2013. június 1. szombat

jún. 1
5:18
Oktatás: ébredező tiltakozók (Alternatív Energia)
Hét pedagógus- és civil szervezet demonstrál vasárnap Budapesten a köz- és felsőoktatás átalakítása és a köznevelési törvény ellen. A Hallgatói Hálózat már pénteken akcióba lépett, amikor "megrohanták" a szaktárca épületét és "ügyfélszolgálatot" nyitottak az épületben. Kormányoldalon - akárcsak a márciusi, Ledvay utcai székházfoglalásnál - igyekeztek erőszakosnak feltüntetni az akciót és…
jún. 1
5:20
7-en a 7-ről (Alternatív Energia)
Ön hogyan köszöntötte az 50 éves Orbán Viktort?
jún. 1
5:36
Nem csitulnak a viták a szociáldemokratáknál (Alternatív Energia)
Nem a Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP) tagjai kaptak meghívót a múlt vasárnapi kongresszusra, ahol bejelentették, hogy jogutód nélkül megszűnt a párt és helyette "politikai örökösként" megalakult a Magyar Szociáldemokraták Pártja.
jún. 1
5:38
Távozásra kényszerült a nyírbátori képviselő? (Alternatív Energia)
Lemondott mandátumáról a nyírbátori képviselő-testület egyetlen független tagja, a megüresedett helyre időközi önkormányzati választásokat írnak majd ki.
jún. 1
5:40
Hasznos volt a házfoglalás (Alternatív Energia)
"Társadalmilag méltányolhatónak" tekintette A Város Mindenkié (AVM) Csányi utcai házfoglalásának céljait a Fővárosi Törvényszék, ezért megszüntette a rongálás és az "önkényes beköltözés" miatt indult eljárásokat. A civil aktivisták azért foglalták el a VII. kerületi önkormányzat tulajdonában levő, de évek óta üresen álló épületet, hogy felhívják a figyelmet: mindenki számára biztosítani kell a…
jún. 1
5:42
Azonos ügyért küzd a Fidesz és a Jobbik (Alternatív Energia)
Kart karba öltve védi a főpolgármestert, illetve a köztudottan antiszemita Tormay Cécile-t a Fidesz és a Jobbik.
jún. 1
5:54
Kóbor János magas ortodox egyházi kitüntetést kapott Moszkvában (ATV)
Magas orosz ortodox egyházi kitüntetést kapott pénteken Kóbor János, a Omega frontembere, az együttes többi tagja pedig ugyancsak elismerésben részesült Moszkvában.
jún. 1
6:12
Hárman sérültek meg egy balesetben Szentendrén (ATV)
Egy gépkocsi eddig ismeretlen körülmények között kisodródott az útról Szentendrén, a Szentlászlói út és a Pásztor utca kereszteződésében, és kidöntött egy gázcsonkot – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata szombat hajnalban az MTI-t.
jún. 1
6:30
Az őszödi beszéd: bizonyítékok, cáfolatok (ATV)
A magyar közélet pokoli bugyrának tűnik az „Őszödi igazságbeszéd” kiszivárogtatásának története. Nemcsak azért, mert időről időre lehetőséget teremt a magyar politikai élet szereplőinek, hogy árulónak és hazugnak bélyegezzék egymást, hanem mert elképesztő és olykor egészen eszement történetek sokasága rakódik az ügyhöz. Ízelítőül: Fidesz által felbérelt, Budapestet szétverő focidrukkerek, vagy…
jún. 1
6:48
Lemondott országgyűlési mandátumáról a KDNP-s képviselő (168 Óra Online)
Lemondott országgyűlési képviselői megbízatásáról Stágel Bence – közölte a Kereszténydemokrata Néppárt pénteken az MTI-vel.
jún. 1
7:24
"Bajnaiéknak nem gond egy kis erőszakoskodás" (ATV)
„Tönkretették az egyetemeket, rendet rakunk a minisztériumban” – ezzel a felhívással szervezte minisztériumfoglalását a Hallgatói Hálózat. Az aktivisták jelképesen elbocsátották a minisztert és az oktatásért felelős államtitkárokat. A szaktárca képviselői megígérték a Hallgatói Hálózat tagjainak, hogy tárgyalóasztalhoz ülnek, ezt írásba is foglalták.
jún. 1
8:18
Súlyos összecsapások tüntetők és rendőrök között Spanyolországban (ATV)
Újabb rekordot döntött a munkanélküliség az euróövezetben, és már elérte a 12,2 százalékot. Görögországban és Spanyolországban minden negyedik ember állást keres. Közben az Európai Központi Bank frankfurti székházát kapitalizmusellenes tüntetők megpróbálták blokád alá venni. A kétnaposra tervezett demonstrációt a tavalyi négynapos, hasonló akció évfordulójára időzítettek, amikor tüntetők százait…
jún. 1
8:36
Demonstrációk miatt módosulhat a közlekedés rendje vasárnap (168 Óra Online)
Vasárnap több demonstrációt tartanak Budapesten, amelyek miatt forgalomkorlátozásokra kell készülni, így a tömegközlekedés rendje is változhat – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.
