2013. február 9. szombat

febr. 9
0:00
Lakatos Ablakos Dezső jazz előadó-művészeti ösztöndíj (Pályázatfigyelő)
Az ösztöndíj célja, hogy segítséget nyújtson a tehetséges fiatalok pályakezdéséhez.
febr. 9
0:02
Fischer Annie zenei előadó-művészeti ösztöndíj (Pályázatfigyelő)
Az ösztöndíj célja, hogy segítséget nyújtson a tehetséges fiatalok pályakezdéséhez.
febr. 9
0:04
Felhívás köztéri KÖNYV-mű megvalósítására (Pályázatfigyelő)
A kiírók közös rendezésében megvalósuló 2013. évi V. Nemzetközi Művészkönyv Kiállítás keretében országos, nyílt pályázatot hirdetnek egy köztéri könyv-munka megvalósítására.
febr. 9
0:06
Weöres-centenárium, Napút-pályázat (Pályázatfigyelő)
A kiírók Weöres Sándor születésének 100. évfordulója alkalmából kettős pályázatot írnak ki - az ünnepelt emlékét ekként tisztelve meg.
febr. 9
0:08
Kortárs irodalmi alkotások pályázata 2013 (Pályázatfigyelő)
A kiíró nyílt pályázatot hirdet szépirodalmi alkotások (versek, novellák, elbeszélések, kisregények, drámák, mesék, esszék, tanulmányok, kritikák, interjúk, naplók, vallomások, dokumentum-összeállítások stb.) létrehozására vagy idegen nyelvből fordítására.
febr. 9
0:39
Alkotmánymódosítás – HÖOK: “gyáva és hazug” a hallgatói szerződés beemelése az alaptörvénybe (boon)
Budapest, 2013. február 8., péntek (MTI) - A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szerint "gyáva és hazug" a hallgatói szerződés beemelése az alaptörvénybe.
febr. 9
0:43
EU-csúcs – Tabajdi: a kormány nem tudta érvényesíteni a magyar érdekeket (boon)
Budapest, 2013. február 8., péntek (MTI) - Az MSZP európai parlamenti delegációjának vezetője szerint az Orbán-kormány nem tudta érvényesíteni a magyar nemzeti érdekeket a hétéves uniós költségvetési vitában. Tabajdi Csaba pénteki közleményében azt írta, hogy a szocialisták nemmel fognak szavazni az EU-büdzsére.
febr. 9
0:47
SZTE-rektor: az egyetem nem tervez jelentős létszámleépítést (boon)
Szeged, 2013. február 8., péntek (MTI) - Fontos konszolidációs lépések történnek a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE), a felsőoktatási intézmény azonban nem tervez jelentős létszámleépítést - jelentette be Szabó Gábor rektor pénteken a Tisza-parti városban.
febr. 9
0:51
Londoni elemzők: a vártnál mélyebb lehetett a negyedik negyedévi magyar recesszió (boon)
London, 2013. február 8., péntek (MTI) - Az ipari termelés és a külkereskedelem legutóbbi adatai arra vallanak, hogy a vártnál mélyebb recesszióban zárhatta a múlt évet a magyar gazdaság, ugyanakkor más aktivitási előrejelző mérőszámok derűlátásra adnak okot - vélekedtek pénteki értékelésükben londoni makrogazdasági elemzők.
febr. 9
0:57
PSZÁF – 34 millió forint fogyasztóvédelmi bírság a negyedik negyedévben (boon)
Budapest, 2013. február 8., péntek (MTI) - A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) 2012 negyedik negyedévében 132 esetben szabott ki fogyasztóvédelmi bírságot a pénzügyi szervezetekkel szemben, összesen 34,150 millió forint összegben - derül ki a PSZÁF fogyasztóvédelmi célú hatósági tevékenységéről készült összefoglalóból.
febr. 9
1:01
Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség szombaton és hétfőn Budapesten (boon)
Budapest, 2013. február 8., péntek (MTI) - Több megemlékezést és demonstrációt jelentettek be szombatra és jövő hétfőre Budapesten, ezért a rendőrség ezeken a napokon fokozott ellenőrzést tart - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken honlapján.
febr. 9
1:05
KDNP: diplomáciai siker a brüsszeli csúcstalálkozón született döntés (boon)
Budapest, 2013. február 8., péntek (MTI) - A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint diplomáciai siker a brüsszeli uniós csúcstalálkozón született döntés, a 2014-2020 közötti pénzügyi keretről szóló megállapodás.
febr. 9
1:15
EU-csúcs – Fidesz-frakció: rendkívül kedvező megállapodás született (boon)
Budapest, 2013. február 8., péntek (MTI) - A Fidesz-frakció szerint rendkívül kedvező megállapodás született Magyarország számára a brüsszeli EU-csúcson. A képviselőcsoport pénteki közleménye úgy fogalmaz: az adatok azt mutatják, Brüsszel is elismeri, hogy Magyarország jobban teljesít, mint a Gyurcsány-Bajnai kormányok idején.
