2013. február 2. szombat

febr. 2
1:33
Kisodródott egy autó, ketten meghaltak Jászfényszarunál (ATV)
Ketten meghaltak, amikor egy személygépkocsi Jászfényszaru és Zsámbok között kisodródott egy kanyarban – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.
febr. 2
5:09
Iskolai padlássöprés (Alternatív Energia)
Új fokozatra kapcsolt a közoktatás államosítása: Nyíregyházán alig használt bútorokat és számítógépeket vett "ideiglenes használatba" az állami fenntartó az iskoláktól, irodájukat pedig szakiskolás tanulókkal újíttatják fel. Az oktatási intézmények állami fenntartásba vételét és a pedagógus szakszervezetek kormánnyal kötött megállapodásának betartását "monitoring-bizottságoknak" kellene…
febr. 2
5:11
Nem múlik az orosz érzékenység (Alternatív Energia)
Ismernie kell az orosz lélek rejtelmeit annak, aki meg akarja ítélni a minapi miniszterelnöki látogatásra adott moszkvai válaszokat. A magyar-orosz újkori gazdasági kapcsolatok hullámhegyei és völgyei mögött mindig felsejlik a kapcsolatok minőségére utaló szál - no és az orosz érdek. A legfrissebb adatok szerint megint hullámvölgy felé tartunk, még ha vannak is részsikerek.
febr. 2
5:27
Hitelből él a Fidesz több vezetője is (Alternatív Energia)
Kevesebb tartozása és több megtakarítása volt tavaly Orbán Viktornak és a miniszterelnök még háza méretét is tudta növelni. A kormánytagok többségének nem változott jelentősen az anyagi helyzete a friss vagyonnyilatkozatok alapján; továbbra is Pintér Sándor belügyminiszter a csúcstartó mintegy egymilliárdos vagyonával. Félre tudott rakni Mesterházy Attila MSZP-elnök is, míg Gyurcsány Ferenc szinte…
febr. 2
5:29
LMP-s egyeztetés: süketek párbeszéde (Alternatív Energia)
Amolyan "süketek párbeszéde" volt forrásaink szerint az LMP és a Párbeszéd Magyarországért Platform képviselőinek legutóbbi megbeszélése, amelyen az ökopárti frakció sorsáról próbáltak egyezkedni.
febr. 2
5:31
Ma Nyíregyházáról indul az újabb menet (Alternatív Energia)
Ma reggel kilenckor Nyíregyházáról újabb éhségmenet indul Budapestre. A "Munkát, kenyeret tisztességes béreket!" követelők első csoportja csütörtökön a Baranya megyei Sellyéről, Nagy Attila polgármester vezetésével vágott neki a 282 kilométeres útnak.
febr. 2
5:33
"Lesz még magyar köztársaság" (Alternatív Energia)
Magyarországnak vissza kell térnie az elődei által kijelölt, a demokratikus jogállam építésén haladó útra - üzente a köztársaság emléknapja alkalmából Mesterházy Attila.
febr. 2
5:35
Flashmobot tartanak ma a magyar filmért (Alternatív Energia)
Villámcsődület lesz ma reggel 9 órakor az Uránia Nemzeti Filmszínház előtt. Azért jönnek össze a film barátai, mert fél 10-kor a Magyar Filmművész Szövetség elnöke, Tarr Béla a moziban megnyitja a szakma rendkívüli nyílt fórumát.
febr. 2
5:37
Fittyet hánynak az Alkotmánybíróságra (Alternatív Energia)
Újra büntetik tegnaptól a hajléktalanokat az Erzsébetvárosban, kijátszva az Alkotmánybíróságot (Ab), amely egyértelműen kimondta, életvitelszerűen tartózkodhatnak közterületen. A bírság akár 150 ezer forint is lehet. Az ombudsman az alaptörvény-ellenes rendeletek megszüntetését szorgalmazza.
febr. 2
5:45
7-en a 7-ről (Alternatív Energia)
Elszégyellte-e magát most, hogy lelepleződött: média-ügyben csak a baloldal hisztizett?
febr. 2
5:47
A fővárosi cégbíróság bírja az iramot (Alternatív Energia)
Nyolcvanezer fővárosi cég tett eleget adatszolgáltatási kötelezettségének a február elsejei határidőig, a feldolgozás folyamatban van, a rendszer működik - mondta Kenesei Judit, a Fővárosi Törvényszék Cégbíróságának elnöke pénteken. A cégbíróságon 40 800 beadványt iktattak, tegnap a 27-én, vasárnap érkezetteket intézték. Összesen nyolc havi ügy érkezésének megfelelő beadványra számítanak, érdemi…
febr. 2
5:49
Újabb két hónapot kapott a Klubrádió (Alternatív Energia)
A médiatanács a jogi lehetőségnek megfelelően immár két esztendeje folyamatosan és kiszámíthatóan biztosítja a Klubrádió számára a zavartalan működés lehetőségét. Így kommentálta lapunk kérdésére a testület azt, hogy ideiglenesen újabb két hónapra meghosszabbították a Klubrádió 95.3 MHz-es frekvenciaengedélyét. Vagyis újabb hatvan nappal tovább szólhat az adó.
