2013. február 27. szerda

febr. 27
4:54
Diktátor lányának ceremóniáján táncolt a Gangnam-rapper (ATV)
Dél-Korea legnagyobb sztárja, Psy lépett fel az ország elnöki beiktatási ceremóniáján. A tavaly világhírűvé vált zenész hetvenezer néző előtt lépett fel különleges táncával. Az új elnök az egykori diktátor, Pak Csong Hi lánya, és az első nő az ország elnöki székében.
febr. 27
5:12
Botos, sánta a bérlet szerint minden nyugdíjas (Alternatív Energia)
Megfontolja a Budapesti Közlekedési Központ, hogy változtat új, az időseket sértő, és már a Nyugdíjasok Országos Képviseleténél is bepanaszolt jelzésén, ami a korábbi "NY" megkülönböztetést elhagyva hajlott hátú, botos pálcikaemberként ábrázolja a szépkorúakat a kedvezményes nyugdíjas bérleten. Mint lapunkkal közölték, senkit nem állt szándékukban megsérteni, és az új piktogramok nem kerültek több…
febr. 27
5:12
Kell a kétharmad: „erre nem lehet felkészülni. Állati nehéz lesz” (ATV)
A demokratikus ellenzéki térfél képviselői abban egyetértenek, hogy sima, feles győzelem esetén nagyon nehéz lesz kormányozni és megismétlődhet az, ami Szlovákiában Iveta Radičová kormányával. Arról már megoszlanak a vélemények, hogy a Fidesz-kompatibilis praktikákat használhatja-e egy új kormány.
febr. 27
5:30
Milliókkal verhetik át ügyfeleiket a biztosítók? (Alternatív Energia)
Csúnyán pórul járhatnak azok, akik miután aláírtak néhány papírt, már azt hiszik, van érvényes biztosításuk. A biztosító ugyanis 15 napon belül bármikor elállhat a szerződéskötéstől, legyen szó akár lakás- vagy életbiztosításról, netán cascóról. Így ha valakivel éppen ebben a bő két hétben történik valami, előfordulhat, hogy egy fillér kártérítést sem kap. A 15 napos határidőről sokszor még az…
febr. 27
5:32
Összefogáspárti, de civil marad a Milla (Alternatív Energia)
Megőrzi önállóságát a Milla, a civil szervezet ugyanakkor elfogadta, hogy a rövidesen párttá alakuló Együtt 2014-ben millások is aktív szerepet vállalnak - közölte tegnap az egyesület. A szervezet blogján egyebek mellett azt írták: "a Milla elsődleges bázisa az utca, a közélet pártpolitikán kívüli valamennyi színtere, a választók és civilek tömegei.
febr. 27
6:24
Teljes csőd: Orbán rögeszméje elbocsátásokhoz vezet (168 Óra Online)
Az önfinanszírozó felsőoktatás rögeszméje mára a működésképtelenség állapotába sodorta az egész magyar felsőoktatást. Azok az elbocsátások, amelyekre most az ELTE Bölcsészettudományi Kara kényszerült, és amelyet bizonyosan követni fognak leépítések más intézmények más karain is, a kormány felsőoktatás-politikájának teljes csődjét jelzik – írja közös közleményében a Magyar Szocialista Párt, a…
febr. 27
6:24
Ecuadorban képviselheti Magyarországot a jobbikos Gyöngyösi is (ATV)
Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő is tagja annak a delegációnak, amely hazánkat képviseli az Interparlamentáris Unió következő ülésén. Az ecuadori tanácskozásra valamennyi párt képviselője kiutazik. Az LMP felháborítónak tartja, hogy az a Gyöngyösi Márton képviseli Magyarországot a nemzetközi szervezetben, aki parlamenti beszédében a zsidók listázásáról beszélt. Kövér László házelnök korábban…
febr. 27
6:42
Oszkó Péter: csapdahelyzetben az ország (Metropol)
Ezeken a sarokpontokon kellene változtatni a volt pénzügyminiszter szerint.