febr. 9
1:19
Devizapiac – 291 forint alatt stabilizálódott az euróárfolyam (boon)
Budapest, 2013. február 8., péntek (MTI) - A pénteki, mintegy 0,5 százalékos csökkenést követően 291 forint alatt stabilizálódott az euró árfolyama a bankközi kereskedésben.
febr. 9
1:23
Hiller: új érvek szólnak a tandíjmentesség vizsgálata mellett (boon)
Budapest, 2013. február 8., péntek (MTI) - Új érvek szólnak amellett, hogy az MSZP megvizsgálja a tandíjmentes felsőoktatás lehetőségét - mondta Hiller István volt oktatási miniszter pénteken az MTI-nek.
febr. 9
1:27
OGY – Alkotmányban rögzítené a Fidesz-KDNP a hallgatói szerződés lehetőségét (boon)
Budapest, 2013. február 8., péntek (MTI) - Az alaptörvényben rögzítené a Fidesz-KDNP a hallgatói szerződés lehetőségét. Bekerülne az alkotmányba az is, hogy az Alkotmánybíróság (Ab) az alaptörvény értelmezése során nem vehetné figyelembe az alaptörvény hatálybalépése előtt hozott Ab-határozatokat és indoklásukat.
febr. 9
1:31
Életpályamodell – A szakszervezetek a tanárok jövedelmének emelését várják (boon)
Budapest, 2013. február 8., péntek (MTI) - Üdvözlendőnek tartja a pedagógus-életpályamodell szeptemberi bevezetését a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), ha az béremeléssel jár. A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) pedig utalt arra, hogy ha a keresetnövekedésre nem lenne pénz, akkor a kormánnyal kötött megállapodás szerint a pedagógusok túlmunkáját finanszírozni fogják.
febr. 9
1:33
EU-csúcs – Fidesz EP-delegáció: Magyarország a megállapodás egyik legnagyobb nyertese (boon)
Budapest/Brüsszel, 2013. február 8., péntek (MTI) - Magyarország az egyik legnagyobb nyertese az európai állam- és kormányfők kétnapos ülésén született, az Európai Unió hétéves költségvetését meghatározó megállapodásnak - áll a Fidesz európai parlamenti delegációjának az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.
febr. 9
1:35
Bajnai: van remény, ha van összefogás (boon)
Veresegyház, 2013. február 8., péntek (MTI) – Bajnai Gordon, az Együtt 2014 mozgalom társalapítója szerint ha széles körű összefogás eredményeként 2014-ben nem tudják legyőzni a jelenleg kormányon lévőket, "talán egy egész generációra elvész az esély".
febr. 9
1:39
EU-csúcs – Orbán: az EU-büdzsé csökkenése ellenére nő a magyar támogatás (boon)
Brüsszel, 2013. február 8., péntek (MTI) - Magyarország egy főre jutó európai uniós nettó támogatása annak ellenére nő, hogy az EU költségvetésének összege csökken - jelentette be a miniszterelnök a 2014 és 2020 közötti uniós keretköltségvetésről döntő állam- és kormányfői csúcsot követő pénteki brüsszeli sajtótájékoztatóján. Orbán Viktor elmondta: Magyarország Litvánia után a második az egy főre…
febr. 9
1:43
EU-csúcs – Az EU-büdzsé főösszege napközben már nem változott, a struktúra is alig (boon)
Brüsszel, 2013. február 8., péntek (MTI) - A reggel hatkor kiszivárgott javaslathoz képest nem változott az Európai Unió 2014 és 2020 közötti időszakra vonatkozó, elfogadott, végleges többéves pénzügyi keretének (multiannual financial framework, MFF) főösszege; a tagállamok által elfogadott dokumentum az uniós kötelezettségvállalásokat a hét év alatt összesen az EU bruttó nemzeti jövedelmének…
febr. 9
5:27
7-en a 7-ről (Népszava)
Miért Matolcsy a mumus?
febr. 9
5:29
Az egyharmadot sem kellene eltaposni (Népszava)
A médiatörvény következő átalakításakor figyelembe kellene venni, hogy lényegében senki nem tud megélni csak a piacról - véli Bolgár György. A Klubrádió műsorvezetője szerint a vélemények különbözőségének megőrzése miatt törvénybe kellene foglalni, hogy az államnak van bizonyos fenntartási kötelezettsége a fontos orgánumokkal szemben.