jún. 1
8:36
Változások a 7-es és 33-as buszcsalád közlekedésében (Alternatív Energia)
A mai üzemkezdettől megváltozott útvonalon közlekednek a budapesti 7-es és 33-as buszcsalád járatai, újakkal váltják ki a 173-ast, a 173E-t és a 33E-t, és új beszerzésű Mercedes Citaro csuklós buszok is megjelennek a vonalakon.
jún. 1
8:36
Navracsics: "a rádióban hallottam először az őszödi beszédet" (ATV)
A rádióban hallotta először az őszödi beszédet, nem vett részt annak médiához történő eljuttatásához – mondta az ATV híradójának Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes. A politikus arra az állításra reagált, amely egy nemrég nyilvánosságra került hanganyagon hallható. Azon az azóta Bolíviában lelőtt Rózsa-Flores Eduárdo azt mondja: vezető fideszes politikusok – köztük Navracsics Tibor – is…
jún. 1
8:54
Elkapták a zalaegerszegi rablókat – az ellopott láncok is meglettek (ATV)
Elsősorban idős embereket tartottak rettegésben azok a zalaegerszegi rablók, akik kitépték a nyakláncokat az áldozataik nyakából, majd elmenekültek. A két férfi három nőt rabolt ki ezzel a módszerrel. A harmadik esetben áldozatukat fellökték, a hatvankilenc éves asszony súlyos sérüléseket szenvedett. A rablókat ruházatuk és hivalkodó mobiltelefonjuk buktatta le.
jún. 1
9:06
Varga Mihály hiány nélküli büdzsét szeretne (Infostart)
A nemzetgazdasági miniszter szeretné elérni, hogy ne legyen semmilyen hiány a költségvetésben, s nagyon várja, hogy Brüsszel után a hitelminősítők is lépnek majd - derül ki Varga Mihály Népszabadságnak adott nyilatkozatából.
jún. 1
9:12
Társasházi lakásban találtak kenderültetvényt Hódmezővásárhelyen (Alternatív Energia)
A rendőrök lakossági bejelentés alapján tartottak házkutatást pénteken H. Zsolt otthonában. A férfi az egyik szobában fóliasátrat épített fel, ott termesztette a kendernövényeket. A nyomozók több mint 120 gramm kábítószernek minősülő növényi törmeléket, valamint 12 palántát foglaltak le. A gyanúsított a kábítószer többségét már értékesítésre kisebb pakkokba összekészítve tárolta.
jún. 1
9:12
Kereszt helyett fejkendő - változások előtt Nagy-Britannia (ATV)
Gomba módra szaporodnak a mecsetek, az iszlám iskolák, a saría bíróságok, valamint a muszlim tulajdonban álló üzletek és bankok Nagy-Britanniában. A folyamatot jól tükrözik a legutóbbi népszámlálási adatok is, amelyekből kiderül, hogy a szigetországban az elmúlt évtizedben megduplázódott a muszlimok száma. Mindez annak is köszönhető, hogy egyre több „fehér” tér át a muszlim hitre. Meglepő módon…
jún. 1
9:30
Hatvan éve koronázták meg II. Erzsébet királynőt (ATV)
Isten kegyelméből Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága és más birtokok és területek királynője, a Nemzetközösség feje és a hit védelmezője - vasárnap lesz hatvan éve, hogy II. Erzsébet királynő koronás főként viseli ezeket a címeket.
jún. 1
9:32
Luther hét pontja a végső megoldásra (ATV)
Luther Márton arcképe világszerte több holokauszt múzeumban kiemelt helyen látható, mint aki írásaival egyik megalapozója volt a 20. századi vészkorszaknak. Ahogyan arra sorozatunk előző részében utaltunk, ma már egyre több evangélikus szerző is elismeri, hogy a reformátor nemcsak teológiai alapon bírálta a zsidókat, hanem több műve tudományos mércével is antiszemita tartalmú. Luther azonban…
jún. 1
9:48
Hátán viszi házát egy kínai hajléktalan (ATV)
Csigaként a hátán cipeli mindenhova magával a házát egy amúgy hajléktalan férfi Kínában: mobilotthona könnyűszerkezetes, mindössze hatvankilós. A harmincnyolc éves férfi így mindenhol otthon van.
jún. 1
10:06
Olcsóbb a jegy tizenöt vasútvonalon (Metropol)
Tizenöt alacsonyabb műszaki szintet nyújtó vasútvonalon 15 százalékos díjcsökkentést vezettek be szombattól.
