2013. február 2. szombat

febr. 2
6:39
Szakmai találkozó a Filmalappal (Spa Trend Online)
Reméljük, ez az év több filmet fog eredményezni, mondta Andrew G. Vajna filmügyi kormánybiztos azon az egésznapos szakmai fórumon, amelyet a Magyar Nemzeti Filmalap tegnap rendezett a Millenárison. Az alap vezetői áttekintették a tavalyi év tapasztalatait, idén Hollywoodból Budapestre jön Alen Parker és Quentin Tarantino, hogy tapasztalatait megossza a magyarokkal, de az nem derült ki, hogy…
febr. 2
6:41
Piros szőnyeg és zsíros kenyér (Spa Trend Online)
Piros szőnyeg persze soha nem volt, a filmkritikusok díjátadója mindig laza, szakmai ünnepként előzte meg a másik, jóval nagyobb, jóval zajosabb ünnepet, a Magyar Filmszemlét.
febr. 2
6:57
A Csak a szélé a fődíj (Spa Trend Online)
Tegnap ötvenegyedik alkalommal a Magyar Újságírók Országos Szövetségének székházában átadták a MÚOSZ filmkritikusi szakosztályának díjait, amelyeket a tavaly bemutatott művek közül az arra érdemeseknek szavazással ítélt oda a grémium. A moziba került tizenegy hazai játékfilm közül a filmkritikusok B. Nagy László díját a Csak a szél című film, Fliegauf Bence rendezése nyerte el.
febr. 2
9:21
Tizedeli az egyetemeket az új nyugdíjazási szabály (Infostart)
Több száz dolgozót kell elküldeniük az új nyugdíjazási szabály miatt az állami felsőoktatási intézmények vezetőinek.
febr. 2
9:21
Tavaly 4 óra 46 percet tévéztünk naponta (Spa Trend Online)
Tavaly a teljes lakosság átlagosan napi 4 óra 46 percet töltött televíziózással. Bár a két nagy országos kereskedelmi csatorna nézettsége némileg csökkent, a tévézésre fordított idő harmadában még mindig ezeket nézik az emberek - derül ki a Nielsen adataiból.
febr. 2
9:57
Dupla Michael Jackson-show Budapesten (Spa Trend Online)
Dupla fellépést tart Budapesten friss show-jával a világhírű Cirque du Soleil. A kanadai székhelyű utazó társulat kedden és szerdán a Sportarénában mutatja be Michael Jackson: The Immortal (Michael Jackson: A halhatatlan) című műsorát.
febr. 2
10:51
Bob Marley előtt tiszteleg a Ladánybene 27 (Metropol)
Magyarországon 2005 óta tartanak emlékesteket a Ladánybene 27 szervezésében.
febr. 2
13:15
Filmszemle helyett villámcsődület és közgyűlés (Spa Trend Online)
Flashmobbal vette kezdetét a Magyar Filmművészek Szövetségének rendkívüli közgyűlése az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol a filmszakma képviselői mondták el véleményüket az új filmfinanszírozási rendszerről.

Keresés