febr. 9
5:31
Ismét tiltakoznak az átvert diákok (Népszava)
Jövő hétfőtől nem csak tüntetésekre, hanem ülősztrájkokra, épületfoglalásokra, rendezvények megzavarására is számítani lehet a kormány felsőoktatási politikája ellen tiltakozó diákok részéről, mivel tegnap lejárt a Hallgatói Hálózat kabinetnek adott ultimátuma, követeléseik viszont nem teljesültek maradtak. A fokozódó indulatokat jelzi, hogy egy pécsi gimnáziumban egy kormányhoz lojális…
febr. 9
5:33
Újabb kommentelő lett Papcsák "áldozata" (Népszava)
Egyre bővül azok köre, akik egy-egy Papcsák Ferencnek nem tetsző internetes hozzászólás miatt kénytelenek a rendőrségre járni - egyelőre csak tanúként. Megtudtuk: a Népszava Online és a Hír24 portál beidézett kommentelői mellett a hatóság már ki is hallgatott egy további személyt, aki a 168 Óra honlapján szólt hozzá egy, a zuglói fideszes polgármesterrel kapcsolatos hírhez.
febr. 9
5:35
Megszűnik az LMP parlamenti frakciója (Népszava)
Függetlenként folytatja parlamenti munkáját az LMP-ből kilépett, a Párbeszéd Magyarországért (PM) pártot megalapító nyolc országgyűlési képviselő - jelentette be tegnap Jávor Benedek.
febr. 9
5:37
Halad az éhségmenet Budapest felé (Népszava)
Fáradnak a gyaloglók, a lábukon egyre több a vízhólyag, de mondják: nem adják fel. Baranyai nyolc, a Viharsarokból, Borsodból hat napja vannak úton, a dudáló autósok, a településeken teát, pogácsát kínálók, a Facebookon kommentelők azonban erőt adnak ahhoz, hogy Budapestig kitartsanak.
febr. 9
6:03
Szobrot emel Balatonfüred Bujtor Istvánnak (ATV)
Szobrot emel Bujtor Istvánnak Balatonfüred, a munkával Farkas Ádám Munkácsy-díjas szobrászt bízták meg.
febr. 9
6:21
Orbán kikelt magából: „Saját fészkébe piszkító alak” (168 Óra Online)
Egy éve tartogatott feszültséget engedett szabadjára a jelenlévők szerint Orbán Viktor a héten, amikor keményen leszidta Ángyán József korábbi agrárállamtitkárt a kormánypártok gyulai kihelyezett frakcióülésén.
febr. 9
6:21
Kiugrott a rendőrautóból, halálra gázolta egy kamion Gerebesnél (ATV)
Egy őrizetbe vett férfi, akit a rendőrök épp az őrsre szállítottak, kiugrott a haladó rendőrautóból, majd elütötte egy érkező teherautó.
febr. 9
6:21
Országos összesítő (ORFK) (Police.hu)
febr. 9
6:39
Jávor nem cáfolta, hogy Schifferék pénzt ajánlottak, ha lemondanak (ATV)
Az LMP-ből kilépettek tíz napon belül párttá alakulnak, ezután kezdik meg az egyeztetéseket az ellenzéki erőkkel. Jávor Benedek szerint az Együtt 2014-gyel van olyan közös értékhalmazuk, ami lehetővé teszi a későbbi együttműködést.
febr. 9
7:15
Államosított kocsonya remeghet tovább Miskolcon (HVG)
Egyelőre futnak a pénzük után többen a tavalyi miskolci kocsonyafesztivál lebonyolítói közül, miközben már szervezik az idei rendezvényt. Igaz, most minden arra utal, hogy hamarosan maga az önkormányzat lesz az egyik főszervező. Miskolcon nem lenne példa nélküli a „fesztivál-államosítás”.
febr. 9
7:51
Egy érdek, két stratégia (168 Óra Online)
A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) az Oktatási Vezetők Szakszervezetével, illetve a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezettel együtt január 22-én megállapodást írt alá a kormánnyal. Erre többen átléptek a PDSZ-be, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetébe, amely nem írta alá a kormányszerződést, és új, önálló sztrájkbizottságot alakított. De hogyan tovább? Össze tudnak-e még fogni a…
febr. 9
8:09
Az eddigi legdurvább arculcsapás: tüntetés készül (168 Óra Online)
A pénteken nyilvánosságra hozott alkotmánymódosító tervezet, azok számára is, akik eddig kételkedtek benne, egyértelművé teszi, hogy a kormány leplezetlenül bontja le hatalmának korlátait – áll a Hallgatói Hálózat és a Középiskolai Hálózat közös nyilatkozatában. Hétfőtől országos tüntetéssorozat kezdődik.
febr. 9
8:09
Súlyos baleset: Két kamion rohant egymásba (Népszava)
Frontálisan ütközött össze két román kamion szombat hajnalban a 4-es úton, Karcag külterületén. A helyszínelés és a mentés miatt az utat teljesen lezárták, közölte az Útinform.
