2013. március 1. péntek

márc. 1
0:48
Richter Gedeon Centenáriumi Alapítvány pályázata - gyógyszerkutatási eredmények publikálása, továbbképzés (Pályázatfigyelő)
A "Richter Gedeon Centenáriumi Alapítvány" kuratóriuma 2013-ban már tizenkettedik alkalommal hirdeti meg szokásos pályázatait.
márc. 1
0:52
Migránsok Európában" multimédia-diákalkotások (Pályázatfigyelő)
Milyen szerepet töltenek be és hol élnek a migránsok Európában? A Bizottság arra ösztönzi a 27 európai uniós tagállam és Horvátország képzőművészeti, grafikus és kommunikációs iskoláinak hallgatóit, hogy merítsenek ihletet a migránsok európai társadalmakhoz nyújtott hozzájárulásából.
márc. 1
0:56
Magyar Termék Nagydíj 2013 (Pályázatfigyelő)
A Magyar Termék NagydíjŸ kitüntető cím azon termékek, szolgáltatások, gazdasági szervezetek elismerése és díjazása, amelyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt, és kiemelt fontosságot tulajdonítanak az egyetemlegesen jó minőségű termékek előállításának, illetve szolgáltatások nyújtásának. A pályázat díjazottjai olyan példaértékű modelleket jelenítenek meg,…
márc. 1
1:00
Ottlik 101 - rövidfilmek és filmetűdök készítése (Pályázatfigyelő)
A Kortárs folyóirat és a Kortárs Online kulturális portál az Ottlik emléknapok 2013. rendezvénysorozat keretében nyílt pályázatot hirdet Ottlik Géza irodalmi munkásságán alapuló, az író motívumai által inspirált, azokat felhasználó rövidfilmek és filmetűdök készítésére.
márc. 1
1:04
Anna Lindh Alapítvány pályázatok - párbeszéd, sokszínűség, demokrácia és fejlődés (Pályázatfigyelő)
A kiíró idei pályázatai kiírásra kerültek,a párbeszéd, sokszínűség, demokrácia és fejlődés témaköreiben.
márc. 1
1:08
Tedd teljessé a mosolyt! - videófilm-készítés középiskolásoknak (Pályázatfigyelő)
Tedd teljessé a mosolyt! - Videófilm-készítés - Középiskolásoknak.
márc. 1
1:12
Osztályközösségeknek programtámogatás Kecskeméten / NYSZE-13-1 (Pályázatfigyelő)
A kiíró pályázatot hirdet osztályközösségek részére!
márc. 1
1:16
Civil és CivilNET Díjcsomag, 2013 (Pályázatfigyelő)
A kiíró által a civil szervezetek támogatására létrehozott Civil és CivilNET díjcsomagok 2013. első féléves pályázata elindult.
márc. 1
1:20
Gondtalanul 2013/03 (Pályázatfigyelő)
Magyarország területén élő idősek, fogyatékosok, mozgássérültek, gyermekek, fiatalok célcsoportjának támogatása.
márc. 1
1:24
Tedd teljessé a mosolyt! - rajzpályázat általános iskolásoknak (Pályázatfigyelő)
Tedd teljessé a mosolyt! - Rajzpályázat - Általános iskolásoknak.
márc. 1
1:28
A gyógyítást, gondozást vagy rehabilitációt szolgáló eszköz, gép vagy berendezés megvásárlásához nyújtandó támogatás igénylése / Victoria06/001/2013 (Pályázatfigyelő)
Kiíró célja: A köz érdekében álló gyermekkórházak, gyermekgondozó intézmények, hátrányos helyzetű gyermekeket segítő intézmények - beleértve a fogyatékos gyermekek gondozására szakosodott intézményeket is - segítése, anyagi támogatása, infrastruktúrájuk fejlesztése.
márc. 1
1:32
Vizuális Művészetek Kollégium felhívásai online-módon történő pályázat benyújtására (Pályázatfigyelő)
A kiíró nyílt pályázatot hirdet a 2013. évi szakmai tevékenységek fejlesztése és megújítása céljából.
márc. 1
1:36
Bolyai János Kutatási Ösztöndíj (Pályázatfigyelő)
Az ösztöndíj célja: tudományos munka megírásának vagy azzal egyenértékű kutatási témában létrehozott alkotás elkészítésének, valamint az MTA doktora cím elnyerésére való felkészülés elősegítése.
