gyerek az ágyon alszik, két gyerek földre terített paplanokon, a házban csak az egyik szobában van meleg. Számos családnál csak erre futja a jelenlegi közmunkabérből, ám a kormány ezt a summát is meg akarta kurtítani. Már a kutyák is elvékonyodtak, az embereknek meg fáj a dologtalanság - ez van Szabolcsban.
márc. 2
5:30
7-en a 7-ről (Népszava)
Önnek milyen húszéves tervei vannak?
márc. 2
5:32
Mégis bebetonoznák Szalai Annamáriát (Népszava)
Végtelen ideig posztján maradhatna a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke - hívta fel a figyelmet a nol.hu. Cser-Palkovics András, a parlament alkotmányügyi bizottságának frissen kinevezett elnöke tegnap benyújtott módosítója szerint a kilencéves mandátuma végén az elnök újra kinevezhető lenne, ha megbízatása nem felmentéssel vagy kizárással szűnt meg. Cser-Palkovics indítványának…
márc. 2
5:34
Hackertámadás jogvédők ellen (Népszava)
A korrupcióellenes Transparency International magyarországi szervezetét is támadás érte a héten véghezvitt nemzetközi hackerakcióban. Még nem tudni biztosan, adatgyűjtés vagy dokumentumhamisítás volt-e a kiberbűnözők célja, akik több ország kormányzati intézményeinek számítógépeibe is bejutottak. Legutóbb a Microsoft, az Apple és a Facebook informatikai rendszerébe törtek be kémprogramok.
márc. 2
5:36
A baloldalnak kell feloldani a szorongásokat (Népszava)
Új szerepet kell vállalnia a baloldalnak - mondta Tóbiás József, aki tegnap szerkesztőségünk vendége volt. Az MSZP frakcióigazgatója egyebek mellett arról beszélt, hogy Magyarországon ma háromféle szorongás van az emberekben, amit a következő kormánynak fel kell oldani.
márc. 2
5:38
A HÖOK szerint Balog képviselte érdekeiket (Népszava)
Örömmel vettük, hogy a tárca vezetője távollétükben képviselte a hallgatók érdekeit - közölte tegnap Nagy Dávid, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke a Felsőoktatási Kerekasztal tegnapi ülése után, amelyen korábban azért nem vettek részt, mert a kormánypártok által benyújtott alaptörvény-módosításba bekerült a hallgatói szerződéseket lehetővé tevő passzus.
márc. 2
6:06
Baseballütővel estek a TV-stáb tagjainak (ATV)
Autóval üldözték és baseballütővel támadtak rá a német ARD televízió urbanizációról forgató tévéseire Kínában. A héten két, újságírókat érintő atrocitás is történt az országban.
márc. 2
6:24
„5 milliárdot játszik át az Orbán-kormány saját politikusának” (168 Óra Online)
Az MSZP Roma Tagozata szerint a foglalkoztatási szövetkezeti pályázat kiírása alapján 5 milliárd forintot játszik át az Orbán-kormány saját politikusának.
márc. 2
6:24
Megtalálták az ellopott Rákóczi-mellszobrot (ATV)
Megtalálta és lefoglalta pénteken délután a szlovák rendőrség II. Rákóczi Ferenc szülőfalujában, Borsiban ellopott mellszobrát, illetve az ugyancsak felvidéki Szentesen eltulajdonított turulszobrot is – tudta meg az MTI tudósítója Laczkó Lajostól, a borsi II. Rákóczi Ferenc Polgári Társulás elnökétől.
márc. 2
6:24
Országos összesítő (ORFK) (Police.hu)
márc. 2
6:26
Bajnai: vállalom a miniszterelnök-jelöltséget (ATV)
Nem érzi magát konfliktuskerülőnek Bajnai Gordon, de azt elismeri, hogy nem híve a felesleges háborúknak. Meggyőződése, hogy amúgy is csak az udvari hadibeszállítók szoktak hasznot húzni a háborúkból, ezért álságosnak és számítónak tartja Orbán Viktort, aki szerinte mesterségesen osztja meg az országot. Bajnai Gordon, az Együtt 2014 mozgalom alapítója a Heteknek adott interjújában kifejtette, hogy…
márc. 2
7:00
Csillagok és keresztek: huzavona az önkényuralmi jelképek körül (HVG)
Alaptörvény-módosításhoz vezethet az önkényuralmi jelképek körüli büntetőjogi bizonytalanság.