febr. 27
6:42
„Disznó” Könyvet írt DSK-ról a szeretője, megjelenhet (ATV)
A párizsi legfelső bíróság döntése értelmében megjelenhet az a kötet, amelyet Dominique Strauss-Kahnnal folytatott szerelmi viszonyáról írt egy francia újságírónő. A kiadónak azonban minden példányban el kell helyeznie azt az üzenetet, hogy a mű sérti a volt IMF-vezér magánéletét, valamint kártérítést is kell fizetnie.
febr. 27
6:44
Döntött a kongresszus: Chuck Hagel leteheti a hivatali esküt (ATV)
Az amerikai kongresszus támogatásáról biztosította Chuck Hagel védelmi miniszterré való kinevezését.
febr. 27
6:46
98 százalékkal esett vissza Kanadában a magyar menedékkérelmek száma (ATV)
A bevándorlási törvény módosítása óta 98 százalékkal csökkent Kanadában a magyar menedékkérelmek száma - mondta az MTI-nek kedden az Ottawában tartózkodó Sztáray Péter helyettes külügyi államtitkár, aki az elmúlt két nap során a védelmi, a bevándorlásügyi és a külügyminisztériumban folytatott megbeszéléseket.
febr. 27
6:48
Március végéig 3500 lakást árvereznek el a bankok (ATV)
Még mindig csak részben használják ki a hitelintézetek a kényszerértékesítési kvótát, a bankok a lehetséges több mint 5 ezerből csak 3,5 ezer lakást árvereztetnek el az első negyedévben – írja a Világgazdaság a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének adataira hivatkozva.
febr. 27
6:50
Ártalmatlanná tették az őröket, majd gyilkosokat szöktettek a börtönből (ATV)
Egy tucat foglyot szöktetett meg egy mexikói börtönből egy fegyveres csoport - közölték a helyi hatóságok.
febr. 27
6:52
Cenzúrázták Michelle Obama ujjatlan ruháját Iránban (ATV)
Cenzúrázott képeket mutatott be az amerikai first ladyről a teheráni sajtó: a jelek szerint túl merésznek ítélték Michelle Obama estélyi ruháját, amelyet a vasárnapi Oscar-gála alkalmából viselt.
febr. 27
6:54
Patthelyzet Olaszországban: beavatkozhat a Moody's (ATV)
Újabb leminősítés lehetőségét helyezte kilátásba szerda hajnalban Olaszországra vonatkozóan a Moody's Investors Service. A lépést az olasz parlamenti választások bizonytalan kimenetelével, egy újabb választás lehetőségével és a gazdasági reformok várható késésével indokolták.
febr. 27
7:00
Péntekig lehet jelentkezni a felsőoktatásba (Infostart)
Péntekig lehet jelentkezni a felsőoktatási intézmények szeptemberben induló képzéseire. Egy felvételiző legfeljebb öt képzést jelölhet meg.
febr. 27
7:00
Öngyilkos merénylő robbantott Maliban: négy áldozat (ATV)
Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy kocsiban Kidal városban, Mali északkeleti részén. A támadásban négy ember meghalt - közölte a mali hadsereg.
febr. 27
7:02
900 ezer szíriai menekült már külföldre (ATV)
Rekordszámban menekülnek külföldre Szíriából az emberek - közölte kedden az ENSZ egyik illetékese.
