2013. február 9. szombat

febr. 9
5:27
7-en a 7-ről (Alternatív Energia)
Miért Matolcsy a mumus?
febr. 9
5:29
Az egyharmadot sem kellene eltaposni (Alternatív Energia)
A médiatörvény következő átalakításakor figyelembe kellene venni, hogy lényegében senki nem tud megélni csak a piacról - véli Bolgár György. A Klubrádió műsorvezetője szerint a vélemények különbözőségének megőrzése miatt törvénybe kellene foglalni, hogy az államnak van bizonyos fenntartási kötelezettsége a fontos orgánumokkal szemben.
febr. 9
5:31
Ismét tiltakoznak az átvert diákok (Alternatív Energia)
Jövő hétfőtől nem csak tüntetésekre, hanem ülősztrájkokra, épületfoglalásokra, rendezvények megzavarására is számítani lehet a kormány felsőoktatási politikája ellen tiltakozó diákok részéről, mivel tegnap lejárt a Hallgatói Hálózat kabinetnek adott ultimátuma, követeléseik viszont nem teljesültek maradtak. A fokozódó indulatokat jelzi, hogy egy pécsi gimnáziumban egy kormányhoz lojális…
febr. 9
5:33
Újabb kommentelő lett Papcsák "áldozata" (Alternatív Energia)
Egyre bővül azok köre, akik egy-egy Papcsák Ferencnek nem tetsző internetes hozzászólás miatt kénytelenek a rendőrségre járni - egyelőre csak tanúként. Megtudtuk: a Népszava Online és a Hír24 portál beidézett kommentelői mellett a hatóság már ki is hallgatott egy további személyt, aki a 168 Óra honlapján szólt hozzá egy, a zuglói fideszes polgármesterrel kapcsolatos hírhez.
febr. 9
5:35
Megszűnik az LMP parlamenti frakciója (Alternatív Energia)
Függetlenként folytatja parlamenti munkáját az LMP-ből kilépett, a Párbeszéd Magyarországért (PM) pártot megalapító nyolc országgyűlési képviselő - jelentette be tegnap Jávor Benedek.
febr. 9
5:37
Halad az éhségmenet Budapest felé (Alternatív Energia)
Fáradnak a gyaloglók, a lábukon egyre több a vízhólyag, de mondják: nem adják fel. Baranyai nyolc, a Viharsarokból, Borsodból hat napja vannak úton, a dudáló autósok, a településeken teát, pogácsát kínálók, a Facebookon kommentelők azonban erőt adnak ahhoz, hogy Budapestig kitartsanak.
febr. 9
6:03
Szobrot emel Balatonfüred Bujtor Istvánnak (ATV)
Szobrot emel Bujtor Istvánnak Balatonfüred, a munkával Farkas Ádám Munkácsy-díjas szobrászt bízták meg.
febr. 9
6:21
Orbán kikelt magából: „Saját fészkébe piszkító alak” (168 Óra Online)
Egy éve tartogatott feszültséget engedett szabadjára a jelenlévők szerint Orbán Viktor a héten, amikor keményen leszidta Ángyán József korábbi agrárállamtitkárt a kormánypártok gyulai kihelyezett frakcióülésén.
febr. 9
6:21
Kiugrott a rendőrautóból, halálra gázolta egy kamion Gerebesnél (ATV)
Egy őrizetbe vett férfi, akit a rendőrök épp az őrsre szállítottak, kiugrott a haladó rendőrautóból, majd elütötte egy érkező teherautó.
febr. 9
6:39
Jávor nem cáfolta, hogy Schifferék pénzt ajánlottak, ha lemondanak (ATV)
Az LMP-ből kilépettek tíz napon belül párttá alakulnak, ezután kezdik meg az egyeztetéseket az ellenzéki erőkkel. Jávor Benedek szerint az Együtt 2014-gyel van olyan közös értékhalmazuk, ami lehetővé teszi a későbbi együttműködést.
febr. 9
7:51
Egy érdek, két stratégia (168 Óra Online)
A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) az Oktatási Vezetők Szakszervezetével, illetve a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezettel együtt január 22-én megállapodást írt alá a kormánnyal. Erre többen átléptek a PDSZ-be, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetébe, amely nem írta alá a kormányszerződést, és új, önálló sztrájkbizottságot alakított. De hogyan tovább? Össze tudnak-e még fogni a…
febr. 9
8:09
Az eddigi legdurvább arculcsapás: tüntetés készül (168 Óra Online)
A pénteken nyilvánosságra hozott alkotmánymódosító tervezet, azok számára is, akik eddig kételkedtek benne, egyértelművé teszi, hogy a kormány leplezetlenül bontja le hatalmának korlátait – áll a Hallgatói Hálózat és a Középiskolai Hálózat közös nyilatkozatában. Hétfőtől országos tüntetéssorozat kezdődik.
