2013. június 1. szombat

jún. 1
4:18
A Télapó is izzad, hőhullám Lappföldön (MaHu)
A 30 foknál magasabb hőmérséklet csúcsot jelent a májusi időjárásban, a lappföldiek a hőséget kihasználva úszkálnak és eveznek a tavakban, folyókban.
jún. 1
5:18
Oktatás: ébredező tiltakozók (Népszava)
Hét pedagógus- és civil szervezet demonstrál vasárnap Budapesten a köz- és felsőoktatás átalakítása és a köznevelési törvény ellen. A Hallgatói Hálózat már pénteken akcióba lépett, amikor "megrohanták" a szaktárca épületét és "ügyfélszolgálatot" nyitottak az épületben. Kormányoldalon - akárcsak a márciusi, Ledvay utcai székházfoglalásnál - igyekeztek erőszakosnak feltüntetni az akciót és…
jún. 1
5:20
7-en a 7-ről (Népszava)
Ön hogyan köszöntötte az 50 éves Orbán Viktort?
jún. 1
5:36
Nem csitulnak a viták a szociáldemokratáknál (Népszava)
Nem a Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP) tagjai kaptak meghívót a múlt vasárnapi kongresszusra, ahol bejelentették, hogy jogutód nélkül megszűnt a párt és helyette "politikai örökösként" megalakult a Magyar Szociáldemokraták Pártja.
jún. 1
5:38
Távozásra kényszerült a nyírbátori képviselő? (Népszava)
Lemondott mandátumáról a nyírbátori képviselő-testület egyetlen független tagja, a megüresedett helyre időközi önkormányzati választásokat írnak majd ki.
jún. 1
5:40
Hasznos volt a házfoglalás (Népszava)
"Társadalmilag méltányolhatónak" tekintette A Város Mindenkié (AVM) Csányi utcai házfoglalásának céljait a Fővárosi Törvényszék, ezért megszüntette a rongálás és az "önkényes beköltözés" miatt indult eljárásokat. A civil aktivisták azért foglalták el a VII. kerületi önkormányzat tulajdonában levő, de évek óta üresen álló épületet, hogy felhívják a figyelmet: mindenki számára biztosítani kell a…
jún. 1
5:42
Azonos ügyért küzd a Fidesz és a Jobbik (Népszava)
Kart karba öltve védi a főpolgármestert, illetve a köztudottan antiszemita Tormay Cécile-t a Fidesz és a Jobbik.
jún. 1
5:54
Kóbor János magas ortodox egyházi kitüntetést kapott Moszkvában (ATV)
Magas orosz ortodox egyházi kitüntetést kapott pénteken Kóbor János, a Omega frontembere, az együttes többi tagja pedig ugyancsak elismerésben részesült Moszkvában.
jún. 1
6:12
Hárman sérültek meg egy balesetben Szentendrén (ATV)
Egy gépkocsi eddig ismeretlen körülmények között kisodródott az útról Szentendrén, a Szentlászlói út és a Pásztor utca kereszteződésében, és kidöntött egy gázcsonkot – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata szombat hajnalban az MTI-t.
jún. 1
6:30
Az őszödi beszéd: bizonyítékok, cáfolatok (ATV)
A magyar közélet pokoli bugyrának tűnik az „Őszödi igazságbeszéd” kiszivárogtatásának története. Nemcsak azért, mert időről időre lehetőséget teremt a magyar politikai élet szereplőinek, hogy árulónak és hazugnak bélyegezzék egymást, hanem mert elképesztő és olykor egészen eszement történetek sokasága rakódik az ügyhöz. Ízelítőül: Fidesz által felbérelt, Budapestet szétverő focidrukkerek, vagy…
jún. 1
6:48
Lemondott országgyűlési mandátumáról a KDNP-s képviselő (168 Óra Online)
Lemondott országgyűlési képviselői megbízatásáról Stágel Bence – közölte a Kereszténydemokrata Néppárt pénteken az MTI-vel.
jún. 1
7:00
Kisajátítás: módosul a törvény (MaHu)
Az Országgyűlésnek pénteken beterjesztett - több gazdasági tárgyú jogszabályt is módosító - javaslat alapján az előzetes eljárásban a kisajátítást kérő kérheti a kisajátítási hatóságtól a kisajátítás jogalapjának és a kisajátítási kártalanítás összegének előzetes megállapítását.
