2013. február 28. csütörtök

febr. 28
4:54
"Már rég férjhez mentem" Váratlan fordulat Jackson-ügyben (ATV)
Milliárdos esküvőt tervez, ahol tízezer dolláros Rolex órát kap minden vendég, ilyen és hasonló hírek terjedtek Janet Jacksonról. Az énekesnő csattanós válasszal cáfolta a pletykákat: bejelentette, hogy már rég férjhez ment.
febr. 28
5:12
Hazudnak a nyugdíjakról (Alternatív Energia)
Mindenáron a szocialisták ellen akarja hangolni a nyugdíjasokat a Fidesz, Selmeczi Gabriella most a nyugdíjadóval kapcsolatban akarja megvédeni az időseket. Szerinte pártja mentette meg az ellátást az adóztatástól, ám arról hallgat, hogy a korhatár előttiektől elvették a nyugdíjat, a szolgálati járandóságot pedig megadóztatták.
febr. 28
5:12
Hivatalos: nyolcmillió magyart érint Orbánék döntése – részletek (ATV)
Budapest adósságának 60 százalékát vállalja át az állam – ezt Orbán Viktor jelentette be. A főpolgármester szerint a kormány döntése nagy terhet vesz le a főváros válláról és javítja Budapest hitelfelvételi lehetőségeit. A keddi kormányülésen egyébként döntés született további 600 milliárd forint értékű önkormányzati adósság átvállalásáról is.
febr. 28
5:14
Erősödött a Fidesz és az Együtt 2014 (Alternatív Energia)
Erősödött a Fidesz-KDNP és az Együtt 2014 Mozgalom, viszont csökkent az MSZP és az LMP népszerűsége februárban. Ez derül ki a Tárki és a Medián kutatásából is. A felmérések szerint egyre kevesebben vannak a bizonytalanok, arányuk 49 százalékról 46 százalékra csökkent.
febr. 28
5:16
Áder az utolsó remény? (Alternatív Energia)
Ne írja alá az alaptörvény negyedik módosítását az államfő - kérte Áder Jánost nyílt levelében Szabó Máté ombudsman. Az alapvető jogok biztosa egyetért a jogvédőkkel abban, hogy a kormányoldal által javasolt változtatások elfogadása alapjaiban rengetné meg az államszervezet demokratikus működését.
febr. 28
5:18
Árnyékra vetődhetnek a felvételizők (Alternatív Energia)
Szeptemberre eltűnhetnek egyes egyetemek vagy főiskolák a sikeresen felvételiző diákok alól a drasztikus állami forráskivonás miatt, bár nem csak emiatt bizonytalankodhatnak a - holnap éjfélkor lejáró - jelentkezési határidőt megváró fiatalok. A kapacitásszámok csökkentése miatt egyes képzések talán el sem indulnak, az oktatók tömeges elbocsátása nyomán pedig akár évközben szakok, tantárgyak…
febr. 28
5:30
Csak ügyes trükk az adósságrendezés (Alternatív Energia)
Egyik zsebéből a másikba teszi a tartozást a kormány - mondta lapunknak dr. Simon Gábor, az MSZP miskolci elnöke azt követően, hogy Kriza Ákos, a borsodi megyeszékhely polgármestere bejelentette: a város adósságállományának 70 százalékát átvállalja az állam. Ez nettó 25 milliárd forintot jelent, ami a polgármester szerint óriási eredmény és könnyebbség Miskolcnak.
febr. 28
5:32
Jogerősen elítélték Orbán tanácsadóját (Alternatív Energia)
Garázdaság miatt jogerősen két év próbára bocsátotta a bíróság Habony Árpádot 2011. májusában - írja a Magyar Narancs. A lap a birtokába került ügyészségi és bírósági iratokra hivatkozva arról számol be, hogy a miniszterelnök bizalmasát egy házaspár bántalmazásáért ítélték el. Az eset 2006. novemberében történt, miután a XII. kerületi Szilágyi Erzsébet fasorban a házaspár lelépett a Lexus…
febr. 28
5:34
Elég a hajmeresztő mutatványokból (Alternatív Energia)
Nőtt az ittasan okozott balesetek száma tavaly, ugyanakkor 18 százalékkal csökkentek a személyi sérüléses balesetek, s több mint 5 százalékkal kevesebben haltak meg az utakon - derült ki tegnap az Országos Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatóján.