febr. 9
8:09
Súlyos baleset: Két kamion rohant egymásba (Alternatív Energia)
Frontálisan ütközött össze két román kamion szombat hajnalban a 4-es úton, Karcag külterületén. A helyszínelés és a mentés miatt az utat teljesen lezárták, közölte az Útinform.
febr. 9
8:27
Volt vezető APEH-tisztviselők álltak bíróság elé (ATV)
Nyilvánvaló a szándékos kötelezettségszegés – mondta az ügyész abban a – kiemelt üggyé nyilvánított – perben, amelyben az APEH Közép-magyarországi Igazgatóságának hat egykori vezető alkalmazottját hivatali visszaéléssel gyanúsítják. A tárgyalás a vád- és védőbeszédekkel folytatódott a Fővárosi Törvényszéken. A vádlottak egyike sem járult hozzá hang- vagy képfelvétel készítéséhez.
febr. 9
8:45
Pasija tette lapátra a magyar énekesnőt (Alternatív Energia)
Dávidnak lett elege abból, hogy alig voltak együtt, mert Gabinak állandóan valamilyen halaszthatatlan dolga volt, idéz egy, az énekesnő-focista párhoz közel álló forrást a Bors.
febr. 9
8:45
Bóvli kategóriában maradtunk a Moody's-nál (ATV)
Megerősítette Magyarország "Ba1" szintű államkötvény-osztályzatát péntek éjjel a Moody's Investors Service.
febr. 9
9:03
Gyurcsány: Putyin büntetőpadon tartja Orbánt (ATV)
A Hetek interjúja Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnökkel, a Demokratikus Koalíció elnökével.
febr. 9
9:05
Ötszáz ember kerülhet utcára Ajkán (ATV)
Tárcaközi bizottság felállítását kezdeményezi Gőgös Zoltán szocialista képviselő a MAL munkahelyeinek megmentése érdekében. A MAL Zrt a héten jelentette be, hogy gazdaságossági okokból bezárja a halimbai bauxitbányáját, ahonnan kétszáz ember kerül az utcára, de a beszállítókkal együtt ez további ötszáz munkahely megszűnését jelenti. Ajka alpolgármestere egyébként azt is szeretné elérni, hogy a cég…
febr. 9
9:21
Jól áll a Balaton és a Velencei-tó (Infostart)
Tovább emelkedik a Balaton és a Velencei-tó vízszintje a csapadékos időjárás miatt - tudtuk meg az Országos Vízügyi Igazgatóság szóvivőjétől.
febr. 9
9:21
Obama: gyengülhet az Egyesült Államok katonai készültsége (ATV)
Jelentősen gyengítheti az Egyesült Államok katonai készültségét, ha a kongresszus nem akadályozza meg, hogy március 1-jén életbe lépjen a költségvetési tételek automatikus csökkentése - jelentette ki pénteken, Leon Panetta leköszönő védelmi miniszter ünnepélyes búcsúztatásán Barack Obama amerikai elnök.
febr. 9
9:57
Rendszeresen erőszakolta a kislányt a pedofil nevelőapa (Alternatív Energia)
Éveken át, rendszeresen megerőszakolta örökbefogadott kislányát egy nagykőrösi nevelőszülő. A bíróság most hét és fél év fegyházra ítélte.
febr. 9
9:57
Bíró Ica hetvenhatmillióért árulja fitnesztermét (ATV)
Bíró Ica mindent megpróbál, hogy kimásszon a gödörből. Értesülések szerint Bíró teljesen eladósodott, a fitneszklubját, amely élete álma volt, kénytelen eladni, hogy ki tudjon lábalni tartozásaiból.
febr. 9
10:15
Az Együtt 2014 tiltakozik a javasolt alkotmánymódosítás ellen (168 Óra Online)
Az Együtt 2014 választói mozgalom tiltakozik a pénteken benyújtott alkotmánymódosítás ellen, és arra szólítja fel Orbán Viktor miniszterelnököt, „hagyjon fel az alkotmányosság elleni ámokfutásával”.
