2013. március 1. péntek

márc. 1
4:54
Legyűrte a rák: meghalt a művész (ATV)
78 éves korában meghalt Van Cliburn amerikai zongoraművész. Hosszú éveken át küzdött a csontrákkal, de végül alulmaradt a harcban. „Öt évtizeden át nemzetközi legenda volt; nagy emberbarát, és ragyogó muzsikus, akinek fénye rendkívüli öröksége révén továbbra is világítani fog” – mondta róla a művész szóvivője.
márc. 1
5:12
Hétvégén csak utca vár (Alternatív Energia)
Folyton azon háborog Tarlós István főpolgármester, miért élnek az utcán a fedél nélküliek, ám például hétvégén zárva vannak a nappali melegedők. Vagyis a hét két napján reggel 8 órától este 6 óráig egyszerűen nincs hová menniük a hajléktalanoknak, csak a közterületen tartózkodhatnak. Ugyanakkor Szabó Máté ombudsman friss jelentése szerint más oka is van annak, hogy sokan inkább az utcán maradnak.
márc. 1
5:12
„Akár a budapesti operaházban is felrobbanthatta volna magát” (ATV)
Anat Berko szerint nagyon könnyű Európában terrorcselekményeket végrehajtani, mert szinte védtelenek a célpontok. A nemzetközi hírű izraeli terrorszakértő azt állítja: míg az Egyesült Államokban szeptember 11-e után nagy változások történtek, Európában a madridi, vagy a londoni merénylet után szinte semmi nem történt, ennek pedig nagy ára lesz. A szintén Budapesten előadást tartó Uzi Rabi…
márc. 1
5:30
Kiürült az ügyészségi viszkisdoboz (Alternatív Energia)
Újabb homokszem került az elszámoltatás gépezetébe: a "viszkisdoboz-ügyként" elhíresült tábornokperben tegnap első fokon minden vádlottat, minden vádpont alól felmentett a Kaposvári Törvényszék Katonai Tanácsa. Az egykori Honvédelmi Minisztérium volt tisztviselőit 200 millió forintos vesztegetéssel megvádoló ügyészség semmilyen érdemi bizonyítékot nem tudott felmutatni.
márc. 1
5:32
Nem a sérelmek miatt rossz az ország híre (Alternatív Energia)
Kormány- és államfők bírálják keményen az Orbán-kabinetet, a mérvadó európai és tengerentúli sajtó is Magyarországtól hangos, a társadalom és a politikai erők soha nem voltak ennyire megosztottak, a konjunktúraindex a válság óta nem volt ilyen mélyen, ám a Fidesz mégis magabiztosan megnyerné a választásokat a jelenlegi közvélemény-kutatások adatai alapján. Ezekről és más fontos kérdésekről is…
márc. 1
5:34
Lesz ellenzéki egyezség (Alternatív Energia)
Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint új politikai kultúrára, párbeszédre van szükség Magyarországon. Mesterházy Attila tegnap egy rendezvényen arról beszélt, hogy ennek a kultúrának nem lehet része a bosszú, a hajtóvadászat ugyanis rossz képet fest az országról és távol tarja a befektetőket.
márc. 1
5:36
Szőcs Géza felfedte táskája titkát (Alternatív Energia)
Nem voltak Nyírő József hamvai Szőcs Gézánál tavaly májusban, az író nagy port kavart székelyudvarhelyi újrabúcsúztatásakor. A miniszterelnöki tanácsadó, aki akkor még kulturális államtitkárként dolgozott, a Heti Válasznak elmondta: táskájában Nyirő Uz Bence című könyve lapult.
márc. 1
5:38
Elmarasztalta az uniós bíróság hazánkat (Alternatív Energia)
Magyarország nem teljesítette a vasúti közlekedés területén az uniós jogból fakadó kötelezettségeit - állapította meg csütörtökön kihirdetett ítéletében az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága. Az Európai Bizottság Magyarország mellett Spanyolországgal, Ausztriával és Németországgal szemben nyújtott be keresetet.