jún. 1
10:06
Japán 32 milliárd dolláros segélyt nyújt Afrikának (ATV)
A japán állam és a szigetországi magánszféra összesen 32 milliárd dollár értékű támogatással fog hozzájárulni Afrika fejlődéséhez a következő öt évben - jelentette be Abe Sindzó japán miniszterelnök szombaton Jokohamában, ahol több mint 40 afrikai ország vezetőjét látja vendégül egy háromnapos fejlesztési konferencia keretében.
jún. 1
10:08
Megváltozott útvonalon közlekedik több busz (Metropol)
A mai üzemkezdettől megváltozott útvonalon közlekednek a budapesti 7-es és 33-as buszcsalád járatai.
jún. 1
10:24
McCain szerint a szíriai lázadók felfegyverzésére van szükség (ATV)
Az Aszad-rezsim ellen felkelt szíriai lázadók felfegyverzését sürgette a 2008-as amerikai elnökválasztás republikánuspárti elnökjelöltje.
jún. 1
10:42
Veszélyes játékba kezdett Orbán (168 Óra Online)
A beruházási adatok nem túl sok bizalmat tükröznek a magyar gazdaság iránt: három éve állandóan romlik az üzleti környezet, ami a befektetők ellen bevezetett korlátozások és a bizonytalan jogszabályi keretek következménye – írja a Reuters. Lapszemle.
jún. 1
10:42
"A hívek meg akarnak felelni a Kedves Vezetőnek" (ATV)
A Velencei Bizottság arra világított rá, hogy itthon kontroll és ellenőrzőrendszerek nélkül működik a hatalom.
jún. 1
11:00
Ételmegosztó portál indult Ausztriában (ATV)
Ételmegosztó internetes portál indult Ausztriában azoknak, akik nem szeretik kidobni a feleslegessé vált, de még használható élelmiszereket, illetve azoknak, akiknek jól jön egy doboz joghurt, egy fél doboz tojás vagy egy csomag hagyma.
jún. 1
11:12
Elsőfokú árvízvédelmi készültség a Duna felső szakaszain (Infostart)
A dunai árhullám miatt a Dunaremete-Rajka közötti árvízvédelmi szakasz teljes hosszán elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el szombaton 10 órától. A Vének-Dunaremete közötti és a Vének-Dunaszentpál közötti szakasz bácsai gátőrjárásában szintén elsőfokú az árvízvédelmi készültség reggel 6 órától - olvasható az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság honlapján.
jún. 1
11:18
Rendőrök vetettek véget diákok verekedésének (ATV)
Rendőrök vetettek véget egy iskolai verekedésnek Baktalórántházán pénteken, nyolc diák ellen csoportos garázdaság bűntettének elkövetése miatt indítottak eljárást - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján szombaton.
jún. 1
11:36
Széles Gábor szerint Orbán a szívét osztja szét (168 Óra Online)
„Isten éltesse!” – üzente a Facebookon az üzletember a kormányfő 50. születésnapja alkalmából, és egy dalt is küldött neki.
jún. 1
11:36
Néhány vasútvonalon olcsóbb lett a jegy (Alternatív Energia)
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a szolgáltatással arányos tarifák szélesebb körű alkalmazása érdekében, 15 alacsonyabb műszaki szintet nyújtó vasútvonalon 15 százalékos díjcsökkentést vezetett be szombattól.
jún. 1
11:36
Diákok verekedtek Baktalórántházán (Metropol)
A 15-16 éves fiatalok az óraközi szünetben szólalkoztak össze, és estek egymásnak.
jún. 1
11:36
Elsőfokú árvízvédelmi készültség a Duna felső szakaszain (ATV)
A dunai árhullám miatt a Dunaremete-Rajka közötti árvízvédelmi szakasz teljes hosszán elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el szombaton 10 órától. A Vének-Dunaremete közötti és a Vének-Dunaszentpál közötti szakasz bácsai gátőrjárásában szintén elsőfokú az árvízvédelmi készültség reggel 6 órától - olvasható az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság honlapján.
jún. 1
11:54
Hulladékok égtek a VII. kerületben (Metropol)
Három autó és egy társasház tetőszerkezete is kigyulladt a járdán összegyűjtött hulladékoktól.
jún. 1
11:54
Magyar György: az izsáki ügyet a rendőrség először el akarta tussolni (ATV)
Az orvosszakértői véleménynek köszönhetően bebizonyosodott, hogy ok-okozati összefüggés van a rendőri bántalmazás és a sértett halála között.
jún. 1
12:06
Árad a Duna: el kell árasztani a Kossuth téri mélygarázst (Infostart)
A legfrissebb vízállásjelentések alapján eldőlt, hogy el kell árasztani a Kossuth téren épülő mélygarázs munkagödrét - jelentette be Wachsler Tamás, a Steindl Imre-program vezetője a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján szombaton.