febr. 2
6:03
Elismerte az átverést a világhírű énekesnő (ATV)
Beyoncé bevallotta, hogy csak tátogott Obama elnök beiktatási ceremóniáján. Az énekesnő a washingtoni rendezvényen az amerikai himnuszt énekelte, de már a tévéközvetítés során látszott, hogy valami nem stimmel. Playbackgyanú ide vagy oda, idén Beyoncé fog énekelni a Super Bowl szünetében – mint ígéri, élőben.
febr. 2
6:21
Uzsorázással gyanúsított férfit fogtak el Balmazújvárosban (ATV)
Uzsorázással gyanúsított férfit fogott el a rendőrség a Terrorelhárítási Központ segítségével Balmazújvárosban – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.
febr. 2
6:39
Választási cukorka Orbánéktól: sokan benyelték (168 Óra Online)
Az MSZP szerint a leggazdagabbak járnak igazán jól a rezsicsökkentéssel, míg a legkisebb keresetűeknél alig érezhető annak hatása.
febr. 2
6:39
Kádár főpropagandistája volt – interjú Lakatos Ernővel (ATV)
Pályája csúcsán kilenc területet felügyelt Magyarországon. Ezek közül az egyik a teljes magyar médiát jelentette, a televíziótól a megyei újságokig, az MTI-től a rádión át az országos napi- és hetilapokig. Kádár János közvetlen munkatársaként hitte, hogy a sajtó nem a hatalom ellenőrzésére hivatott, hanem a hatalom eszköze. Szerinte őt igazolja, hogy aki a hatalom tartós megszerzésére törekszik,…
febr. 2
7:33
Korai kampánystart (168 Óra Online)
Minden eddiginél korábban kezdődött a kampány. Érthető: helyüket keresik az ellenzéki pártok, miközben a kormány a bevált taktikát követi: a második félidőben lazít a költségvetési szigoron. Az MSZP Hoffmann és Matolcsy intézkedéseit kritizálja a plakátjain, a Szolidaritás kérdőívekkel járja a településeket, az Együtt 2014 és a DK vidéki fórumokon korteskedik. PUNGOR ANDRÁS írása.
febr. 2
8:27
A Bankszövetség szerint a devizahitel jogi háttere rendben van (ATV)
Elhibázottnak tartja a devizahitelt mint banki terméket Róna Péter közgazdász. Azt mondta, ez nem is hitel, mert az adós előre nem tudja, mennyit kell visszafizetnie. A Bankszövetség jogásza, civilszervezetek képviselői és szakértők is jelen voltak azon a konferencián, amelyen felfokozott hangulatban beszéltek a devizahitelezés problémáiról. A rendezvényt a pénteken hivatalba lépett pénzügyi…
febr. 2
8:45
Külföldi színházakban tiltakoztak Dörnerék miatt (168 Óra Online)
Memorandumot olvastak fel osztrák és más európai színházakban pénteken este a budapesti Újszínház új vezetőinek egy évvel ezelőtti kinevezése elleni tiltakozásul – írta az APA osztrák hírügynökség a szervező közlése alapján.
febr. 2
8:46
A kormányfő továbbra is titkolja, ki lesz a jegybankelnök (ATV)
Jóval a meghatározott maximális vételár alatt vette meg Magyarország az E.ON Csoport magyarországi földgázipari érdekeltségeit – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádióban. Kiderült, hogy – bár a szerződést még nem írták alá – már csak technikai részletek hiányoznak a végleges megegyezéshez. A szocialisták pénzkidobásnak tartják a vásárlást. Tukacs István felszólította a kormányt, hogy hozza…
febr. 2
9:03
Kigyulladt egy társasház Budapesten (ATV)
Tűz miatt ki kellett üríteni egy a XVI. kerületi négylakásos társasházat Budapesten - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese az MTI-vel. A balesetben nem sérült meg senki, de az egyik otthon lakhatatlanná vált.
febr. 2
9:21
Tanárnőt fenyegetett a fideszes képviselő (168 Óra Online)
Önkormányzati képviselő marad az a volt orosházi református lelkész, aki a hívek szerint egy tanárnőt környékezett, majd fenyegetett meg.