márc. 2
7:01
Hétvégi közlekedési prognózis (ORFK) (Police.hu)
márc. 2
8:12
Műtrágya borította be a 4-es főutat (HVG)
A 4-es főúton Karcag és Kenderes között két tehergépkocsi ütközött, a mentés idejére teljes útzárat rendeltek el - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.
márc. 2
8:30
Rövidesen másodfokon a Hunvald-ügy büntetőpere (MaHu)
Benyújtotta a fellebbezést Hunvaldügyben a Fővárosi Ítélőtáblára a fellebbviteli főügyészség - közölte a büntetőkollégium elnöke.
márc. 2
8:30
Varga: egyelőre nincs szükség a költségvetés kiigazítására (ATV)
Egyelőre nincs szükség a költségvetés kiigazítására, hiszen csak két hónap telt el az évből - mondta Varga Mihály, a nemzetgazdasági miniszteri pozíció várományosa.
márc. 2
8:48
Három órát kell vesztegelni Záhonynál (HVG)
Továbbra is három órát kell várakozniuk a kamionoknak az átkelésre a Záhony és Csap közötti magyar-ukrán határállomás kilépőoldalán - tette közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szombat reggel.
márc. 2
8:48
Puzsér berágott, nekiment Tarlósnak (videó) (168 Óra Online)
Tüntetést szerveznek civilek szombaton a Római-part megmentéséért.
márc. 2
8:48
Romney: Obama miatt kell csökkenteni a szövetségi büdzsét (ATV)
Barack Obama elnököt hibáztatta a szövetségi büdzsé automatikus csökkentése miatt Mitt Romney, az amerikai Republikánus Párt volt elnökjelöltje a Fox New televíziónak adott interjújában, amelynek több részletét pénteken hozták nyilvánosságra.
márc. 2
8:50
Chávezt kemoterápiával kezelik (ATV)
A venezuelai alelnök első alkalommal ismerte el, hogy Hugo Chávez államfő kemoterápiai kezelést kap, "folytatva küzdelmét életéért".
márc. 2
9:06
Tarlós: óriási siker az adósságátvállalás (MaHu)
A kormánnyal és a miniszterelnökkel soha nem volt rossz munkakapcsolata, azt pedig, hogy a kormány átvállalja a főváros adósságának hatvan százalékát, óriási sikerként kell elkönyvelni.
márc. 2
9:24
Tarlósnak óriási siker az adósságátvállalás (MaHu)
A kormánnyal és a miniszterelnökkel soha nem volt rossz munkakapcsolata, azt pedig, hogy a kormány átvállalja a főváros adósságának hatvan százalékát, óriási sikerként kell elkönyvelni.
márc. 2
9:24
A magyar katonák civileket gyilkoltak a Donnál (ATV)
Megrázó, magyar katonák által elkövetett súlyos háborús bűncselekményekről, népirtásban való részvételről közöl eddig ismeretlen orosz levéltári dokumentumokat a napokban megjelenő A magyar megszállócsapatok a Szovjetunióban. Levéltári dokumentumok című könyv. Krausz Tamás történész, a kötet egyik szerkesztője a Heteknek elmondta: napokig nem tudott aludni azt követően, hogy elolvasta a…
márc. 2
9:26
Szombaton Győrnél kiléphet a Rába a medréből (ATV)
Háromszázharminchét kilométer hosszú folyószakaszon van árvízvédelmi készültség országszerte, harmadfokú védekezésre azonban most éppen nincs szükség sehol. Két megye hat településéről összesen százhuszonhét embert kellett kitelepíteni az elmúlt napokban, Ipolytarnócon viszont huszonöten már visszaköltözhettek otthonaikba. Győrnél szombaton kiléphet medréből a Rába, vasárnap pedig tetőzhet a…
márc. 2
9:42
Hajnalban tetőzött a Zala (MaHu)
Levonulóban van az árhullám a Zala folyón, a hajnali tetőzés után lassú apadás indult.