febr. 28
5:36
A kátyúkárok kálváriája (Alternatív Energia)
Colstok és fényképezőgép nélkül nem érdemes útnak indulniuk az autósoknak, mert ha esetleg kátyúba futnak, és nincsenek bizonyítékaik a káresetről, nem térítik meg a kárukat. Nem kötelező, de erősen ajánlott rendőrt is hívni, ugyanis a jegyzőkönyv jól jöhet a kárigény elbírálásakor. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) például csupán az esetek 40 százalékában ismerte el a 2012-ben benyújtott…
febr. 28
6:06
Egy bányász ütötte arcon Komló polgármesterét (Infostart)
Volt bányászok elégedetlenkedtek egy lakossági fórumon Komlón, egyikük pedig megütötte Polics József fideszes polgármestert szerda este. A városvezető még gondolkodik, hogy feljelentést tesz-e az eset miatt.
febr. 28
6:24
Tavaszi változások a fővárosi közlekedésben (Infostart)
A Budapesti Közlekedési Központ ismét beindítja a D12-es és a D13-as hajójáratokat, és több villamos- valamint autóbuszvonalon menetrendi módosításokat vezet be. Több vonalon tavaszi menetrend lép életbe.
febr. 28
6:24
Időjárás: jön a fagy (168 Óra Online)
Pénteken északkeleten zápor, este hózápor is kialakulhat. De a tél már nem fordul vissza.
febr. 28
6:24
Orbán szerint „az elért sikerek Magyarországot igazolják” (ATV)
Megértést kért a miniszterelnök a szokatlan, unortodox gazdaságpolitika iránt az az Európai Tanács elnökétől. Orbán Viktor azt mondta: tudja, hogy ezek a lépések szokatlanok az unióban, de az elért sikerek Magyarországot igazolják. A 27 állam és kormányfőt képviselő testület vezetője viszont arra biztatta Orbán Viktort, hogy a vitás kérdésekben működjön együtt az Európai Unióval. A látogatás…
febr. 28
7:00
Batmanes ruhában, vízipisztollyal misézik egy katolikus pap (ATV)
Vízipisztollyal és szuperhősök bevetésével népszerűsíti az egyházat egy mexikói pap. A plébános célja, hogy megszólítsa a fiatalokat, akár szokatlan eszközökkel is. A rendkívüli misék pedig nagyon népszerűek a gyerekek körében.
febr. 28
7:18
Steven Spielberg lesz a cannes-i filmfesztivál zsűrielnöke (Infostart)
Steven Spielberg világhírű amerikai filmrendező lesz a 66. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál zsűrielnöke májusban a szervezők csütörtök kora reggeli bejelentése szerint.
febr. 28
7:18
USA: megszavazták Jack Lew pénzügyminiszteri kinevezését (ATV)
Az Egyesült Államok pénzügyi tárcájának új vezetőjét 71:26 arányban szavazták meg szerdán. Noha a leendő miniszter tizennyolc republikánus szavazatot is kapott, az ellenzéki párt részéről többen azért szavaztak a jelöltsége ellen, mert busás jutalmakat vett fel korábbi alkalmazóitól, a New York-i Egyetemtől és a Citigrouptól – utóbbitól 940 ezer dollárt kapott röviddel azelőtt, hogy a bankcsoport…
febr. 28
7:36
Szerényen erősödött a forint árfolyama csütörtök reggelre (Infostart)
Az euróval szemben alig, a többi devizával szemben valamivel jobban erősödött a forint árfolyama csütörtök reggelre a bankközi devizakereskedelemben.
febr. 28
8:12
Magyar kémelhárítók unortodox harca - lapszemle (Infostart)
Lázár János, a Miniszterelnökség államtitkára az Információs Hivatal (IH) - a külföldi polgári hírszerzés - gazdájaként adott tájékoztatást a parlament nemzetbiztonsági bizottságának ülésén - írja a Népszabadság.
febr. 28
8:12
Szigorúbb jogszabályok: egymilliárddal kevesebbet kaptak egy egyházak (ATV)
Nagyjából egymilliárd forinttal csökkent a személyi jövedelemadóból az egyházaknak utalt egy százalék azt követően, hogy életbe lépett az egyházakra vonatkozó szigorúbb jogszabály - írja a Napi Gazdaság.
febr. 28
8:14
Több százan távoznak Pintéréktől (ATV)
A Belügyminisztérium 347, nyugdíjkorhatárt elért kormánytisztviselője és közalkalmazottja közül csak negyvenen jelezték, hogy nyugdíj helyett munkabérért dolgoznának tovább - számol be róla a csütörtöki Népszabadság.
febr. 28
8:16
Egyházügyi törvény: az Ab-döntés után is folytatódik Strasbourgban az eljárás (ATV)
Bár az Alkotmánybíróság (Ab) keddi határozatában megsemmisítette az egyházügyi törvény lényeges passzusait, a kormány szerdán megküldte válaszait a strasbourgi emberi jogi bíróságnak a jogszabály kapcsán feltett kérdéseire – olvasható a csütörtöki Magyar Hírlapban.