febr. 9
10:15
Orbánék felsőoktatása: kikapcsolhatják a gázt az egyetemen (Alternatív Energia)
Hiába racionalizálta költségvetését és energiafelhasználását a szegedi egyetem, a kormányzat intézkedései miatt így is egyre növekszenek a kiadásai - a NAV inkasszót tett a számlájára, és megeshet, hogy a gázt is ki kell kapcsolni.
febr. 9
10:15
Németh Péter: ha a megfélemlítés a cél, akkor jó az irány (ATV)
Papcsák Ferenc vasvillával hány rágalmazási ügyeket a bíróságra, a pénz nem számít, az ügyészség pedig eljárást is indít ezekben az ügyekben.
febr. 9
10:33
Keserű tapasztalat: sokan kevesebb pénzt kapnak kézhez (168 Óra Online)
Egyetlen komoly oka lehet annak, hogy közvetlenül a Miniszterelnöki Hivatalba kell megküldeni az egészségügyben nyugdíjazottak és tovább dolgozó akarók kérelmeit: az, hogy a Kubatov-listákkal kell összevetni a nyugdíjas dolgozóknak a nevét, és így döntik el, hogy kaphatnak, vagy nem kaphatnak engedélyt a tovább dolgozásra – mondta Havas Szófia.
febr. 9
10:33
Új, elit fegyveres alakulatot gründolt a kormányzat (Alternatív Energia)
A Nemzeti Telepíthető Híradó és Informatikai Század magasan képzett szakemberei a NATO csúcstechnológiáját fogják használni külföldi missziókban, és ha kell, itthon is.
febr. 9
10:33
Vidnyánszky: Alföldi Robival együtt whiskyztünk Szegeden (ATV)
A gonosz ábrázolásával óvatosan kell bánni, nehogy ezzel az emberekben lakó rosszat erősítsük – egyebek mellett ez lehet Vidnyánszky Attilának, a Nemzeti Színház új főigazgatójának a művészeti ars poeticája. Az eddig a debreceni Csokonai Színházat dirigáló rendezővel többek között arról beszélgettünk, hogy tervei szerint miben lesz más az általa vezetett Nemzeti, mint az elődjéé, Alföldi Róberté.…
febr. 9
10:51
Együtt 2014: Orbán hagyjon fel ámokfutásával (ATV)
Az Együtt 2014 választói mozgalom tiltakozik a pénteken benyújtott alkotmánymódosítás ellen, és arra szólítja fel Orbán Viktor miniszterelnököt, "hagyjon fel az alkotmányosság elleni ámokfutásával".
febr. 9
11:09
Moszkváról is beszámol Orbán Viktor a parlamentben (Infostart)
Főként az uniós keretköltségvetés elfogadásával záruló rendkívüli EU-csúcstalálkozó, de a moszkvai munkalátogatás és a török miniszterelnökkel lezajlott hivatalos tárgyalás is szóba kerülhet Orbán Viktor kormányfő hétfői parlamenti beszédében - közölte a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton.
febr. 9
11:09
Polt Péter: a rasszizmus alapvetően társadalmi probléma (ATV)
Szükség van új büntető perrendtartásra az eljárások hatékonyságának javítása érdekében, de nem szabad felforgatni a jogág kialakult rendszerét, bevált intézményeit - mondta Polt Péter legfőbb ügyész az MTI-nek.
febr. 9
11:27
Lázár: Sólyom László felelős a rendszerváltás csődjéért (168 Óra Online)
Simor András nem méltó a jegybank élére, Sólyom "személyeskedése nem méltó egy volt köztársasági elnökhöz” – fejtette ki Lázár János.
febr. 9
11:27
Lázár: Simor jegybankelnök nem tisztességes ember, ügyeskedő (Alternatív Energia)
Hiába kötelezte rá az Alaptörvény, Simor András, az MNB elnöke nem működött együtt a kormánnyal, politikai ízlés okán - Lázár János interjú a Népszabadságban.
febr. 9
11:27
Lesz-e világjárvány? - Közép-Európát is elérte az influenza (ATV)
Az idei influenzajárvány elérte Magyarországot is, de kérdéses, hogy az Európában kialakuló helyzet lesz-e olyan erős, mint az USA-ban már tomboló pandémia. A vírus egyetlen ellenszere a tüneti kezelés és a fekvés, az antibiotikum szedése viszont ez esetben felesleges, sőt káros: kizárólag célzott terápiaként, szövődmények felbukkanása esetén lehet hatékony. A Hetek cikke.