márc. 2
9:42
Obama indul a kenyai választáson (ATV)
Malik Obama, Barack Obama amerikai elnök kenyai féltestvére versenybe száll egy kormányzói posztért az afrikai országban hétfőn tartandó általános választásokon.
márc. 2
9:44
Kiakadt a Jobbik (MaHu)
A Jobbik Sportkabinete mélységesen felháborodott; a tisztességes szurkolók újabb megalázásának tarják a Budapest Honvéd FC közleményét.
márc. 2
10:00
Ügyvédekre is lecsapott a TEK (HVG)
Győri az a két ügyvéd, akit vesztegetés gyanúja miatt vettek őrizetbe, és egyiküket előzetes letartóztatásba helyezte a Fővárosi Törvényszék. Az ügyvédeket azért fogták el a Terrorelhárítási Központ munkatársai, mert a gyanú szerint pénzért vettek információt egy hatósági tiszttől - írja a Kisalföld szombati számában.
márc. 2
10:00
Kiakadt a Jobbik a beszóláson (MaHu)
A Jobbik Sportkabinete mélységesen felháborodott; a tisztességes szurkolók újabb megalázásának tarják a Budapest Honvéd FC közleményét.
márc. 2
10:18
Árvíz - Hajnalban tetőzött a Zala (Infostart)
Levonulóban van az árhullám a Zala folyón, a hajnali tetőzés után lassú apadás indult - közölte szombaton a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
márc. 2
10:18
Az árcsökkentés és a közműadó veszteségessé teszi az Elműt (MaHu)
Az Elmű-ÉMÁSZ cégcsoportnál nem bánnák, a kormány által kijelölt könyvvizsgáló vagy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) is áttekintené adataikat, mert a cégcsoport veszteségessé vált.
márc. 2
10:18
Klinghammer István: szó sincs röghöz kötésről (ATV)
A felsőoktatási államtitkár elképedt, és egy kicsit szégyellte magát a társadalom előtt, hogy mit gondolnak róluk a HÖK-listák kapcsán – mondta Klinghammer István az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A felsőoktatásért felelős államtitkár arról is beszélt, aki igénybe vette a közösség segítségét, annak azt később vissza kell fizetni.
márc. 2
10:21
Mariann, a nap szépe (szon)
Kemecse - Mariann kemecsei diáklány, aki szabadidejében szívesen modellkedik. Elmondása szerint a kamera előtt igazán ki tud kapcsolódni.
márc. 2
10:36
Két győri ügyvédet gyanúsítanak vesztegetéssel (MaHu)
Győri az a két ügyvéd, akit vesztegetés gyanúja miatt vettek őrizetbe, és egyiküket előzetes letartóztatásba helyezte a Fővárosi Törvényszék.
márc. 2
10:36
Megölték az egyik leghíresebb olasz lesifotóst (ATV)
Végeztek Rómában egy ismert, többek közt Beyoncét és Brad Pittet is fotózó paparazzóval: Daniele Lo Presti holttestét az utcán találták meg, fejbe lőtték.
márc. 2
10:39
Tetten ért tolvajok – Rendőrségi hírek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből (szon)
Záhony - A Záhonyi Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást H. József 42 éves, B. Zsolt 45 éves és N. Ferenc 20 éves fényeslitkei lakosok ellen.
márc. 2
10:41
Matematikában is számolni kell a Korányival (szon)
Nagykálló - Egyre jobb országos eredményeket érnek el a nagykállói diákok.