jún. 1
7:24
"Bajnaiéknak nem gond egy kis erőszakoskodás" (ATV)
„Tönkretették az egyetemeket, rendet rakunk a minisztériumban” – ezzel a felhívással szervezte minisztériumfoglalását a Hallgatói Hálózat. Az aktivisták jelképesen elbocsátották a minisztert és az oktatásért felelős államtitkárokat. A szaktárca képviselői megígérték a Hallgatói Hálózat tagjainak, hogy tárgyalóasztalhoz ülnek, ezt írásba is foglalták.
jún. 1
8:18
Súlyos összecsapások tüntetők és rendőrök között Spanyolországban (ATV)
Újabb rekordot döntött a munkanélküliség az euróövezetben, és már elérte a 12,2 százalékot. Görögországban és Spanyolországban minden negyedik ember állást keres. Közben az Európai Központi Bank frankfurti székházát kapitalizmusellenes tüntetők megpróbálták blokád alá venni. A kétnaposra tervezett demonstrációt a tavalyi négynapos, hasonló akció évfordulójára időzítettek, amikor tüntetők százait…
jún. 1
8:30
Olcsóbb lett a jegy 15 vonaton (HVG)
Az illetékes minisztérium 15 alacsonyabb műszaki szintet nyújtó vasútvonalon 15 százalékos díjcsökkentést vezetett be szombattól.
jún. 1
8:36
Demonstrációk miatt módosulhat a közlekedés rendje vasárnap (168 Óra Online)
Vasárnap több demonstrációt tartanak Budapesten, amelyek miatt forgalomkorlátozásokra kell készülni, így a tömegközlekedés rendje is változhat – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.
jún. 1
8:36
Változások a 7-es és 33-as buszcsalád közlekedésében (Népszava)
A mai üzemkezdettől megváltozott útvonalon közlekednek a budapesti 7-es és 33-as buszcsalád járatai, újakkal váltják ki a 173-ast, a 173E-t és a 33E-t, és új beszerzésű Mercedes Citaro csuklós buszok is megjelennek a vonalakon.
jún. 1
8:36
Navracsics: "a rádióban hallottam először az őszödi beszédet" (ATV)
A rádióban hallotta először az őszödi beszédet, nem vett részt annak médiához történő eljuttatásához – mondta az ATV híradójának Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes. A politikus arra az állításra reagált, amely egy nemrég nyilvánosságra került hanganyagon hallható. Azon az azóta Bolíviában lelőtt Rózsa-Flores Eduárdo azt mondja: vezető fideszes politikusok – köztük Navracsics Tibor – is…
jún. 1
8:48
Gázcsonknak csapodott, szörnyethalt (HVG)
Szörnyethalt a gázcsonknak csapódó autó 16 éves utasa.
jún. 1
8:50
Előzetesben a hódmezővásárhelyi gyújtogató (HVG)
Elrendelte a bíróság az előzetes letartóztatását annak a 31 esztendős férfinak, aki az elmúlt hónapokban több lakatlan épületet is felgyújtott Hódmezővásárhely Új-Kishomok nevű településrészén.
jún. 1
8:54
Elkapták a zalaegerszegi rablókat – az ellopott láncok is meglettek (ATV)
Elsősorban idős embereket tartottak rettegésben azok a zalaegerszegi rablók, akik kitépték a nyakláncokat az áldozataik nyakából, majd elmenekültek. A két férfi három nőt rabolt ki ezzel a módszerrel. A harmadik esetben áldozatukat fellökték, a hatvankilenc éves asszony súlyos sérüléseket szenvedett. A rablókat ruházatuk és hivalkodó mobiltelefonjuk buktatta le.
jún. 1
9:06
Varga Mihály hiány nélküli büdzsét szeretne (Infostart)
A nemzetgazdasági miniszter szeretné elérni, hogy ne legyen semmilyen hiány a költségvetésben, s nagyon várja, hogy Brüsszel után a hitelminősítők is lépnek majd - derül ki Varga Mihály Népszabadságnak adott nyilatkozatából.
jún. 1
9:06
Árad a Sajó, utat zártak le (HVG)
Árad a folyó, utat zártak le, de elzárt település nincs.
jún. 1
9:12
Társasházi lakásban találtak kenderültetvényt Hódmezővásárhelyen (Népszava)
A rendőrök lakossági bejelentés alapján tartottak házkutatást pénteken H. Zsolt otthonában. A férfi az egyik szobában fóliasátrat épített fel, ott termesztette a kendernövényeket. A nyomozók több mint 120 gramm kábítószernek minősülő növényi törmeléket, valamint 12 palántát foglaltak le. A gyanúsított a kábítószer többségét már értékesítésre kisebb pakkokba összekészítve tárolta.