febr. 27
7:04
Az Europol is beszállt: maffia a lóhúsbotrány hátterében? (ATV)
Már az Európai Unió bűnüldöző hatósága, az Europol is nyomoz az egész kontinensre kiterjedő lóhúsbotránnyal kapcsolatban, amelynek hátterében szervezett bűnözői csoportokat sejtenek. Tonio Borg, az unió fogyasztóvédelmi biztosa szerint szigorúbban kellene szabályozni a hústermékek eredet-megjelelölését. Magyarország ezt támogatja, de több ország ellenzi a kisvállalkozások megnövekedett költségeire…
febr. 27
7:06
Obama a pénteki megszorításokról: „erre nincs okos megoldás” (ATV)
Az amerikai költségvetés három nap múlva életbe lépő automatikus csökkentése gyengíteni fogja az amerikai gazdasági fellendülést - jelentette kedden egy virginiai hajóépítő üzemben elmondott beszédében Barack Obama amerikai elnök.
febr. 27
7:18
Megvan az első jogerős ítélet, kártérítést kell fizetnie a Mal Zrt.-nek (ATV)
Megszületett az első jogerős ítélet a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. ellen indított kártérítési perekben. A bíróság megállapította a cég kártérítési felelősségét a két és fél évvel ezelőtti iszapömlés miatt - írta kedden a Népszabadság internetes oldala.
febr. 27
7:36
Oszkó: „évek óta nem tud számolni a Fidesz” (ATV)
Csak jelentős adóemeléssel valósítható meg az Együtt 2014 Mozgalom programja Rogán Antal szerint. A Fidesz frakcióvezetője úgy látja: az adójóváírás visszavezetését csak egy 48 százalékos adókulcs kompenzálná, vagy az, ha a jelenleginél sokkal többen fizetnének magasabb összegű adót. Az Együtt 2014 Mozgalom szerint azonban Rogán Antal téved. Oszkó Péter az ATV Híradónak azt mondta: nincs szó 48…
febr. 27
7:38
Akár 300 ezer rokkantat is kizárhatott volna ez a tervezet (ATV)
A rokkantak és a fogyatékosok is benne lesznek az alaptörvény módosításában, így senkinek a szociális ellátása nem kerül veszélybe. A Mozgássérültek Egyesületeinek Országos Szövetsége közleményben tiltakozott a tervezett módosítás miatt, az ugyanis akár 300 ezer rokkantat is kizárhatott volna a támogatott körből. Balog Zoltán, emberi erőforrás miniszter ezért megkereste a Fidesz frakcióját, ahol…
febr. 27
7:54
Jók Erdő Péter esélyei - lapszemle (Infostart)
A Magyar Nemzet a nyugdíjpénztárak gazdálkodását érintő nyomozásokról ír, míg a Népszabadságnak Oszkó Péter nyilatkozott.
febr. 27
7:54
Kardeván: egyáltalán nem veszélyes a lóhús, ha... (ATV)
A lóhúsbotrány nem arról szól, hogy rossz helyen vágták volna a lovakat, a gond az, hogy a fogyasztókat becsapták, mert a marhahús termékekbe került a lóhúsból- mondta Kardeván Endre az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára szerint a forgalmazó most szedi le a gyanús termékeket a boltok polcairól.
febr. 27
7:56
Visszavonták az Arany Alkony működési engedélyét (Infostart)
Visszavonta a működési engedélyt az Arany Alkony idősotthonokat fenntartó Kálvin János Presbiteri Missziótól a fővárosi kormányhivatal - számolt be róla a Magyar Nemzet és a Népszabadság.
febr. 27
8:12
295 forint fölött az euró árfolyama (ATV)
Tovább gyengült a forint szerdán az euróval szemben, a többi devizával szemben azonban árfolyama alig változott.
febr. 27
8:14
Lakóházak udvarát öntötte el a belvíz Zalában (ATV)
Lakóházak udvarát öntötte el a belvíz Zala megye több településén - közölte honlapján a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
febr. 27
8:30
Jövő tavasszal már közbringákkal is utazhatunk Budapesten (Metropol)
Kiírták a budapesti közösségi kerékpáros rendszer (BuBi) kiépítésére a közbeszerzési eljárást.
