2013. február 27. szerda

febr. 27
4:54
Diktátor lányának ceremóniáján táncolt a Gangnam-rapper (ATV)
Dél-Korea legnagyobb sztárja, Psy lépett fel az ország elnöki beiktatási ceremóniáján. A tavaly világhírűvé vált zenész hetvenezer néző előtt lépett fel különleges táncával. Az új elnök az egykori diktátor, Pak Csong Hi lánya, és az első nő az ország elnöki székében.
febr. 27
5:12
Jön a kora tavasz (HVG)
Szerdán még az ország több pontján eshet eső, de csütörtöktől megszűnik a csapadék, és mindenhol kisüt a nap. Hétvégéig többfelé 10 fok felett alakul a csúcshőmérséklet, és a hét utolsó napjaiban sem esik vissza túlságosan.
febr. 27
5:12
Botos, sánta a bérlet szerint minden nyugdíjas (Népszava)
Megfontolja a Budapesti Közlekedési Központ, hogy változtat új, az időseket sértő, és már a Nyugdíjasok Országos Képviseleténél is bepanaszolt jelzésén, ami a korábbi "NY" megkülönböztetést elhagyva hajlott hátú, botos pálcikaemberként ábrázolja a szépkorúakat a kedvezményes nyugdíjas bérleten. Mint lapunkkal közölték, senkit nem állt szándékukban megsérteni, és az új piktogramok nem kerültek több…
febr. 27
5:12
Kell a kétharmad: „erre nem lehet felkészülni. Állati nehéz lesz” (ATV)
A demokratikus ellenzéki térfél képviselői abban egyetértenek, hogy sima, feles győzelem esetén nagyon nehéz lesz kormányozni és megismétlődhet az, ami Szlovákiában Iveta Radičová kormányával. Arról már megoszlanak a vélemények, hogy a Fidesz-kompatibilis praktikákat használhatja-e egy új kormány.
febr. 27
5:30
Több rekesz sör borult az M5-ös felhajtójára Budapesten (HVG)
Felborult egy sörszállító kamion kedd este Budapesten az M5-ös autópálya felhajtó szakaszánál. Az útra több rekesznyi sör borult.
febr. 27
5:30
Milliókkal verhetik át ügyfeleiket a biztosítók? (Népszava)
Csúnyán pórul járhatnak azok, akik miután aláírtak néhány papírt, már azt hiszik, van érvényes biztosításuk. A biztosító ugyanis 15 napon belül bármikor elállhat a szerződéskötéstől, legyen szó akár lakás- vagy életbiztosításról, netán cascóról. Így ha valakivel éppen ebben a bő két hétben történik valami, előfordulhat, hogy egy fillér kártérítést sem kap. A 15 napos határidőről sokszor még az…
febr. 27
5:32
Összefogáspárti, de civil marad a Milla (Népszava)
Megőrzi önállóságát a Milla, a civil szervezet ugyanakkor elfogadta, hogy a rövidesen párttá alakuló Együtt 2014-ben millások is aktív szerepet vállalnak - közölte tegnap az egyesület. A szervezet blogján egyebek mellett azt írták: "a Milla elsődleges bázisa az utca, a közélet pártpolitikán kívüli valamennyi színtere, a választók és civilek tömegei.
febr. 27
6:24
Újragondolhatja a BKK, legyen-e botos pálcikaember a nyugdíjasbérleten (HVG)
Megfontolja a Budapesti Közlekedési Központ, hogy változtat új, már a Nyugdíjasok Országos Képviseleténél is bepanaszolt jelzésén, amely a korábbi "NY" megkülönböztetést elhagyva hajlott hátú, botos pálcikaemberként ábrázolja a szépkorúakat a kedvezményes nyugdíjasbérleten – számol be a szerdai Népszava.
febr. 27
6:24
Teljes csőd: Orbán rögeszméje elbocsátásokhoz vezet (168 Óra Online)
Az önfinanszírozó felsőoktatás rögeszméje mára a működésképtelenség állapotába sodorta az egész magyar felsőoktatást. Azok az elbocsátások, amelyekre most az ELTE Bölcsészettudományi Kara kényszerült, és amelyet bizonyosan követni fognak leépítések más intézmények más karain is, a kormány felsőoktatás-politikájának teljes csődjét jelzik – írja közös közleményében a Magyar Szocialista Párt, a…
febr. 27
6:24
Ecuadorban képviselheti Magyarországot a jobbikos Gyöngyösi is (ATV)
Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő is tagja annak a delegációnak, amely hazánkat képviseli az Interparlamentáris Unió következő ülésén. Az ecuadori tanácskozásra valamennyi párt képviselője kiutazik. Az LMP felháborítónak tartja, hogy az a Gyöngyösi Márton képviseli Magyarországot a nemzetközi szervezetben, aki parlamenti beszédében a zsidók listázásáról beszélt. Kövér László házelnök korábban…
febr. 27
6:42
Legyőzhető-e Orbán Viktor 2014-ben? (HVG)
A Fidesznek 2001 eleje, tehát a Kisgazdapárt ledarálása előtti pillanat óta nem volt ilyen kevés támogatója. Mégis: a jelenlegi kormánypárt 2006 nyara óta megszakítás nélkül vezet a közvélemény-kutatásokban, és ezen a tényen a jelenlegi ellenzéken belüli mozgások sem változtatnak. De mit üzennek a közvélemény-kutatási adatok a Fidesznek és az ellenzéki pártoknak?