márc. 1
1:40
Az év önkormányzati vagyongazdálkodója 2012. (Pályázatfigyelő)
2013-ban - szakítva az eddigi hagyományokkal - olyan helyi önkormányzatok és/vagy társulások pályázatát várják, amelyek a a legjobb megoldásokat dolgozták ki a gazdasági válság időszakában, így például olyan, más települések számára is példaértékű konstrukciót alakítottak ki, amellyel biztosítani tudják az önkormányzat és önkormányzati háttérintézmények működését, a települési foglalkoztatottak…
márc. 1
1:44
Köztérmegújítási Nívódíj 2013 (Pályázatfigyelő)
A Nívódíjat az arra érdemesnek talált megújult közterek nyilvános pályázat keretében nyerhetik el.
márc. 1
1:48
Minősítéssel nem rendelkező színház- és táncművészeti előadó-művészeti szervezetek 2013. évi támogatására (Pályázatfigyelő)
Az EMMI nyílt pályázatot hirdet az előadó-művészeti szervezetek támogatásáról és sajátos foglalkoztatási szabályairól szóló 2008. évi XCIX. törvény (a továbbiakban: Emtv.) 19. § alapján a minősítéssel nem rendelkező színház- és táncművészeti előadó-művészeti szervezetek 2013. január 1 - 2014. február 28. közötti időszakra vonatkozó szakmai programmegvalósításának és működésének támogatására.
márc. 1
4:54
Legyűrte a rák: meghalt a művész (ATV)
78 éves korában meghalt Van Cliburn amerikai zongoraművész. Hosszú éveken át küzdött a csontrákkal, de végül alulmaradt a harcban. „Öt évtizeden át nemzetközi legenda volt; nagy emberbarát, és ragyogó muzsikus, akinek fénye rendkívüli öröksége révén továbbra is világítani fog” – mondta róla a művész szóvivője.
márc. 1
5:12
Hidegfront jön, hó is eshet (HVG)
Pénteken még akár 12 fok is lehet, de a hétvégén hidegfront érkezik és a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 fok alá fog esni. Szombaton előfordulhat egy-egy hózápor is.
márc. 1
5:12
Hétvégén csak utca vár (Népszava)
Folyton azon háborog Tarlós István főpolgármester, miért élnek az utcán a fedél nélküliek, ám például hétvégén zárva vannak a nappali melegedők. Vagyis a hét két napján reggel 8 órától este 6 óráig egyszerűen nincs hová menniük a hajléktalanoknak, csak a közterületen tartózkodhatnak. Ugyanakkor Szabó Máté ombudsman friss jelentése szerint más oka is van annak, hogy sokan inkább az utcán maradnak.
márc. 1
5:12
„Akár a budapesti operaházban is felrobbanthatta volna magát” (ATV)
Anat Berko szerint nagyon könnyű Európában terrorcselekményeket végrehajtani, mert szinte védtelenek a célpontok. A nemzetközi hírű izraeli terrorszakértő azt állítja: míg az Egyesült Államokban szeptember 11-e után nagy változások történtek, Európában a madridi, vagy a londoni merénylet után szinte semmi nem történt, ennek pedig nagy ára lesz. A szintén Budapesten előadást tartó Uzi Rabi…
márc. 1
5:30
Új lakó költözött a budapesti állatkertbe (HVG)
Ma délelőtt mutatják be a sajtó képviselőinek Hakuna Matatát, a budapesti állatkert új gorillanőstényét.
márc. 1
5:30
Kiürült az ügyészségi viszkisdoboz (Népszava)
Újabb homokszem került az elszámoltatás gépezetébe: a "viszkisdoboz-ügyként" elhíresült tábornokperben tegnap első fokon minden vádlottat, minden vádpont alól felmentett a Kaposvári Törvényszék Katonai Tanácsa. Az egykori Honvédelmi Minisztérium volt tisztviselőit 200 millió forintos vesztegetéssel megvádoló ügyészség semmilyen érdemi bizonyítékot nem tudott felmutatni.
márc. 1
5:32
Nem a sérelmek miatt rossz az ország híre (Népszava)
Kormány- és államfők bírálják keményen az Orbán-kabinetet, a mérvadó európai és tengerentúli sajtó is Magyarországtól hangos, a társadalom és a politikai erők soha nem voltak ennyire megosztottak, a konjunktúraindex a válság óta nem volt ilyen mélyen, ám a Fidesz mégis magabiztosan megnyerné a választásokat a jelenlegi közvélemény-kutatások adatai alapján. Ezekről és más fontos kérdésekről is…
márc. 1
5:34
Lesz ellenzéki egyezség (Népszava)
Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint új politikai kultúrára, párbeszédre van szükség Magyarországon. Mesterházy Attila tegnap egy rendezvényen arról beszélt, hogy ennek a kultúrának nem lehet része a bosszú, a hajtóvadászat ugyanis rossz képet fest az országról és távol tarja a befektetőket.