márc. 1
5:40
Hiány ötből négy cégnél (Alternatív Energia)
Csak minden ötödik cég könyvelését találták rendben lévőnek az ellenőrök az adóbevallások utólagos vizsgálata során tavaly. A revíziók mintegy 80 százaléka zárult "megállapítással", azaz az adóhiány feltárásával - tudósít a feketelista.hu.
márc. 1
5:42
Álszent egyházügyi módosító a Fidesztől (Alternatív Energia)
Nem a parlament egyházi státuszról szóló döntésével, hanem az "egyházak elismerésére vonatkozó sarkalatos törvényi rendelkezésekkel" szemben teremtene jogorvoslati lehetőséget az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága.
márc. 1
5:48
Matolcsy aláírt, a lakosság fellélegezhet (168 Óra Online)
Debrecen vezetői csütörtök délelőtt aláírták azt a megállapodást, „amelyben Matolcsy Györggyel és Pintér Sándorral szerződik a város az adósságkonszolidáció végrehajtására” – közölte Kósa Lajos, a város fideszes polgármestere a városi közgyűlés szünetében tartott sajtótájékoztatón.
márc. 1
6:24
Így újul meg az Országos Kéktúra (Infostart)
Uniós támogatásból felújítják az Országos Kéktúra több mint ezer kilométeres útvonalát.
márc. 1
6:24
Ki akarták rabolni Orbán emberét? (ATV)
A miniszterelnök főtanácsadója szerint, ki akarták rabolni, ezért lépett fel határozottan azzal az idősebb házaspárral szemben, akik leléptek kocsija elé. A Magyar Narancs azt írta: Habony Árpádot, másfél éve garázdaság miatt ítélte el a bíróság, de két évre próbára bocsátották. A Párbeszéd Magyarországért Párt közben azt szeretné megtudni Orbán Viktortól, tudott-e az ügyről és mikor válik meg…
márc. 1
6:42
22-ből 10 vádpontban bűnösnek ismerte el magát a WikiLeaks-szivárogtató (ATV)
Tíz vádpontban bűnösnek ismerte el magát, ugyanakkor tagadta a legsúlyosabb vádat, az ellenség támogatását csütörtökön az Egyesült Államok legnagyobb szabású kormányzati titok kiszivárogtatásával vádolt Bradley Manning közlegény.
márc. 1
6:44
Elsüllyedt egy étteremhajó: heten meghaltak (ATV)
A parton összegyűlt seregnyi érdeklődő szeme láttára süllyedt el egy étteremhajó a Bagdadot átszelő Tigris folyóban. A szerencsétlenség következtében heten meghaltak.
márc. 1
6:46
Szita Bence-gyilkosság: lezárták a nyomozást (ATV)
A rendőrség lezárta a nyomozást a négy hónappal ezelőtt Kaposváron meggyilkolt 11 éves Szita Bence ügyében, és vádemelési javaslattal élt - hangzott el a Kossuth Rádió Krónika című műsorában csütörtökön.
márc. 1
6:48
Matolcsy György az MNB új elnöke, Varga jön a helyére (ATV)
A miniszterelnök kormányzati tapasztalattal rendelkező MNB-elnököt szeretett volna, ezért döntött Matolcsy mellett, aki szerinte garantálja a stabilitást. Az NGM vezetését Varga Mihály veszi át, az IMF-tárgyalások miniszteri munkakörébe tartoznak majd. Orbán bejelentésének hírére gyengült a forint.
márc. 1
6:50
Soha nem látott mértéket öltött a háztartások betétállománya (ATV)
Január végén eddig sosem látott szintre, 7700 milliárd forint fölé emelkedett a háztartások betétállománya, a megtakarítások mintegy háromnegyede volt lekötve, a többi látra szóló betét volt - ismerteti a Világgazdaság pénteki száma a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adataira hivatkozva.