febr. 9
8:27
Volt vezető APEH-tisztviselők álltak bíróság elé (ATV)
Nyilvánvaló a szándékos kötelezettségszegés – mondta az ügyész abban a – kiemelt üggyé nyilvánított – perben, amelyben az APEH Közép-magyarországi Igazgatóságának hat egykori vezető alkalmazottját hivatali visszaéléssel gyanúsítják. A tárgyalás a vád- és védőbeszédekkel folytatódott a Fővárosi Törvényszéken. A vádlottak egyike sem járult hozzá hang- vagy képfelvétel készítéséhez.
febr. 9
8:45
Két román kamion csapódott egymásnak Karcagnál (HVG)
Frontálisan ütközött össze két román kamion szombat hajnalban a 4-es úton, Karcag külterületén. A helyszínelés és a mentés miatt az utat teljesen lezárták - közölte az Útinform.
febr. 9
8:45
Pasija tette lapátra a magyar énekesnőt (Népszava)
Dávidnak lett elege abból, hogy alig voltak együtt, mert Gabinak állandóan valamilyen halaszthatatlan dolga volt, idéz egy, az énekesnő-focista párhoz közel álló forrást a Bors.
febr. 9
8:45
Bóvli kategóriában maradtunk a Moody's-nál (ATV)
Megerősítette Magyarország "Ba1" szintű államkötvény-osztályzatát péntek éjjel a Moody's Investors Service.
febr. 9
9:03
Gyurcsány: Putyin büntetőpadon tartja Orbánt (ATV)
A Hetek interjúja Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnökkel, a Demokratikus Koalíció elnökével.
febr. 9
9:03
Vasárnapi közlekedési prognózis (ORFK) (Police.hu)
febr. 9
9:05
Ötszáz ember kerülhet utcára Ajkán (ATV)
Tárcaközi bizottság felállítását kezdeményezi Gőgös Zoltán szocialista képviselő a MAL munkahelyeinek megmentése érdekében. A MAL Zrt a héten jelentette be, hogy gazdaságossági okokból bezárja a halimbai bauxitbányáját, ahonnan kétszáz ember kerül az utcára, de a beszállítókkal együtt ez további ötszáz munkahely megszűnését jelenti. Ajka alpolgármestere egyébként azt is szeretné elérni, hogy a cég…
febr. 9
9:21
Jól áll a Balaton és a Velencei-tó (Infostart)
Tovább emelkedik a Balaton és a Velencei-tó vízszintje a csapadékos időjárás miatt - tudtuk meg az Országos Vízügyi Igazgatóság szóvivőjétől.
febr. 9
9:21
Obama: gyengülhet az Egyesült Államok katonai készültsége (ATV)
Jelentősen gyengítheti az Egyesült Államok katonai készültségét, ha a kongresszus nem akadályozza meg, hogy március 1-jén életbe lépjen a költségvetési tételek automatikus csökkentése - jelentette ki pénteken, Leon Panetta leköszönő védelmi miniszter ünnepélyes búcsúztatásán Barack Obama amerikai elnök.
febr. 9
9:39
Most menjen síelni Bánkútra és Sátoraljaújhelyre (HVG)
Négy sífelvonó működik szombaton a bükki síparadicsomban, Bánkúton, és ugyancsak működnek a felvonók a sátoraljaújhelyi Zempléni Kalandparkban is.
febr. 9
9:39
Az ellenzékével tárgyalt az RMDSZ (boon)
Kolozsvár, 2013. február 8., péntek (MTI) - Románia közigazgatásának tervezett átalakításáról, az európai polgári kezdeményezésről és a székelyzászló-ügyről tárgyalt Kolozsváron a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és az ellenzékét megjelenítő Magyar Polgári Párt (MPP) elnöke.
febr. 9
9:41
Késnek a vonatok a hatvani és a lökősházi vonalon (boon)
Budapest, 2013. február 9., szombat (MTI) - A szombat hajnali óráktól Budapest-Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között felsővezeték-hálózati hiba nehezíti a vasúti közlekedést, emiatt késnek a vonatok a Budapest-Szolnok-Békéscsaba-Lökösháza és a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon - közölte a vasúttársaság az MTI-vel.
febr. 9
9:57
Orbán "hagyjon fel az alkotmányosság elleni ámokfutásával" (HVG)
Az Együtt 2014 választói mozgalom tiltakozik a pénteken benyújtott alkotmánymódosítás ellen.
febr. 9
9:57
Rendszeresen erőszakolta a kislányt a pedofil nevelőapa (Népszava)
Éveken át, rendszeresen megerőszakolta örökbefogadott kislányát egy nagykőrösi nevelőszülő. A bíróság most hét és fél év fegyházra ítélte.

Keresés