jún. 1
12:30
El kell árasztani a Kossuth téren épülő mélygarázst (168 Óra Online)
A legfrissebb vízállásjelentések alapján eldőlt, hogy el kell árasztani a Kossuth téren épülő mélygarázs munkagödrét – jelentette be Wachsler Tamás, a Steindl Imre-program vezetője a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján szombaton.
jún. 1
12:30
El kell árasztani a Kossuth téren épülő mélygarázst (Alternatív Energia)
A legfrissebb vízállásjelentések alapján eldőlt, hogy el kell árasztani a Kossuth téren épülő mélygarázs munkagödrét - jelentette be Wachsler Tamás, a Steindl Imre-program vezetője a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján szombaton.
jún. 1
12:30
Washington kiterjesztette az Irán elleni szankciókat (ATV)
Washington kiterjesztette az Irán elleni szankciókat: nyolc iráni állami petrolkémiai vállalat ellen vezetett be korlátozásokat, de a perzsa állam cégeivel üzletelő külföldi vállalatok is felkerültek az amerikai tiltólistára.
jún. 1
12:48
Száz éve indult az első taxi Budapesten (Alternatív Energia)
A budapesti taxizás századik évfordulója alkalmából emléktáblát avattak a Főtaxi jogelődje, az Autotaxi alapítójának, Haltenberger Samunak szombaton Budapesten.
jún. 1
12:48
Elárasztják a Duna vizével a Kossuth téri gödröt (ATV)
A legfrissebb vízállásjelentések alapján eldőlt, hogy el kell árasztani a Kossuth téren épülő mélygarázs munkagödrét - jelentette be Wachsler Tamás, a Steindl Imre-program vezetője a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján szombaton.
jún. 1
12:50
A pedagógusok köszöntése után programokról tárgyal az MSZP-választmány (Alternatív Energia)
A tanárokat köszöntötte az MSZP választmánya szombaton, egy nappal a pedagógusnap előtt. Az ülésen szakpolitikai programokról tárgyalnak. Botka László, a testület elnök azt mondta: az Orbán-kormány a legsúlyosabb rombolást az oktatás világában hajtotta végre. Az önkormányzati iskolák államosításával, a nagyjából százezer pedagógust foglalkoztató Klebelsberg Intézményfenntartó Központ…
jún. 1
13:06
Öngólt lőtt a Fidesz a médiaszabályozással (Alternatív Energia)
Még mindig nem tudni, mikor foglalkozik az Alkotmánybíróság (Ab) a médiahatóság új elnökének kinevezésével kapcsolatos kérdéssel. A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság április közepe óta működik elnök nélkül, és ez az állapot jó ideig még biztosan eltart. Úgy tűnik, Orbán Viktor nem találja a megfelelő szakembert, mert az esélyesek vagy a jogszabályban előírt követelménynek, vagy a politikai…
jún. 1
13:06
Havas élő adásban ajánlott állást Rangos Katalinnak (ATV)
Azt mondta, jelentkezzen újságírónak a Mandiner blognál.
jún. 1
13:24
Békesi László: a magyar társadalom fillérekért megvehető (Alternatív Energia)
A hiányt leszorító erőszakos intézkedésekkel az Orbán-kormány föláldozta a magyar gazdaság növekedési képességét - magyarázza Békesi László, hogy milyen árat fizetünk azért, hogy az ország kikerülhet a túlzottdeficit-eljárás alól. Az egykori pénzügyminiszter szerint most ugyan dübörög a kormányzati sikerpropaganda, de a növekvő terheket a jövőben meg kell fizetni, vagyis elmaradnak beruházások,…
jún. 1
13:24
Reding az alkotmány megsértésével vádolja az Orbán-kormányt (ATV)
Az alkotmány "módszeres" megsértését rótta fel Orbán Viktor miniszterelnöknek az Európai Bizottság alapjogokért, valamint igazságügyi és állampolgársági kérdésekért felelős biztosa. Viviane Redinggel a Der Standard című, liberális irányultságú lap osztrák lap szombati száma közölt interjút.
jún. 1
13:26
MSZP: a kormány elvonókúrára ítélte az egészségügyet (Alternatív Energia)
Az MSZP szerint az Orbán-kormány elvonókúrára ítélte az egészségügyet - erről Kökény Mihály volt miniszter és Kormos Kata pártszóvivő beszélt szombaton sajtótájékoztatón.
jún. 1
13:26
Kövér: nemzeti ügy, hogy éljenek a keresztény közösségek (ATV)
Nemzeti és egyben európai ügy, hogy éljenek a keresztény közösségek, álljanak a templomok - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Városligeti fasori református templom felszentelésének 100. évfordulója alkalmából tartott hálaadó ünnepi istentisztelet utáni jubileumi közgyűlésen szombaton Budapesten.

Keresés