febr. 2
9:21
Tűz ütött ki egy budapesti társasházban (Metropol)
A balesetben nem sérült meg senki, de az egyik otthon lakhatatlanná vált.
febr. 2
9:22
A Közel-Keletre vezethet Kerry első útja (ATV)
John Kerry új amerikai külügyminiszter, volt massachusettsi szenátor pénteken letette a hivatali esküt.
febr. 2
9:23
Személyiségi jogi pert nyert az MSZP Heves megyei elnöke (168 Óra Online)
A Fővárosi Ítélőtábla jogerős döntése értelmében személyiségi jogi pert nyert Sós Tamás, az MSZP Heves megyei elnöke a megyei önkormányzat egy fideszes bizottsági elnökével szemben – tájékoztatta pénteken a párt Heves megyei médiareferense az MTI-t. A bíróság ugyanakkor nem marasztalta el a Heves Megyei Önkormányzat jelenlegi fideszes vezetőjét.
febr. 2
9:57
A KLIK szerint jogos az iskolák berendezéseinek einstandja (168 Óra Online)
Bútorokat és számítástechnikai eszközöket vitt el a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ nyíregyházi iskolákból, hogy azokkal rendezzék be saját irodájukat – írja az FN24 helyi pedagógusokra hivatkozva. A KLIK azt állítja, csak használaton kívüli, leselejtezett berendezéseket vettek át.
febr. 2
9:57
Létezik? Arrébb húzta a kamiont az idős magyar férfi (ATV)
Kamionhúzással ünnepelte hatvanadik születésnapját Nick Árpád. A Guinness-rekorder erőművész egy óvoda előtt húzott el egy csaknem huszonhárom tonnás kamiont.
febr. 2
10:15
4 óra 46 percet tévézünk naponta (Metropol)
Az 50 évesnél idősebbek némileg többet, míg a fiatalabbak kevesebbet televízióztak naponta.
febr. 2
10:15
"Megalázóan viselkedtek a fideszesek az éhségmenetesekkel" (ATV)
Régóta nem láttak olyan ételeket az éhségmenetben vonulók, mint amilyeneket a helyi fideszes politikusok – provokációként – át akartak nekik adni. A csomagban kolozsvári szalonna és magos rozskenyér volt, amelyeket a kispénzű közmunkások nem tudnának megvenni – mondta Őri Gyula, a menetben részt vevő közmunkás az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
febr. 2
10:33
Egy halálos és nyolc súlyos baleset (Metropol)
Egy halálos, nyolc súlyos és 22 könnyű sérüléssel végződött közúti közlekedési baleset történt az elmúlt 24 órában.
febr. 2
10:33
Nagyot esett Magyarország tekintélye a világban – ez az ok (168 Óra Online)
Elriasztják Magyarországtól a befektetőket a kormány visszaállamosítási törekvései. A hatalom kiszámíthatatlan és fölöttébb vitatott gazdaságpolitika miatt egyre több külföldi befektető távozik – mondja a budapesti osztrák nagykövetség gazdasági attaséja, aki szerint az ország tekintélye a világban nagyot esett.
febr. 2
10:33
Megközelítjük a melegrekordot (Alternatív Energia)
A mai nap időjárása is sok meglepetést tartogathat számunkra és eztismét egy szeszélyes mediterrán ciklonnak köszönhetjük - írja az Időkép.hu.
febr. 2
10:33
Csaknem öt órát tévézünk naponta - a fiatalok már kevesebbet teszik (ATV)
Tavaly a teljes lakosság átlagosan napi 4 óra 46 percet töltött televíziózással. Bár a két nagy országos kereskedelmi csatorna nézettsége némileg csökkent, a tévézésre fordított idő harmadában még mindig ezeket nézik az emberek - derül ki a Nielsen adataiból, amelyeket az MTI-hez is eljuttatott.
febr. 2
10:51
Tarlós az állampolgári alapjogokról (Infostart)
Tarlós István nem ért egyet az ombudsmannal, szerinte nemcsak a hajléktalanoknak, hanem a köztereket eredeti céljuknak megfelelően használni szándékozóknak is vannak állampolgári alapjogaik. A főpolgármester erről a Magyar Nemzetnek beszélt.
febr. 2
10:51
"Munkát, kenyeret!" - Elindult a menet Nyíregyházáról (Alternatív Energia)
Az Éhségmenet tiltakozó akció keretében negyven Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei demonstráló indult útnak Nyíregyházáról Budapestre, hogy felhívja a döntéshozók figyelmét az egyre nagyobb arányú elszegényedésre.