febr. 28
8:18
Leváltották a szlovén kormányfőt (ATV)
Konstruktív bizalmatlansági indítvánnyal leváltotta a ljubljanai parlament szerda késő este a korrupcióval meggyanúsított Janez Jansa miniszterelnököt, és Alenka Bratuseket választotta meg új kormányfővé.
febr. 28
8:20
"Meleglobbi", zsarolható bíborosok - cáfolják, hogy a botrányok miatt mondott le a pápa (ATV)
A leghatározottabban visszautasította a pápa lemondásával kapcsolatos sajtótalálgatásokat a német katolikusok vezetője. Az olasz és a nemzetközi sajtóban az elmúlt napokban több cikk is megjelent arról, hogy a pápa távozását a bizalmas vatikáni dokumentumok kiszivárogtatása nyomán keletkezett, úgynevezett Vatileaks-botrány idézte elő.
febr. 28
8:30
6000 fő végzett közérdekű munkát (Metropol)
Tavaly csaknem 18 ezer embert ítéltek közérdekű munka elvégzésére, közülük több mint 6 ezren le is rótták a büntetést.
febr. 28
8:30
Már 296 forint felett az euró árfolyama (ATV)
Gyengült a forint árfolyama csütörtök délelőtt a főbb devizákkal szemben.
febr. 28
8:32
Gázrobbanás: összedőlt egy családi ház Pest megyében (ATV)
Gázrobbanás miatt összedőlt egy családi ház nagyobb része a Pest megyei Úriban csütörtök reggel. Egy ember megsérült - tájékoztatta a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-t.
febr. 28
8:34
Így lehetett az ELTE-s diákok vezető nevelője Pumpás Pista (ATV)
A vezető nevelőként alkalmazott Szávay Istvánról „a jogszabályok alapján nem tudhatták”, hogy a Jobbik parlamenti képviselője, mondta lapunknak az ELTE Kollégiumi Főigazgatója. A pumpás fotók meg túl későn kerültek elő. A botrányos ELTE- lista „utolsó mentés” dátuma 2009. augusztusi, ami cáfolja az utólagos hozzáírást.
febr. 28
8:48
Horváth: az agresszió minden formáját el kell utasítani (ATV)
A Fideszben van egy ilyen érzet, hogy bármit megtehetünk, hiszen van kétharmadunk - mondta Horváth Csaba az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Habony Árpád ügyéről.
febr. 28
8:50
Karácsony: valamilyen együttműködést szeretnénk az MSZP-vel is (ATV)
Habony Árpád ügye, az elintézés módja párhuzamba állítható a Fidesz kommunikációjával - mondta Karácsony Gergely az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
febr. 28
9:06
A Medián szerint is 26 százalék a Fidesz támogatóinak aránya (Infostart)
Az elmúlt másfél év legmagasabb szintjére emelkedett a derűlátók aránya, de így is csak minden negyedik válaszadó (24 százalék) véli úgy, hogy Magyarországon jelenleg jó irányba mennek a dolgok - derült ki a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet legfrissebb elemzéséből, amelyet csütörtökön a HVG is közölt.
febr. 28
9:06
A halálos balesetek 28 százalékában gyalogos az áldozat (Metropol)
A halálos áldozattal járó balesetek közül a gyalogos halálával járók aránya 10 éve nem volt ilyen magas.
febr. 28
9:06
Fábri: minden adatot átadtunk a rendőrségnek (ATV)
Elvi deklarációt fogalmaztak meg az egyetemen annak érdekében, hogy a HÖK-listázáshoz hasonló esetek többet ne fordulhassanak elő, amelyet minden hallgatónak és oktatónak vállalnia kell, ha ezt megsértik, akkor annak következményei lesznek – mondta Fábri György az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az atv.hu közben kiderítette, hogy a HÖK-listát 2009.08.14-én készítették, és 16-án módosították…
febr. 28
9:24
Minden negyedik ember szerint jó irányba mennek a dolgok (Metropol)
A politikuslista élén - a januárban mértnél 6 százalékponttal alacsonyabb, 43 százalékos kedveltséggel - továbbra is Áder János köztársasági elnök áll.
febr. 28
9:24
Ma napsütés - holnap hidegfront (Alternatív Energia)
Csütörtökön nyugaton-délnyugaton lehetnek legtovább tartósabban felhős tájak, máshol több órára kisüt a Nap. Délnyugaton reggel még csepereghet az eső. Mérséklődik, majd gyengül a szél is, napközben kellemes, 6-11°C körüli idő várható.
febr. 28
9:24
Náci karlendítés miatt bezárják a Lazio stadionját két meccsre (ATV)
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nézőtéri rendbontás miatt két, illetve egy nemzetközi mérkőzésre bezáratta az olasz Lazio és a török Fenerbahce stadionját.