márc. 2
10:54
Német-magyar rendőri akcióban fogtak el zalai bűnözőket (HVG)
Németországban elkövetett vagyon elleni bűncselekmények miatt köröztek három zalai férfit, akit magyar és német rendőrök közös akcióban fogtak el - közölte honlapján szombaton a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.
márc. 2
10:54
A hatályon kívül helyezett büntetőügyek vizsgálatának eredményei (Infostart)
Szükséges a büntetőeljárási törvény módosítása a hatályon kívül helyezett büntetőügyek vizsgálatának eredményei szerint - mondta Márki Zoltán kúriai tanácselnök, a legfelsőbb bírói fórum joggyakorlat-elemző csoportjának vezetője az MTI-nek.
márc. 2
10:54
Szükségesnek tartják a büntetőeljárási törvény módosítása (MaHu)
Szükséges a büntetőeljárási törvény módosítása a hatályon kívül helyezett büntetőügyek vizsgálatának eredményei szerint.
márc. 2
10:54
Elegük van: országos sztrájk kezdődik március 15. után (168 Óra Online)
Hihetetlen forráskivonást hajt végre a kormány, közben átlátszó módon próbálja szakmai érvek mögé bújtatni az iskolabezárásokat, a pedagógusok kirúgását – állítja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. Éppen ezért a PDSZ határozatlan idejű országos sztrájkot hirdet és számít mindazok támogatására, akik számára fontos a minőségi oktatás.
márc. 2
10:54
Módosításra szorul a büntetőeljárási törvény (Népszava)
Szükséges a büntetőeljárási törvény módosítása a hatályon kívül helyezett büntetőügyek vizsgálatának eredményei szerint - mondta el Márki Zoltán kúriai tanácselnök, a legfelsőbb bírói fórum joggyakorlat-elemző csoportjának vezetője.
márc. 2
10:56
Strandszezon: sok az avas, régi nád a Balatonnál (MaHu)
A Balatonnál csak 80 hektáron sikerült learatni a nádat február végéig a tervezett 300-350 hektár helyett, ugyanis télen nem volt elég vastag jég a tavon. A vízminőség egyelőre nincs veszélyben, a tavasszal fészkelő madaraknak pedig kedvez is.
márc. 2
10:56
A DK tiltakozik a Vigadó és a Műcsarnok átjátszása ellen (Népszava)
Az Orbán-kormány újabb gyalázatos törvénymódosításra készül. A kormány 2012. december 28-án nyújtotta be "A Magyar Művészeti Akadémia működésével kapcsolatos egyes kérdésekről" szóló törvényjavaslatát - olvasható a DK közleményében.
márc. 2
10:57
Ketten megsérültek az árokba hajtó Renaultban Nyírturánál (szon)
Nyírtura - Péntek este egy árokba futó személygépkocsi miatt kaptak riasztást a rendőrök, a mentők és a tűzoltók a 4-es főútról.
márc. 2
11:12
Kilencszázezerre büntették Gyurcsány egykori miniszterét (HVG)
Kilencszázezer forint pénzbüntetésre ítélte első fokon, nem jogerősen a Kaposvári Járásbíróság magánokirat-hamisítás miatt Gyenesei Istvánt, a Somogyért Egyesület elnökét - adta hírül a Somogyi Hírlap szombati számában.
márc. 2
11:12
Így várja a nyarat a Balaton (Infostart)
Az elmúlt két hónapban lehullott csapadék következtében 31 centiméterrel emelkedett a Balaton vízszintje, amelyet a Zalán a következő napokban levonuló árhullám tovább növelhet, így optimális lehet a tó vízállása a nyári szezonra - közölte Csonki István, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője szombaton.
márc. 2
11:12
A zalai árhullám jót tesz a Balatonnak (Népszava)
Az elmúlt két hónapban lehullott csapadék következtében 31 centiméterrel emelkedett a Balaton vízszintje, amelyet a Zalán a következő napokban levonuló árhullám tovább növelhet, így optimális lehet a tó vízállása a nyári szezonra - közölte Csonki István, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője.

Keresés