márc. 1
5:36
Szőcs Géza felfedte táskája titkát (Népszava)
Nem voltak Nyírő József hamvai Szőcs Gézánál tavaly májusban, az író nagy port kavart székelyudvarhelyi újrabúcsúztatásakor. A miniszterelnöki tanácsadó, aki akkor még kulturális államtitkárként dolgozott, a Heti Válasznak elmondta: táskájában Nyirő Uz Bence című könyve lapult.
márc. 1
5:38
Elmarasztalta az uniós bíróság hazánkat (Népszava)
Magyarország nem teljesítette a vasúti közlekedés területén az uniós jogból fakadó kötelezettségeit - állapította meg csütörtökön kihirdetett ítéletében az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága. Az Európai Bizottság Magyarország mellett Spanyolországgal, Ausztriával és Németországgal szemben nyújtott be keresetet.
márc. 1
5:40
Hiány ötből négy cégnél (Népszava)
Csak minden ötödik cég könyvelését találták rendben lévőnek az ellenőrök az adóbevallások utólagos vizsgálata során tavaly. A revíziók mintegy 80 százaléka zárult "megállapítással", azaz az adóhiány feltárásával - tudósít a feketelista.hu.
márc. 1
5:42
Álszent egyházügyi módosító a Fidesztől (Népszava)
Nem a parlament egyházi státuszról szóló döntésével, hanem az "egyházak elismerésére vonatkozó sarkalatos törvényi rendelkezésekkel" szemben teremtene jogorvoslati lehetőséget az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága.
márc. 1
5:48
Matolcsy aláírt, a lakosság fellélegezhet (168 Óra Online)
Debrecen vezetői csütörtök délelőtt aláírták azt a megállapodást, „amelyben Matolcsy Györggyel és Pintér Sándorral szerződik a város az adósságkonszolidáció végrehajtására” – közölte Kósa Lajos, a város fideszes polgármestere a városi közgyűlés szünetében tartott sajtótájékoztatón.
márc. 1
6:24
Ma lejár a felvételi jelentkezés határideje (HVG)
Ma éjfélig lehet jelentkezést beadni a felsőoktatási intézmények szeptemberben induló képzéseire, egy felvételiző legfeljebb ötöt jelölhet meg közülük.
márc. 1
6:24
Így újul meg az Országos Kéktúra (Infostart)
Uniós támogatásból felújítják az Országos Kéktúra több mint ezer kilométeres útvonalát.
márc. 1
6:24
Ki akarták rabolni Orbán emberét? (ATV)
A miniszterelnök főtanácsadója szerint, ki akarták rabolni, ezért lépett fel határozottan azzal az idősebb házaspárral szemben, akik leléptek kocsija elé. A Magyar Narancs azt írta: Habony Árpádot, másfél éve garázdaság miatt ítélte el a bíróság, de két évre próbára bocsátották. A Párbeszéd Magyarországért Párt közben azt szeretné megtudni Orbán Viktortól, tudott-e az ügyről és mikor válik meg…
márc. 1
6:42
Gázrobbanás Úriban: eljárás indult a tulaj ellen (HVG)
Közveszélyokozás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség az ellen az idős férfi ellen, aki maga is megsérült Úriban, a házában történt gázrobbanáskor csütörtök reggel – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
márc. 1
6:42
22-ből 10 vádpontban bűnösnek ismerte el magát a WikiLeaks-szivárogtató (ATV)
Tíz vádpontban bűnösnek ismerte el magát, ugyanakkor tagadta a legsúlyosabb vádat, az ellenség támogatását csütörtökön az Egyesült Államok legnagyobb szabású kormányzati titok kiszivárogtatásával vádolt Bradley Manning közlegény.
márc. 1
6:44
Orbánék 12 millióért béreltek gépet a Wizz Airtől (HVG)
Menetrend szerinti járat helyett egy több mint 130 személyes Airbus repülőt bérelt Orbán Viktor és a magyar küldöttség libanoni látogatásához a kormány – közölte a Blikk.
márc. 1
6:44
Elsüllyedt egy étteremhajó: heten meghaltak (ATV)
A parton összegyűlt seregnyi érdeklődő szeme láttára süllyedt el egy étteremhajó a Bagdadot átszelő Tigris folyóban. A szerencsétlenség következtében heten meghaltak.
márc. 1
6:46
Szita Bence-gyilkosság: lezárták a nyomozást (ATV)
A rendőrség lezárta a nyomozást a négy hónappal ezelőtt Kaposváron meggyilkolt 11 éves Szita Bence ügyében, és vádemelési javaslattal élt - hangzott el a Kossuth Rádió Krónika című műsorában csütörtökön.