febr. 28
9:26
Közel egymilliárd embert sújt extrém szegénység (ATV)
Bár a mélyszegénységet a millenniumi célkitűzéseknek megfelelően sikerült - már 2010-re - az 1990-es mértékhez képest a felére csökkenteni, 2015-ben még így is hozzávetőleg egymilliárd embert sújt majd az extrém szegénység a Világbank és az ENSZ becslése szerint.
febr. 28
9:28
Óriásit zuhant az építőipar (ATV)
Tavaly a nemzetgazdasági beruházások volumene 5,2 százalékkal maradt el az előző évitől, az utolsó negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva 7,9 százalékkal, az előző negyedévhez képest a szezonálisan kiigazított indexek alapján 3,7 százalékkal csökkent a beruházási volumen - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.
febr. 28
9:42
Medián: Orbán a 2. legnépszerűbb (ATV)
Az elmúlt másfél év legmagasabb szintjére emelkedett a derűlátók aránya, de így is csak minden negyedik válaszadó (24 százalék) véli úgy, hogy Magyarországon jelenleg jó irányba mennek a dolgok - derült ki a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet legfrissebb elemzéséből, amelyet csütörtökön a HVG is közölt.
febr. 28
10:00
Rettegve várják Matolcsyt (168 Óra Online)
Az Orbán-kormány igyekszik növelni az ellenőrzést a jegybank fölött.
febr. 28
10:00
Molnár: kérdés, hogy Matolcsy alkalmas-e jegybankelnöknek (ATV)
Nagyon nehéz reagálni egy ilyen dologra, azt tudni, hogy verbális agresszióban erős a Fidesz, de meglepő, hogy ez fizikai agresszióba fordul - mondta Molnár Csaba az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Habony Árpád ügyéről. A Demokratikus Koalíció alelnöke szerint, ha botrány van a Fideszben, akkor Habony Árpád dönt a lépésekről, most ki fog derülni, hogyan reagál erre az esetre.
febr. 28
10:36
Vaddisznók lepik el Magyarországot (Infostart)
Ma már országszerte egyre nagyobb gondot jelent, hogy gyakran megjelennek vaddisznók a lakott területeken, mert ott könnyebben talál magának táplálékot - figyelmeztetnek az MTI által megkérdezett szakemberek, miután bejárta a médiát a hír, hogy az Ipoly Erdő Zrt. szakemberei szerdán egy terelővadászaton hat példányt kilőttek a salgótarjáni Alkotmány út feletti domboldalban.
febr. 28
10:36
Klinghammer: a röghöz kötés kifejezést meg sem hallom (ATV)
A hallgatói szerződések pontos formájáról és tartalmáról még egyeztetne a Hallgatói Önkormányzatok Országos Szövetségével Klinghammer István, de a röghöz kötés szót nem hajlandó meghallani - többek között ez derül ki a felsőoktatási államtitkár Magyar Hírlapnak adott interjújából.
febr. 28
10:54
Bajnai: Magyarországon tíz éve egyfajta hideg „polgárháború” folyik (168 Óra Online)
A volt miniszterelnök ezt a Die Zeitnak mondta egy interjúban, amelyből a lap előzetest közölt.
febr. 28
10:54
Bennégett lakásában egy férfi Ócsán (Metropol)
Valószínűleg ágyban dohányzott az a mozgássérült férfi, aki bennégett ócsai családi házában csütörtök reggel.
febr. 28
10:54
Egy kolumbiai hírcsatorna bejelentette Hugo Chávez halálát (ATV)
Az értesülést egyelőre senki nem erősítette meg hivatalosan.
febr. 28
10:56
Tűzoltás közben holttestet találtak a szabolcsi Dombrádon (Metropol)
Holttestet találtak a tűzoltók egy romos ház oltása közben a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Dombrádon csütörtökön.
febr. 28
10:56
Díjazott filmrendezőt evett meg a nagy fehércápa (ATV)
A 46 éves áldozat Adam Strange volt, aki 2009-ben Aphrodite’s Farm című rövidfilmjéért Kristály Medvét vehetett át a Berlinalén a Generation nevű szekcióban.
febr. 28
11:12
Sik: a Fidesz hat százalékos növekedése meghatározó (ATV)
A Fidesz hat százalékos növekedése meghatározó az előző hónaphoz képest - mondta Sík Endre az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
febr. 28
11:14
Ezért nem volt uniós zászló a Parlamenten van Rompuy látogatásakor (ATV)
Az Országgyűlés sajtóosztálya közölte, hogy az Európai Tanács elnöke a kormány meghívására tartózkodott a fővárosban, nem az Országgyűlés meghívására.

Keresés