febr. 9
11:45
Így újítana Polt Péter (Infostart)
Szükségesnek tartja az új büntető perrendtartást a legfőbb ügyész, aki ugyanakkor úgy véli, hogy a büntetőeljárás bevált intézményeit nem szabad felforgatni.
febr. 9
11:45
Jó a magyaroknak az EU-s megállapodás (Metropol)
A lehívható GDP-arányos támogatás felső határának módosításával körülbelül 720 millió euróval javult a magyar pozíció.
febr. 9
11:45
Szudánban bújkálnak a Maliból menekült iszlamisták (ATV)
A mali hatóságok elfogatóparancsot adtak ki pénteken az ország északi részéből jórészt elűzött tuareg és iszlamista csoportok vezetői ellen terrorista cselekmények és lázadás vádjával. Az iszlamista csoportok több tagja Maliból már átjutott a szudáni Nyugat-Dárfúr régióba - közölte egy szudáni lázadószervezet.
febr. 9
11:47
Porszívócsővel verekedtek Győrben (Metropol)
Vascsővel követelte vissza megszokott parkolóhelyét egy férfi, a megtámadottak porszívócsővel védekeztek.
febr. 9
12:03
Vasárnap országosan friss hó várható (Metropol)
Vasárnap a minimumhőmérséklet mínusz 7 és mínusz 2 fok között várható.
febr. 9
12:03
Barabás Richárd: a kormány mindenkit hülyének néz (ATV)
Ami most történt, az is azt mutatja, hogy február 11-én mindenkinek az utcára kell vonulnia.
febr. 9
12:21
Ekkor jön ránk az újabb havazás (Infostart)
Szombaton többfelé is számítani kell enyhébb havazásra, vasárnap viszont már országos havazás kezdődik, amelyből helyenként 8-10 centiméternyinél is több hó hullhat.
febr. 9
12:21
Hétvégén havazás és fagy lepi meg az országot (Alternatív Energia)
Most és a jövő hétvégén egyaránt havazik, a köztes időben meleg lesz és eső.
febr. 9
12:42
MSZP: a kormányoldal beismerte a hallgatói szerződések alkotmányellenességét (Infostart)
Az MSZP szerint a kormányoldal beismerte a hallgatói szerződések alkotmányellenességét azzal, hogy pénteken benyújtott alaptörvény-módosításukban teremtenének lehetőséget a felsőoktatási hallgatók röghöz kötésére.
febr. 9
12:42
MSZP: szembeköpik a hallgatókat (Alternatív Energia)
Az MSZP szerint a kormányoldal beismerte a hallgatói szerződések alkotmányellenességét azzal, hogy pénteken benyújtott alaptörvény-módosításukban teremtenének lehetőséget a felsőoktatási hallgatók röghöz kötésére.
febr. 9
12:42
Időjárás: vasárnap itt a havazás (ATV)
Szombaton többfelé is számítani kell enyhébb havazásra, vasárnap viszont már országos havazás kezdődik, amelyből helyenként 8-10 centiméternyinél is több hó hullhat.
febr. 9
12:44
Polt Péter több titkosszolgálati akciót és eszközt szeretne (Alternatív Energia)
Szükség van új büntető perrendtartásra az eljárások hatékonyságának javítása érdekében, de nem szabad felforgatni a jogág kialakult rendszerét, bevált intézményeit, mondta Polt Péter legfőbb ügyész.
febr. 9
13:00
Tolódhat az új Ptk. hatályba lépése (Metropol)
Jövő január elseje helyett 2014. március 15-én lépne hatályba az új polgári törvénykönyv.
febr. 9
13:00
MSZP: a kormány szembeköpi a hallgatói és oktatói érdekképviseleteket (ATV)
Az MSZP szerint a kormányoldal beismerte a hallgatói szerződések alkotmányellenességét azzal, hogy pénteken benyújtott alaptörvény-módosításukban teremtenének lehetőséget a felsőoktatási hallgatók röghöz kötésére.
febr. 9
13:18
Havas Henrik: az asszonyok sem jöttek össze (ATV)
És az ismerősök sem szóltak, így aztán tényleg nem tudhatta a képviselő, hogy az általa felügyelt cégek nyertek néhány milliárdot.
febr. 9
13:36
Megint Moszkva tér lesz a Széll Kálmán tér? (168 Óra Online)
Megihlette az internet népét Orbán Viktor moszkvai látogatása.

Keresés