márc. 1
6:48
Matolcsy György az MNB új elnöke, Varga jön a helyére (ATV)
A miniszterelnök kormányzati tapasztalattal rendelkező MNB-elnököt szeretett volna, ezért döntött Matolcsy mellett, aki szerinte garantálja a stabilitást. Az NGM vezetését Varga Mihály veszi át, az IMF-tárgyalások miniszteri munkakörébe tartoznak majd. Orbán bejelentésének hírére gyengült a forint.
márc. 1
6:50
Soha nem látott mértéket öltött a háztartások betétállománya (ATV)
Január végén eddig sosem látott szintre, 7700 milliárd forint fölé emelkedett a háztartások betétállománya, a megtakarítások mintegy háromnegyede volt lekötve, a többi látra szóló betét volt - ismerteti a Világgazdaság pénteki száma a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adataira hivatkozva.
márc. 1
6:52
Megszorítások: még egy utolsó próbát tesz Obama, az IMF figyelmeztet (ATV)
Miközben Barack Obama elnök és a kongresszusi vezetők pénteken még egy megegyezési kísérletet tesznek a megegyezés híján március 1-jén automatikusan életbe lépő büdzsécsökkentés ügyében, a felek egymást hibáztatják a várható kudarc miatt, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) pedig arra figyelmeztetett, hogy megszorítás lelassítja majd az amerikai és a világgazdaság növekedését.
márc. 1
7:00
Megméretteti magát Bajnai mozgalma - lapszemle (Infostart)
Megméretteti magát Bajnai mozgalma - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet azt írja, elmarad a márciusi békemenet.
márc. 1
7:00
Erősödött a forint Matolcsy hírére (ATV)
Erősödni kezdett a forint péntek délelőtt azt követően, hogy Matolcsy György jegybankelnöki-jelölésének bejelentését követően átmenetileg kissé gyengült az árfolyam.
márc. 1
7:00
Országos összesítő (ORFK) (Police)
márc. 1
7:18
Cáfol az Arany Alkony: nincsenek veszélyben a lakók (HVG)
Semmilyen szinten nem felel meg a valóságnak a budapesti kormányhivatal állítása, miszerint veszélyben vannak az idősek az Arany Alkony otthonokban – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a jelenlegi fenntartó, akitől nemrég visszavonták a működési engedélyt.
márc. 1
7:18
Ellentmondásos hírek Chávezről: a venezuelaiak szerint még visszatér (ATV)
A venezuelaiak még hisznek Hugo Chávez felépülésében, noha az elnök az általa kijelölt utód szerint az életéért küzd.
márc. 1
7:36
Szarvasokkal ütközött egy Budapestre tartó vonat (HVG)
Szarvascsordát gázolt a vonat péntek kora reggel Szárliget és Tatabánya között. A baleset miatt a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon mintegy 20 perces késések várhatók – közölte a Mávinform.
márc. 1
7:36
Négy célpontot támadtak meg Magyarországon (ATV)
Több kormányzati szervet, így a Külügyminisztériumot is informatikai támadás érte Magyarországon. Eddig négy megtámadott célpontról tudnak, összesen pedig 59 célpontról, 23 országból. Az újabb kifinomult, fontos célpontokra specializálódott számítógépes kártevőt kiberbiztonsági szakemberek találták meg. A Mini-duke-nak elnevezett új kártevőt nemzetközi és magyar cégek közösen azonosították. A…
márc. 1
7:38
Szarvascsordát gázolt a vonat Tatabányánál (ATV)
Szarvascsordát gázolt a vonat péntek kora reggel Szárliget és Tatabánya között. A baleset miatt a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon mintegy 20 perces késések várhatók - közölte a Mávinform az MTI-vel.
márc. 1
7:40
„A merénylő nem öngyilkos lesz, csak feláldozza magát Allah számára” (ATV)
Két izraeli szakember tartott előadást Budapesten a Szent Pál Akadémián csütörtök délután: Uzi Rabi Irán-szakérő az arab világban az utóbbi két évben lezajlott változások Izraelre gyakorolt hatásáról, míg Anat Berko terrorizmus-szakérő az öngyilkos merénylők lelkéről beszélt a Mindannyian Együtt Jeruzsálemért Alapítvány és az izraeli nagykövetség rendezvényén.
márc. 1
7:54
Vezetőképzést tart a Rákóczi Szövetség (Infostart)
Az idén is megtartja a kárpát-medencei középiskolások vezetőképzőjét a Rákóczi Szövetség, a háromnapos rendezvény pénteken kezdődik, központi témája hagyományosan "érték és ifjúság" - közölte a szervezet az MTI-vel.

Keresés