márc. 1
6:52
Megszorítások: még egy utolsó próbát tesz Obama, az IMF figyelmeztet (ATV)
Miközben Barack Obama elnök és a kongresszusi vezetők pénteken még egy megegyezési kísérletet tesznek a megegyezés híján március 1-jén automatikusan életbe lépő büdzsécsökkentés ügyében, a felek egymást hibáztatják a várható kudarc miatt, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) pedig arra figyelmeztetett, hogy megszorítás lelassítja majd az amerikai és a világgazdaság növekedését.
márc. 1
7:00
Megméretteti magát Bajnai mozgalma - lapszemle (Infostart)
Megméretteti magát Bajnai mozgalma - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet azt írja, elmarad a márciusi békemenet.
márc. 1
7:00
Erősödött a forint Matolcsy hírére (ATV)
Erősödni kezdett a forint péntek délelőtt azt követően, hogy Matolcsy György jegybankelnöki-jelölésének bejelentését követően átmenetileg kissé gyengült az árfolyam.
márc. 1
7:18
Ellentmondásos hírek Chávezről: a venezuelaiak szerint még visszatér (ATV)
A venezuelaiak még hisznek Hugo Chávez felépülésében, noha az elnök az általa kijelölt utód szerint az életéért küzd.
márc. 1
7:36
Négy célpontot támadtak meg Magyarországon (ATV)
Több kormányzati szervet, így a Külügyminisztériumot is informatikai támadás érte Magyarországon. Eddig négy megtámadott célpontról tudnak, összesen pedig 59 célpontról, 23 országból. Az újabb kifinomult, fontos célpontokra specializálódott számítógépes kártevőt kiberbiztonsági szakemberek találták meg. A Mini-duke-nak elnevezett új kártevőt nemzetközi és magyar cégek közösen azonosították. A…
márc. 1
7:38
Szarvascsordát gázolt a vonat Tatabányánál (ATV)
Szarvascsordát gázolt a vonat péntek kora reggel Szárliget és Tatabánya között. A baleset miatt a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon mintegy 20 perces késések várhatók - közölte a Mávinform az MTI-vel.
márc. 1
7:40
„A merénylő nem öngyilkos lesz, csak feláldozza magát Allah számára” (ATV)
Két izraeli szakember tartott előadást Budapesten a Szent Pál Akadémián csütörtök délután: Uzi Rabi Irán-szakérő az arab világban az utóbbi két évben lezajlott változások Izraelre gyakorolt hatásáról, míg Anat Berko terrorizmus-szakérő az öngyilkos merénylők lelkéről beszélt a Mindannyian Együtt Jeruzsálemért Alapítvány és az izraeli nagykövetség rendezvényén.
márc. 1
7:54
Vezetőképzést tart a Rákóczi Szövetség (Infostart)
Az idén is megtartja a kárpát-medencei középiskolások vezetőképzőjét a Rákóczi Szövetség, a háromnapos rendezvény pénteken kezdődik, központi témája hagyományosan "érték és ifjúság" - közölte a szervezet az MTI-vel.
márc. 1
7:56
Matolcsy Györgyöt jelöli a kormányfő a jegybank élére (Infostart)
Matolcsy Györgyöt jelöli a Magyar Nemzeti Bank élére a kormányfő - ezt maga Orbán Viktor jelentette be a Kossuth Rádió reggeli adásában. Az új nemzetgazdasági miniszter Varga Mihály lesz.
márc. 1
8:12
Indul az újabb menzateszt (Metropol)
Több száz óvodában és iskolában vizsgálják, mennyire kapnak egészséges ételt a gyerekek.
márc. 1
8:12
Orbán Matolcsyról: eddig is a torkomnak ugrottak minden jó döntésnél (Alternatív Energia)
Libanonból meleget hozott; az évértékelő beszédekhez ő ért leginkább; a jegybankelnökké avanzsáló Matolcsy Györgyöt Varga Mihály váltja - Orbán a rádióban. A kormányfő bejelentésére gyengült a forint. Elemzők szerint nem okozott meglepetést Matolcsy jelölése. Balog Ádám lesz a jegybank alelnöke.