febr. 27
6:42
„Disznó” Könyvet írt DSK-ról a szeretője, megjelenhet (ATV)
A párizsi legfelső bíróság döntése értelmében megjelenhet az a kötet, amelyet Dominique Strauss-Kahnnal folytatott szerelmi viszonyáról írt egy francia újságírónő. A kiadónak azonban minden példányban el kell helyeznie azt az üzenetet, hogy a mű sérti a volt IMF-vezér magánéletét, valamint kártérítést is kell fizetnie.
febr. 27
6:42
Országos összesítő (ORFK) (Police.hu)
febr. 27
6:44
Döntött a kongresszus: Chuck Hagel leteheti a hivatali esküt (ATV)
Az amerikai kongresszus támogatásáról biztosította Chuck Hagel védelmi miniszterré való kinevezését.
febr. 27
6:46
98 százalékkal esett vissza Kanadában a magyar menedékkérelmek száma (ATV)
A bevándorlási törvény módosítása óta 98 százalékkal csökkent Kanadában a magyar menedékkérelmek száma - mondta az MTI-nek kedden az Ottawában tartózkodó Sztáray Péter helyettes külügyi államtitkár, aki az elmúlt két nap során a védelmi, a bevándorlásügyi és a külügyminisztériumban folytatott megbeszéléseket.
febr. 27
6:48
Március végéig 3500 lakást árvereznek el a bankok (ATV)
Még mindig csak részben használják ki a hitelintézetek a kényszerértékesítési kvótát, a bankok a lehetséges több mint 5 ezerből csak 3,5 ezer lakást árvereztetnek el az első negyedévben – írja a Világgazdaság a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének adataira hivatkozva.
febr. 27
6:50
Ártalmatlanná tették az őröket, majd gyilkosokat szöktettek a börtönből (ATV)
Egy tucat foglyot szöktetett meg egy mexikói börtönből egy fegyveres csoport - közölték a helyi hatóságok.
febr. 27
6:52
Cenzúrázták Michelle Obama ujjatlan ruháját Iránban (ATV)
Cenzúrázott képeket mutatott be az amerikai first ladyről a teheráni sajtó: a jelek szerint túl merésznek ítélték Michelle Obama estélyi ruháját, amelyet a vasárnapi Oscar-gála alkalmából viselt.
febr. 27
6:54
Patthelyzet Olaszországban: beavatkozhat a Moody's (ATV)
Újabb leminősítés lehetőségét helyezte kilátásba szerda hajnalban Olaszországra vonatkozóan a Moody's Investors Service. A lépést az olasz parlamenti választások bizonytalan kimenetelével, egy újabb választás lehetőségével és a gazdasági reformok várható késésével indokolták.
febr. 27
7:00
MN: tovább nyomoznak a nyugdíjkasszák ügyében (HVG)
A Fővárosi Főügyészség meghosszabbította a három magánnyugdíjpénztár gazdálkodását érintő ügyekben 2012-ben indult nyomozások határidejét – értesült a Magyar Nemzet.
febr. 27
7:00
Péntekig lehet jelentkezni a felsőoktatásba (Infostart)
Péntekig lehet jelentkezni a felsőoktatási intézmények szeptemberben induló képzéseire. Egy felvételiző legfeljebb öt képzést jelölhet meg.
febr. 27
7:00
Öngyilkos merénylő robbantott Maliban: négy áldozat (ATV)
Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy kocsiban Kidal városban, Mali északkeleti részén. A támadásban négy ember meghalt - közölte a mali hadsereg.
febr. 27
7:02
900 ezer szíriai menekült már külföldre (ATV)
Rekordszámban menekülnek külföldre Szíriából az emberek - közölte kedden az ENSZ egyik illetékese.