febr. 2
10:51
Menni vagy nem menni - brit exitpolitika (ATV)
Ahogy várható volt, alaposan felkavarta az európai állóvizet David Cameronnak az unió jövőjéről mondott múlt heti beszéde. A brit miniszterelnök szerint országának lakossága rendkívül kiábrándult az Európai Unióból, ezért érzi szükségesnek, hogy újratárgyalják viszonyrendszerüket a szövetséggel, és erről népszavazást is tartsanak. Egyúttal felvázolta elképzelését az unióról, amelynek szerinte…
febr. 2
11:09
Széthull darabokra (168 Óra Online)
Régi téma, hogy legalább a kiemelt nemzeti intézményeknél ne legyen pályázat. Nemrég a Nemzeti Színház élére juttatott Vidnyánszky Attila fogalmazta meg ebbeli óhaját. Mintha nem ő bábáskodott volna az előadó-művészeti törvény fölött, amely mindenhol kötelezővé tette a pályáztatást.
febr. 2
11:09
Negyven fős "Éhségmenet" indult el Nyíregyházáról (ATV)
Az "Éhségmenet" tiltakozó akció keretében negyven Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei demonstráló indult útnak Nyíregyházáról Budapestre szombaton, hogy felhívja a döntéshozók figyelmét a szerinte egyre nagyobb arányú elszegényedésre.
febr. 2
11:45
Elindult Szabolcsból az éhségmenet (168 Óra Online)
Az „Éhségmenet” tiltakozó akció keretében negyven Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei demonstráló indult útnak Nyíregyházáról Budapestre szombaton, hogy felhívja a döntéshozók figyelmét a szerinte egyre nagyobb arányú elszegényedésre.
febr. 2
11:45
Nem látta meg árnyékát az állatkerti medve (Alternatív Energia)
A népi hagyomány szerint nem tart már sokáig a tél, ugyanis nem látta meg az árnyékát a borús, esős időben a barlangjából előbújó medve szombaton a Fővárosi Állat- és Növénykertben.
febr. 2
11:45
Nyomozás indulhat a Laborc - Portik találkozók ügyében (ATV)
A nemzetbiztonsági bizottság februárban dönt Gyurcsány volt titokminisztere meghallgatásáról, írja a Magyar Nemzet.
febr. 2
12:03
JESZ: Bokros Lajos nem dolgozik (ATV)
Az U21 alelnöke cáfolta, hogy Makay Zsoltra szeretnék lecserélni Bokros Lajost.
febr. 2
12:21
Kovács László: szó sincs magyar sikertörténetről (Metropol)
Kovács szerint itthon a legnagyobb az infláció, és már a hosszú távú kilátások is veszélyben vannak.
febr. 2
12:21
Kovács László: szó sincs magyar sikertörténetről (Alternatív Energia)
Az MSZP volt külügyminisztere, korábbi uniós biztos szerint az adatok nem támasztják alá Orbán Viktor miniszterelnök szavait, aki Brüsszelben sikertörténetnek nevezte a magyar gazdaság eredményeit.
febr. 2
12:21
Biden: Washington szabadkereskedelmi megállapodást kötne az EU-val (ATV)
Az Egyesült Államok minél hamarabb szabadkereskedelmi megállapodást kíván kötni az Európai Unióval (EU) - mondta Joe Biden amerikai alelnök szombaton a 49. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián a második Obama-kormányzat külpolitikai programját felvázoló beszédében.
febr. 2
12:39
Szabolcsból elindult az éhségmenet (Infostart)
Az "Éhségmenet" tiltakozó akció keretében negyven Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei demonstráló indult útnak Nyíregyházáról Budapestre szombaton, hogy felhívja a döntéshozók figyelmét a szerinte egyre nagyobb arányú elszegényedésre.
febr. 2
12:39
Török embercsempészeket fogtak Szabolcsban (ATV)
Két török embercsempészt vett őrizetbe a rendőrség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a nyírségi rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője szombaton az MTI-vel.
febr. 2
12:57
Kovács László: Szó sincs magyar sikertörténetről (168 Óra Online)
Az MSZP-s Kovács László szerint az adatok nem támasztják alá Orbán Viktor miniszterelnök szavait, aki Brüsszelben sikertörténetnek nevezte a magyar gazdaság eredményeit.
febr. 2
12:57
Letartóztatták az olasz maffiavezért - három éve körözték (ATV)
Az olasz rendőrség letartóztatta az Olaszország legveszélyesebb bűnözői között számon tartott Domenico Leottát, a calabriai maffia, a 'ndrangheta egyik vezérét.
febr. 2
13:15
Havas: Hogy fűtenek a kórházban? Kitakarják a lázas betegeket (ATV)
Havas Henrik nem gondolta, hogy ismét szóba kerül decemberi betegsége, de aztán mégis szóba került.

Keresés