márc. 1
8:30
Így lett Matolcsyból jegybankelnök (Infostart)
Matolcsy Györgyöt jelölte Orbán Viktor a Magyar Nemzeti Bank élére. Összefoglaltuk a leendő jegybankelnök életrajzát.
márc. 1
8:30
Varga Mihály váltja Matolcsyt (ATV)
Varga Mihály lesz az új nemzetgazdasági miniszter, miután a tárcát eddig vezető Matolcsy Györgyöt a miniszterelnök MNB-elnöknek jelölte.
márc. 1
8:48
Alkotmányos szintre emelik a hajléktalan emberek üldözését (168 Óra Online)
Az Országgyűlés a március 11-i héten szavaz arról a törvénymódosításról, amely az alaptörvénybe foglalná a fedél nélkül élő emberek hatósági üldözésének lehetőségét. Ezzel a lépéssel a Fidesz–KDNP annak a bosszúhadjáratnak a végére tesz pontot, amelyet két éve folytat hazánk egyik legkiszolgáltatottabb és legszegényebb társadalmi csoportja: az utcán élő hajléktalan emberek ellen.
márc. 1
8:48
A szakbizottság támogatta Matolcsyt (Metropol)
Matolcsy kiemelte, hogy a jegybank a magyar állam, "a nemzetállam része", így nem független Magyarországtól.
márc. 1
8:48
Nomura: Matolcsyval már nem lesz független a jegybank (ATV)
Nem lehet kétségünk afelől, hogy az MNB élére jelölt új elnök, Matolcsy György továbbra is a "Fidesz embere" és egy politikailag motivált döntési mixet fog a jegybank élén végbevinni. Egyelőre ugyanakkor meg kell várni, hogyan alakulnak a dolgok, ám a jegybank Matolcsyval már nem lesz független, vélekedik a Nomura elemzője. Az Erste Bank elemzője szerint amíg nem válik egyértelművé, hogy Matolcsy…
márc. 1
9:06
Röghöz kötve állástalanul (Alternatív Energia)
Ha túl sok a diplomás, azért, ha túl kevés, azért kell a hallgatói szerződés - önmagának ellentmondva védte a diplomások röghöz kötését az új felsőoktatási államtitkár. Klinghammer István szerint elképzelhető, hogy valaki a diplomájával nem talál állást itthon, azonban ennek oka a túlképzés. Ez esetben viszont nem lenne szükség az állami ösztöndíjas fiatalok itthon tartására sem.
márc. 1
9:24
Rossz hír: Gyengül a forint Orbán rádióinterjúja után (168 Óra Online)
Matolcsy jegybankelnöki kinevezésének híre nem okozott meglepetést elemzők szerint, a forint ugyanakkor gyengült a bejelentést követően. „A teljesítmény és a tények egyetlen ember felé mutatnak, ez pedig Matolcsy György” – indokolta döntését a kormányfő.
márc. 1
9:26
Schmitt Pál ismét a hírekben szerepel (168 Óra Online)
Továbbra is Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tiszteletbeli elnöke, Magyarország korábbi köztársasági elnöke vezeti a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) sport- és környezetvédelmi bizottságát.
márc. 1
9:42
Az egri termálfürdő platánja az Európai Év Fája (Metropol)
A fák nem történetüknek és az őket támogató erős közösségnek köszönhetően kerültek a versenybe.
márc. 1
9:42
Baleset az M1-esen: négy sérült (ATV)
Négyen sérültek meg egy balesetben pénteken hajnalban az M1-es autópályán, a magyar-osztrák határ közelében - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.