jún. 1
9:12
Kereszt helyett fejkendő - változások előtt Nagy-Britannia (ATV)
Gomba módra szaporodnak a mecsetek, az iszlám iskolák, a saría bíróságok, valamint a muszlim tulajdonban álló üzletek és bankok Nagy-Britanniában. A folyamatot jól tükrözik a legutóbbi népszámlálási adatok is, amelyekből kiderül, hogy a szigetországban az elmúlt évtizedben megduplázódott a muszlimok száma. Mindez annak is köszönhető, hogy egyre több „fehér” tér át a muszlim hitre. Meglepő módon…
jún. 1
9:30
Hatvan éve koronázták meg II. Erzsébet királynőt (ATV)
Isten kegyelméből Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága és más birtokok és területek királynője, a Nemzetközösség feje és a hit védelmezője - vasárnap lesz hatvan éve, hogy II. Erzsébet királynő koronás főként viseli ezeket a címeket.
jún. 1
9:32
Luther hét pontja a végső megoldásra (ATV)
Luther Márton arcképe világszerte több holokauszt múzeumban kiemelt helyen látható, mint aki írásaival egyik megalapozója volt a 20. századi vészkorszaknak. Ahogyan arra sorozatunk előző részében utaltunk, ma már egyre több evangélikus szerző is elismeri, hogy a reformátor nemcsak teológiai alapon bírálta a zsidókat, hanem több műve tudományos mércével is antiszemita tartalmú. Luther azonban…
jún. 1
9:42
Az erős szag buktatta le a fűtermesztőt (HVG)
Egy társasházi lakásban találtak kenderültetvényt a rendőrök Hódmezővásárhelyen, a termesztőt az átható szag buktatta le.
jún. 1
9:48
Hátán viszi házát egy kínai hajléktalan (ATV)
Csigaként a hátán cipeli mindenhova magával a házát egy amúgy hajléktalan férfi Kínában: mobilotthona könnyűszerkezetes, mindössze hatvankilós. A harmincnyolc éves férfi így mindenhol otthon van.
jún. 1
10:06
Japán 32 milliárd dolláros segélyt nyújt Afrikának (ATV)
A japán állam és a szigetországi magánszféra összesen 32 milliárd dollár értékű támogatással fog hozzájárulni Afrika fejlődéséhez a következő öt évben - jelentette be Abe Sindzó japán miniszterelnök szombaton Jokohamában, ahol több mint 40 afrikai ország vezetőjét látja vendégül egy háromnapos fejlesztési konferencia keretében.
jún. 1
10:18
Szabadnapos rendőr fogta el a rablót (HVG)
Egy szolgálaton kívüli nyomozó fogta el azt a férfit, aki május 30-án délután rátámadt egy nőre Nagykanizsán, az utcán, a földre lökte, megrúgta, majd elvette táskáját.
jún. 1
10:24
McCain szerint a szíriai lázadók felfegyverzésére van szükség (ATV)
Az Aszad-rezsim ellen felkelt szíriai lázadók felfegyverzését sürgette a 2008-as amerikai elnökválasztás republikánuspárti elnökjelöltje.
jún. 1
10:36
Tömegverekedés volt egy szabolcsi iskolában (HVG)
Rendőrök vetettek véget egy iskolai verekedésnek Baktalórántházán pénteken, nyolc diák ellen csoportos garázdaság bűntettének elkövetése miatt indítottak eljárást.
jún. 1
10:42
Veszélyes játékba kezdett Orbán (168 Óra Online)
A beruházási adatok nem túl sok bizalmat tükröznek a magyar gazdaság iránt: három éve állandóan romlik az üzleti környezet, ami a befektetők ellen bevezetett korlátozások és a bizonytalan jogszabályi keretek következménye – írja a Reuters. Lapszemle.
jún. 1
10:42
"A hívek meg akarnak felelni a Kedves Vezetőnek" (ATV)
A Velencei Bizottság arra világított rá, hogy itthon kontroll és ellenőrzőrendszerek nélkül működik a hatalom.
jún. 1
10:54
Halálra gázolt egy embert az intercity (HVG)
A helyszínen életét vesztette az az ember, akit elgázolt a SZINVA InterCity Mezőkövesdnél.
jún. 1
11:00
Ételmegosztó portál indult Ausztriában (ATV)
Ételmegosztó internetes portál indult Ausztriában azoknak, akik nem szeretik kidobni a feleslegessé vált, de még használható élelmiszereket, illetve azoknak, akiknek jól jön egy doboz joghurt, egy fél doboz tojás vagy egy csomag hagyma.