febr. 27
8:30
Százmilliárdokba kerülhet, ha Orbánék osztogatni kezdenek (ATV)
Az Európai Bizottság által közzétett elemzés szerint egyelőre nem adottak a feltételek ahhoz, hogy kikerüljön az ország a túlzottdeficit-eljárás alól. Bár a kormány látszólag mindent megtesz, hogy bizonyítson az EU felé ennek érdekében, de eddig nem sikerült meggyőznie a Bizottság illetékeseit. A Policy Agenda heti elemzésében megvizsgálta, hogy a túlzottdeficit-eljárás további fennmaradása milyen…
febr. 27
8:32
Megevett egy úszót a nagy fehércápa (ATV)
Cápatámadás áldozata lett szerdán egy férfi Új-Zéland partjainál.
febr. 27
8:34
Juhász: a Milla nem lép be az új pártba (ATV)
A Milla életében nem változik semmi, minden ugyanabba az irányba halad, mint amit korábban elhatároztak – erről Juhász Péter beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Milla jelenlegi elnöke szerint a Milla nem szeretne pártként indulni a választáson, így nincs szükség elnökre, ezért a héttagú elnökség irányítja majd a szervezetet.
febr. 27
8:36
Horváth: Olaszországban nem ritka a kormányválság (ATV)
Nagyon sok forgatókönyv lehetséges, ugyanakkor Olaszországban nem ritka a kormányválság - mondta Horváth Jenő az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A történész szerint 1948 óta 17 választás volt és a most megalakuló kormány lesz a 61.
febr. 27
8:48
Az emberek a koldusbot helyett a vándorbotot választják (168 Óra Online)
Az MSZP szerint hiába ad ki hangzatos közleményeket a Fidesz propagandaosztálya, a fiatalok egyelőre menekülnek az országból.
febr. 27
8:48
Megrázó videó a hőlégballon-katasztrófáról (ATV)
Több hírtelevízió is közzétett egy amatőr videót az egyiptomi hőlégballon-katasztrófáról, amelynek helyszínén 18 ember halt meg, köztük egy 34 éves veszprémi nő. Két ember csodával határos módon életben maradt, miután kiugrottak a lángoló gondolából, de egyikük később a kórházban belehalt sérüléseibe.
febr. 27
9:06
Kézilabda: játékosonként 1,2 milliót kapnak a magyar klubok (ATV)
Az érintett kluboknak minden magyar játékosuk után 4850 svájci frank (1,2 millió forint) jár a Magyar Kézilabda Szövetségtől (MKSZ) a férfiválogatott januári világbajnoki nyolcadik helyezéséért a nemzetközi szövetségtől (IHF) kapott kompenzációból.
febr. 27
9:08
Gáspár: paradox, hogy az oktatás ellehetetlenítésével támadtak minket (ATV)
A keddi akció rendkívül jól sikerült, de nem kaptak még visszajelzést, hogy milyen hatást értek el- mondta Gáspár Nikolett az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
febr. 27
9:24
Simor: Jó beszélő viszonyban kell lenni a kormánnyal (Infostart)
Hiába független a jegybank jogilag, ha a vezetői nem annak szellemében cselekszenek - mondta Simor András az InfoRádió Aréna című műsorában. A Magyar Nemzeti Bank leköszönő elnöke arról is beszélt, hogy miben van nézeteltérés a monetáris tanács tagjai között.
febr. 27
9:24
Óriási szerencse: 125 ezer ember halálát okozhatta volna (ATV)
Öt tonnányi, nátrium-cianidot tartalmazó folyékony veszélyes hulladék szivárgott ki egy japán vegyi üzemből kedden, amely 125 ezer ember halálos megmérgezésére is képes lett volna, a szennyezést azonban felszívta a hó - jelentette szerdán a japán sajtó.