febr. 27
7:04
Az Europol is beszállt: maffia a lóhúsbotrány hátterében? (ATV)
Már az Európai Unió bűnüldöző hatósága, az Europol is nyomoz az egész kontinensre kiterjedő lóhúsbotránnyal kapcsolatban, amelynek hátterében szervezett bűnözői csoportokat sejtenek. Tonio Borg, az unió fogyasztóvédelmi biztosa szerint szigorúbban kellene szabályozni a hústermékek eredet-megjelelölését. Magyarország ezt támogatja, de több ország ellenzi a kisvállalkozások megnövekedett költségeire…
febr. 27
7:06
Obama a pénteki megszorításokról: „erre nincs okos megoldás” (ATV)
Az amerikai költségvetés három nap múlva életbe lépő automatikus csökkentése gyengíteni fogja az amerikai gazdasági fellendülést - jelentette kedden egy virginiai hajóépítő üzemben elmondott beszédében Barack Obama amerikai elnök.
febr. 27
7:18
Megvan az első jogerős ítélet, kártérítést kell fizetnie a Mal Zrt.-nek (ATV)
Megszületett az első jogerős ítélet a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. ellen indított kártérítési perekben. A bíróság megállapította a cég kártérítési felelősségét a két és fél évvel ezelőtti iszapömlés miatt - írta kedden a Népszabadság internetes oldala.
febr. 27
7:21
Anita, a nap szépe (szon)
Anita a csinos napkori lány kereskedelemben dolgozik. Nagyon örül, hogy egyre hoszabbak a nappalok, mert így többet tud sétálni a kutyájával, akit nagyon szeret.
febr. 27
7:36
Arany Alkony: mégis veszélybe került 1300 idős ember helyzete (HVG)
A budapesti kormányhivatal határozatban kötelezte a Kálvin János Presbiteri Missziót, hogy 2013. március 31-vel hagyjon fel a szociális szolgáltatásokkal az ezerháromszáz idős embert ellátó Arany Alkony otthonokban. Az új fenntartóról külön végzésben rendelkeznek majd.
febr. 27
7:36
Oszkó Péter: csapdahelyzetben az ország (MaHu)
Csapdahelyzetben van az ország; folyamatosan mérsékelte kiadásait, ám ennek semmi eredménye, az elvonási szint magas marad, mert csökkent az össztermék - mondta Oszkó Péter a Népszabadságnak adott interjúban.
febr. 27
7:36
Oszkó: „évek óta nem tud számolni a Fidesz” (ATV)
Csak jelentős adóemeléssel valósítható meg az Együtt 2014 Mozgalom programja Rogán Antal szerint. A Fidesz frakcióvezetője úgy látja: az adójóváírás visszavezetését csak egy 48 százalékos adókulcs kompenzálná, vagy az, ha a jelenleginél sokkal többen fizetnének magasabb összegű adót. Az Együtt 2014 Mozgalom szerint azonban Rogán Antal téved. Oszkó Péter az ATV Híradónak azt mondta: nincs szó 48…
febr. 27
7:38
Majdnem 18 ezer magyart büntettek közérdekű munkával (HVG)
Lopás, rongálás, rendzavarás, közlekedési kihágás és egyéb szabálysértés miatt tavaly csaknem 18 ezer embernek kellett büntetésként közérdekű munkát végeznie. Közülük több mint hatezren le is tudták a rájuk kirótt büntetést, összesen 171 308 órát dolgozva – tudta meg a Világgazdaság a Nemzeti Munkaügyi Hivataltól (NMH).
febr. 27
7:38
Péntekig lehet jelentkezni a felsőoktatási intézményekbe (MaHu)
Péntekig lehet jelentkezni a felsőoktatási intézmények szeptemberben induló képzéseire, egy felvételiző legfeljebb öt képzést jelölhet meg.
febr. 27
7:38
Akár 300 ezer rokkantat is kizárhatott volna ez a tervezet (ATV)
A rokkantak és a fogyatékosok is benne lesznek az alaptörvény módosításában, így senkinek a szociális ellátása nem kerül veszélybe. A Mozgássérültek Egyesületeinek Országos Szövetsége közleményben tiltakozott a tervezett módosítás miatt, az ugyanis akár 300 ezer rokkantat is kizárhatott volna a támogatott körből. Balog Zoltán, emberi erőforrás miniszter ezért megkereste a Fidesz frakcióját, ahol…
febr. 27
7:39
Jegyzet: Parlamenti csalódás (szon)
„Megyek holnap a Parlamentbe a plenáris ülésre” – mondta vasárnap lelkesen egyetemista ismerősöm. Fokozott izgalommal várta a látogatást, hiszen végre közvetlenül bepillanthat az országot irányító képviselők törvényhozó munkájába, személyesen láthatja és hallhatja azokat a politikusokat, akiket eddig csak a televízióból és az újságokból ismert. Viccesen megjegyeztem, jól nézzen szét, hiszen…
febr. 27
7:40
Oviparádét tartanak szombaton a Millenárison (MaHu)
Oviparádét tartanak szombaton a budapesti Millenárison, a rendezvény szervezői a szülőknek szeretnének segíteni a megfelelő óvoda kiválasztásában.