márc. 1
9:44
Ceglédi: Matolcsy végighazudozta az elmúlt két évet (ATV)
Matolcsy György végighazudozta az elmúlt két évet - mondta Ceglédi Zoltán az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A politikai elemző szerint Matolcsy György egy másfajta valóságértelmezés akar átadni.
márc. 1
10:00
Fodor: pszichológiai okok állnak a kormány oktatáspolitikájának hátterében (ATV)
A felsőoktatással kapcsolatos kormányzati döntésekben megnyilvánul a kormány elit-, és értelmiségi-ellenessége - mondta Fodor Gábor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Szabadságért Alapítvány elnöke arról is beszélt, hogy pszichológiai probléma áll a háttérben, a Fidesz vezetői közül sokan első generációs vidéki értelmiségiek, ami sérelmeket, problémákat okozott, sokan úgy érezték, hogy nem…
márc. 1
10:02
NBA: mindkét Los Angeles-i csapat nyert (ATV)
A Los Angeles Lakers 22 ponttal, 116-94-re győzött a vendég Minnesota Timberwolves ellen az NBA-ben, a mezőny legeredményesebb játékosa a hazaiak sztárja, Kobe Bryant volt 33 ponttal. Los Angeles másik csapata, a Clippers Indianában győzött.
márc. 1
10:18
Apadnak a folyók és patakok Vas megyében (Infostart)
A késő esti órákban tetőzött a Rába Sárvárnál, és megindult a lassú apadás, ennek ellenére egyelőre másodfokú az árvízvédelmi készültség a folyó körmendi és sárvári szakaszán - közölte a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője pénteken az MTI-vel.
márc. 1
10:18
Balázs: súlyos diplomáciai hiba az uniós zászló-ügy (ATV)
Minden uniós tagállamnak feltűnt, hogy a Parlamenten nincs kint az uniós zászló - mondta Balázs Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt külügyminiszter szerint súlyos diplomáciai hiba, hogy Herman Van Rompuy látogatása idején hiányzott az Országházról az EU lobogója.
márc. 1
10:20
Zsidózás, rasszizmus: az MLSZ szigorúbban fog fellépni (ATV)
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) az OTP Bank Liga mérkőzésein az európai szövetség (UEFA) háromlépcsős gyakorlatát vezeti be a stadionokban időről-időre tapasztalható tömeges, ismétlődő sportszerűtlen megnyilvánulásokkal szemben.
márc. 1
10:22
„Válás 40 év házasság után”: a briteknek üzent az uniós vezető (ATV)
Egy hosszú házasság utáni váláshoz hasonlította Nagy-Britannia esetleges kilépését az Európai Unióból Herman Van Rompuy, aki szerint egy ilyen lépés negatív következményekkel járna London számára.
márc. 1
10:54
Balog Ádám lesz a jegybank harmadik alelnöke (Infostart)
Balog Ádám adóügyekért felelős helyettes államtitkár lesz a jegybank harmadik alelnöke - tájékoztatta a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-t pénteken.
márc. 1
10:54
Bersani kizárta, hogy koalícióra lépjen Berlusconival (ATV)
Az olasz parlamenti választásokon győztes balközép pártszövetség vezetője kizárta, hogy nagykoalícióra lépjen a második helyen végzett jobbközép tömbbel.
márc. 1
10:56
Schmitt Pál marad a NOB egyik bizottságának vezetője (ATV)
Továbbra is Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tiszteletbeli elnöke, Magyarország korábbi köztársasági elnöke vezeti a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) sport- és környezetvédelmi bizottságát.
márc. 1
11:12
Februárban 10 százalékkal csökkent az új autók forgalomba helyezése (ATV)
Az idén februárban 10 százalékkal kevesebb, 3838 darab új autót helyeztek forgalomba Magyarországon 2012. februárhoz viszonyítva - közölte a Datahouse autópiaci adatszolgáltató adataira hivatkozva a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) és a Jato Dynamics autóipari információszolgáltató pénteken az MTI-vel.

Keresés