jún. 1
11:12
Árvízre készülnek a Dunánál (HVG)
A dunai árhullám miatt a Dunaremete-Rajka közötti árvízvédelmi szakasz teljes hosszán elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el szombaton 10 órától. A Vének-Dunaremete közötti és a Vének-Dunaszentpál közötti szakasz bácsai gátőrjárásában szintén elsőfokú az árvízvédelmi készültség reggel 6 órától - olvasható az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság honlapján.
jún. 1
11:12
Elsőfokú árvízvédelmi készültség a Duna felső szakaszain (Infostart)
A dunai árhullám miatt a Dunaremete-Rajka közötti árvízvédelmi szakasz teljes hosszán elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el szombaton 10 órától. A Vének-Dunaremete közötti és a Vének-Dunaszentpál közötti szakasz bácsai gátőrjárásában szintén elsőfokú az árvízvédelmi készültség reggel 6 órától - olvasható az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság honlapján.
jún. 1
11:18
Rendőrök vetettek véget diákok verekedésének (ATV)
Rendőrök vetettek véget egy iskolai verekedésnek Baktalórántházán pénteken, nyolc diák ellen csoportos garázdaság bűntettének elkövetése miatt indítottak eljárást - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján szombaton.
jún. 1
11:36
Széles Gábor szerint Orbán a szívét osztja szét (168 Óra Online)
„Isten éltesse!” – üzente a Facebookon az üzletember a kormányfő 50. születésnapja alkalmából, és egy dalt is küldött neki.
jún. 1
11:36
Néhány vasútvonalon olcsóbb lett a jegy (Népszava)
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a szolgáltatással arányos tarifák szélesebb körű alkalmazása érdekében, 15 alacsonyabb műszaki szintet nyújtó vasútvonalon 15 százalékos díjcsökkentést vezetett be szombattól.
jún. 1
11:36
Elsőfokú árvízvédelmi készültség a Duna felső szakaszain (ATV)
A dunai árhullám miatt a Dunaremete-Rajka közötti árvízvédelmi szakasz teljes hosszán elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el szombaton 10 órától. A Vének-Dunaremete közötti és a Vének-Dunaszentpál közötti szakasz bácsai gátőrjárásában szintén elsőfokú az árvízvédelmi készültség reggel 6 órától - olvasható az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság honlapján.
jún. 1
11:48
Lomtalanítás okozott tűzvészt a fővárosban (HVG)
Három autó és egy társasház tetőszerkezete is kigyulladt a főváros VII. kerületében a lomtalanításkor a járdán összegyűjtött hulladékoktól szombat hajnalban.
jún. 1
11:48
Állítólag nem lesz drasztikus drágulás a menzákon (MaHu)
Cáfolja az érintett tárca a közétkeztetés akár 70 százalékos drágulásáról megjelent híreket.
jún. 1
11:54
Magyar György: az izsáki ügyet a rendőrség először el akarta tussolni (ATV)
Az orvosszakértői véleménynek köszönhetően bebizonyosodott, hogy ok-okozati összefüggés van a rendőri bántalmazás és a sértett halála között.
jún. 1
12:06
Elárasztják a Duna vizével a Kossuth téri gödröt (HVG)
A legfrissebb vízállásjelentések alapján eldőlt, hogy el kell árasztani a Kossuth téren épülő mélygarázs munkagödrét - jelentette be Wachsler Tamás, a Steindl Imre-program vezetője a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján szombaton.
jún. 1
12:06
Jó a tanfelügyelet: rákoppinthatnak a tanár fejére? (MaHu)
A Közoktatási Szakértők Országos Egyesülete (KSZOE) szerint a tanfelügyelet szeptemberi bevezetése jelentős mértékben hozzájárul a köznevelés színvonalának javításához.
jún. 1
12:06
Árad a Duna: el kell árasztani a Kossuth téri mélygarázst (Infostart)
A legfrissebb vízállásjelentések alapján eldőlt, hogy el kell árasztani a Kossuth téren épülő mélygarázs munkagödrét - jelentette be Wachsler Tamás, a Steindl Imre-program vezetője a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján szombaton.
jún. 1
12:24
Árvíz: kilép a medréből a Rába Győrnél (HVG)
Szombat délben lezárják Győrben a Petőfi híd lábánál, a Rába árterében lévő parkolót, mivel a Duna és mellékfolyóinak áradása miatt azzal számolnak, hogy a Rába rövidesen kilép a medréből.

Keresés