febr. 27
7:42
Tovább nyomoznak a nyugdíjkasszák ügyében (MaHu)
A Fővárosi Főügyészség meghosszabbította a három magánnyugdíjpénztár gazdálkodását érintő ügyekben 2012-ben indult nyomozások határidejét.
febr. 27
7:54
Újabb utcanevek változhatnak meg Budapesten (HVG)
Két fordulóban tárgyalja szerdán Budapest 2013. évi összevont költségvetését a Fővárosi Közgyűlés, de döntenek majd több közterület nevének megváltoztatásáról is.
febr. 27
7:54
Jók Erdő Péter esélyei - lapszemle (Infostart)
A Magyar Nemzet a nyugdíjpénztárak gazdálkodását érintő nyomozásokról ír, míg a Népszabadságnak Oszkó Péter nyilatkozott.
febr. 27
7:54
Visszavonták az Arany Alkony működési engedélyét (MaHu)
Visszavonta a működési engedélyt az Arany Alkony idősotthonokat fenntartó Kálvin János Presbiteri Missziótól a fővárosi kormányhivatal.
febr. 27
7:54
Kardeván: egyáltalán nem veszélyes a lóhús, ha... (ATV)
A lóhúsbotrány nem arról szól, hogy rossz helyen vágták volna a lovakat, a gond az, hogy a fogyasztókat becsapták, mert a marhahús termékekbe került a lóhúsból- mondta Kardeván Endre az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára szerint a forgalmazó most szedi le a gyanús termékeket a boltok polcairól.
febr. 27
7:56
Zebrán gázoltak halálra egy nőt Pakson (HVG)
A helyszínen meghalt egy gyalogos, akit elgázoltak Paks belterületén szerda reggel - közölte a rendőrség.
febr. 27
7:56
Visszavonták az Arany Alkony működési engedélyét (Infostart)
Visszavonta a működési engedélyt az Arany Alkony idősotthonokat fenntartó Kálvin János Presbiteri Missziótól a fővárosi kormányhivatal - számolt be róla a Magyar Nemzet és a Népszabadság.
febr. 27
7:57
Nyíregyháza utcanevei (szon)
Nyíregyháza - Huszonhat budapesti közterület kap új nevet, miután a Fővárosi Közgyűlésben a képviselők 21 igen és 3 nem szavazat mellett elfogadták Tarlós István főpolgármester előterjesztését. A közterületek elnevezésének elképzeléséről a Magyar Tudományos Akadémia ajánlása alapján fognak dönteni, így előfordulhat Nyíregyházán is, hogy egy utca új nevet kap.
febr. 27
8:12
Citerát és mirelit árut loptak (HVG)
Sz. Antalt, a feltételezett tettest őrizetbe vették - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.
febr. 27
8:12
Már hatezren "bűnhődtek" közérdekű munkán (MaHu)
Lopás, rongálás, rendzavarás, közlekedési kihágás és egyéb szabálysértés miatt tavaly csaknem 18 ezer embernek kellett büntetésként közérdekű munkát végeznie.
febr. 27
8:12
Érdekességek a mai napról 02.27. (boon)
80 éve Berlinben kigyulladt a Reichstag, a birodalmi gyűlés épülete. A késő esti órákban lángba borult a Reichstag épülete. Vélhetően a fasiszták követték el, de a kommunista pártot vádolták a gyújtogatással. A következő nap Hitler felfüggesztette az alkotmányt és feloszlatatta a pártokat. Ezt követően megszavaztatta a felhatalmazási törvényt, a hadsereget nem az alkotmányra, hanem saját…
febr. 27
8:12
295 forint fölött az euró árfolyama (ATV)
Tovább gyengült a forint szerdán az euróval szemben, a többi devizával szemben azonban árfolyama alig változott.
febr. 27
8:14
Nem elég vonzó a pedagóguspálya (boon)
Miskolc, Kazincbarcika - Ösztöndíjjal tennék vonzóbbá a pedagógus-pályát. Vajon ez a megoldás?
febr. 27
8:14
Lakóházak udvarát öntötte el a belvíz Zalában (ATV)
Lakóházak udvarát öntötte el a belvíz Zala megye több településén - közölte honlapján a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
febr. 27
8:15
Évet értékeltek a petneházi polgárőrök (szon)
Petneháza - A 2012-es évet értékelték a petneházi polgárőrök, a helyi Teleházban. Bartha Miklós, a petneházi polgárőrség elnöke beszámolójában elmondta: az elmúlt évben is igyekeztek a polgárőrök a tudásukhoz és lehetőségeikhez képest tevékenyen segíteni a közbiztonságot.

Keresés