febr. 27
9:42
Budapesten tárgyal Van Rompuy (Infostart)
Magyarországon tárgyal ma az Európai Tanács elnöke, Herman Van Rompuy a magyar miniszterelnökkel. A Bruxinfo munkatársa, Fóris György az InfoRádiónak azt mondta, hogy egy-egy nagyobb csúcstalálkozó előtt az elnök tárgyal az országok vezetőivel.
febr. 27
9:42
Tavaly többen dolgoztak külföldön, mint bármikor a rendszerváltás óta (168 Óra Online)
Az LMP szerint teljes paradigmaváltás kell ahhoz, hogy Magyarország kikerüljön a foglalkoztatási válságból.
febr. 27
9:42
MSZP: a leépülés költségvetését nyújtotta be a városvezetés (Alternatív Energia)
Az MSZP szerint Budapest leépülését és kivéreztetését jelenti a városvezetés 2013-as budapesti költségvetése. Fidesz-KDNP: a szocialisták félremagyarázzák a helyzetet. PM szerint a BKV-nál jelentkezik a főváros költségvetési hiánya. Elfogadták a költségvetés főszámait.
febr. 27
9:42
Oszkó: az alapszintű matematikai műveletek se mennek a Fidesznek (ATV)
A keddi Fidesz sajtótájékoztató azt bizonyítja, hogy nem tudnak számolni - mondta Oszkó Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt pénzügyminiszter szerint a Fideszben már „az alapszintű matematikai műveletek se mennek”, de ez nem matematikai kudarc, hanem propaganda-hadjárat.
febr. 27
10:18
Nyárig biztosan taníthatnak a nyugdíjas tanárok (Infostart)
A tanév végéig biztosan taníthatnak a nyugdíjas tanárok, erről döntött munkáltatóként a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ.
febr. 27
10:18
Gyanúsan gyors meggazdagodások a Fideszben (168 Óra Online)
A Zsiga Marcell-ügy egyre nagyobb botrányba torkollik az MSZP szerint. Úgy látják: a fideszes képviselő a mai napig nem tudta megmagyarázni nyilvánosan látványos meggazdagodását, 40 milliós házának megvételét. A szocialisták szerint Szijjártó Péter vagyonnyilatkozata is „izgalmas".
febr. 27
10:18
Tűz egy illegális indiai üzemben: közel huszan életüket vesztették (ATV)
Tűz volt szerda hajnalban egy műanyagtermékeket árusító, a hatóságok szerint törvénytelenül működő hatemeletes üzletházban az indiai Kolkatában, és legalább 19 ember meghalt - közölte a helyi rendőrség.
febr. 27
10:36
Orbán a várakozásoknál jobb gazdasági eredményre számít (ATV)
A várakozásoknál jobb gazdasági növekedési eredményre számít idén Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő ezt azon a szerdai budapesti sajtótájékoztatón mondta, amelyet Herman Van Rompuyjel, az Európai Tanács elnökével közösen tartott megbeszélésük után.
febr. 27
10:38
Elfogadták a fővárosi költségvetés főszámait (ATV)
Elfogadta a főváros 2013. évi költségvetésének főszámait szerdán a Fővárosi Közgyűlés. A testület a Fidesz-KDNP képviselőinek 18 igen és az ellenzéki pártok közgyűlési tagjainak 16 nem szavazatával döntött így.
febr. 27
10:54
Átveszi az önkormányzat a Sportmaxot (Infostart)
Átveszi a korábbi Sportmax Sportcsarnok üzemeltetését a 12. kerületi önkormányzat, miután eredménytelenek voltak az üzemeltetésre kiírt pályázatok. Váczi János alpolgármester kiemelte, hogy a komplexum idei fenntartása 260 millió forintba kerül az önkormányzatnak, jövőre viszont önfenntartó lehet az intézmény.
febr. 27
10:54
PM: a BKV-nál jelentkezik a főváros hiánya (Metropol)
A Párbeszéd Magyarországért szerint "trükkös költségvetést" nyújtott be a budapesti városvezetés.

Keresés